Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
shnok
Member

Повідомлення

Entar
Загалом я підтримую те що ви написали, але людина вище написала про playstation, що цілком раціонально. Ви рахуєте всього 36 тисяч, але це вартість однієї відеокарти, а не всього пк. Тут довго можна писати оффтоп на цю тему. Так, розваги то дорого. Люди на барахолці торгуються за 300грн, але коли йдеш до стоматолога віддаєш одразу значно більше і без торгу, бо то є необхідним, для кого пк - необхідність, і фанат цієї справи , він цю тему та нашу полеміку не читає, а вже давно придбав сучасну нову відеокарту, але для пересічного українця 36 тисяч за одну відеокарту то дорого. Тут взагалі вище люди пишуть що 5050, 5060 8гб не відеокарти, тощо. І насміхаються з людей які їх придбали. Хоча якщо ви граєте інколи, або онлайн проекти в fhd по хорошому людям її вистачить.
Filabatya
Member

Повідомлення

2K баксів є, буде ігровий ПК на АМ5, пс 5про скільки коштує і чи бувають там знижки на ігри як в стімі і епіках?
геймпад шикарна тема, джойстик то для авіа симуляторів :gigi:
Востаннє редагувалось 18.02.2026 01:01 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
divinity
Member

Повідомлення

man1242: 17.02.2026 09:11
Piter Cantrope: 17.02.2026 00:31 Карти дорогі, оперативка дорога, ссд дорогі, харди дорогі. Комп нормально не збереш зараз.
Лишається хіба сидіти на тому, що вже є, і купувати інші частини сетапу, якщо є бажання себе потішити. Монітори все дешевшають і дешевшають, в т.ч. оледи. Можна купити гарні акустичні колонки або навушники. Можна купити хороший зручний стіл, врешті-решт.
Я дуже оцінив який вау-ефект був від купівлі хороших колонок. Скільки зручності додала купівля нової великої поверхні для стола. Ну і олед - це кайф для очей.

А витрачати зараз гроші на системник - то таке. Це як купувати 3070 за $1500 в 2020.
що там наразі збирать для ігор коли є пс5 за 18к грн
коли можна буде мишку підключити і ігри з модами грати, тоді можна і поговорити. А ламати руки на джойстіку - самі таке кушайте, не обляпайтесь.
Тим більше ПК зазвичай збирається не тільки, і не стільки для ігор, а для всього. А на приставці що можна робити? Ах так, забивати цвяхи нею норм.
man1242
Member

Повідомлення

Ektalion: 17.02.2026 12:39
man1242: 17.02.2026 09:11 що там наразі збирать для ігор коли є пс5 за 18к грн
То тільки на розпродажі була така ціна.
спойлер
Зображення
Ну це те що в грудні особисто бачив + 5% знижка від привату. У Германії взагалі по 325 євро продавали ще за руку хватали :laugh:

Entar
Member

Повідомлення

shnok
Взагалі згоден)
Люди, що розглядають відеокарти ПК, як правило (бувають виключення але не дуже часто) вже мають ПК. І не завжди є потреба там замінювати прямо таки все, інколи достатньо лише відеокарту, або ВК+материнку+проц.

Також, вартість ігор для ПК як правило ЗНАЧНО нижче, ніж для приставки, не кажучи вже про наявність "зеленого магазину". Ну і знову ж таки, на плейстейшн немає ігор дуже багатьох жанрів, ті ж глобальні стратегії наприклад. Ну а відеокарта навіть середнього рівня з длсс дозволяє отримувати ігровий досвід (графіку + фпс) як правило вищого рівня ніж ПС, особливо після появи якісних длсс.

Але звісно, якщо в людини _взагалі_ немає ПК (і ОЗУ :gigi: ) зараз, то між збіркою його з нуля і приставкою в даний момент часу можна вибрати приставку, якщо людина не любитель жанрів ігр, яких немає на приставках.
Vader
Member

Повідомлення

Entar
Да пересічному,так як ви і написали..Все вірно!
Ви ж на форумі оверов))не забувайте! Тут всі пани балувані :gigi:
Entar
Member

Повідомлення

Vader
То нехай або хрестик знімуть або труси вдягнуть, бо якийсь когнітивний диссонанс) То ми "пересічні, грошей немає, 30 тис за відяху то жах і кошмар", то "все що нижче предтопа на якому можна грати в 4К то обрізки і шлак, а відяхи з менш ніж 16 ГБ взагалі то на смітник бомжам" :gigi:
Барбарис
Member

Повідомлення

Тема замість вибору карт перетворилась на скарги та перемивання кісток.
Для більшості випадків (1080) пограти чи якихось редакторів цілком вистачає бв ринку від 6800/3080, 40хх чи 70хх/90хх вже гарно справляються з длсс та генераторами.
VokintoZ
Junior

Повідомлення

Привет всем.
Если сейчас брать RX 9070XT, то какую модель стоит обходить стороной?
Hells Angels
Member

Повідомлення

VokintoZ: 18.02.2026 11:54Если сейчас брать RX 9070XT
там де є випарна камера
VokintoZ
Junior

Повідомлення

Hells Angels: 18.02.2026 13:29
VokintoZ: 18.02.2026 11:54Если сейчас брать RX 9070XT
там де є випарна камера
и кто таким балуется?
Hells Angels
Member

Повідомлення

VokintoZ: 18.02.2026 13:32и кто таким балуется?
гіга, хфх
Vlaad13
Member

Повідомлення

Entar: 18.02.2026 08:24 shnok
Взагалі згоден)
Люди, що розглядають відеокарти ПК, як правило (бувають виключення але не дуже часто) вже мають ПК. І не завжди є потреба там замінювати прямо таки все, інколи достатньо лише відеокарту, або ВК+материнку+проц.

Також, вартість ігор для ПК як правило ЗНАЧНО нижче, ніж для приставки, не кажучи вже про наявність "зеленого магазину". Ну і знову ж таки, на плейстейшн немає ігор дуже багатьох жанрів, ті ж глобальні стратегії наприклад. Ну а відеокарта навіть середнього рівня з длсс дозволяє отримувати ігровий досвід (графіку + фпс) як правило вищого рівня ніж ПС, особливо після появи якісних длсс.

Але звісно, якщо в людини _взагалі_ немає ПК (і ОЗУ :gigi: ) зараз, то між збіркою його з нуля і приставкою в даний момент часу можна вибрати приставку, якщо людина не любитель жанрів ігр, яких немає на приставках.
Вартість Ігор до ПК майже дорівнює нулю.
Якщо ти бідний чи студент, чи бідний студент - ти завжди можеш Скачати гру з торента, а якщо є тільки ліцензія, то набити скінів в КС на щотижневих квестах, продати скіни і купити гру.
Я наприклад не олігарх щоб купляти ігри по 3к гривень.
Filabatya
Member

Повідомлення

Або грати ігри не першої свіжості, за народні 15 баксів за гру :up:
Якраз поки ці пройдеш, нові стануть настояними, як вино :gigi:
Востаннє редагувалось 18.02.2026 14:47 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Vlaad13: 18.02.2026 14:15Вартість Ігор до ПК майже дорівнює нулю.
якщо мати аккаунт з епіка зі всіма тамошніми роздачами, то тих ігор вистачить на пару років :laugh:
Entar
Member

Повідомлення

Vlaad13: 18.02.2026 14:15 Вартість Ігор до ПК майже дорівнює нулю.
Якщо ти бідний чи студент, чи бідний студент - ти завжди можеш Скачати гру з торента, а якщо є тільки ліцензія, то набити скінів в КС на щотижневих квестах, продати скіни і купити гру.
Я б сказав, вартість ігор до ПК залежить від гаманця і пріоритетів, але може дорівнювати майже нулю, на відміну від вартостей ігор до приставки.

Я купую ігри, але якщо говорити про ААА, то в основному тільки по гарним знижкам. За фулл прайс по 1700 грн я купував за останні часи тільки АННО 117, і фростпанк - я фанат цих жанрів. Ну і з ммо - варкрафт та діабло. А так - або індюшатінка різна в улюблених жанрах, або ігри парадоксів до яких я купую тільки саму гру, а длц в "зеленому магазині". Але в будь якому випадку це не йде ні у яке порівняння з фуллпрайсовою вартістю на приставках.

Отправлено спустя 1 минуту 3 секунды:
Filabatya: 18.02.2026 14:18 Або грати ігри не першої свіжості, за народні 15 баксів за гру :up:
Якраз поки ці пройдеш, нові стануть настояним, як вино :gigi:
Якось так воно й виходить. Ну за 20 - на останньому розпродажі в стімі взяв хорайзони і год оф вар останній.

А ще є ПС геймпасс де за вартість маленького відерця в kfc можна цілий місяць грати в купу різних ігор.
KPAH
Member

Повідомлення

Ну да, особенно учитывая как много игр сейчас с Denuvo, понятное дело можно оффлайн активацию купить, но это все равно костыли. В то время как на PS5 можно тоже заморачиваться с покупкой игр на дисках и последующей их продажей, что тоже может выходить в ноль по деньгам.
Vlaad13
Member

Повідомлення

KPAH: 18.02.2026 17:09
Ну да, особенно учитывая как много игр сейчас с Denuvo, понятное дело можно оффлайн активацию купить, но это все равно костыли. В то время как на PS5 можно тоже заморачиваться с покупкой игр на дисках и последующей их продажей, что тоже может выходить в ноль по деньгам.
На компі в 99% це безкоштовні ігри, денува є в лічених проектах. Ті ж ігри на компі можуть приносити тобі гроші. На плойці таких ігр немає. Тільки донат. І це ще я мовчу про багато яких ігор немає на плойці і звісно на плойці немає мишки. Але я ні в якому разі не засуджую холопів.
Yurius
Member

Повідомлення

У кого Rx 9070/9070xt можете перевірити чи адекватно у Вас працює лок кадрів/всінк? З останніми драйверами здається ці унікуми щось зламали,проблема в чому :
От у мене 90 фпс частота ядра 3000 ,споживання 260 вт ,я лочу фпс на 60 ,і воно замість того щоб знизити споживання ставить 60 фпс і бустить ядро тепер до 3200 мгц і споживання залишає на тих самих 260 вт :lol:

З.І. Проблема така лише з'явилась в Експедиції 33 , ось в Хорайзен все норм ,тому хто шо зламав питання.
Востаннє редагувалось 18.02.2026 17:35 користувачем Yurius, всього редагувалось 1 раз.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Hells Angels: 18.02.2026 14:24
Vlaad13: 18.02.2026 14:15Вартість Ігор до ПК майже дорівнює нулю.
якщо мати аккаунт з епіка зі всіма тамошніми роздачами, то тих ігор вистачить на пару років :laugh:
Аккаунт від епіка - це сраця. Я там навіть за гроші не буду реєструватися. Аве Стім.
Відповісти