Тисячі керівників визнали, що ШІ не вплинув на продуктивність праці

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, бюро статистики сша пише інше про свої методи. Але насправді мені по...
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.02.2026 20:22 dead_rat, бюро статистики сша пише інше про свої методи. Але насправді мені по...
In the U.S., when you see reports about “increased work efficiency,” they usually mean labor productivity, and it is calculated primarily in inflation-adjusted dollar terms (real value added per hour worked) — not in physical units of products.
Як я і казав.

Завтра продаватимуть яєчню по 60$ то додадуть 20% у продуктивності.

Отак і виходить, ефективність росте, ВВП росте, а пересічний не може купити яєчню :laugh:
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

dead_rat: 19.02.2026 20:26
Барбарис: 19.02.2026 20:22 dead_rat, бюро статистики сша пише інше про свої методи. Але насправді мені по...
In the U.S., when you see reports about “increased work efficiency,” they usually mean labor productivity, and it is calculated primarily in inflation-adjusted dollar terms (real value added per hour worked) — not in physical units of products.
Як я і казав.

Завтра продаватимуть яєчню по 60$ то додадуть 20% у продуктивності.

Отак і виходить, ефективність росте, ВВП росте, а пересічний не може купити яєчню :laugh:
Цікаво, що інфляція в них у 2025 році нижча за інфляцію в 2024. :dontknow: :D
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, джерело?
penetrator
Member

Повідомлення

Повлиял еще как. Просто если я раньше работал 6 часов и получал ЗП за 8, то теперь работаю 4 часа и получаю за 8 :laugh:

Генеральные диретора и руководители компаний жадные дегенераты в осноном :)
Я бы хоть сейчас мог уволить 2/3 своей команды и делать всю работу оставшимися ресурсами, если бы нам всем накинули хотя бы 30% от ЗП уволенных. И даже не пришлось бы работать все 8 часов.
Но C lvl никогда такого не допустит. В результате, зная, что моя команда работает дай бог 25 часов в неделю, я нанял еще одного человека. Ибо why not, если мне это разрешили. Нахрена мне резать штат, что бы когда привалит работа метаться в поисках того, кто ее будет делать.
В коорпоративном бизнесе только так :laugh:
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.02.2026 20:40 dead_rat, джерело?
https://www.bls.gov/opub/hom/msp/concep ... hatgpt.com
Gross output is the total value of goods and services produced by an industry.
rizakrko
Member

Повідомлення

Тим часом у нас в конторі нововведення: щотижневі опитування про кількість згенерованих рядків коду. Є на вибір варіанти від сотні до десятків тисяч. Варіант нуль недоступний, адже AI-first компанія. І, як я вже колись тут згадував, особливо прогресивні менеджери забороняють вручну код писати - тільки AI, тільки прогрес.
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat
Labor productivity is a measure of economic performance that compares the amount of goods and services produced (output) with the amount of labor hours worked to produce that output. Labor productivity is a ratio of output to hours worked. Therefore, a change in labor productivity reflects the change in output that is not explained by the change in hours worked. Labor productivity can increase over time for many reasons, including technological advances, improved worker skills, improved management practices, economies of scale in production, and increases in the amount of nonlabor inputs used (capital, energy, materials, and purchased services).
Буквально зверху.
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.02.2026 21:27 dead_rat
Labor productivity is a measure of economic performance that compares the amount of goods and services produced (output) with the amount of labor hours worked to produce that output. Labor productivity is a ratio of output to hours worked. Therefore, a change in labor productivity reflects the change in output that is not explained by the change in hours worked. Labor productivity can increase over time for many reasons, including technological advances, improved worker skills, improved management practices, economies of scale in production, and increases in the amount of nonlabor inputs used (capital, energy, materials, and purchased services).
Буквально зверху.
І далі воно пояснює, що величина вимірювання - доллари. А це все фактори що впливають

Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
rizakrko: 19.02.2026 21:19 Тим часом у нас в конторі нововведення: щотижневі опитування про кількість згенерованих рядків коду. Є на вибір варіанти від сотні до десятків тисяч. Варіант нуль недоступний, адже AI-first компанія. І, як я вже колись тут згадував, особливо прогресивні менеджери забороняють вручну код писати - тільки AI, тільки прогрес.
Сьогодні фіганув 9202 строки коду :lol: :lol: :lol: :lol:

Якби робив руками, то було б строк 200 при плюс мінус тому ж результаті. Просто догенерив фігаліон юніт тестов для краси.
Scoffer
Member

Повідомлення

Барбарис
Ну ти і далі читай ніж буквально зверху. У них там як не капітал, так додана вартість всюди фігурує. Amount of goods це тільки лозунг в преамбулі, далі по тексту не зустрічається.
waryag
Member

Повідомлення

Залишилося визнати, що цей ШІ - не ШІ, і кейс можна закривати :lol:
Барбарис
Member

Повідомлення

dead_rat, то не означає що не не рахують штуки, лише, що вони перераховують їх на ринкову вартість. В умовного юриста станка немає, а продукт у вигляді якогось контракту є і їх треба порівняти.
Долар - лише одиниця виміру.
Scoffer, мені ніколи - я пружини міняв в світчах :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.02.2026 22:01Долар - лише одиниця виміру.
Не всі одиниці виміру однаково корисні. Тому і довелось вигадувати паритет покупної спроможності, котрий теж доволі далекий від реальності, але хоч щось.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

penetrator: 19.02.2026 20:46 Повлиял еще как. Просто если я раньше работал 6 часов и получал ЗП за 8, то теперь работаю 4 часа и получаю за 8 :laugh:

Генеральные диретора и руководители компаний жадные дегенераты в осноном :)
Я бы хоть сейчас мог уволить 2/3 своей команды и делать всю работу оставшимися ресурсами, если бы нам всем накинули хотя бы 30% от ЗП уволенных. И даже не пришлось бы работать все 8 часов.
Но C lvl никогда такого не допустит. В результате, зная, что моя команда работает дай бог 25 часов в неделю, я нанял еще одного человека. Ибо why not, если мне это разрешили. Нахрена мне резать штат, что бы когда привалит работа метаться в поисках того, кто ее будет делать.
В коорпоративном бизнесе только так :laugh:
Руководящие и менеджерские позиции бы заменить на эй ай. Получают х10-100 зп обычного работяги за элементарную работу ртом. Дорого нынче содержать дорогих профессионалов орального дела :lol: .
dead_rat
Member

Повідомлення

Барбарис: 19.02.2026 22:01 dead_rat, то не означає що не не рахують штуки, лише, що вони перераховують їх на ринкову вартість. В умовного юриста станка немає, а продукт у вигляді якогось контракту є і їх треба порівняти.
Саме так, то якщо адвокат з тебе візме замість 1к$ цілих 10к$ то його ефективність виросла в десять разів?
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

dead_rat: 19.02.2026 23:27
Барбарис: 19.02.2026 22:01 dead_rat, то не означає що не не рахують штуки, лише, що вони перераховують їх на ринкову вартість. В умовного юриста станка немає, а продукт у вигляді якогось контракту є і їх треба порівняти.
Саме так, то якщо адвокат з тебе візме замість 1к$ цілих 10к$ то його ефективність виросла в десять разів?
Якщо у нього репутація і власний бренд, а люди готові платити такі гроші, то так, він став ефективнішим. :D І в статистиці це, звісно, відобразиться ростом продуктивності праці в галузі :) Є, напевно, адвокати, які і мільйони заробляють на якихось корпоративних справах :gigi:
Тобто, якщо галузь росте (з урахуванням інфляції, звичайно), а кількість юристів (людиногодин) зменшується або не змінюється, то продуктивність праці в галузі зростає, що цілком логічно. :gigi:
AssayMAS
Member

Повідомлення

KimRomik: 19.02.2026 17:51не знаю що хоче донести автор цієї статті
корпорация! ИИ денег тебе не заработает, можешь считать иначе = но наличие прибыли только пока не проверишь детально...
ИИ как явление заменить людей не готов, люди не умеют пользоваться нейронками - что так и не смогли стать ИИ.
Ждем книг типо "ИИ для чайников", и вебинаров "как ИИ к делу приспособить" без убытка...

Вот у моей мамки смартфон за <$100 с ИИ, так работает тот ИИ только когда инет есть... без инета смарт даже в распознавании речи не может... тупо орешь в смарт по три раза - проще уже в виртуальной клавиатуры на экране ввести.
DuckRider
Member

Повідомлення

KimRomik: 19.02.2026 17:51 не знаю що хоче донести автор цієї статті, але після користування ШІ десь рік я вже відчуваю себе степеня Ph.D.
все ж питання в тому хто правильно користується інструментом, а не чи є він у когось просто в наявності
Круто, а як людина, що на ту степінь навчалась, відчуваю, що ті чатботи мені постійно брешуть :laugh:
AssayMAS
Member

Повідомлення

Volodymyr1985: 19.02.2026 19:41а ріст продуктивності праці рекордний
вся экономика растёт - и "твой" бизнес растёт...
вся экономика падает - и "твой" бизнес падает...
А вот что бы расти когда всё падает нужны уникальные компетенции, что редко бывало в истории.

Так и с ИИ, мировая экономика падает - и ИИ падает...
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

AssayMAS: 20.02.2026 00:15
Volodymyr1985: 19.02.2026 19:41а ріст продуктивності праці рекордний
вся экономика растёт - и "твой" бизнес растёт...
вся экономика падает - и "твой" бизнес падает...
А вот что бы расти когда всё падает нужны уникальные компетенции, что редко бывало в истории.

Так и с ИИ, мировая экономика падает - и ИИ падает...
Та це чудово але продуктивність праці це дещо інше. Бо навіть коли економіка ''падає'' продуктивність праці може зростати через ті самі скорочення і оптимізацію роботи. :D

І, як це завжди буває, першими оптимізують свою роботу завдяки ''ШІ'' саме ''гіганти'' і це почалось ще задовго до 2025, і ніхто не збирався цим ділитись, поки не з'явилась чергова ''корпорація добра'' OpenAI :laugh:
Відповісти