Новини
Останні статті і огляди
Сліпе тестування показало, що DLSS 4.5 подобається користувачам більше за FSR і нативний формат із TAA
-
Georgin
Member
kairo
Може Ви перестанете писати беззмістовні коментарі?
Я висловлюю особисту думку, наводжу аргументи для її підтвердження, а Ви, натомість, просто тупо тролите. Так може це не мені до окуліста, а Вам у школу?
Може Ви перестанете писати беззмістовні коментарі?
Я висловлюю особисту думку, наводжу аргументи для її підтвердження, а Ви, натомість, просто тупо тролите. Так може це не мені до окуліста, а Вам у школу?
-
kairo
Member
Вижимка із ваших аргументів:Georgin: ↑ 19.02.2026 08:14Я висловлюю особисту думку, наводжу аргументи для її підтвердження
1.Тим, хто не бачить переваги нативу із ТАА над апскейлерами, треба до окуліста.
2. ТАА можна вимкнути, щоб не було мила.
3. Драбинки та артефакти вимкнення ТАА ви не бачите.
Так кому треба до окуліста?
-
Georgin
Member
kairo
Вижимка з Ваших коментарів щодо моїх коментарів:
1. "Я прочитав усі коменти в цій темі. Розповідати, що особисто ви не бачите аліасинг, це просто смішно."
2. UE5 це давно стандарт.
3. Може вам до окуліста?
4. Так кому треба до окуліста?
Солідна аргументація, достойна поваги, а тепер марш у школу і не прогулюйте більше.
Вижимка з Ваших коментарів щодо моїх коментарів:
1. "Я прочитав усі коменти в цій темі. Розповідати, що особисто ви не бачите аліасинг, це просто смішно."
2. UE5 це давно стандарт.
3. Може вам до окуліста?
4. Так кому треба до окуліста?
Солідна аргументація, достойна поваги, а тепер марш у школу і не прогулюйте більше.
-
starinfo
Member
як завжди опитали невідомо кого і стоврили про це новину
в нас теж всякі такі опитування люблять)
в нас теж всякі такі опитування люблять)
-
Georgin
Member
Доречі, велике прохання до всіх комрадів які щє хочуть посперечатись зі мною у цьому треді - робіть це чесно, не будьте такими нікчемними опонентами, як Earanak,
який за відсутності аргументів просто починає редагувати минули коментарі, додаючи особисті образи.
який за відсутності аргументів просто починає редагувати минули коментарі, додаючи особисті образи.
-
MoNiTeam
Junior
В останньому думі фср давав якусь зернистість, бісило, тому грав з трохи нижчим фпс, але без артефактів. Благо, дітище Кармака все ще має якусь оптимізацію. Зараз граю final fantasy 16 і там здається фср увімкнено, але все ок
-
Kirakishou
Member
Маю не дуже хороший зір, але бачу сходинки не лише на 1080р та 2160р моніторі чи телевізорі, а й на смартфоні, у якого значно більша щільність пікселів, ніж у 14'' ноутбука. Що я роблю не так?
Більш того, ТАА не прибирає всі сходинки, вони все одно є, хоч їх і менше, але при цьому милить картинку. А ось FSR Native AA дає чудове згладжування. DLAA нажаль не пробував, бо не маю відповідної відеокарти.
Більш того, ТАА не прибирає всі сходинки, вони все одно є, хоч їх і менше, але при цьому милить картинку. А ось FSR Native AA дає чудове згладжування. DLAA нажаль не пробував, бо не маю відповідної відеокарти.
-
Enjthesilence
Member
Та воно так і є, не бачити «сходинки» без аа в іграх, хоч у 4к - неможливо, навіть при високому ппі. Хто каже, що раніше у всяких крайзис і метро чудово гралось без аа у 1080п взагалі чудні люди, як це сприймати серйозно? Правильно людина тролить за «окуляри»Kirakishou: ↑ 19.02.2026 10:34 Маю не дуже хороший зір, але бачу сходинки не лише на 1080р та 2160р моніторі чи телевізорі, а й на смартфоні, у якого значно більша щільність пікселів, ніж у 14'' ноутбука. Що я роблю не так?
-
Scoffer
Member
Все ти правильно робиш. Щоб не бачити сходинок на фхд треба мати зір приблизно між другою і третьою строкою у окуліста і сидіти без окулярів при цьому. Тобто ну зовсім все погано, а не трішки недобачати. Людина займається самонавіюванням на фоні відсутності пристойної відяхи. То вже щось з психології.Kirakishou: ↑ 19.02.2026 10:34Маю не дуже хороший зір, але бачу сходинки не лише на 1080р та 2160р моніторі чи телевізорі, а й на смартфоні, у якого значно більша щільність пікселів, ніж у 14'' ноутбука. Що я роблю не так?
-
man1242
Member
DLAA=dlss=милоKirakishou: ↑ 19.02.2026 10:34 Маю не дуже хороший зір, але бачу сходинки не лише на 1080р та 2160р моніторі чи телевізорі, а й на смартфоні, у якого значно більша щільність пікселів, ніж у 14'' ноутбука. Що я роблю не так?
-
nutman
Member
Во всех случаях мой fsr выглядит лучше чем taa только при поверхностном изучении. Потом начинаешь присматриваться и понимаешь, что native (понимай taa) лучше. На днях last of us 2 прошёл, где-то треть игры бегал с fsr native, потом как-то мне дребезжание стало на горизонте сильно бросаться в глаза, в итоге играл с taa. Но тут надо понимать, что если хватает мощи компа - тогда можно, но обыкновенно, те артефакты, которые дает fsr native, оказываются незначительными учитывая буст фпса, который он дает. Мне же просто не надо было 120 фпс, меня и 90 устраивало в этой игре.
Поэтому если говорить про визуальную составляющую, то таа всегда лучше чем апскейл в случае с старыми играми, которые разрабатывались под таа. Но мне думается, что в современных играх, которые разрабатывались уже под апскейлер изначально - таа ушел в прошлое. Просто таких игр пока нет либо я в них не играю, потому что игры эти блевотина, лучше фильм посмотреть
Поэтому если говорить про визуальную составляющую, то таа всегда лучше чем апскейл в случае с старыми играми, которые разрабатывались под таа. Но мне думается, что в современных играх, которые разрабатывались уже под апскейлер изначально - таа ушел в прошлое. Просто таких игр пока нет либо я в них не играю, потому что игры эти блевотина, лучше фильм посмотреть
-
hohlid19
Member
Так называемое слепое онлайн тестирование, где тролли и боты уж точно не могут накрутить голосов 
-
AntonyKandaurov
Member
Не маю нічого проти DLSS та DLAA але оці шлейфи від рухомих об'єктів, наприклад колія від коліс у машин які їдуть дуже кидається в очі.
-
Барбарис
Member
Зразок нерозуміння принципів роботи методів та перевірки інформації.nutman: ↑ 19.02.2026 12:00 Во всех случаях мой fsr выглядит лучше чем taa только при поверхностном изучении. Потом начинаешь присматриваться и понимаешь, что native (понимай taa) лучше. На днях last of us 2 прошёл, где-то треть игры бегал с fsr native, потом как-то мне дребезжание стало на горизонте сильно бросаться в глаза, в итоге играл с taa. Но тут надо понимать, что если хватает мощи компа - тогда можно, но обыкновенно, те артефакты, которые дает fsr native, оказываются незначительными учитывая буст фпса, который он дает. Мне же просто не надо было 120 фпс, меня и 90 устраивало в этой игре.
Згладжування фср натів аа працює окремо від генератора фср. Їх у тлоу2 теж можна ввімкнути окремо.
ТАА буквально бере стару картину, на додаток попередні та малює середьо арифметичну картинку. Сходинки зникають, краї згладжені. Але це є дає мило та гостінг.
Натів аа так само використовує попередні кадри, але ще й вектори руху(чи як там в презентації було) і відслідковує положення пікселів - відповідно не накладає пікселі на пікселі, а заміняє старим пікселем відповідне місце в кадрі, перекриті іншими об'єктами не промальовує і т. д.
З натів аа в С2 стало набагато краще.
DLAA в зелених працює ще краще за рахунок тензорних ядер.
Intel XeSS ніби ще краще з амд працює, майже як длаа шлейфи прибирає. Буде більше світла, перевірю в іграх.
Ці три методи - буквально розвиток таа.
-
Firebrand
Member
Enjthesilence
Вы делаете акцент не на том, когда я упоминал игры ,выпущенные 10 лет назад, речь шла о том,что картинка весьма приятна и играбельна без аа ,вообще. Конечно, если присмотреться, ступенчатость есть,но акцент был сделна на том,что иная играя выпущенная относительно недавно, в разрешении фулл хд, смотрится ужасно, без любого сглаживания, с лесенками ,шумами и дрожаниями поверхностей. Вы понимаете,о чем я пишу?
Почему мнение того, у кого глазоньки вытекают при виде картинки без аа, вы возводите в абсолют истины, а мнение того, кто говорит,что раньше игры выглядели по другому,ставите ярлык,типа сходи к окулисту, протри очки и т.д..що раніше у всяких крайзис і метро чудово гралось без аа у 1080п взагалі чудні люди, як це сприймати серйозно?
Вы делаете акцент не на том, когда я упоминал игры ,выпущенные 10 лет назад, речь шла о том,что картинка весьма приятна и играбельна без аа ,вообще. Конечно, если присмотреться, ступенчатость есть,но акцент был сделна на том,что иная играя выпущенная относительно недавно, в разрешении фулл хд, смотрится ужасно, без любого сглаживания, с лесенками ,шумами и дрожаниями поверхностей. Вы понимаете,о чем я пишу?
-
Барбарис
Member
AntonyKandaurov, це буквально різні технології і за шлейфи відповідає переважно длсс. І нові пресети цим менше вражені.
SSAA або хоча б MSAA було б краще, але навряд для цього є достатньо продуктивні карти.
SSAA або хоча б MSAA було б краще, але навряд для цього є достатньо продуктивні карти.
-
Enjthesilence
Member
Друже, я так пишу, тому що 20 років граю на пк і бачив все своїми очима, розвиток графічних технологій, заліза, оптимізацію в тих іграх. Коли насипають за чудо графіку в старих іграх в 1080п без аа, як там все стабільно і не мерехтить, це не викликає нічого крім посмішки, кажу відверто. Мені здається, що тобі варто завантажити таку гру, поставити 1080п, вимкнути аа і нагадати собі, як воно було. Як і історії про неймовірну оптимізацію в старих іграх, коли флагмани в 720п давали 40-60 фпс і це вже було «вау». Раніше в огляді гпу робили окремий висновок продуктивності в іграх: без аа та з ним, тому що з аа набагато «красивіше», але набагато «важче». Вся твоя рефлексія, що раніше зі старими методами згладжування було краще, сьогодні не має сенсу, хоча б тому що майже всі ігри будують на темпоральному методі.Firebrand: ↑ 19.02.2026 13:16 EnjthesilenceПочему мнение того, у кого глазоньки вытекают при виде картинки без аа, вы возводите в абсолют истины, а мнение того, кто говорит,что раньше игры выглядели по другому,ставите ярлык,типа сходи к окулисту, протри очки и т.д..що раніше у всяких крайзис і метро чудово гралось без аа у 1080п взагалі чудні люди, як це сприймати серйозно?
-
Kirakishou
Member
Підтримую. Першому Crysis вже майже 20 років і я чудово пам’ятаю тогочасні срачі GeForce vs Radeon по цій грі, причому саме в плані того, яка відеокарта дає кращу картинку – порівнювали, відеокарти якого виробника краще згладжують сходинки. Приблизно тоді ж мене більше почали цікавити форумні срачі, ніж ігри. Я майже перестав грати в ігри, я почав грати в пікселі. І якраз якість картинки і згладжування це був вагомий аргумент. До того ж на час виходу першого Crysis мати 1080р монітор було за щастя, адже такі монітори щойно вийшли на ринок і коштували дуже дорого. Вони стали масовими ближче до початку 2010-х. В середині нульових якраз був перехід від 1280х1024 до широкоформатних моніторів 1680х1050, але останні були мрією для більшості людей. Принаймні в моєму селі було саме так. Тому дивно, що людина пише про часи, коли 1080р вже було мейнстрімом, і не помічає цих сходинок, адже на той час срачі про AA і AF вже давно стали спеціальною дисципліною в інтернетах.Enjthesilence: ↑ 19.02.2026 14:26Друже, я так пишу, тому що 20 років граю на пк і бачив все своїми очима, розвиток графічних технологій, заліза, оптимізацію в тих іграх. Коли насипають за чудо графіку в старих іграх в 1080п без аа, як там все стабільно і не мерехтить, це не викликає нічого крім посмішки, кажу відверто.
-
AntonyKandaurov
Member
Барбарис
Ну от я запускаю гру, дивлюсь на трафік а він їде і залишає за собою шлейф від коліс. Неважливо длсс це чи длаа. Запускаю іншу гру і така ж сама ситуація.
Ну от я запускаю гру, дивлюсь на трафік а він їде і залишає за собою шлейф від коліс. Неважливо длсс це чи длаа. Запускаю іншу гру і така ж сама ситуація.
-
denizen
Member
та може це motion blur?AntonyKandaurov: ↑ 19.02.2026 15:44 Барбарис