на реддіт зустрічались пости про те що у них болять очі та голова коли працюють за олед монітором, тому багато хто купує іпс'и лише через це.walkman3000: ↑ 20.02.2026 11:58какой полуфабрикат будет брать топовый ипс в цену оледа для игр?
Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
Patruletz
Member
-
FirstTDM
Member
Ну да... в бюджет влезем: Усього до сплати: 9 692 ₴walkman3000: ↑ 20.02.2026 11:58Повертається тільки вартість товару без урахування сплачених раніше митних платежів.
493 ₴ митних платежів
Опять про ценуwalkman3000: ↑ 20.02.2026 11:58скорее от х4 цены
* Samsung Odyssey Gaming G70B - IPS - 32K
* MSI Optix MPG321UR-QD - IPS - 37K
* Dell UltraSharp U3225QE - IPS - 42K
* Dell S3225QC - QD-OLED - 39K
* GIGABYTE AORUS FO32U - QD-OLED - 40K
* MSI MAG 321UP QD-OLED - QD-OLED - 48K
Понятно, что цены +/- , но нет никаких х4 по сравнению с хорошими IPS - да, конечно, QD-OLED дороже, но не смертельно...
Тут согласен - топовый IPS берут для работы, а только потом уже игры...walkman3000: ↑ 20.02.2026 11:58какой полуфабрикат будет брать топовый ипс в цену оледа для игр? камон гайс.
Отправлено спустя 2 минуты 36 секунд:
Ох, что только не встретишь на реддитеPatruletz: ↑ 20.02.2026 12:21на реддіт зустрічались пости про те що у них болять очі та голова коли працюють за олед монітором, тому багато хто купує іпс'и лише через це.
Я лично знаю людей, у которых всегда болели глаза от TN... перешли на IPS - стало лучше, а сегодня на оледе - так вообще прекрасно...
Имхо, всегда найдется пару % юзеров, которым не заходит та или иная технология... это нормально... зрение - штука тонкая...
-
walkman3000
Member
рeчь шла про разницу с 32" 4K VA, как он превратился в ипс?FirstTDM: ↑ 20.02.2026 12:25Опять про цену
edge, типично низкий контраст+яркость+засветы для ипс, список для геймеров-параолимпиадников, трясунам "олед выгорает" за 40К самое тоFirstTDM: ↑ 20.02.2026 12:25 * Samsung Odyssey Gaming G70B - IPS - 32K
* MSI Optix MPG321UR-QD - IPS - 37K
* Dell UltraSharp U3225QE - IPS - 42K
при том что ипс-фалды в районе 60к и их по пальцам одной руки пересчитать можно, кому оно надо
если будут косяки при проверке то пятисоточку не вернут их небудет ето ж деллFirstTDM: ↑ 20.02.2026 12:25Ну да... в бюджет влезем: Усього до сплати: 9 692 ₴
поделитесь адресом тумбочки з грошима, хочу машину обновить и нехватает малкоFirstTDM: ↑ 20.02.2026 12:25Опять про цену
Отправлено спустя 15 минут 58 секунд:
мені теж не зайшов qdoled і я вибрав "технічно гірший" woledPatruletz: ↑ 20.02.2026 12:21на реддіт зустрічались пости про те що у них болять очі та голова коли працюють за олед монітором, тому багато хто купує іпс'и лише через це.
-
Patruletz
Member
у мене від тн сльози текли так очі болілиFirstTDM: ↑ 20.02.2026 12:25Я лично знаю людей, у которых всегда болели глаза от TN
олед також не ок, хоча терпимо, я більше чекаю щоб ще трошки ціни посунулись вниз і взяти якийсь 32 4к іпс мініледFirstTDM: ↑ 20.02.2026 12:25сегодня на оледе - так вообще прекрасно
-
stalker780
Member
Тобто коли в мене запара по роботі, клієнт на телефоні, монітор мені такий каже:FirstTDM: ↑ 20.02.2026 10:47 Ну да... так и работаем по 8-10 часов в день в винде/офисе/мультимедиа со статичными элементами (начиная с панели задач)... ничего стрёмного в этом нет - автоматические технологии OLED CARE сохраняют/чистят экран регулярно каждые 4 часа на 5 мин...
- Йди нафіг хлоп, я відмовляюся працювати, посмали 5 хвилин, контора зачиняється на дезінфекцію.
- А ще ось цей куток я тобі затемнюю, бо він занадто яскравий. А ось це може бути логотипом, то я його приховаю, я ж розумний. Якщо бажаєш, подовбайся півгодинки, витягни його в фотошопі, прав CSS, але я його затемню ще сильніше, бо я тут володар картинки, а не ти.
Прикольно.
Все це виглядає як потужна бурутьба бобра з віслюком та спроба нахібати неминучу долю. А доля одна - вигоряння.
Описуючи всі ці "super mega smart ai care" ти сам протирічиш собі. Мовляв вигоряння немає, тому що впровадили купу захистів...
Оскільки виробники вдаються до таких "лайфхаків" то ці матриці все ж таки дуже вдало вигорають. Чи не так?
Тому я таки ще кілька років постиджу на VA і подивлюся що буде
Мене поки що ця матриця повністю влаштовує.
Криють на чому світ стоїть VA за гостінг, що овердрайв погано працює, але ті ж самі люди нахвалюють care від виробників оледів
Як раз мені більше подобається передача кольорів, особливо темних тонів, на VA. Звісно ці матриці теж бувають різної якості, в мене був LG, на якому білий завжди уходив в фіолетовий або рожевий відтінок, як його не калібруй. Samsung Odyssey це взагалі не про кольори, ще і купа битих пікселів не рідкість. От Asus TUF, ті що траплялися, сподобалися.FirstTDM: ↑ 20.02.2026 10:47 Топовые IPS всегда лучше любого VA благодаря своей универсальности + цветопередача - т.е. можно проф. работать и вполне хорошо играть...
А на IPS фіг намалюєш темний GUI.
Може професійні IPS і краще в цьому плані, але тут питання вартості та універсальності вже виглядає зовсім по іншому.
-
FirstTDM
Member
"Лёгким движением руки!" (С) А зачем вообще VA покупать (ну кроме как для кино)?walkman3000: ↑ 20.02.2026 14:25рeчь шла про разницу с 32" 4K VA, как он превратился в ипс?
Проверка монитора в Розетке (в том числе и в EU - лично покупал и проверял) проводится ДО ОПЛАТЫ - беспокоится не о чем...walkman3000: ↑ 20.02.2026 14:25если будут косяки при проверке то пятисоточку не вернут их небудет ето ж делл
Нет. Всё не такstalker780: ↑ 20.02.2026 15:23Йди нафіг хлоп, я відмовляюся працювати, посмали 5 хвилин, контора зачиняється на дезінфекцію.
Можно и так - я же не спорю... каждый делает свой выбор...stalker780: ↑ 20.02.2026 15:23Тому я таки ще кілька років постиджу на VA і подивлюся що буде
Отправлено спустя 2 минуты 26 секунд:
Уже сто раз говорили об этом - нравится/не нравится тут не играет - профи калибруют IPS экраны для правильной цветопередачи и корректной работы с заказчиками - при этом вполне возможно, что экран становится не такой "красивый" по субъективной оценке...stalker780: ↑ 20.02.2026 15:23Як раз мені більше подобається передача кольорів, особливо темних тонів, на VA.
Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
Уже полупрофессиональные Dell и BenQ заметно лучше по качеству, чем бюджетные IPSstalker780: ↑ 20.02.2026 15:23Може професійні IPS і краще в цьому плані
-
Filabatya
Member
FirstTDM
Різниця в контрасті між ва і айпіес втричі а то і в 4 рази, чорного на айпіес фактично нема, він тупо сірий, сучасні ва не такі повільні вже.
Якщо дивитися прямо то все ок)
Виходить я латентний оледофіг
Різниця в контрасті між ва і айпіес втричі а то і в 4 рази, чорного на айпіес фактично нема, він тупо сірий, сучасні ва не такі повільні вже.
Якщо дивитися прямо то все ок)
Виходить я латентний оледофіг
-
walkman3000
Member
для игр кроме шутанов и киноFirstTDM: ↑ 20.02.2026 15:39А зачем вообще VA покупать (ну кроме как для кино)?
т.е. если там, например, дикие засветы или один мертвый пиксель то я просто говорю нет и мне возвращают фулл сумму?FirstTDM: ↑ 20.02.2026 15:39Проверка монитора в Розетке (в том числе и в EU - лично покупал и проверял) проводится ДО ОПЛАТЫ
намалюєш, полупроф за 30к+контроль освітлення(база) у кімнатіstalker780: ↑ 20.02.2026 15:23А на IPS фіг намалюєш темний GUI
-
Tonny
Junior
теж дуже тривалий час сидів на 24" 1080p 60Гц (бо наче вистачало), але коли пересів на 180Гц (теж 24") то це небо і земля не тільки для стрілялок, але й для стратегій. Після цього на 60Гц таке враження що ігри суттєво гальмують.Agoris: ↑ 20.02.2026 08:50 Зараз сиджу на 1080р і розумію що ну це вже замало. Чесно кажучи цих приколів з високою герцовкою не розумію, може просто не бачив, звик до 60 Гц. Що можете запропонувати і взагалі чи можна з таким бюджетом купити щось більш менш чи цінники починаються з вищих значень?
27" брав вже для більшої площі, здебільшого для роботи в поточних умовах, щоб не приєднувати другий монітор.
(Який монітор в мене - вказано на попередній сторінці, в бюджет 10К вкладається). За такий бюджет вже нема сенсу брати монітор нижче 144Гц. Теж шукав "самий дешевий, але не сміття"
-
Hells Angels
Member
госпаді розетці вже не знаю скільки років, замовляєш на магаз Розетки, ставиш післяплату, приходиш дивишся, підходе забираєш, ні то ніwalkman3000: ↑ 20.02.2026 16:56т.е. если там, например, дикие засветы или один мертвый пиксель то я просто говорю нет и мне возвращают фулл сумму?
- спойлер
- якщо типу є проблеми як вийти в місто, то вообще ізі, через курєра НП, +200грн йому в карман і він постоїть поки ти провіряти будеш монітор дома
-
walkman3000
Member
Hells Angels
мова про розеткаеу та товари які перевищують митний ліміт
мова про розеткаеу та товари які перевищують митний ліміт
-
Hells Angels
Member
мито не вернуть, як не старайсь, пройденоwalkman3000: ↑ 20.02.2026 17:31мова про розеткаеу та товари які перевищують митний ліміт
то платіж в державний гаманець, таке не повертають
-
walkman3000
Member
замовляємо цього красеня https://hard.rozetka.com.ua/ua/lg-27gx7 ... 565618031/ за 21 889₴+4 554 ₴ митних платежів. при отриманні програємо в генетичнупанельну лотерею та маємо жахливий бандінг і на додачу битий піксель. так як це не брак то при поверненні компенсують тільки 21 889₴ і ще мінус доставка до поштового оператора. якщо реальний брак то компенсують 21 889₴+4 554 ₴. все правильно?Hells Angels: ↑ 20.02.2026 17:40мито не вернуть, як не старайсь, пройденоwalkman3000: ↑ 20.02.2026 17:31мова про розеткаеу та товари які перевищують митний ліміт
то платіж в державний гаманець, таке не повертають
-
valera60
Member
Ребята, есть вопрос. Можно ли, при получении/покупке в магазине, проверить, что монитор ещё не вскрывался/проверялся, а именно "со склада" и упаковка заводская.
p.s. На материнке, видеокарте есть пломба, а мониторы не сталкивался.
p.s. На материнке, видеокарте есть пломба, а мониторы не сталкивался.
Tonny: ↑ 20.02.2026 17:05але коли пересів на 180Гц (теж 24")
Я это заметил на 76Гц..Tonny: ↑ 20.02.2026 17:05Після цього на 60Гц таке враження що ігри суттєво гальмують.
-
Hells Angels
Member
розетка виступає брокером, ніхто вам повертати 4554 грн не буде, бо це кошти які сплачені державі, а не послуги розетки чи ще чого.walkman3000: ↑ 20.02.2026 18:05все правильно?
повернуть гроші лише за товар чи запропонують схожий
Востаннє редагувалось 20.02.2026 18:26 користувачем Hells Angels, всього редагувалось 1 раз.
-
walkman3000
Member
valera60
какой монитор?
Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
какой монитор?
Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
та я ж не проти, мова була саме про неповернення митних зборів, FirstTDM казав все норм я шарюHells Angels: ↑ 20.02.2026 18:25розетка виступає брокером, ніхто вам повертати 4554 грн не буде, бо це кошти які сплачені державі, а не послуги розетки чи ще чого.
-
Hells Angels
Member
теоретично можна, реекспорт то називаєтьсяwalkman3000: ↑ 20.02.2026 18:28мова була саме про неповернення митних зборів
за првавильність дій не ручаюсь
1. забираєте бракований монітор при умові що він бракований згідно правил виробника
2. вияснити у самій розетці як заповнювати форму на повернення монітора щоб не вклепали нові платежі вже європейці
3. відправити кур'єрською службою на їх адресу у Польщі
4. почекати поки їх сервіс то все перевірить 14+ днів вроді то все.
5. отримати документи що монітор повернутий
6. написати/сходити у Митницю( чи як воно там) ця контора точно є у обл. центрах. що хочете отримати повернення сплачених митних зборів бо відбулось повернення товару назад.
7. чекати одобрення чи пінка під зад
-
valera60
Member
Мы его здесь обсуждали MSI MAG 273QP QD-OLED X24. Уже получил смс на завтра.walkman3000: ↑ 20.02.2026 18:28какой монитор?
При заказе, на вопрос: "Упаковка вскрывалась?" - ответили "Нет. Новый со склада".
И какой у него длинны кабель ДП. Думаю, что 1м. хотя бы должен быть?
-
walkman3000
Member
Hells Angels
нє, з бракованим то зрозуміло, ми моделюємо ситуацію коли ми бачимо мон з європи дешевше або просто у наявності тільки з європи, але просто безкоштовно повернути або замовити декілька та обрати найкращий не спрацює, бо, наприклад, пара битих пікселей не брак. ризиковано
нє, з бракованим то зрозуміло, ми моделюємо ситуацію коли ми бачимо мон з європи дешевше або просто у наявності тільки з європи, але просто безкоштовно повернути або замовити декілька та обрати найкращий не спрацює, бо, наприклад, пара битих пікселей не брак. ризиковано
-
Hells Angels
Member
walkman3000
моделюємо ... кхм то трошки по іншому називається
моделюємо ... кхм то трошки по іншому називається