Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
FirstTDM
Member

Повідомлення

romawrq: 05.02.2026 13:21на сайті MSI порівнюючи 271 та 273 - різниця дійсно в розташуванні БП. Тип панелі і там і там QD-OLED
Ну... я бы больше верил MSI в этом конкретном случае... да и на хотлайне всё верно:
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
romawrq
Junior

Повідомлення

Filabatya: 05.02.2026 13:22 romawrq
а контраст шо пише?
Однаково,
ось скрін з сайту MSI у порівнянні
Зображення
Востаннє редагувалось 05.02.2026 13:28 користувачем romawrq, всього редагувалось 4 разів.
walkman3000
Member

Повідомлення

romawrq: 05.02.2026 12:48Вагаюсь, чи варто брати той, що стояв на вітрині
вітрина це вже "уцінка", треба дивитись на напрацювання та знижку. 273QP наче має зовнішній бп та DSC. нічого критичного
romawrq
Junior

Повідомлення

FirstTDM: 05.02.2026 13:24
romawrq: 05.02.2026 13:21на сайті MSI порівнюючи 271 та 273 - різниця дійсно в розташуванні БП. Тип панелі і там і там QD-OLED
Ну... я бы больше верил MSI в этом конкретном случае... да и на хотлайне всё верно:
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
погоджуюсь.
але на нашому сайті ua.msi.com 273 моделі наче немає.

і от я думаю, що може для нашого ринку 273й модель якась інакша? тому й вона типу дешевша та має більше відмінностей? але не знаю, може це вже параноя...
walkman3000
Member

Повідомлення

romawrq
та вони вже можуть бути outdated, зараз такий неймінг моделей що не встигаєш розбиратись, у даташитах на сайті мсі теж нічого корисного
STARL1GHT
Member

Повідомлення

ANDR11: 05.02.2026 08:26 Комради, вибираю собі монітор, хочу з Flicker Free та з іншими реально працюючими технологіями а також більшою частотою оновлення екрану, які зменшують втомлюваність очей.
Діагональ 23-27 дюймів, можна використаний, обов'язково з цифровим виходом.
За монітором не граю а працюю з даними, таблицями, читаю.
По ціні до 5K грн., якщо це можливо?
Які це можуть бути моделі?
Подивіться на модель АОС Q27B35S3.

А взагалі ви не туди попали, тому були «технічно» проігноровані. :gigi:
Тут рівень більшості місцевих «експертів» — тупо скинути флагман чи субфлагман найвідоміших брендів. І йди заробляй гроші якщо на це у тебе не має бюджету. :gigi:
спойлер
Без образ. :D
Filabatya
Member

Повідомлення

Монік береться раз на 10 років і це очі, треба економити по максимуму :idea:
завжди баланс шукаю, для статики мінілед найкращий для мене від 1К+ зон підсвітки би не відмовився в 32 4К, але не за ціну оледу такого ж, тоді нехай олед горить собака)
Востаннє редагувалось 05.02.2026 14:31 користувачем Filabatya, всього редагувалось 4 разів.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Filabatya: 05.02.2026 14:13 Монік береться раз на 10 років і це очі, треба економити по максимуму :idea:
А якщо піти далі, то взагалі виявиться що на собі рідному не можна економити і треба купувати тільки найкраще. :idea:
StTechnik
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 05.02.2026 14:17то взагалі виявиться що на собі рідному не можна економити і треба купувати тільки найкраще.
Ты не поверишь, но именно так и есть. На себе не надо экономить.
romawrq
Junior

Повідомлення

walkman3000: 05.02.2026 13:58 romawrq
та вони вже можуть бути outdated, зараз такий неймінг моделей що не встигаєш розбиратись, у даташитах на сайті мсі теж нічого корисного
Зателефонував в msi україна та отримав гарну консфультацію.

для інфо, може комусь буде корисним:
MSI MAG 273QP-X24 та MSI MAG 271QP QD-OLED X24 відрізнаються тільки:
1) розташуванням БП
2) Задня кришка монітора має трохи інший вигляд.

Все інше - ідентичне.
tablestikus
Member

Повідомлення

хех, хоч бери і переходь на нове покоління)

walkman3000
Member

Повідомлення

красава, фільтранул розетку та дав єдине що є на ринку, з польщі, до 6К. парєшал :laugh:
спойлер
Nutbar
Member

Повідомлення

tablestikus: 05.02.2026 15:48 хех, хоч бери і переходь на нове покоління)
Різниця мінімальна. Може хіба якщо ультравайд брати.
FirstTDM
Member

Повідомлення

romawrq: 05.02.2026 14:41MSI MAG 273QP-X24 та MSI MAG 271QP QD-OLED X24 відрізнаються тільки:
1) розташуванням БП

Все інше - ідентичне.
Полезная инфа!

Впрочем, как и на основном сайте - хорошо, что всё подтвердилось :up:
STARL1GHT
Member

Повідомлення

walkman3000: 05.02.2026 15:58
красава, фільтранул розетку та дав єдине що є на ринку, з польщі, до 6К. парєшал :laugh:
спойлер
В такому випадку, можливо тобі є сенс допомоги людині, яка звернулася в профільну гілку за допомогою? Цілком допускаю, що ти маєш набагато кращий варіант для людини.
Свегер
Member

Повідомлення

ANDR11
ANDR11: 05.02.2026 08:26 Комради, вибираю собі монітор, хочу з Flicker Free та з іншими реально працюючими технологіями а також більшою частотою оновлення екрану, які зменшують втомлюваність очей.
Діагональ 23-27 дюймів, можна використаний, обов'язково з цифровим виходом.
За монітором не граю а працюю з даними, таблицями, читаю.
По ціні до 5K грн., якщо це можливо?
Які це можуть бути моделі?
З приводу Flicker Free, гадаю, вже можна сильно не переживати. Майже всі сучасні монітори підтримують цю технологію.
На сьогодні, напевно, основна причина стомлюваності очей - це, неправильне налаштування монітора, самим користувачем. В першу чергу - налаштування рівня яскавості. Рівень яскравості екрану монітора, має відповідати рівню яскравості внутрішнього освітлення в вашому приміщенні. Відображення на екрані, має, ніби зливатися з внутрішнім приміщенням, а не світити неначе з прожектора в обличчя (як, авто-яскравість на смартфоні, що постійно підлаштовується під освітлення). Комфортно - це коли ви не прижмурюєтесь дивлячись на екран, тому, яскравість, це перший аспект, за яким наразі потрібно слідкувати.
Кольорова температура світла. Також, в залежності від освітлення, яке ви використовуєте в кімнаті - тепле чи холодне, таку ж кольорову температуру, бажано поставити й на моніторі.
Режим/профіль відображення в основному найкраще налаштований "Стандартний" (не "фільми", "ігровий" чи будь-який інший, а якраз "Стандартний"). Він не має перенасиченних відтінків кольорів та глибокої контрастності, тому його більш оптимальніше в робочому процесі.
Інші налаштування (контрастність, різкість, гама та ін.) з заводу, в моніторах виставлені найбільш правильно і оптимально, і якихось поправок чи коригуваннь в основному не потребують, лише, якщо в моніторі реально якась проблема з правильним відображенням.
З приводу варіантів, гадаю, можете брати будь-який монітор з більш-менш відомих вам брендів на 24 дюйми, в Full HD розширенні на IPS матриці (багатьом вона більше подобається/підходить, але це доволі індивідуально, можливо вам VA також зайде. При можливості, краще десь в магазині подивитися, порівняти їх, щоб зрозуміти, що вам краще), та частотою оновлення від 100hz.
Дома, після купівлі, протягом 14 днів перевірте монітор на можливі дефекти - биті пікселі, сильні засвічення, сильно виражений глоу-ефект (різними однотонними зображеннями - білим, чорним кольором і різнокольоровими), комфортність при користуванні (можливо буде якийсь дискомфорт чи сильна втома, головний біль при тривалому користуванні, то можливо вам щось в цьому моніторі не підходить і такий варіант краще все ж повернути і спробувати інший). Також, протягом перевірки, потрібно, зберегти товарний вид монітора - тому бажано не здирати різні наліпки на товарі, та не розривати всілякі пакетики з комплектуючими.
Ну і пам'ятайте, що в холодну пору, монітор, відразу не можна вмикати, а лише, десь, через 4-8 годин, коли він повністю прийме кімнатну температуру, бо, може утворитися конденсат, який в майбутньому може призвести до якоїсь несправності. Тож, не поспішайте на перевірку часу має вистачити.
walkman3000
Member

Повідомлення

ANDR11
до 5K грн це буде https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-g255 ... 443238701/ а якщо треба більший розмір то мінімально нормальні 27" стартують з 8К грн.. можете ризикнути та заказати той AOC Q27B35S3, але це базова модель і будуть більш всраті кольори, хоча для тільки таблиць та читання підійде краще, тому що має більшу плотність пікселей на дюйм. якщо поганий зір то треба 27" FullHD щось подібне https://hard.rozetka.com.ua/ua/aoc-27g4xe/p436632056/
romawrq
Junior

Повідомлення

FirstTDM: 05.02.2026 16:58
romawrq: 05.02.2026 14:41MSI MAG 273QP-X24 та MSI MAG 271QP QD-OLED X24 відрізнаються тільки:
1) розташуванням БП

Все інше - ідентичне.
Полезная инфа!

Впрочем, как и на основном сайте - хорошо, что всё подтвердилось :up:
Зробив замовлення в moyo на MSI MAG 273QP-X24, а буквально перед виїздом за монітором побачив на розетці цю ж модель але
з уцінкою, по причині пошкодженого пакування. Два монітора по уцінці: один коштує на 2300 грн дешевше ніж в мойо, інший дешевше на 1500 грн.

По телефону мені сказали, що товар абсолютно новий. Що це не та історія, коли хтось його купив, розпакував а потім повернув назад.

Я замовив обидва. Чи варто розглядати таку уцінку від розетки?
walkman3000
Member

Повідомлення

romawrq: 06.02.2026 01:30 Чи варто розглядати таку уцінку від розетки?
це треба робити в першу чергу, я так монітор та тв брав. так само обирав два, один новий і один ушкоджений :gigi:
romawrq
Junior

Повідомлення

walkman3000: 06.02.2026 01:44
romawrq: 06.02.2026 01:30 Чи варто розглядати таку уцінку від розетки?
це треба робити в першу чергу, я так монітор та тв брав. так само обирав два, один новий і один ушкоджений :gigi:
І як враження від покупки товарів з уцінкою, не пошкодували?

Я до того, чи не намахують вони з твердженням того, що товар повністю новий, його ніхто не розпаковував та не юзав?
Типу знижка наче непогана в розетці (порівнюю з тим, що замовив позавчора у фокстроті "вітринний варіант", де надали "знижку" 4%, при тому, що у них же можна купити монітори зі знижкою 5% при сплаті карткою онлайн - тобто по суті, ніякої знижки і не надали на вітринний варіант)
Відповісти