У статистиці Steam уперше з’явилася відеокарта AMD RDNA 4‑го покоління

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Afit
Member

Повідомлення

Не хоче Ліза захоплювати по справжньому ринок :-P Формула проста. Треба для початку народного середняка і початківця, по ціні-можливостях, а далі пролазити в гору. Але чомусь не хочуть
Polaris
Member

Повідомлення

Afit: 02.02.2026 16:25 Не хоче Ліза захоплювати по справжньому ринок :-P Формула проста. Треба для початку народного середняка і початківця, по ціні-можливостях, а далі пролазити в гору. Але чомусь не хочуть
Так 9700 (xt) і є средняк
OdeMix
Junior

Повідомлення

Afit: 02.02.2026 16:25 Не хоче Ліза захоплювати по справжньому ринок :-P
Ні, це ви вимагаєте щось краще за Нвідія але за ціною мусора. У вас хибне уявлення про ринок.
bes
Member

Повідомлення

вообще довольно странно было отказываться от выпуска топов и говорить что все силы пойдет средний сегмент - что бы завладеть 0,16% стима спустя год после релиза
alexeygalas
Member

Повідомлення

Afit: 02.02.2026 16:25Не хоче Ліза захоплювати по справжньому ринок
продажі лоу і мідл тірів значно вищі за топи. Тому вони і покинули конкурувати з хх80/xx90 картами. Схоже, що протажі топ-карт кратно нижчі і їм не цікаво надриватись в спробах перевершити однокласників від Nvidia
Afit
Member

Повідомлення

OdeMix: 02.02.2026 16:36
Afit: 02.02.2026 16:25 Не хоче Ліза захоплювати по справжньому ринок :-P
Ні, це ви вимагаєте щось краще за Нвідія але за ціною мусора. У вас хибне уявлення про ринок.
Чому в процесорах я бачу їх спроможність робити краще, за свою ціну ніж у конкурента, а на базарі відеокарт ні? Можливо все ж не "хибне уявлення про ринок"?
Filabatya
Member

Повідомлення

то му що софт рішає, так само як з айфонами :up:
я не знаю, то в жінки і дочки таке щастя, дивлячись на нові с26, теж виникає бажання спробувати)
спойлер
Востаннє редагувалось 02.02.2026 16:55 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
Afit
Member

Повідомлення

Polaris: 02.02.2026 16:36
Afit: 02.02.2026 16:25 Не хоче Ліза захоплювати по справжньому ринок :-P Формула проста. Треба для початку народного середняка і початківця, по ціні-можливостях, а далі пролазити в гору. Але чомусь не хочуть
Тоді вона має давити ціною 5070 (ti). Бо при всіх рівних гроші занисуть всі Хуангу. Такі реалії

Отправлено спустя 2 минуты :
Filabatya: 02.02.2026 16:46 то му що софт рішає, так само як з айфонами :up:
Це той софт, що в своїх рідних програмах не підтримує жести назад, а тількі стрілкою вгорі? (мюзик) :laugh: Тоді як андроїд верстія тієї ж програми, жести працюють :lamer:
Polaris
Member

Повідомлення

Afit
Маркетинг на стороні хуанга, DLSS, Промені, зображення краще чим в нативі!!! :laugh: Ну, а якщо зерьзно AMD можуть нормально конкурувати з NVIDIA тільки в іграх, будь який спеціаліст вибире "зелених"
Востаннє редагувалось 02.02.2026 16:53 користувачем Polaris, всього редагувалось 1 раз.
BoKl
Member

Повідомлення

Afit: 02.02.2026 16:49
Polaris: 02.02.2026 16:36

Тоді вона має давити ціною 5070 (ti). Бо при всіх рівних гроші занисуть всі Хуангу. Такі реалії

Отправлено спустя 2 минуты :
Filabatya: 02.02.2026 16:46 то му що софт рішає, так само як з айфонами :up:
Це той софт, що в своїх рідних програмах не підтримує жести назад, а тількі стрілкою вгорі? (мюзик) :laugh: Тоді як андроїд верстія тієї ж програми, жести працюють :lamer:
Так вона і давить ціною, точніше хуанг сам це робить. 5070 ті асус прайм коштує 61к, асус прайм ос 9070 хт - 37к.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Polaris: 02.02.2026 16:52 Afit
Маркетинг на стороні хуанга, DLSS, Промені, зображення краще чим в нативі!!! :laugh: Ну, а якщо зерьзно AMD можуть нормально конкурувати з NVIDIA тільки в іграх, будь який спеціаліст вибире "зелених"
і як це амд вже втрачає ринок більше ніж 10 років, до цих всіх променів і длсс, дивно звичайно. а в статистиці стім звичайно переважають саме професійні рішеня гпу, так.
Polaris
Member

Повідомлення

Enjthesilence
До цього були інші маркетингові "фічі". І знову повторюсь спеціалісти веберуть NVIDIA. Бо Cuda куди пошириніше OpenCL
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Polaris: 02.02.2026 16:55 Enjthesilence
До цього були інші маркетингові "фічі". І знову повторюсь спеціалісти веберуть NVIDIA. Бо Cuda куди пошириніше OpenCL
які? що за маркетингові фішки були у паскалів? "кращі карти?" - це сильний маркетинг, беззаперечно.
ми обговорюємо статистику стім, про яких спеціалістів і cuda йде мова? звичайно, cuda - це сильний плюс, але не тут
як на мене, маркетинг блеквелів в суху програв рдна4, коли кожен блогер розповідав, яке нвідія випустила лайно, як всі верещали, коли побачили мсрп на нове покоління червоних, що нарешті з'явився нормальний апскейлер у червоних і тд, але ж вийшло що вийшло)
поки радеон не зробить аналог своїх райзенів, х3д кеш, одна материнка на декілька поколінь, подібного рівня речі тільки для гпу, вони й далі будуть сидіти з мізером, копіюючи технології конкурента
Востаннє редагувалось 02.02.2026 17:07 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
Polaris
Member

Повідомлення

Enjthesilence

Статитистика стім думаю враховує всі компьютери де встановлений клієнт, а не тільки ті де тільки граються в іграшки
про яких спеціалістів і cuda йде мова?
Ті що праюцють з
✔︎ Глибоке навчання та AI: TensorFlow, PyTorch, JAX
✔︎ 3D-графіка / відео: Blender (Cycles/OptiX), Adobe Premiere/After Effects, Octane Render
✔︎ Чисельні/наукові бібліотеки: CuPy, ArrayFire
✔︎ Професійні рендерери та інші системи з CUDA-оптимізацією
yurius_r
Member

Повідомлення

Якесь дуже дивне обговорення. 5070ti дуже далеко в рейтингу і виходячі із нього також не дуже цікава користувачам steam. Їм треба щось дешевше, що добре демонструють місця 5070 та 5060. Тож ринок якось сам все вирішив
Востаннє редагувалось 02.02.2026 17:17 користувачем yurius_r, всього редагувалось 1 раз.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Polaris: 02.02.2026 17:02✔︎ Чисельні/наукові бібліотеки: CuPy, ArrayFire
Причому останні 2 виконують на RTX PRO із ECC GDDR (ну Radeon PRO теж мають підтримку ECC звичайно)
Востаннє редагувалось 02.02.2026 17:07 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 2 разів.
Polaris
Member

Повідомлення

До речі за "Паскалі" Ви доречно згадали, бо їх конкурентами тоді в середньому сигманті були "Поларіси", які таки довго трималися в топі стіму
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Polaris: 02.02.2026 17:02 Enjthesilence

Статитистика стім думаю враховує всі компьютери де встановлений клієнт, а не тільки ті де тільки граються в іграшки
про яких спеціалістів і cuda йде мова?
Ті що праюцють з
✔︎ Глибоке навчання та AI: TensorFlow, PyTorch, JAX
✔︎ 3D-графіка / відео: Blender (Cycles/OptiX), Adobe Premiere/After Effects, Octane Render
✔︎ Чисельні/наукові бібліотеки: CuPy, ArrayFire
я розумію, навіщо існує CUDA, але це не селпоїнт цих карт, я тобі про це кажу. не купляє більшість зелені карти через наявність cuda
Polaris
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Я купив, і знаю деяких людей які купили через це Nvidia. Хоча в ігрових сценаріях немаю нічого проти AMD, у них там все чудово
Відповісти