Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd :lol: :lol:
Вигадані історії, так ворд з ексклем використовують мабуть в 0,01%
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 05.02.2026 13:06І яка проблема може бути з якістю?
ви явно ніколи не працювали з текстовими даними
знаєте скільки є варіантів записати прізвище та ініціали?

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
а якщо ще помилитись одною буквою?

Відправлено через 33 секунди:
Барбарис: 05.02.2026 13:29так ворд з ексклем використовують мабуть в 0,01%
ви впевнені що з своїми знаннями можете йти на амбразуру?
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.02.2026 13:35
pelia: 05.02.2026 13:06І яка проблема може бути з якістю?
ви явно ніколи не працювали з текстовими даними

Так це ваші помилки, а не заліза, ви ж розповідаєте про якусь якість яка залежить від заліза
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.02.2026 12:18велика кількість excel файлів в яких є дані
на основі цих даних та багатьох правил треба згенерувати велику кількість word документів
Це треба, може парі сотих від відсотка користувачів, нішева фігня. Тож цим можна знехтувати.

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
yuriy_dd: 05.02.2026 13:35ви явно ніколи не працювали з текстовими даними

То божественний епол силікон виправляє помилки? :eek:
а брудний поганець х86 їх навпаки робить?
Схоже хтось вибрав невдалий тиждень щоб кинути пити/палити/вживати кокаїн/ колоти героїн :D
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 05.02.2026 13:38Так це ваші помилки, а не заліза, ви ж розповідаєте про якусь якість яка залежить від заліза
це просто приклад однопоточної задачі
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.02.2026 14:02це просто приклад однопоточної задачі
Ніхто ж вам не заважає дрчити вприсядку разом з коханим макбуком. Але приводити цей процес як типовий приклад це далеко за межею адекватності...
dext
Member

Повідомлення

Поганий, відсталий x86 КіберПанк-2077 тягне, а офіс не тягне, така аномалія, просто усвідомте та купуйте емейзінг, коштує всього пів-нирки до кінця тижня :rotate:
Барбарис
Member

Повідомлення

yuriy_dd, амбразуро, не варто зазнаватись - до бійниці дотягнись спершу.
LVladislavchik
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 02.02.2026 21:18
LVladislavchik: 02.02.2026 20:16Ну так в панелі керування йдемо в електроживлення і там в плані електроживлення є параметр "дозволити таймери пробудження", якщо там вимкнуто, то ноут ніколи сам не проснеться в рюкзаку. 30 років програмування, а толку...
невже так багато людей - на відео від Лінуса - не знали що так легко можна вирішити проблему? Невже самі Макйрософт не знали і просто визнали що проблема є?
а проблема що нові ноути не мають такого режиму сну як був колись
LVladislavchik: 02.02.2026 20:16Знову маніпуляція, на мак міні за 400$ мало мита, а на сюрфейс за 500$ багато
я маю на увазі що коли купував макбук ейр М1 - то він в США тоді коштував $1000, мені не було вигідно його купувати з США - купував в Україні за $1250
і міг порівняти скільки коштував в Україні Surface з 4 Гб - скільки він коштував в США - мене абсолютно не цікавило.
LVladislavchik: 02.02.2026 20:16чому ж тоді в макбук про та мак міні вентилятори стоять на аналогічних процесорах?
для тривалих навантажень
LVladislavchik: 02.02.2026 20:16Чи тому що ейр в легких задачах умудряється тротлити
в мене 10 хв багатопотокового тесту Cinebench 2024 викликає тротлінг десь 10-15, ну може 20%.
тест в одно-потоці - тротлінгу нема в принципі - хоч цілий день
В реальних задачах які запускаються в мене на макбук ейр М4 найбільше грузить комп це Гугл Meets, але тротлінгу нема
але я часто і бачу і чую що наприклад для Реакт програмістів макбук ейр підходить, він не тротлить на тих задачах, і сильно легше прошки
можете пошукати на ютюбі

якщо комусь треба постійно грузити макбук важкими задачами - не можна для цього купувати макбук - люди які таке купують напевне тупі?
потрібно хороше активне охолодження - або мак міні, або мак студіо
особливо макбук з М4 Макс - він тротлить і сильно
а на здачу - купити макбук ейр щоб брати з собою

Відправлено через 3 хвилини 54 секунди:
dext: 02.02.2026 21:08NUC13 Pro, 2023-го року, з ЦП на 10нм техпроцесі
що ви так шифруєтесь - кажіть модель проца, порівняємо споживання і інше не лише в задачах показу відео
1. Маніпуляція. Ну є проблема, але легко фікситься, майкрософт в цьому плані редиски що не можна штатними засобами відключити оновлення, але заборонити ноуту просипатися бо віндовс захотіла обновитися ніхто не забороняв. І про режим сну в нових ноутах, він диктується налаштуваннями вінди, при чому тут новизна ноута? В вінди багато проблем, які фіксяться через костилі, політики, реєстр, сторонні програми. Це так само як зараз буду перелічувати різні нюанси макос, які теж фіксяться сторонніми костилями.
2. Маніпуляція. Вигідно купувати мак в Україні, а сюрфейс не вигідно на фоні маку, то вже й не будемо дивитися за скільки можна привезти, плюс міфічні 900$ за 4/64 версію, вебархів каже що це було за 8/128, та й я пригадую щось таке бо купував в 2020 новий ноут і розглядав сюрфейси.
3,4. Маніпуляція та протиріччя. Тобто Ви кажете що про емейзінг енергоефективність і що йому достатньо пасиву, а як доходить до реальної роботи то ми тупі, бо хочемо реально працювати на пасивному макбуці, тоді чому dell xps 9320 на 1360p з вентилятором вивозить всі мої задачі (при цьому більшість часу в пасиві або вертушка на мінімальних обертах крутиться, тобто її не чути взагалі) і живе майже як ейр м4, а ейр м4 не вивозить мої задачі бо тротлить, зате дуже автономний в режимі сну, при цьому це не прям заслуга м-проців, бо на інтелах вони теж добре сплять, більше заслуга макосі, розкажіть як так виходить? Чи там окремо треба доплатити за емейзінг як за 512гб? І тут зворотня сторона медалі, що робити якщо продуктивності ейра не вистачає через тротлінг? Продавати ейр та купляти прошку чи докупляти мак міні чи студіо і працювати через термінал?
5. Маніпуляція та ігнорування. Там модель проца була ніби декілька разів озвучена, памʼятаю що і7 мобільний 13 покоління, скоріш за все 1360p як і в моєму хпс.
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.02.2026 12:18є велика кількість excel файлів в яких є дані
на основі цих даних та багатьох правил треба згенерувати велику кількість word документів
Пахне "процесами" дніщєконтори так 2005го року.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 06.02.2026 00:331. Маніпуляція. Ну є проблема, але легко фікситься, майкрософт в цьому плані редиски що не можна штатними засобами відключити оновлення, але заборонити ноуту просипатися бо віндовс захотіла обновитися ніхто не забороняв
ви напевне не подивились відео і у вас не достатньо досвіду - ця проблема не вирішується - принаймі тоді не вирішувалась. Зараз такого стало менше. Про це кажуть багато людей
LVladislavchik: 06.02.2026 00:33І про режим сну в нових ноутах, він диктується налаштуваннями вінди, при чому тут новизна ноута?
бо це лише на нових ноутах, на старих все ок
LVladislavchik: 06.02.2026 00:33В вінди багато проблем, які фіксяться через костилі, політики, реєстр, сторонні програми. Це так само як зараз буду перелічувати різні нюанси макос, які теж фіксяться сторонніми костилями.
але з Віндовс я маю проблеми (як і багато інших, особливо з Він 11 - де Майкрософт визнає який тормознутий навіть File Explorer), а мене 100 сторінок пробують переконати про проблеми МакОС - яких я за 5+ років використання - не зустрів
При чому я не користуюсь додатковим софтом від Епл - тільки те що в системі є, і ніяким чиним мене Епл не заставляє щось робити
А Віндовс це робить прямим текстом - хоча би навязуючи свій One Drive і я вже задовбався його кожен раз відінстальовувати
LVladislavchik: 06.02.2026 00:33Маніпуляція. Вигідно купувати мак в Україні, а сюрфейс не вигідно на фоні маку, то вже й не будемо дивитися за скільки можна привезти
я ж вам пояснив. Прошу по пунктах що я сказав що не зрозуміло?
LVladislavchik: 06.02.2026 00:33плюс міфічні 900$ за 4/64 версію, вебархів каже що це було за 8/128, та й я пригадую щось таке бо купував в 2020 новий ноут і розглядав сюрфейси
ну я теж памятаю так як я сказав
LVladislavchik: 06.02.2026 00:33Маніпуляція та протиріччя. Тобто Ви кажете що про емейзінг енергоефективність і що йому достатньо пасиву, а як доходить до реальної роботи
так - вже 5+ років реальної роботи
LVladislavchik: 06.02.2026 00:33тоді чому dell xps 9320 на 1360p з вентилятором вивозить всі мої задачі (при цьому більшість часу в пасиві
а що вже є пасивні і швидкі ноути на х86? по ваших ж словах - їх має бути легко зробити
LVladislavchik: 06.02.2026 00:33і живе майже як ейр м4
ви там якось сказали про старі ноути які по 15-20 годин живуть, цікавлять моделі?
denon312: 06.02.2026 15:42 Пахне "процесами" дніщєконтори так 2005го року.
знаєте як генерувати складні документи за шаблонами? беручи дані з Excel? просвітіть будь ласка сучасними методами
Alexsandr
Member

Повідомлення

Барбарис: 05.02.2026 13:29 Вигадані історії, так ворд з ексклем використовують мабуть в 0,01%
Больше чем кажется. Другой вопрос, что процессор далеко не всегда узкое звено, по крайней мере у майкрософт. У них обновления данных если данные в сети где-то там, могут уходить не то минуты, часы. Да и использовать многоядерность офис толком не научился. На черта читать все файлов последовательно с пересчетом вместо чтения в начале данных, а потом уже пересчет. некоторый программы для формирования отчетов по привычке работают с 1 потоком, там редко бывают сложные отчеты и разрабы не стараются. Тот же Ис-про вообще как по мне один из апологетов мрака и тупизны при разработке. Эта зараза вообще может тормозить если не в вообще идеальных, лабораторных буквально, условиях...
Т.е. однопотока не так и мало все еще. каждый случай не такой и частый, о он не один. Опять же ЦП хватает обычно, основной тормоз все же разработчики.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Бюджетний Apple MacBook отримає 8 ГБ пам'яті та ціну від $699

трохи сумно, краще вже М4 в Україні за ціною від $850

або чекати коли подешевшає

https://itc.ua/ua/novini/byudzhetnyj-ap ... ne-17-pro/
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.02.2026 23:02 Бюджетний Apple MacBook отримає 8 ГБ пам'яті та ціну від $699

8 это уже открыл программу, надо что-то другое - закрываешь. И то есть софт которому будет мало.
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.02.2026 23:02 Бюджетний Apple MacBook отримає 8 ГБ пам'яті та ціну від $699

Давайте дотримуватись теми: це прогрес чи регрес "ARM процесорів"? :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alexsandr: 06.02.2026 23:21 8 это уже открыл программу, надо что-то другое - закрываешь. И то есть софт которому будет мало.
ну там не так все страшно, 4 роки з 8 Гб досвіду. Воно працює сильно краще ніж Він 11 з 16 Гб
dext: 06.02.2026 23:25 Давайте дотримуватись теми: це прогрес чи регрес "ARM процесорів"? :rotate:
це просто дешевша версія, прогрес - дивіться на М5, особливо на одно-потік
що там у х86? думаєте колись наздожене? а хоч шанс має?

Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
dext: 06.02.2026 23:25це прогрес чи регрес "ARM процесорів"?
тут АРМ змагаються лише з АРМ - старим х86 тут не місце :weep: :weep:

https://itc.ua/ua/novini/35-smartfoniv- ... 00-ma-god/
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.02.2026 21:46але з Віндовс я маю проблеми
я думаю проблеми з віндовс це те що тобі явно не треба перейматися
yuriy_dd: 06.02.2026 21:46 знаєте як генерувати складні документи за шаблонами? беручи дані з Excel? просвітіть будь ласка сучасними методами
причом тут твої убогі питання про Excel?
це форум про залізо і оверклокінг, за 101 сторінку твого "персонального епл бложика" не побачив від тебе жодного повідомлення на тематику форума.
є гроші на самий дешевий мак, а завести окремий бложик про епл нема?
Мене не покидає думка що ти той мак беу купив, може навіть з дефектом, а ейр купив з тріснутим екраном щоб самому полагодити.
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 06.02.2026 23:39 тут АРМ змагаються лише з АРМ - старим х86 тут не місце :weep: :weep:
наступний емейзінг ARM буде з 4 чи 2 GB RAM? Тримайте нас в курсі цього прогресу :gigi:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

дуже сумніваюсь що ви на таке здатні :lol: :lol:
denon312: 06.02.2026 23:49 причом тут твої убогі питання про Excel?
та хотів може переконатись що попередня фраза правда, переконався
denon312: 06.02.2026 23:49е побачив від тебе жодного повідомлення на тематику форума
ще раз переконався
denon312: 06.02.2026 23:49Мене не покидає думка що ти той мак беу купив
знову фаната х86 тягне мірятись. Чим на цей раз? :lol:

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
dext: 07.02.2026 00:01наступний емейзінг ARM буде з 4 чи 2 GB RAM?
наступний буде М5 Про, М5 Мах, і десь колись М5 Ультра
і вже цього року М6

а що там у х86?
denon312
Member

Повідомлення

yuriy_dd
все що ти можеш це повісити одразу ярлики, цього більш чим достатньо щоб розуміти що ти школяр якому дали пограти на татовому пк
як то кажуть, сміх без причини то признак дурачини
Відповісти