Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

Ну и ладно... ничего страшного не происходит (если про цены не говорить :eek: )

Праздник у "ждунов" - можно сидеть теперь уверенно несколько лет, повторяя мантру о "скором выходе дешевых новых видях" :lol:

А всем остальным (и разработчикам, и юзерам) - так даже проще стало жить - модельный ряд зафиксирован надолго, новые дрова постепенно исправляют основные глюки... понятно что делать, как работать и играть...
Artem_M
Member

Повідомлення

Ektalion: 05.02.2026 22:05 Б/В ринок уже дає жару. 4070ті, якій вже цього року закінчується гарантія, мало відрізняється від 5070 . Коштує +- , як остання в новому стані :popcorn:
У грудні 25го продав б.в. 4070ті без гарантії за ціну нової 5070 ...
А ота стрікса, що ви скинули посилання, і тоді була на олх, за цією ж ціною.
MyPatrick
Junior

Повідомлення

Продав зараз за 20500 свою 3080ti, в принципі норм, за два дні улетіла. Але цікаво чому ціни на бу падають а не ростуть...
man1242
Member

Повідомлення

MyPatrick: 06.02.2026 10:50 Продав зараз за 20500 свою 3080ti, в принципі норм, за два дні улетіла. Але цікаво чому ціни на бу падають а не ростуть...
Бо спрос малий, в людей грошей нема як і світла, пів року відеокарт на полицях не буде то бу теж піде у гору. Надію не мав що амд буде тримати ціну рік у районі 37к. Як то кажуть наразі останній вагон для тих в кого гроші є.наразі пс5 за 18к грн та зібрати притомний :D

Відправлено через 6 хвилин 4 секунди:
FirstTDM: 06.02.2026 09:44
Ну и ладно... ничего страшного не происходит (если про цены не говорить :eek: )

Праздник у "ждунов" - можно сидеть теперь уверенно несколько лет, повторяя мантру о "скором выходе дешевых новых видях" :lol:

А всем остальным (и разработчикам, и юзерам) - так даже проще стало жить - модельный ряд зафиксирован надолго, новые дрова постепенно исправляют основные глюки... понятно что делать, как работать и играть...
Знову будуть брати пріорітет для оптимізації по топу стіма, єдине що добавлять це рекламні фішки від нвідіа або амд, фг як і апскейл з нами вже на довго.
Patruletz
Member

Повідомлення

man1242: 06.02.2026 11:17пів року відеокарт на полицях не буде то бу теж піде у гору.
і хто те б/в буде купувати по неадекватним цінам?
захочеш продати карту, а не тримати її в коробці на полиці, просто будеш змушений опускати ціну.
man1242
Member

Повідомлення

Patruletz: 06.02.2026 11:25
man1242: 06.02.2026 11:17пів року відеокарт на полицях не буде то бу теж піде у гору.
і хто те б/в буде купувати по неадекватним цінам?
захочеш продати карту, а не тримати її в коробці на полиці, просто будеш змушений опускати ціну.
Для мене і тобі наразі вона не адекватна, через півроку на лосі хтось і придбає, карта їсти не просить та в ціні певно до 2028 року втрачати не буде :D
FirstTDM
Member

Повідомлення

man1242: 06.02.2026 11:17фг як і апскейл з нами вже на довго.
Я бы сказал, что эти технологии уже навсегда в видяхах... 99% юзеров не видят никаких особо критичных недостатков, а возросшая скорость позволяет комфортно играть...
Patruletz: 06.02.2026 11:25і хто те б/в буде купувати по неадекватним цінам?
Если б/у будет заметно дешевле, чем аналогичная новая видяха, то будут покупать... компы не вечные, банальная замена комплектухи или апгрейд будут всегда - ну не верю в "смерть" рынка ПК - это же уникальный девайс и для работы, и для игр, и для домашней мультимедиа...
Васильович
Member

Повідомлення

FirstTDM: 06.02.2026 12:01Я бы сказал, что эти технологии уже навсегда в видяхах... 99% юзеров не видят никаких особо критичных недостатков, а возросшая скорость позволяет комфортно играть...
Такими темпами на любителів грати суто в native скоро почнуть дивитися як тепер на аудіофілів :-/
FirstTDM
Member

Повідомлення

Васильович: 06.02.2026 12:28акими темпами на любителів грати суто в native скоро почнуть дивитися як тепер на аудіофілів
Всё может быть... только вот картинки (натив - DLSS 4.5 качество) уже почти неразличимы, а аудиофильская аппаратура по цене 3-х крыльев от Боинга выглядит и звучит шикарно B-)
Васильович
Member

Повідомлення

Думаю, згадані 99% юзерів через
FirstTDM: 06.02.2026 13:03цене 3-х крыльев от Боинга
проігнорують те шикарне звучання. І правильно зроблять :teacher:
Gil_gamesh
Junior

Повідомлення

unlnu: 06.02.2026 02:02 який приріс дав зашитий біос від хт і чи не пищать котушки?
Приріст є від збільшеного споживання. Дроселі не пищать. Добре увесь процес і результати описані тут:
https://www.reddit.com/r/radeon/comment ... 070_flash/
Я заплатив на 100євро менше, ніж коштує 9070XT, і отримав продуктивність рівня 9070xt +. Але не можу сказати, що відчуваю, що "вхопив бога за бороду". Просто збільшив продуктивність за рахунок збільшеного споживання.
Чи важко це робити? Аж ніяк. Гайди є, зашивати біос дуже просто. Зашити біос в карту десь в 20 разів легше, ніж правильно розігнати оперативку.
man1242
Member

Повідомлення

Gil_gamesh: 08.02.2026 00:32
unlnu: 06.02.2026 02:02 який приріс дав зашитий біос від хт і чи не пищать котушки?
Приріст є від збільшеного споживання. Дроселі не пищать. Добре увесь процес і результати описані тут:
Я заплатив на 100євро менше, ніж коштує 9070XT, і отримав продуктивність рівня 9070xt +. Але не можу сказати, що відчуваю, що "вхопив бога за бороду". Просто збільшив продуктивність за рахунок збільшеного споживання.
Чи важко це робити? Аж ніяк. Гайди є, зашивати біос дуже просто. Зашити біос в карту десь в 20 разів легше, ніж правильно розігнати оперативку.
Бачив графіки та тести де кастом біос на 9070 + оверклок з андвервольтом були швидші ніж 5080, там ще кастом драйвер під лінукса давав буста що вже впритул була карта до 4090
unlnu
Member

Повідомлення

Gil_gamesh, прийняв до відома. Дякую, за відповідь.
Шось ці сапфірки за тиждень стали єдинорогогами та й вартість сягнула 36к грн, при тому що у виконанні асус прайм можна знайти за 32.8-33к грн, а хт версію за 36.5-37к грн.
Yurius
Member

Повідомлення

unlnu: 08.02.2026 00:48 Gil_gamesh, прийняв до відома. Дякую, за відповідь.
Шось ці сапфірки за тиждень стали єдинорогогами та й вартість сягнула 36к грн, при тому що у виконанні асус прайм можна знайти за 32.8-33к грн, а хт версію за 36.5-37к грн.
На всяк напишу - Асус 9070 в ХТ не шьється,точно шьються Сапфіри та Хфх.
unlnu
Member

Повідомлення

Yurius, дякую, що вказали, а то витратив би час на пошуки інфи. Колись проводив досліди на стріксі rx580, однак зараз в плани таке не входить, бо в будь-який момент залишусь без світла і буде в мене цегла за майже 1к дулярів. :laugh:
vsx
Member

Повідомлення

Gil_gamesh
И какой сейчас пауэр лимит показывает адреналин?
Геральт
Member

Повідомлення

Gil_gamesh: 08.02.2026 00:32 Приріст є від збільшеного споживання. Дроселі не пищать. Добре увесь процес і результати описані тут:
Цікаво, але як я і раніше писав: жор в прошитій буде не відповідати результатам. В нього там вийшло 6500 без даунвольту і з розігнаною пам'яттю при 304Вт.
Проте Keep in mind that Pulse RX 9070XT vanilla Steel Nomad is around 6800 averages as reported by owners in multiple threads I’ve checked.
Yurius
Member

Повідомлення

vsx: 08.02.2026 02:12Gil_gamesh
И какой сейчас пауэр лимит показывает адреналин?
Я шив Пульс 9070 в ХТ , адреналін писав що це 9070 , але паверліміт був 304 вт , деякі бенчі писали що це 9070хт

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Геральт: 08.02.2026 08:49Цікаво, але як я і раніше писав: жор в прошитій буде не відповідати результатам. В нього там вийшло 6500 без даунвольту і з розігнаною пам'яттю при 304Вт.
Проте Keep in mind that Pulse RX 9070XT vanilla Steel Nomad is around 6800 averages as reported by owners in multiple threads I’ve checked.
Результати бенчів стали на рівні моєї 9070хт Стіл Легенд, все працює, трохи нижче так як память самунг вс хьюнікс (це як раз десь 200 балів у номаду не на користь самсунга) , та і все ж таки технічно там трохи виідмінностей , але в цйілому на 98% отримаємо ХТ.

Але головне ось це :
"Going from stock vanilla Pulse 9070 to stock 304W RX 9070 XT Pulse is in itself, without touching anything else, a 14.4% improvement. It is already quite a bit faster than what the overclocked 9070 was able to do, which was anyway an impressive uplift or around 10%

Тобто сенс в 4%-9% (в більшості випадків , в іграх це саме 4-5%) , ну таке , можно просто підняти ПЛ на +10 і зажати вольтаж і вже буде +10% , а потрібні чи ось ці 4%-9%додаткові , які вибиваються прошивкою та підняттям споживання на 50 вт додаткових , питання відкрите.

Відправлено через 9 хвилин 11 секунд:
unlnu: 08.02.2026 01:02Yurius, дякую, що вказали, а то витратив би час на пошуки інфи. Колись проводив досліди на стріксі rx580, однак зараз в плани таке не входить, бо в будь-який момент залишусь без світла і буде в мене цегла за майже 1к дулярів.
Там на редіті була табличка с моделями і успішностью перепрошивки , Асус ніхто не зміг , якись софтовий лок стоїть :D
З.І. Звичайно такі речі тільки під стабільним електропостачанням робляться , увесь процес займає десь 5 хвилин.
Gil_gamesh
Junior

Повідомлення

man1242: 08.02.2026 00:42
Gil_gamesh: 08.02.2026 00:32 Приріст є від збільшеного споживання.
Бачив графіки та тести де кастом біос на 9070 + оверклок з андвервольтом були швидші ніж 5080, там ще кастом драйвер під лінукса давав буста що вже впритул була карта до 4090
Це була спроба пожартувати? Дуже тупувата спроба.
Yurius
Member

Повідомлення

Gil_gamesh: 09.02.2026 12:06Це була спроба пожартувати? Дуже тупувата спроба.
в нього всі такі :laugh:
Відповісти