Toyota розробляє ігровий рушій Flourite з відкритим вихідним кодом

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Toyota розробляє ігровий рушій Flourite з відкритим вихідним кодом

З продажем машин все зовсім погано? Шукають нові ринки?)
dret09
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.02.2026 11:42 Пропоную обговорити Toyota розробляє ігровий рушій Flourite з відкритим вихідним кодом

Типічна азійська корпорація: від ігрових рушіїв до танкерів та літаків
Pro100SSK
Member

Повідомлення

Toyota Motor Corporation? ігровий рушій? з відкритим вихідним кодом?

Неочікувано
Scoffer
Member

Повідомлення

dret09: 10.02.2026 11:47Типічна азійська корпорація: від ігрових рушіїв до танкерів та літаків
Це тойота групп займається приблизно всім, а тмц займалась виключно збиранням легкових автомобілів здебільшого з готових запчастин, котрі виготовляють інші підрозділи тойота групп. А тепер от ще й ігровим рушіем. Підозріло насправді.
Востаннє редагувалось 10.02.2026 11:55 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Toyota розробляє ігровий атмосферний на 280 к/с рушій Flourite з відкритим вихідним кодом
kairo
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.02.2026 11:42З продажем машин все зовсім погано? Шукають нові ринки?)
"Toyota retains top auto crown in 2025 with record sales
Global group sales rose 4.6% from a year earlier, including the parent company's Toyota and Lexus brand vehicles as well as those sold by small-car unit Daihatsu and truck maker Hino Motors."
unique-neon
Member

Повідомлення

Раз вони юніті розглядали, то є годот з відкритим кодом, могли б його допиляти. Якась шляпа з мертвими дартом і флатером
Барбарис
Member

Повідомлення

Scoffer, так це для майбутніх автопілотів і щоб можна було ще підзаробити на рекламі на якихось тойота век/ралі :lol:
Рб ф1 давно відбила інвестиції, не тільки заробляє на себе, а ще й рекламує бренд. А тойота хоче маркетинг скоротити та мабуть ціни підняти :laugh:
captain_chuck
Junior

Повідомлення

unique-neon: 10.02.2026 12:21 Раз вони юніті розглядали, то є годот з відкритим кодом, могли б його допиляти. Якась шляпа з мертвими дартом і флатером
Godot у Маска десь пробували брати, але здається не срослось. Але не згадаю де саме його хотіли брати - в теслі чи спейсікс.

Я писав дещо на конкурс на годоті в 2016 році, і тоді він був ну дуже всратим. Зараз краще?
unique-neon
Member

Повідомлення

captain_chuck: 10.02.2026 12:32Я писав дещо на конкурс на годоті в 2016 році, і тоді він був ну дуже всратим. Зараз краще?
Та я не знаю. Не розбираюсь у геймдеві. Але годот завжди згадують ближчим неповноцінним аналогом юніті. І наче навіть активно розробляється.

З іншого боку флатеру вже багато років, дарту ще більше. Сам гугл в жодні свої масові продукти так і не впровадив. В деякі навіть дарт додавав, потім забирав, бо нікому не цікаво (ангулар).

То мені виглядає з цих двох опцій краще годот допиляти, чи передизайнити архітектурно навіть. Вони ще б взяли Delphi замість C++, так щоб точно було стильно і модно.
captain_chuck
Junior

Повідомлення

unique-neon: 10.02.2026 12:46
captain_chuck: 10.02.2026 12:32Я писав дещо на конкурс на годоті в 2016 році, і тоді він був ну дуже всратим. Зараз краще?
Та я не знаю. Не розбираюсь у геймдеві. Але годот завжди згадують ближчим неповноцінним аналогом юніті. І наче навіть активно розробляється.

З іншого боку флатеру вже багато років, дарту ще більше. Сам гугл в жодні свої масові продукти так і не впровадив. В деякі навіть дарт додавав, потім забирав, бо нікому не цікаво (ангулар).

То мені виглядає з цих двох опцій краще годот допиляти, чи передизайнити архітектурно навіть. Вони ще б взяли Delphi замість C++, так щоб точно було стильно і модно.
Опенсорс тримається на вільному часі 1.5 ентузіастів зазвичай. Корпоративний опенсорс напевно живе, поки на нього виділяють гроши.

Про флатер чув щось, але по відчуттях не сильно прижилось.

Дарт здався екзотикою. Знав одного "євангелиста", вони намагались просувати тему, але комуніті в них було маленьке - це були в основному веб-фронтендери, яких особо ніхто не слухав)

Щодо годота, до речі самі автори називають його просто "годо". Там є комуніті, яке допомагає, відповвдає на питання. Але розробляє та фіксить чувак на ім'я Хуан, здається, і все. Без нього певно все пропаде)
unique-neon
Member

Повідомлення

captain_chuck
Я приблизно і про те кажу - як так хочуть опенсорс альтернативу, то можуть підібрати проект)

Є навіть добрі приклади в такому напрямі - musescore, audacity.

Все-одно самі задумали дивацьку вундервафлю з сумнівними перспективами)
1A343
Member

Повідомлення

Нічого дивного. У мене в 90-х була кулькова ручка виробництва Mitsubishi. Від ручки до кораблів.
MqM
Member

Повідомлення

Одне не зрозумів для яких цілей Тойоті власний ігровий рушій? Та й взагалі будь який?
Timedemo
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.02.2026 11:42 Пропоную обговорити Toyota розробляє ігровий рушій Flourite з відкритим вихідним кодом

У Тойоти навряд колись буде погано з продажем. А якщо вільні інтелектуальні ресурси, чому б і не випробувать себе в іншій галузі. Маск он від електрокарі до марсу налаштовується.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

MqM: 11.02.2026 02:33 Одне не зрозумів для яких цілей Тойоті власний ігровий рушій? Та й взагалі будь який?
в статті ж написано
для розробки інфотейменту
Scoffer
Member

Повідомлення

Timedemo: 11.02.2026 09:50Маск он від електрокарі до марсу налаштовується.
Коли в тебе батько буде копати дорогоцінне каміння в африці, то ти теж зможеш займатись всякою незрозумілою фігнею. Наприклад маючи тройбани середніми оцінками отримати стажування в множинній кількості в кремнієвій долині, чи маючи нелегальний мігранський статус в штатах відкривати інет-компанії за кошти анонімних бізнес-ангелів чи отримувати контракти від наса на нелітаючу ракету. В іншому випадку треба розставляти приорітети відносно цінності для компанії. Відкритий ігровий движок для автомобіля, котрий завтра скопіюють приблизно всі китайці, цінність представляє доволі таки сумнівну.
А маск це просто чиясь кишеня. Його оно навіть до епштейна в тусовку не пустили :lol: Я таких знав, дуже шикарно жили і по сто фірм на день відкривали, поки не щезли в невідомому напрямку :D
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.02.2026 10:11
Timedemo: 11.02.2026 09:50Маск он від електрокарі до марсу налаштовується.
Коли в тебе батько буде копати дорогоцінне каміння в африці, то ти теж зможеш займатись всякою незрозумілою фігнею. Наприклад маючи тройбани середніми оцінками отримати стажування в множинній кількості в кремнієвій долині, чи маючи нелегальний мігранський статус в штатах відкривати інет-компанії за кошти анонімних бізнес-ангелів чи отримувати контракти від наса на нелітаючу ракету. В іншому випадку треба розставляти приорітети відносно цінності для компанії. Відкритий ігровий движок для автомобіля, котрий завтра скопіюють приблизно всі китайці, цінність представляє доволі таки сумнівну.
А маск це просто чиясь кишеня. Його оно навіть до епштейна в тусовку не пустили :lol: Я таких знав, дуже шикарно жили і по сто фірм на день відкривали, поки не щезли в невідомому напрямку :D
Наркотики - зло!
Polaris
Member

Повідомлення

"Синок" одного з директорів, вирішив займатися іграми, бабло є чого б і ні, головне, щоб рушій був такий же надійний як і їх автомобілі в минулому
Breathtaking
Junior

Повідомлення

Що коїться. Рено - виготовляє дрони, Тойота - ігрові рушії. О дивный новый мир.
Відповісти