После этой новости в лагере оптимизаторов начался сущий кошмар
Как же давно это было нужно, надеюсь спама на форумах будет поменьше теперь.
О це почнеться! Дійсно корисне оновлення будеCrypteX: ↑ 14.02.2026 11:50 Пропоную обговорити У бета-версії Steam до оглядів ігор тепер можна додати характеристики ПК
После этой новости в лагере оптимизаторов начался сущий кошмар![]()
Как же давно это было нужно, надеюсь спама на форумах будет поменьше теперь.
так тебе однаково замінусять і напишуть, що проблема в твоїй системі, бо в нього на пентюмі все літаєEaranak: ↑ 14.02.2026 17:25 Polyaan, я недавно вот оставлял плохой отзыв к Half Sword, что там всратая оптимизация и просадки с 165FPS до 60FPS на некоторых картах. И мне пришлось прям в отзыве писать железо на котором я испытывал эту срань (как и большинство игроков). Так будет удобно когда кто-то срет на игру типа Oblivion Remaster-а и ноет что у него тормозит игра, смотришь а там комп за 4к баксов. Или пчел скулит как пёс в Киберсраке 2077 что у него просадки до 30FPS, а там Ryzen 1600AF с какой нить убогой RX570, ну, дык ясное дело что у него игра работает с задержкой в развитии как и его система. В общем я одобряю такую штуку, будет полезно. Помимо этого, может они ее привяжут к Steam Survey, а то тут некоторые пчелы с шапочкой из фольги думают что Steam как то редко собирает инфу с их железа. Логично предположить что теперь эта инфа о железе будет как то подсасываться через эти самые отзывы, но это не точно.
— Можливо потім додадуть ще й інформацію про середньостатистичний фпс на подібній конфігурації, і хейтери потонуть в мінусах, бо їх буде видно іншим?так тебе однаково замінусять і напишуть, що проблема в твоїй системі, бо в нього на пентюмі все літаєв нас є подібні, особливо в іграх на юе5, який в них чомусь не статерить при компіляції шейдерів і має чудовий фреймрейт
Системные требования и раньше далеко не всегда соответствовали игровому опыту в игре вообще и отдельных локациях/сценах в частности. Тем более, что их часто подгоняют под условный вылизанный 2-часовой пролог (и точку невозврата).Polyaan: ↑ 14.02.2026 17:18А что это даёт?
Вроде пользователь с недостаточным для игры по системным требованиям железом не сможет плохие отзывы писать?
Или какая причина ещё?
Чем школота хуже великовозразных долбодятлов, подпивасов и прочих упоротых?Kullerok: ↑ 14.02.2026 20:02ещё надо добавить что бы фотка с паспорта былаи не пускать мелкую школоту в комменты.
Ну подпивасам плевать в основном работает да и хорошо. Сопли в основном от недовольной школоты видимо мамка мало денег даёт не хватает на компухтеры и мужиков с пмс которые вечно всем недовольны.waryag: ↑ 14.02.2026 20:46Системные требования и раньше далеко не всегда соответствовали игровому опыту в игре вообще и отдельных локациях/сценах в частности. Тем более, что их часто подгоняют под условный вылизанный 2-часовой пролог (и точку невозврата).Polyaan: ↑ 14.02.2026 17:18А что это даёт?
Вроде пользователь с недостаточным для игры по системным требованиям железом не сможет плохие отзывы писать?
Или какая причина ещё?
А теперь, когда их стали разбавлять апскейлерами и фреймгеном - так тем более.
Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:Чем школота хуже великовозразных долбодятлов, подпивасов и прочих упоротых?Kullerok: ↑ 14.02.2026 20:02ещё надо добавить что бы фотка с паспорта былаи не пускать мелкую школоту в комменты.
![]()
Или не очень работает, но тоже хорошо. Пока не кончится пиво - тогда плохо.Kullerok: ↑ 14.02.2026 22:28Ну подпивасам плевать в основном работает да и хорошо.
Впервые слышу, чтобы мамки давали деньги на мужиков с ПМСKullerok: ↑ 14.02.2026 22:28Сопли в основном от недовольной школоты видимо мамка мало денег даёт не хватает на компухтеры и мужиков с пмс которые вечно всем недовольны.
+DuckRider: ↑ 15.02.2026 01:23 Могли б ещё собирать значения среднего фпс в файл и добавлять их к комменту![]()
Я тобі більше скажу я час від часу бачу статер в Пабзі, підзавантажееня моделей на льоту, а ще страшні лоди на фоні зі змазаними текстурамиEnjthesilence: ↑ 14.02.2026 17:52так тебе однаково замінусять і напишуть, що проблема в твоїй системі, бо в нього на пентюмі все літаєEaranak: ↑ 14.02.2026 17:25 Polyaan, я недавно вот оставлял плохой отзыв к Half Sword, что там всратая оптимизация и просадки с 165FPS до 60FPS на некоторых картах. И мне пришлось прям в отзыве писать железо на котором я испытывал эту срань (как и большинство игроков). Так будет удобно когда кто-то срет на игру типа Oblivion Remaster-а и ноет что у него тормозит игра, смотришь а там комп за 4к баксов. Или пчел скулит как пёс в Киберсраке 2077 что у него просадки до 30FPS, а там Ryzen 1600AF с какой нить убогой RX570, ну, дык ясное дело что у него игра работает с задержкой в развитии как и его система. В общем я одобряю такую штуку, будет полезно. Помимо этого, может они ее привяжут к Steam Survey, а то тут некоторые пчелы с шапочкой из фольги думают что Steam как то редко собирает инфу с их железа. Логично предположить что теперь эта инфа о железе будет как то подсасываться через эти самые отзывы, но это не точно.в нас є подібні, особливо в іграх на юе5, який в них чомусь не статерить при компіляції шейдерів і має чудовий фреймрейт
На який відгук ви очікуєте від школоти? Мається на увазі змістовність. Це риторичне питання.waryag: ↑ 14.02.2026 20:46 Чем школота хуже великовозразных долбодятлов, подпивасов и прочих упоротых?![]()
Я про те, що і від школоти можуть бути цілком адекватні відгуки, і від дорослих людей такий треш, що краще б вони були школотою... Це при тому, що досвід гри в танки у свій час і так сильно опустив планку...Ekz0rcyst: ↑ 15.02.2026 05:39На який відгук ви очікуєте від школоти? Мається на увазі змістовність. Це риторичне питання.
А що маєте проти підпивасів? Я от оцінюю в Стімі мій улюблений жанр ігор RTS у першу чергу саме з точки зору підпивасного геймплея, а саме розглядаю в першу чергу такі питання при написанні відгуку в Стім:waryag: ↑ 14.02.2026 20:46Чем школота хуже великовозразных долбодятлов, подпивасов и прочих упоротых?
В тому сенсі, що надаєте терміну ви (казуальний геймінг) - абсолютно нічого.Kassatka: ↑ 15.02.2026 09:04А що маєте проти підпивасів? Я от оцінюю в Стімі мій улюблений жанр ігор RTS у першу чергу саме з точки зору підпивасного геймплея, а саме розглядаю в першу чергу такі питання.
Здається, ви намагаєтеся винаходити колесо.Kassatka: ↑ 15.02.2026 09:04оцінюю в Стімі мій улюблений жанр ігор RTS у першу чергу саме з точки зору підпивасного геймплея, а саме розглядаю в першу чергу такі питання
У тому ж СК2 сингл і мультиплеєр не пов'язані, у них не просто різний баланс, а й різні механіки та навіть набори юнітів не завжди співпадають.Kassatka: ↑ 15.02.2026 09:04Узагалі чи присутні всякі оригінальні механіки й прикольчики, які можливо і негативно вплинули б на баланс у мультиплеєрі, зате роблять гру дуже атмосферною і цікавою в одиночному режимі, чи у підпивасних матчах між друзями.
Наявність ліміту не значить, що не можна задомінувати економікою.Kassatka: ↑ 15.02.2026 09:04Чи можна задомінувати економічним бумом і перемогти, побудувавши більшу армію, чи просто швидко впрешся в ліміт юнітів
ШІ для ботів в принципі мало хто використовує. Не бачать позитивного впливу на продажі.Kassatka: ↑ 15.02.2026 09:04І зараз в епоху нейронок, які ніхто якогось біса не використовує для ШІ ботів у RTS, навпаки боти часто набагато тупіші, ніж у малобюджетних іграх 00-их років. А все тому, що занадто на мультиплеєр орієнтуються, а гру проти ботів роблять для галочки.
Не впевнений, що обмеженням з 30 до 15 фпс ви щось суттєво зекономите, а от плавність ігрового процесу доб'єте точно.Kassatka: ↑ 15.02.2026 09:04Чи є можливість обмежити FPS до рівня 15 FPS прямо з налаштувань гри. У повільному підпивасному режимі все одно більше не надто й не треба, але може бути корисно для економії електрики з акумулятора. У деяких іграх, FPS можна обмежити лиши до 30 FPS, що дуже погано і не враховує моїх потреб.