Вийшли огляди MSI GeForce RTX 5090 Lightning Z: претендент на звання GeForce RTX 5090 Ti

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
vil2
Junior

Повідомлення

Предлагаю обсудить Вийшли огляди MSI GeForce RTX 5090 Lightning Z: претендент на звання GeForce RTX 5090 Ti

Тепер зрозуміло скільки коштуватиме наступний ТОР від Нвідіа 6090 $
dret09
Member

Повідомлення

Шось прогрес пішов не туди. Кіловат на відяху, півкіловата на проц...
Ostin
Member

Повідомлення

dret09: 13.02.2026 11:46Кіловат на відяху, півкіловата на проц
А картинку, яка буде краще десятирічного відьмака 3 (який запускався на якихось відрах типу феном 2 + GTX950), піди ще знайди)
Scoffer
Member

Повідомлення

dret09: 13.02.2026 11:46Шось прогрес пішов не туди.
Так немає прогресу, всьо, закінчився. Мінімальна напруга на логічному елементі зараз порядку 0.6В, але вона давно вже в тому районі крутиться, як мінімум зо три техпроцеси. І потенційно можна знизити до 0.5-0.4, але не більше, і то це так, чисто теоретично. При цьому напруга для умовних 3ГГц взагалі не зменшується і застрягла на вольті з копійками. Єдине що всі роблять це навіщось нарощують щільність чипу. Мабуть щоб охолоджувати проблемніше було.
erkins007
Member

Повідомлення

Вот только 5090 даже в лимите 600 ват гонится отлично на 7%, так что эта печка прикольная вещь для блогеров, но не более.
dead_rat
Member

Повідомлення

Я вибачаюся, а де вони побачили 18% росту продуктивності? Чи в них калькулятор на ЛЛМ?
Dilfin
Member

Повідомлення

Прогріли гоїв так уже знатно, наступний який бар'єр, 10000$?
dead_rat
Member

Повідомлення

Dilfin: 13.02.2026 12:23 Прогріли гоїв так уже знатно, наступний який бар'єр, 10000$?
100k, бо їхні АІ я вже бачу по 30к+
erazel
Member

Повідомлення

Довбодятли.... Що Нвідія, що АМД. Самі себе загнали в пастку високого енергоспоживання, бо не могли обійти конкурента при нормальному помірному спожианні і тепер кОхають мізки що собі що нам, споживачам. Ніби хтось їх заставляє, стоячи з ножем біля органів , випускати продукти з катастрофічним енергоспоживанням.
dead_rat
Member

Повідомлення

erazel
Ви можете в їхній панелі понизити споживання до абсолютно комфортного рівня. Не подобається 600 ват, поставте 200 - карта працюватиме хоч і повільніше
erazel
Member

Повідомлення

dead_rat: 13.02.2026 12:30 Ви можете в їхній панелі понизити споживання до абсолютно комфортного рівня. Не подобається 600 ват, поставте 200 - карта працюватиме хоч і повільніше
Та ви знаєте, я з останніми картами, з року 2019 так і роблю, мені ті декілька відсотків додаткової швидкодії погоду не зроблять, а гратиметься спокійніше(як мінімум вентилятори не так завиватимуть). Остання карта котру я прямо "гнав" це Гігабайтовська GeForce GTX670. Там просто реально хороший приріст був.

Тому я б волів(ну у ідеальному, трясця , світі :) ) щоб процесор і відеокарта мали споживання в 100ват. І системи охолодження не будуть такі монструозні і від екофлоу компютер тягнутиме довше в іграх, хоча з останнім мені гріх скаржитися, Райзен5800Х і RTX5070 десь 140 ват(весь компютер загалом) їдять в офісній роботі(не іграх).
Afit
Member

Повідомлення

erazel: 13.02.2026 12:28 Довбодятли.... Що Нвідія, що АМД. Самі себе загнали в пастку високого енергоспоживання, бо не могли обійти конкурента при нормальному помірному спожианні і тепер кОхають мізки що собі що нам, споживачам. Ніби хтось їх заставляє, стоячи з ножем біля органів , випускати продукти з катастрофічним енергоспоживанням.
Не переживай, не тобі кохають :yes: Навряд чи ти віддаси 5090$ за 5090
MetalistForever
Member

Повідомлення

Плата красивая ! Поставить в рамку и смотреть ... любоваться :D
erazel
Member

Повідомлення

Afit: 13.02.2026 14:26 Не переживай, не тобі кохають :yes: Навряд чи ти віддаси 5090$ за 5090
За 5090 звісно не віддам ;) . Але 5080 вже ледве у системник влізлась. Правда не у мене, а у друга. Але там реально 2-3 кілограми(ні, реально, не жарт) чугунія. Думали як би її закріпити жи биз за рік не повело її або материнську плату.
Свою стару 1070 віддав племіннику, так вона в системник не влазилась, довелось трішки гравером попрацювати, підпиляти пару місць у системнику.
Ну тобто та гонка "не зважаючи на вати" вже давно і середньому сегменту життя портить. Поставиш відяху а вона тобі половину слотів на материнці і закриє своїм радіатором.
kairo
Member

Повідомлення

dret09: 13.02.2026 11:46Кіловат на відяху, півкіловата на проц...
9800X3D, 60-80 Вт в середньому.

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
erazel: 13.02.2026 13:00Тому я б волів(ну у ідеальному, трясця , світі ) щоб процесор і відеокарта мали споживання в 100ват.
Умовна 5060 + андервольт і буде 100 Вт. Із процесорами ще простіше.

Відправлено через 5 хвилин 50 секунд:
dead_rat: 13.02.2026 12:17 Я вибачаюся, а де вони побачили 18% росту продуктивності? Чи в них калькулятор на ЛЛМ?
LLM якраз нормально рахує)) Там десять відсотків між базовою 5090 та розігнаною 5090 Лайтнінг. Не кажучи вже, що базова 5090 якби теж піддається розгону, але тоді гарних цифр не буде))
erazel
Member

Повідомлення

kairo: 13.02.2026 16:10 Умовна 5060 + андервольт і буде 100 Вт. Із процесорами ще простіше.
Та так, тільки от радіатор у неї від цього не зменшиться, пів материнки закривати не перестане. Ну 5060 базова ніби й не така велика, але вже 5060Ті і 5070 цеглини ще ті :)
S0N1C
Member

Повідомлення

erazel: 13.02.2026 16:35
kairo: 13.02.2026 16:10 Умовна 5060 + андервольт і буде 100 Вт. Із процесорами ще простіше.
Та так, тільки от радіатор у неї від цього не зменшиться, пів материнки закривати не перестане. Ну 5060 базова ніби й не така велика, але вже 5060Ті і 5070 цеглини ще ті :)
якщо не хочеться шоб закривало пів материнки - вода :shuffle:
спойлер
Зображення
kairo
Member

Повідомлення

erazel: 13.02.2026 16:35Та так, тільки от радіатор у неї від цього не зменшиться, пів материнки закривати не перестане.
MSI 5060 INSPIRE ITX
145 x 120 x 45 mm
спойлер
Зображення
Yurius
Member

Повідомлення

erazel: 13.02.2026 16:35але вже 5060Ті і 5070 цеглини ще ті
спойлер
109382_2_colorful-debuts-tiny-single-fan-igame-geforce-rtx-5070-mini-oc-graphics-card.jpg
oversteve
Member

Повідомлення

erazel: 13.02.2026 12:28 Довбодятли.... Що Нвідія, що АМД. Самі себе загнали в пастку високого енергоспоживання, бо не могли обійти конкурента при нормальному помірному спожианні і тепер кОхають мізки що собі що нам, споживачам. Ніби хтось їх заставляє, стоячи з ножем біля органів , випускати продукти з катастрофічним енергоспоживанням.
так а інакше приросту не буде і користувачі будуть нити, що попереднє покоління на фігню краще поточного :dontknow:
Відповісти