Раджа виноват 100%, засланный казачок и подпольный диверсант Лизки. 1851 гуано кроме Квиксинка или дешевых камней под Хакинтош вообще неинтересны.Lorichic: ↑ 09.02.2026 15:24Не только, там "амдешники"диверсанты ещё и в разработке core ultra учавствовали, иначе не объяснить выход такого кала от компании первого эшелонаLiam: ↑ 09.02.2026 14:08В мене таке відчуття, що тести Intel'у роблять хлопці з AMD.
Новини
Останні статті і огляди
Intel Core Ultra 5 250K Plus показав слабкий результат у Geekbench відносно попередника Core Ultra 5 245K
-
Intel74320ASuperFin+
Member
-
alexeygalas
Member
Але поки що чути лише твою, яка б'ється в конвульсіях, щоб всіх переконати але безрезультатно. Уявити тільки можу як тебе трясеNekros: ↑ 10.02.2026 08:10Уявляю пики тих хто купив під них матери
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
О точно. Мертву платформу ще забувNekros: ↑ 10.02.2026 08:10Мертва тупикова платформа
-
man1242
Member
Не погодився б з такою тезою, як раз ультра це вагомий ребілд дизайну чіпа. Втрата у споживанні вагома особливо у топів без помітного погіршення продуктивності, а це важливий момент все ще тех процесс 2015 року, тут скоріш вектор розвитку ще з 2018 року пішов поза планом а кремнієм жбурляють кожен рік щоб акціонери думали що не вмерло усе.Nekros: ↑ 10.02.2026 08:10Вийшов недолугий arrow lake на новому сокеті по продуктивності гірше попереднього покоління. Тепер виходять ті сами ядра лише з перемаркуванням і все, більше нічого не вийде. Мертва тупикова платформа. Уявляю пики тих хто купив під них материнка за 10к+ грн. Тепер що би підвищити продуктивність треба буде ще 10к на материнку викласти вже з новим сокетомalexeygalas: ↑ 10.02.2026 08:03
То прикладайте якісь тести, скріни з ваших core ultra, пруфи короче.![]()
Прогріли гоїв а їм все подобається, пруфи на розумові здібності просять![]()
Востаннє редагувалось 10.02.2026 08:21 користувачем man1242, всього редагувалось 1 раз.
-
alexeygalas
Member
Може покажеш хоч один топік, де я просто так без запитань бігаю і хоч щось хвалю перший?Sanьka: ↑ 10.02.2026 07:58А ти в кожній темі якраз і бігаєш, акі адепт сінебенча. Походу понакупив тих проців і хвалиш.
Бо я топіків, де ви просто так пукаєте з самого початку можу вагон показати
-
Nekros
Member
Звісно для тебе краще щоб тільки ти залишився і писав хвалебні коментарі, як 8біт відео на камені конвертує, оце перевага, оце перемога. Ну хоча десь, тільки за своє життя я не бачив жодної живої людини хто це робить і не уявляю хто це буде робити і навіщо це треба. Типу хтось тримає у дома декілька ТБ старого хоум відео і хоче перший і останній раз це перегнати у h265 немає відеокарти для цього?alexeygalas: ↑ 10.02.2026 08:03 Яка практична користь від ваших повідомлень, якщо вони повторюються?
В кожному топіку одне і те саме. Я можу ваш весь контент врапнути одним рядком
Яке реальне застосування того що ти писав? Який смисл у твоїх повідомленнях?
Востаннє редагувалось 10.02.2026 08:27 користувачем Nekros, всього редагувалось 2 разів.
-
alexeygalas
Member
У мене в профілі розписані всі машини і яку задачу вони виконують. Я ні від кого не ховаюSanьka: ↑ 10.02.2026 07:58Походу понакупив тих проців і хвалиш
Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
Знов довів що нічого не тямиш. Я показав fps перекодування на льоту, щоб ти міг порівняти його із fps того ж раптора і алдера і зрозуміти, скільки одночасно можна в плексі чи джеліфіні запустити переглядів фільмів і асік буде справлятись і видавати якісну картинку. І хтось, хто довго не може обрати на чому побудувати домашній нас сервер прочитає моє повідомлення і побачить, що це підходяща платформа ще й з малим споживанням, що важливо.Nekros: ↑ 10.02.2026 08:22Який реальне застосування того що ти писав? Який смисл у твоїх повідомленнях?
От бачиш. Хоум відеоNekros: ↑ 10.02.2026 08:22Типу хтось тримає у дома декілька ТБ старого хоум відео і хоче перший і останній раз це перегнати у h265
-
Nekros
Member
alexeygalas: ↑ 10.02.2026 08:27 От бачиш. Хоум відеоТи наввть на скрін не подивився. Бо якби подивився то побачив би що там фільм в блюрей якості.
- спойлер
Зараз хоум відео знімають у 4k 10біт h265 4:2:2, бо це вміють майже всі сучасні початкові камери.
Тобто твій кейс це дивитись одразу 3 фільма у fullHD з 2005 року?
Я звісно підозрював що власники arrow lake трохи дивні але до такого не додумався
-
alexeygalas
Member
Nekros
OMG! Давай ще раз. Погодую тебе з ложечки як маленького.
viewtopic.php?p=4093724#p4093724
Ще раз уважно глянь на скріни. Коли знайдеш там фільм у 1080р - маякнеш
Дам підказку, щоб на цей раз у тебе вийшло. Зверни увагу на підкреслені розмір файлу, Dolby Vision профіль 7 і бітрейт. І знайди в своїй брошурці 2005 року 4К Dolby Vision. Ти навіть в елементарних форматах відео не тямиш. Як ти взагалі відео монтуєш?
Відправлено через 16 хвилин 28 секунд:
Дам підказку, щоб на цей раз у тебе вийшло. Зверни увагу на підкреслені розмір файлу, Dolby Vision профіль 7 і бітрейт. І знайди в своїй брошурці 2005 року 4К Dolby Vision. Ти навіть в елементарних форматах відео не тямиш. Як ти взагалі відео монтуєш?
Відправлено через 16 хвилин 28 секунд:
Ні. Мій кейз: Я на роботі чи в черзі в поліклініці сиджу і з телефона дивлюсь серіальчик або фільм із свого домашнього серверу через мобільний інтернет. А дружина в той же час може на студії дивитись інший серіальчик/фільм із домашньої медіатеки з інету, якої би швидкості він не був на студії. А моя 9 річна дочка у моїх батьків, які мають Google Chromecast до телевізору, може в 3й потік дивитись мультфільм із домашньої медіатеки.Nekros: ↑ 10.02.2026 08:39Тобто твій кейс це дивитись одразу 3 фільма у fullHD з 2005 року?
Востаннє редагувалось 10.02.2026 09:05 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
Nekros
Member
Окей окей, ти написав блюрей якість - я відповів.alexeygalas: ↑ 10.02.2026 08:44 Nekros
Ну це все змінює, я зрозумів що заради одночасного перегляду декількох 8бітних відео адепти синіх і купляють arrow lake.
А, іще повинна бути умова, що не буде в ПК дискретної відеокарти, бо вона забере на себе усе навантаження і помножить здібності arrow lake у конвертуванні на 0
-
alexeygalas
Member
Я АМ5 теж розглядав на цю посаду в якості основи для серверу. Але тут є критерії, які відмели її.Nekros: ↑ 10.02.2026 09:02Окей окей
У мене вже давно є якісний корпус Jonsbo N1, який я міняти не хочу, бо він мало місця займає і вміщує 5 великих дисків і розумно зібраний по конструкції щодо продуву і компоновки.
Я хотів отримати AV1 в сервер.
Мої вимоги: DDR5 ECC (хочу щоб мій ZFS RAID був в порядку), IP KVM щоб не лазити по драбині з монітором і клавіатурою, відео із кодуванням AV1
Корпус вміщає лише ITX і слот під плату розширення лише 1 і Low Profile
Тобто у мене 2 варіанти, щоб отримати все це:
- Плата із KVM (Aspeed чіпом) і тоді можна будь-який процесор і поставити в PEG Arc a310 Eco або PNY RTX 2000e Ada;
- Процесор із графікою, яка кодує AV1 і KVM плату окремо у PEG слот (Так у мене було до того на Asus N100 + Asrock PAUL KVM)
Дивимось на AM5: AV1 є лише на Феніксах, але по тестах ffmpeg там є відомий баг VCN4 із тайлами і якість зображення дещо гірша + вагомо нижчий fps. Тобто інтешрашку розглядати великого сенсу немає. Можемо хіба що використовувати його як ЦП. Тоді нам потрібна плата, яка б мала KVM на платі, щоб зайняти PEG відеокартою. На АМ5 поки що таких ITX ні від supermicro ні від Asrock rack не існує. Є лише у Асрок AM4 x570d4. Але стару платформу я не хочу ставити. Тобто або я лишаюсь без AV1 або без KVM.
Ну і на додачу у Sparkle a310 Eco є дуже неприємний момент із кривою вентилятора, яка не редагується під лінукс і вона дуже шумна.
Дивимось на Intel.
Можна піти таким самим шляхом: Плата під LGA1700 на С чіпсеті + Xeon E-2434, яка має свій KVM + відеокарта. Але ці зіони дуже дорогі і гарячі бо це Раптор Лейк. Тому відкидаємо.
Беремо Arrow Lake: інтеграшка працює без питань, ЕСС та інтеловський KVM через AMT починаючи із i5-xx500 та Ultra 5 235 підтримується. Плата ITX на w880 є.
Зібрав - працює тихше води нижче трави, ранить докер контейнери, обслуговує ZFS RAID, кодить на собі відео і з юпса жере крохи. Красота благодать.
Під такі вимоги просто альтернатив поки що не бачу. І працювати цей сервер може дуже довго. А коли з*явиться новий відео формат - просто доставити відео карту у вільний PEG слот, який ми зекономили.
А по 265К я вже давно все розписав. Подивився тести у Lightroom на момент покупки - він був швидший і дешевший за 9900Х. Я взяв. Зараз лежить як запасний пк налаштований з профілем під монітор, готовий до роботи, якщо лептоп вийде з ладу. Щоб не було простою протягом ремонту.
Платформа не для fps шутерів але в інших сферах - достойна альтернатива АМ5
Все.
- спойлер
-
Sanьka
Member
Ось точно в ціль!Nekros: ↑ 10.02.2026 08:10Вийшов недолугий arrow lake на новому сокеті по продуктивності гірше попереднього покоління. Тепер виходять ті сами ядра лише з перемаркуванням і все, більше нічого не вийде. Мертва тупикова платформа
Я теж не можу зрозуміти
1. Навіщо було городити нову платформу для того, що навіть толком не випередило попередника .
2. Навіщо ходити і розповідати, що цей прокол не прокол, якщо навіть Інтел визнала це проколом
-
man1242
Member
Заводи побудували а заказів нема, ось самі собі і навантажують конвеєраSanьka: ↑ 10.02.2026 09:34Ось точно в ціль!Nekros: ↑ 10.02.2026 08:10Вийшов недолугий arrow lake на новому сокеті по продуктивності гірше попереднього покоління. Тепер виходять ті сами ядра лише з перемаркуванням і все, більше нічого не вийде. Мертва тупикова платформа![]()
Я теж не можу зрозуміти
1. Навіщо було городити нову платформу для того, що навіть толком не випередило попередника .
2. Навіщо ходити і розповідати, що цей прокол не прокол, якщо навіть Інтел визнала це проколом![]()
-
Lorichic
Member
Поправлю, баг в FHD, в 1440p и 2160p его нет, если твои блюреи в 1080p тогда вопросов нетalexeygalas: ↑ 10.02.2026 09:08AV1 є лише на Феніксах, але по тестах ffmpeg там є відомий баг VCN4
-
alexeygalas
Member
Фільм може бути білший за розміром, але якщо кінцевий дисплей 1080р він буде намагатись його рендерити в 1080р. І будуть смуги. Для інших так. Але мене це і не так сильно хвилює як нижчий fps у VA-API.Lorichic: ↑ 10.02.2026 10:07Поправлю,
У мене левова частка культових картин 80х-2000х у 1080р (мабуть десь 55% від усієї медіатеки), якщо є перевидання і картина з моїх улюблених - беру перевидання в 4К (на приклад The Big Lebowski)Lorichic: ↑ 10.02.2026 10:07если твои блюреи в 1080p тогда вопросов нет
-
Lorichic
Member
Ты видно не понял, исходник может быть любого разрешения, если ты кодишь 1080 в 1440/2160 бага нет, если в 1080 то полоски остаютсяalexeygalas: ↑ 10.02.2026 10:14У мене левова частка культових картин 80х-2000х у 1080р (мабуть десь 55% від усієї медіатеки),
-
Nekros
Member
А до чого тут arrow lake? Твоє відео попадає на пристрій з якого ти дивишся у кодеку і так само кінечний пристрій його декодує, не arrow lake а твій телефон, або google chromecastalexeygalas: ↑ 10.02.2026 09:01 Ні. Мій кейз: Я на роботі чи в черзі в поліклініці сиджу і з телефона дивлюсь серіальчик або фільм із свого домашнього серверу через мобільний інтернет. А дружина в той же час може на студії дивитись інший серіальчик/фільм із домашньої медіатеки з інету, якої би швидкості він не був на студії. А моя 9 річна дочка у моїх батьків, які мають Google Chromecast до телевізору, може в 3й потік дивитись мультфільм із домашньої медіатеки.
-
Lorichic
Member
Этож не игра, лёг спать оно жмёт, мне 8500g c mini itx a620 обошлись в 12 тыс, все мультимедийные вопросы закрывает, тем паче что тебя до выхода core ultra n100 устраивал, феникс 2 это вообще самолёт на его фонеalexeygalas: ↑ 10.02.2026 10:14Але мене це і не так сильно хвилює як нижчий fps у VA-API.
-
alexeygalas
Member
Відео 180гб 4К Dolby Vision 12 bit із звуком Dolby TrueHD на сервері - ти з телефоном (андроїд приставкою) і інтернетом (мобільним 10 мбіт або домашнім 100 мбіт).Nekros: ↑ 10.02.2026 10:19А до чого тут arrow lake? Твоє відео попадає на пристрій з якого ти дивишся у кодеку і так само кінечний пристрій його декодує, не arrow lake а твій телефон, або google chromecast
Застрімити на пряму канал інтернету тобі фізично не дозволить. Щоб стрімити As-Is потрібно канал під 280 стабільних. І тут включається Transcoding.
Сервер отримує від клієта (плеєру Plex/Emby/Jellyfin) інфу про бітрейт, який пристрій та мережа зможуть потягнути ТА звук, формат якого підтримує пристрій. Сервер запускає транскодінг із цими параметрами (або ремукс, якщо відео низького розрішення і підпадає під вимоги мережі але звук не того формату і його потрібно перегнати і змуксувати із відео в новий mp4 контейнер) шматочка фільму в temp директорію щоб ти міг дивитись (і перемотувати вперед назад)
А вже тоді Android приставка чи телефон декодує стрім, який прилетів і який він зможе без затиків тобі показати
Таким чином я з сім*єю будучи в селі, де дуже поганий інет з телефону (2-3Mbps), дивились з нашого серверу друзів, які реально лежать в якості BDRemux 30Mbps 1080p у 720р з нижчим бітрейтом на плазмовому 1080p телику
Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Ну він навіть в прості формати h264/h265 важкі фільми деякі (наприклад 4k володарі перснів, Gemini 4k 60 fps) падав до 23 fps сам один. Не кажучи вже про 2/3 одночасних перегляди поза домом.Lorichic: ↑ 10.02.2026 10:23ultra n100
А я захотів AV1, так як він дозволяє більший бітрейт передати за менший інет.
А цієї інтеграшки вистачає на 6-7 пералельних переглядів
-
Nekros
Member
Оце ти придумав. Якщо в тебе є місце під 180ггб на 1 фільм, то може простіше закинути варіант з звичайним 4к 8біт розміром 3ггб що би цю версію дивитись на таких пристроях як хромкаст і телефон? І якість мабуть буде вищеalexeygalas: ↑ 10.02.2026 10:27 Відео 180гб 4К Dolby Vision 12 bit із звуком Dolby TrueHD на сервері - ти з телефоном (андроїд приставкою) і інтернетом (мобільним 10 мбіт або домашнім 100 мбіт).
Застрімити на пряму канал інтернету тобі фізично не дозволить. Щоб стрімити As-Is потрібно канал під 280 стабільних. І тут включається Transcoding.
-
alexeygalas
Member
Тоді пропаде можливість дивитись його у всій красі у 10 біт на великому OLED на основному місці перегляду у домашньому кінотеатрі із 5.2.4 звукомNekros: ↑ 10.02.2026 10:43Оце ти придумав. Якщо в тебе є місце під 180ггб на 1 фільм, то може простіше закинути варіант з звичайним 4к 8біт розміром 3ггб що би його дивитись на таких пристроях як хромкаст і телефон? І якість мабуть буде вище?
P.S. головне щоб провайдер дозволяв мати білу айпішку на вулицю