Intel Core Ultra 5 250K Plus показав слабкий результат у Geekbench відносно попередника Core Ultra 5 245K

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nekros
Member

Повідомлення

alexeygalas: 10.02.2026 10:44
Nekros: 10.02.2026 10:43Оце ти придумав. Якщо в тебе є місце під 180ггб на 1 фільм, то може простіше закинути варіант з звичайним 4к 8біт розміром 3ггб що би його дивитись на таких пристроях як хромкаст і телефон? І якість мабуть буде вище?
Тоді пропаде можливість дивитись його у всій красі у 10 біт на великому OLED на основному місці перегляду у домашньому кінотеатрі із 5.2.4 звуком :) В цьому і крисота ситуації. Тримаєш медіатеку в макс якості а дивитись можна де завгодно і на чому завгодно :popcorn:
Ні, я кажу про 2 файла. Один 180ггб під домашній кінотеатр і другий малий 3ггб для інших пристроїв. Типу навіщо його конвертити на льоту якщо можна його зробити завчасно?
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nekros: 10.02.2026 10:47Типу навіщо його конвертити на льоту якщо можна його зробити завчасно?
1. Економія місця (хоч у мене і ефективного місця 37 ТБ але і воно поступово закінчується);
спойлер
Screenshot 2026-02-10 at 10.52.09.png
:shuffle:
2. Економія часу (потрібно готувати завчасно якщо точно знаєш що будеш дивитись. А так - що заманеться в момент часу - те і обираєш);
3. Зайвий стрес накопичувачів і для цп (калькуляція Parity для нових даних) (при траскодінгу ніколи немає всього повністю перекодовано фільму - лише частина. Кожні 7 днів кеш чиститься)

І так мінінмум уваги до серверу. Фільм завантажився, jellyfin автоматом його побачив, просканував, витягнув мета дані і додав в бібліотеку. А далі коли тобі заманеться - подивишся будь звідки
alexeygalas
Member

Повідомлення

Lorichic
Згадав лише зараз. AMD ж забрала у 8000g підтримку ЕСС. Іронічно, що на чіплетних зі звичайною графікою кореккція працює. А саме на цих - ні. Це одна із причин, чому в мій конфіг не підійшов би
Lorichic
Member

Повідомлення

alexeygalas: 10.02.2026 20:58AMD ж забрала у 8000g підтримку ЕСС
ECC Support
Yes
https://www.amd.com/en/products/process ... 8500g.html
sensey
Member

Повідомлення

Lorichic: 09.02.2026 15:24
Liam: 09.02.2026 14:08В мене таке відчуття, що тести Intel'у роблять хлопці з AMD.
Не только, там "амдешники"диверсанты ещё и в разработке core ultra учавствовали, иначе не объяснить выход такого кала от компании первого эшелона
Насправді все почалося із рефрешу 1200сокета коли стало ясно що подоїти архітектуру санді брідж в 6!!! ( Уявіть в шосте ніхера не робити нового) вже не вийде. Тому швидко портували 10нм проци Cypress Cove які були в загашнику на 14нм і викотили rocket lake. Але 14 нм був завеликим, щоб вмістити наприклад 10ядер на підложку в розмір1200 сокету, як було в 10поколінні і дуже гарячим щоб його далі кліпати як санді брідж. І тут стало зрозуміло що у Intel нічого запропонувати, інженерів немає одні менеджери...
alexeygalas
Member

Повідомлення

Lorichic
Знаю але перевіряли і в реальності не працює https://www.reddit.com/r/ASRock/s/i7oxPOTsPs
https://www.guru3d.com/story/amd-ryzen- ... m-support/
quppeq
Member

Повідомлення

alexeygalas
Скільки у вас це все діло їсть?
Бо я собі все ж обмежився просто N100 і все. З 16 рами ддр4 і ссд - їсть 10-15вт. Без світла саме то. І дешево і ок, 8к заплатив.
Просто цікаво нащо медіа серверу бути таким потужним. Без негативу.
Ну максимум качаю до 60 гб, але основний тєлік все приймає як є, це більше для інших пристроїв
Ну і ще таке аитанря, тримаєте все в локалці і всі мають доступ по VPN чи прям назовні все викладаєте? Собі думаю як краще
Востаннє редагувалось 10.02.2026 23:02 користувачем quppeq, всього редагувалось 1 раз.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

sensey: 10.02.2026 22:37
Lorichic: 09.02.2026 15:24
Не только, там "амдешники"диверсанты ещё и в разработке core ultra учавствовали, иначе не объяснить выход такого кала от компании первого эшелона
Насправді все почалося із рефрешу 1200сокета коли стало ясно що подоїти архітектуру санді брідж в 6!!! ( Уявіть в шосте ніхера не робити нового) вже не вийде. Тому швидко портували 10нм проци Cypress Cove які були в загашнику на 14нм і викотили rocket lake. Але 14 нм був завеликим, щоб вмістити наприклад 10ядер на підложку в розмір1200 сокету, як було в 10поколінні і дуже гарячим щоб його далі кліпати як санді брідж. І тут стало зрозуміло що у Intel нічого запропонувати, інженерів немає одні менеджери...
в будь якому разі бажаємо їм удачі вибратись з цієї дупи. не можуть же ж бути тільки погані новини, правда?
на технологічність все одно, треба брати те що краще більше продуктивності за доллар + дивитись на можливості апгрейду. а з ноутбуками ще простіше - тупо дивишся на продуктивність за доллар.
Lorichic
Member

Повідомлення

alexeygalas: 10.02.2026 22:44Знаю але перевіряли і в реальності не працює
Предпочитаю доверять официальной информации, мне нечем проверить эти слухи, так как память обычная, немного разогнана, на встройке играю в некоторые старые игры, важнее разгон памяти для APU, это проц для мультимедиа и старых игр, и чтоб при отключении света жрал минимум
alexeygalas
Member

Повідомлення

quppeq
65вт з розетки. Але там 40вт тільки диски жеруть з цього.

Для чого потужний нас? Та я би не сказав що він потужний. Просто немалого об'єму.
А так склалось в моєму житті колись, що я дуже полюбив домашні кінотеатри, аудіосистеми і взагалі пізнав що таке по справжньому переглядати кінокартини в макс якості :) тому все тримаю в макс до носіїв якості

Відправлено через 7 хвилин 41 секунду:
quppeq: 10.02.2026 22:53Ну і ще таке аитанря, тримаєте все в локалці і всі мають доступ по VPN чи прям назовні все викладаєте? Собі думаю як краще
Впнів 3 шт піднято на мікротіку. Але джеліфін через реверс проксі дивиться на зовні напряму, бо Google tv не дасть під'єднатись до vpn

N100 був до того. Якби у мене не був zfs а простенька зв'язка snapraid+mergerfs без транскодінгу і піклування про цілісність даних - так n100 достатньо. Але за цей час у мене 5 разів були помилки по контрольних сумах. І відвал одного диску. Тоді я задумав перейти на ecc, щоб спокійніше було

Відправлено через 3 години 2 хвилини 58 секунд:
alexeygalas: 11.02.2026 08:14бо Google tv не дасть під'єднатись до vpn
Upd: давно не перевіряв, виявляється є вже WireGuard клієнт для AndroidTV. Можна тепер сховати порт.
спойлер
ЗображенняЗображення
Zaelot
Member

Повідомлення

дядько Ігор ось шо має в GB6 в супротив 250k, але я радий що є на шо обновитись (270k). Чесно, грав би в стоці, а ле ця залежність до оверклокінгу не відпускає ще з часів 3х ядерних атлонів (або 4х ядерних феномів на ucc мамках), все до упору, а потім ще трошки есперементів, а потім.. кастомна кнопка збросу біос вже готова (дякую форумчанам)
спойлер
Зображення
Відповісти