30 тисяч інженерів NVIDIA вже використовують ШІ, що дало їм змогу створювати втричі більше програмного коду

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
unique-neon
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.02.2026 13:35От хлопці з ШІ взяли і покрили проект тестами. Покриття майже 100% просто канхфєтка.

Один не долік, як я не перекручую бізнес логіку, хоч усі “if” міняю на «if not” - жоден тест не падає
А це жарт, чи справді так?
Prescott
Member

Повідомлення

В Привате тоже на ИИ уже все помешались, взяли умное слово и теперь везде форсят чтобы это ИИ внедряли куда только угодно.
dead_rat
Member

Повідомлення

unique-neon: 09.02.2026 13:50
dead_rat: 09.02.2026 13:35От хлопці з ШІ взяли і покрили проект тестами. Покриття майже 100% просто канхфєтка.

Один не долік, як я не перекручую бізнес логіку, хоч усі “if” міняю на «if not” - жоден тест не падає
А це жарт, чи справді так?
Це моє горіння попи сьогодні зранку, бо бізнес хоче розуміти якого дідька коїться на проекті.

Це не жарт.

Половина тестів визиває сервіс і потім return True без перевірок
rizakrko
Member

Повідомлення

dead_rat
Жарти жартами, а я вже не встигаю навіть перевіряти ті об'єми коду, які мені надсилають на перевірку. Підключили github copilot review (чи як там та штука називається), так тепер ще й його "поради" потрібно перевіряти.
dead_rat
Member

Повідомлення

rizakrko
Та вже більшість нічого не перевіряє, а тупо ллє шопопало.
А ніяке код ревʼю це не виявить, бо проблема в постановці задачі, а не в тому що там в якій строчці коду

Розраб читає задачу і такий, хто його розбере що треба зробити. Кидає це в моднль, вона щось імплементує, щось десь робиться - ну і норм, піде у прод

Бо задачу ставив такий самий геній з АІ і не читав, який там документ воно згенерило
Востаннє редагувалось 09.02.2026 14:15 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
stnl79
Member

Повідомлення

А зарплата у них теж виросла в 3 рази?
rizakrko
Member

Повідомлення

dead_rat
До постановки задач в нас ШІ ще не добрався, поки він тільки на рівні реалізації - тому ще не все так погано.
dead_rat
Member

Повідомлення

stnl79: 09.02.2026 14:15 А зарплата у них теж виросла в 3 рази?
Ні, зп в них знизиться в три рази, бо частину можна буде звільнити, а тих що лишать - спустити по зп
Robostyle
Member

Повідомлення

Теперь все сошлось по поводу 12VHPWR
bclogin
Member

Повідомлення

Бджоли розповідають, що мед не тільки смачний, а й корисний! (с)
vmsolver
Member

Повідомлення

Каждый должен пройти стадию, когда он таки прочитает нагенерённый код и удивится, потом всё переписывать, но уже более правильно, которое тоже не получится, но уже по другим причинам, и потом только приходишь к пониманию где модель надо контролировать и жестко диктовать архитектуру или подходы, а где отдать ему свободу действий (примитивы)*. Когда это становится понятно, никаких в 3 раза не будет, но разраб будет меньше уставать и будет меньше рутины, но больше болтовни, ему же всё надо объяснять и откровенно говоря хочется уже аудио интерфейс, чтобы модель понимала и текст и одновременно комментарии голосом, чтобы не всё печатать.

Модели и то что их заменит будут уже всегда, это новое будущее, как я уже говорил, это инструмент которым надо учиться пользоваться. Даже простым карандашом надо учиться пользоваться, а если спросить у художников, то там скорее всего скажут, что и это тоже весьма сложно и долго. Так что хватит ныть и вперёд к светлому будущему, которое точно будет наполнено моделями, агентами и прочими помощниками.

Хорошо что модели такие тупые, замена людей не будет такой быстрой как нас пугают "эксперты", 50 лет уже предсказывающие, что через 10 лет будет универсальный ИИ, хотя когда кто-то такой окажется прав, но это скорее всего будет совпадение :gigi:

* Подобное уже происходило ранее, когда народ пересаживался с ассемблера на си, происходила ломка подходов и привычек, что-то отдавали компилятору сосредотачиваясь на более абстрактных вещах, сейчас происходит ровно тоже самое, но на следующем витке спирали развития.
avuremybe
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Минулого кварталу я впровадив Microsoft Copilot для 4 000 співробітників.
Це 30 доларів за користувача на місяць.
1,4 мільйона доларів на рік.
Я назвав це «цифровою трансформацією».
Раді директорів ця фраза сподобалася.
Вони все затвердили за одинадцять хвилин.
Ніхто не запитав, що це взагалі робитиме.
Включно зі мною.
Я сказав усім, що це «підвищить продуктивність у 10 разів».
Це не реальна цифра.
Але звучить як реальна.
HR запитали, як ми вимірюватимемо ці 10x.
Я сказав, що ми «використовуватимемо аналітичні дашборди».
Вони перестали ставити запитання.
Через три місяці я переглянув звіти про використання.
47 осіб відкривали Copilot.
12 користувалися ним більше одного разу.
Один із них — я.
Я використав його, щоб він коротко переказав мені лист, який я міг прочитати за 30 секунд.
Це зайняло 45 секунд.
Плюс час на виправлення галюцинацій.
Але я назвав це «успішним пілотним запуском».
Успіх — це коли не сталося помітного провалу.
Фінансовий директор запитав про рентабельність інвестицій.
Я показав йому графік.
Графік ішов угору і вправо.
Цей графік вимірював «залученість до ШІ».
Я сам придумав цей показник.
Директор схвально кивнув.
Тепер наша компанія «з впровадженим ШІ».
Я не знаю, що це означає.
Але це є в презентації для інвесторів.
Старший розробник запитав, чому ми не використовуємо Claude або ChatGPT.
Я сказав, що нам потрібна «корпоративна безпека».
Він запитав, що це означає.
Я сказав: «Відповідність вимогам».
Він запитав — яким саме.
Я сказав: «Усім».
Він виглядав скептично.
Я призначив йому «розмову про розвиток кар’єри».
Він перестав ставити запитання.
Microsoft надіслали команду для аналізу кейсу.
Вони хотіли представити нас як історію успіху.
Я сказав їм, що ми «зекономили 40 000 годин».
Я розрахував ці години, помноживши кількість співробітників на число, яке сам вигадав.
Вони нічого не перевірили.
Вони ніколи нічого не перевіряють.
Тепер ми на сайті Microsoft.
«Глобальна компанія досягла підвищення продуктивності на 40 000 годин завдяки Copilot».
Генеральний директор поділився цим у LinkedIn.
Він отримав 3 000 лайків.
Він жодного разу не використовував Copilot.
Ніхто з керівництва не використовував.
У нас є виняток.
«Стратегічна спрямованість вимагає мінімального цифрового відволікання».
Я написав цю політику.
Ліцензії продовжуються наступного місяця.
Я запитую розширення.
Ще 5 000 ліцензій.
Ми не використали перші 4 000.
Але цього разу ми «стимулюватимемо впровадження».
Впровадження — це обов’язкове навчання.
Навчання — це 45-хвилинний вебінар, який ніхто не дивиться.
Але проходження відстежуватиметься.
Проходження — це метрика.
Метрики відображаються на панелях моніторингу.
Ці показники йдуть у презентацію для ради директорів.
Презентації для ради директорів допоможуть мені отримати підвищення.
Я стану старшим віцепрезидентом у третьому кварталі.
Я досі не знаю, що робить Copilot.
Але я знаю, навіщо він потрібен.
Він потрібен, щоб показати, що ми «інвестуємо в ШІ».
Інвестиції означають витрати.
Витрати означають відданість.
Відданість означає, що ми серйозно ставимося до майбутнього.
Майбутнє — це те, що я потім їм скажу.
Головне, щоб графік ішов угору і вправо.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Ну шо, хейтери амд? Як вам? Смачно? АХАХАХАХА
Scoffer
Member

Повідомлення

vmsolver: 09.02.2026 15:19Подобное уже происходило ранее, когда народ пересаживался с ассемблера на си, происходила ломка подходов и привычек, что-то отдавали компилятору сосредотачиваясь на более абстрактных вещах, сейчас происходит ровно тоже самое, но на следующем витке спирали развития.
Не було ніякої ломки. Задовго до C народ з задоволенням видів за своїх алголах, фотранах, колобах і всяких інших PL/I. А С з'явився тому що була безхозна застаріла рухлядь, котру можна було б якось заюзати, але на котрій не заводилось нічого нормального, а на асмі писати було таки вломи, і вирішили зробити "трішки краще за асемблер" щоб не зовсім сумно було. Популяризацію С потім підхопили знизу РС і інші 16-бітки для котрих оте вс вищеперечислене також складно. Того він такий недолугий і є.
Востаннє редагувалось 09.02.2026 15:37 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

avuremybe
Треба віддати належне, десь там 3, може 6 місяців тому Клод і Курсор таки досягли рівня, що приносять якусь користь, а не лише кєкають в код
Georgin
Member

Повідомлення

dead_rat
Поліз дивитись, що там за курсор ейай, а це просто IDE, який юзає жпт... Відчуваю себе розчарованим :)
dead_rat
Member

Повідомлення

Georgin: 09.02.2026 15:42 dead_rat
Поліз дивитись, що там за курсор ейай, а це просто IDE, який юзає жпт... Відчуваю себе розчарованим :)
Це не просто ідє!!! Воно ж інтегроване!!
Щоб гпт зручно навігувався по файлам проекту, а ще можна зберегти інструкції для АІ в окремий файл: пиши код як сініор розробник, запускай тести і не роби помилок (с)
Georgin
Member

Повідомлення

dead_rat
Інтегроване? Так в VSCode теж є інтегрований Copilot. Чи глибина інтеграції різна?
Хоча щось мені підказує, що я десь упускаю іронію :)
dead_rat
Member

Повідомлення

Georgin
Та все воно плюс-мінус те саме. Чи то ми додаємо копайлот в вс код, чи ми форкаємо вс код і інтегруємо з іншими моделями.
Чи робимо команд лайн інтерфейс…

Воно десь плюс-мінус. Нам втирають, що треба просто створити 100500 різних агентів, щоб одні задачі ставили, інші планували, треті кодили, четверті тестили…. Іт от АІ сам створив проект. Принаймні строк коду дуже багато
Georgin
Member

Повідомлення

dead_rat
Ааа... ну якщо AI створив і строк коду багато - це апріорі це щось дуже хороше, значне і варте того, щоб інвестувати туди мій міл'ярд з-під матрасу :)
А щє це дуже у дусі новини, яку тут обговорюють :super:
Відповісти