Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Crazy_8
Junior

Повідомлення

Пользовался кто Marstek Venus E 3.0 ? Думаю взять для питания ПК при отключениях.
YumaX
Member

Повідомлення

Crazy_8
За ці гроші, навіть дешевше вийде 3 кВт інвертор Deye з їх же акумом на 5кВт/г
Crazy_8
Junior

Повідомлення

YumaX: 06.02.2026 10:01 Crazy_8
За ці гроші, навіть дешевше вийде 3 кВт інвертор Deye з їх же акумом на 5кВт/г
Мне нужна вещь которую можно перетаскивать, система для дома не интересует, так бы уже купил, если бы система подходила. Чисто под пк. Екофлоу и прочее по этой же цене предлагают в половину меньше объем.
Z440_User
Member

Повідомлення

Crazy_8
Купити
YumaX: 06.02.2026 10:01 3 кВт інвертор Deye з їх же акумом на 5кВт/г
+ купити підходящий візок/етажерку на колесиках в епіцентрі за 1500-3000грн
+ годину-півтори часу на зібрати, встановити, підключити.
= значно дешевша альтернатива.

Але не така дизайнерська красива цяцька та без лейби моднявого виробника.
YumaX
Member

Повідомлення

Crazy_8: 06.02.2026 14:39Мне нужна вещь которую можно перетаскивать
Наврядчи тут хтось таке лише заради пк брав, по характеристиках норм!
Crazy_8: 06.02.2026 14:39Мне нужна вещь которую можно перетаскивать, система для дома не интересует, так бы уже купи
Ну а тут зовсім не зрозуміло, якщо вже є, то наростити ємність, якщо такатм з собою ПК :insane: , то може придбати ноут?
Crazy_8
Junior

Повідомлення

YumaX: 06.02.2026 18:17
Crazy_8: 06.02.2026 14:39Мне нужна вещь которую можно перетаскивать
Наврядчи тут хтось таке лише заради пк брав, по характеристиках норм!
Crazy_8: 06.02.2026 14:39Мне нужна вещь которую можно перетаскивать, система для дома не интересует, так бы уже купи
Ну а тут зовсім не зрозуміло, якщо вже є, то наростити ємність, якщо такатм з собою ПК :insane: , то може придбати ноут?
Если бы был нужен ноут я бы взял. Мне не нужно часто куда то передвигаться, но я не хочу тащить "повозку с епицентра" и кучей акумов, если нужно будет. Та штука конечно тоже 60кг весит, но там цельный блок, перенесу, если нужно будет. Нужно питать исключительно рабочее место и роутер с терминалом. В любом случае спасибо за ответы. :)

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Ну и вопрос по цене тоже, я может плохо смотрел, но не уверен что оно шибко дешевле будет.
Solpadeine
Member

Повідомлення

Панове, треба хороший ДБЖ під зовнішню 12вольтову "ліферівську" батарею :)
Чистий сінус - в ідеалі, але можливі і варіанти
В нас бачив переважно Аруну, але ніколи раніше з ними не працював :(
Tesseract
Member

Повідомлення

Solpadeine
Основне питання: на скільки швидко він має заряджати батарею? Типовий комп'ютерний упс видає близько одного ампера.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Solpadeine: 08.02.2026 19:56ДБЖ під зовнішню 12вольтову "ліферівську" батарею
Такі, що мають струм заряду 5..10 А чи навіть більше (20А максимум зустрічав), то в нас переважно Volt Polska або Logic Power продають. ДБЖ чисто під свинець мають малий струм.
mult
Member

Повідомлення

Хто в курсі.
Якщо міняти батареї на дбж apc smart-ups 1500i (smt1500i)
Краще купити рідні і не паритись?
Чи пошукати альтернативи типу залізо фосфатних чи щось таке?
Тим більше я в цьому не розуміюсь.
Знаю що можуть бути різні токи зарядки і воно нормально не працюватиме з чимось неправильним.
FirstTDM
Member

Повідомлення

mult: 10.02.2026 10:33Якщо міняти батареї на дбж apc smart-ups 1500i (smt1500i)
Для APC любого типа я всегда беру родные/аналоги (не альтернативы!) от rbc.sm.ua или похожих контор...
mult: 10.02.2026 10:33Знаю що можуть бути різні токи зарядки і воно нормально не працюватиме з чимось неправильним.
Угу... так и есть... если воткнуть в АРС что-то альтернативное, то могут быть проблемы...
YumaX
Member

Повідомлення

mult: 10.02.2026 10:33Хто в курсі.
Якщо міняти батареї на дбж apc smart-ups 1500i (smt1500i)
Чи пошукати альтернативи типу залізо фосфатних чи щось таке?
Залізофосфат однозначно!
FirstTDM: 10.02.2026 10:58Угу... так и есть... если воткнуть в АРС что-то альтернативное, то могут быть проблемы...
Ніяких проблем, перевели 20-ти річні smart apc 1000xl на зовнішні 2*100 Аг ліфери, працюють без нарікань, рідна кислота в нинішніх умовах дохне як мухи!
Solpadeine: 08.02.2026 19:56Панове, треба хороший ДБЖ під зовнішню 12вольтову "ліферівську" батарею
Питання яку потужність вам потрібно, особисто я користуюсь Kemot PROsinus-1000-LFP4 700 Вт/1000 ВА, брав відносно нещодавно на розетка.еу за трохи більше 6к, зараз таких цін вже нема :(, є аналоги від volt polska, мене абсолютно влаштовує, заряд виставлено 20А!
Uris
Junior

Повідомлення

Crazy_8: 06.02.2026 03:33 Пользовался кто Marstek Venus E 3.0 ? Думаю взять для питания ПК при отключениях.
Використовую 3й тиждень. ПК по 12 годин на добу, холодильник цілодобово, мікрохвильовка, великий ТВ, бойлер, пральна машина... використовую без обмежень. Заряджаю 2 години потужністю 2.5кВт. Поки вистачає. :D
Solpadeine
Member

Повідомлення

YumaX
KEMOT "тисячних", до речі, і за кордоном не бачив) а от 2000 є приблизно 6-8к
треба буде придивитися
на компі стоїть звичайний, та з нашим струмом зараз більше працює стабілізатором :D бо кожну хвилину-дві "квакає"
а от котел треба б підстрахувати :)
ADv
Member

Повідомлення

А кто-то пробовал использовать в качестве роутерного упс павербанк, например CTOLITY AXP200 или что-то из угринов? При постоянном подключении к розетке, чтоб не следить за зарядом. Сколько в таком режиме проработает?
YumaX
Member

Повідомлення

Solpadeine: 12.02.2026 23:57KEMOT "тисячних", до речі, і за кордоном не бачив) а от 2000 є приблизно 6-8к
2000VA йде вже під 24В, 1500VA ще під 12, на олх 1500 є але з акумом в комплекті
LiquidStorm
Member

Повідомлення

ADv: 18.02.2026 19:10использовать в качестве роутерного упс павербанк
Сяомі 20000мАг банка із тригером PD тримає роутер WiFi6 + оптичний термінал більше 9 годин - це до 25% висаджував, нижче ще не доводилося.
Такий сетап працює 24/7 з січня 23 року.
luntik
Junior

Повідомлення

Стоїть ось такий безперебійник суто для роутера вже майже 3 роки. Заявлена ємність 60W. Роутер споживає 9W. Спочатку без проблем тримав понад 7 годин, зараз акумулятори напевно трохи деградували, бо вистачає максимум на 5 годин (

Зображення
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Зорієнтуйте по мережевих фільтрах. Якщо в ньому є варистор, є індикатор заземлення, і він може відвести 4800Дж енергії (по спеках), то це вже фільтр, чи все ще подовжувач з варистором?
Щоб називатися саме мережевим фільтром, треба, щоб всередині був саме lc-фільтр?
GreenMile
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 20.02.2026 20:45 Зорієнтуйте по мережевих фільтрах. Якщо в ньому є варистор, є індикатор заземлення, і він може відвести 4800Дж енергії (по спеках), то це вже фільтр, чи все ще подовжувач з варистором?
Подовжувач з варистором, він нічого не фільтрує, це захист від перенапруги і все.
Piter Cantrope: 20.02.2026 20:45 Щоб називатися саме мережевим фільтром, треба, щоб всередині був саме lc-фільтр?
Так, щонайменше конденсатор (зазвичай X) + дросель.
Відповісти