Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
fan-zp
Member

Повідомлення

Приветы, еще вопрос куплен вот такой аккум
https://rozetka.com.ua/felicityess-yt44981/p565401020/
В инструкции рабочее напряжение 24В - 28.8В
Не многовато ли?
Везде в видео по настройке инвертора пишут 27,6В-28В, так он только 65% рисует (на 27,6)
Крутить напругу зарядки вверх?
moonlight49
Member

Повідомлення

Стикнувся із проблемою довгого переходу на батарею в Ecoflow Delta Pro (model EFD500, номінальна вихідна потужність інвертора 3кВт), в який увімкнене сервер на двухсокетній Supermicro (БЖ Vinga VPS-600B1) із 2 x 135Вт Xeon CPU E5-2643v3. Тобто блок живлення не витримує довгу відсутність живлення на вході та вимикає серв (насправді ребут, бо так налаштовано в BIOS). Трапляється це в момент подачі централізованного постачання (перехід Ecoflow на роботу з батарейки в режим зарядки та bypass). Трапляється десь раз на 5 днів при досить частих вимиканнях (5-7 разів на день, та ще й не кожного разу стартує місцевий генератор вдало - багато кімнат у будівлі, пошук потужних споживачів, але схоже що проблема саме при надходженні централізованої електрики, тут можу помилятися). Разом сервер за розрахунком споживає максимум 330Вт, в Ecoflow окрім сервера увімкнене інше мережеве обладнання (на самому Ecoflow показує споживання 250Вт). Чи допоможе мені заміна БЖ? Якщо так - що які моделі варто розглядати?
Hotspur
Member

Повідомлення

fan-zp: 31.01.2026 08:01В инструкции рабочее напряжение 24В - 28.8В
Не многовато ли?
Везде в видео по настройке инвертора пишут 27,6В-28В, так он только 65% рисует (на 27,6)
повна напруга 24V це 8х3.65 = 29.2. Але так не треба тому 28.5-28.7 десь
1985god
Member

Повідомлення

acm_fan Виникає питання яким чином працюють акумуляторні батареї з пасивним балансиром від купи відомих виробників?

Відправлено через 6 хвилин 53 секунди:
fan-zp: 31.01.2026 08:01 Приветы, еще вопрос куплен вот такой аккум
https://rozetka.com.ua/felicityess-yt44981/p565401020/
В инструкции рабочее напряжение 24В - 28.8В
Не многовато ли?
Нічого собі ціна , я бачив на олх.юа 5 кВт 48 Вольт більш відомого бренду по 37 :eek: :eek: навіть розкручена/ розрекламована дейе була в інтернет магазинах по 38, там же пайлонтех по 40. І там ще буде запару тижднів пайлонтех по 40. Так його критикують , але 40 не 53

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Я про вартість за 1кВт годину, у перерахунку на 1кВт годину
Scoffer
Member

Повідомлення

moonlight49: 31.01.2026 09:54Чи допоможе мені заміна БЖ?
Допоможе заміна БЖ на великої потужності, х2-х3. Модель не принципова. Хоча насправді дивно, у тебе і так запас нормальний. Може бж вже сто років і кондери на той світ збираються?
fan-zp
Member

Повідомлення

Hotspur
Хорошо, понял, но в инверторе максимум можно выбрать 28.2В
Надо пробовать шнурком его подключить
Не хотелось возится с протоколами, но видно прийдется
Инвертор Must на 3 кВт
moonlight49
Member

Повідомлення

Scoffer: 31.01.2026 13:22 Допоможе заміна БЖ на великої потужності, х2-х3. Модель не принципова. Хоча насправді дивно, у тебе і так запас нормальний. Може бж вже сто років і кондери на той світ збираються?
БЖ новий, все нове. Тут підказують що з налаштуваннями швидкості заряджання самого ecoflow можна погратися... бо він може впливати. А бере з мережі він 2 кВт для заряджання. А може в самому ecoflow щось помирає?
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Вітаю товариство!!!
Така ситуація, придбав і встановив:
- інвертор must pv18 3524 pro
- 8 залізофосфатних комірок по 280 Аг
- БМС JK Smart Active Balance BMS B2A8S20PR
Все працює, допоможіть будь ласка налаштувати правильні параметри в інверторі і БМС бо зараз наприклад зарядив акум до 71% (200 Аг) і нічого не відбувається
Короче це народна збірка і хтось має вже готове рішення по такому конфігу :shuffle:
Hotspur
Member

Повідомлення

fan-zp: 31.01.2026 13:31Хорошо, понял, но в инверторе максимум можно выбрать 28.2В
Надо пробовать шнурком его подключить
Не хотелось возится с протоколами, но видно прийдется
Инвертор Must на 3 кВт
по можливості все міряй мультиметром, там може на якісь десятки воно бреше
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

moonlight49: 31.01.2026 14:06
Scoffer: 31.01.2026 13:22 Допоможе заміна БЖ на великої потужності, х2-х3. Модель не принципова. Хоча насправді дивно, у тебе і так запас нормальний. Може бж вже сто років і кондери на той світ збираються?
БЖ новий, все нове. Тут підказують що з налаштуваннями швидкості заряджання самого ecoflow можна погратися... бо він може впливати. А бере з мережі він 2 кВт для заряджання. А може в самому ecoflow щось помирає?
Я користувався Delta Pro edf500 трохи більше року, жодного разу в мене не було щоб вона не підхоплювала (як з переходу з батареї на енергомережу, так і назад). Теж хотів порадити спробувати поставити нижчу швидкість заряджання для дельти. Ще як варіант оновити прошивку в додатку. Хоча підозрюю, що ви то робили.
Ще станції може не подобатись те, що вона отримує з мережі - низька/висока напруга в момет ввікнення світла, частота генератора чи щось подібне. Хоча саме Ecoflow поміж інших виробників легше "перетравлюють" електрику, яку подають з наших мереж в цих непростих умовах.
Ну і не варто забувати, що це все-таки зарядна станція з функцією ups, а не спеціалізований пристрій.

Відправлено через 6 хвилин 37 секунд:
Така батарейка за 1650$ з кодом ECOWORTHY200 .
Stanley
Member

Повідомлення

Кто-то имел дело с релюхами TOMZN? Вроде по автоматам их хвалят, но тут ещё и УЗО и смарт всё в одном.
https://www.aliexpress.com/item/1005007931358677.html
Искал вообще только смарт реле, но если можно сразу с защитой поставить, то почему бы и нет? Как альтернативу зубру
1985god
Member

Повідомлення

Stanley: 31.01.2026 15:56 Кто-то имел дело с релюхами TOMZN? Вроде по автоматам их хвалят, но тут ещё и УЗО и смарт всё в одном.
Искал вообще только смарт реле, но если можно сразу с защитой поставить, то почему бы и нет? Как альтернативу зубру
відповів тут viewtopic.php?p=4090821#p4090821 не варто економити на нормальному реле , просто порівняйте ціну всієї побутової техніки увікненої в розетку з економією в 430 грн на реле

Відправлено через 19 хвилин :
Piter Cantrope: 31.01.2026 15:26 Така батарейка за 1650$ з кодом ECOWORTHY200 .
хіба хто таке привезе з перевізників ? у моста є обмеження чи нема ?
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

1985god
Якщо автомобіль можна привезти, то й акум 135кг теж, мабуть.
Сам я не возив, але думаю, що способи є.
Stanley
Member

Повідомлення

1985god: 31.01.2026 17:13
Stanley: 31.01.2026 15:56 Кто-то имел дело с релюхами TOMZN? Вроде по автоматам их хвалят, но тут ещё и УЗО и смарт всё в одном.
відповів тут viewtopic.php?p=4090821#p4090821 не варто економити на нормальному реле , просто порівняйте ціну всієї побутової техніки увікненої в розетку з економією в 430 грн на реле
А по делу что-то будет? Зубр у меня и так стоит, сейчас понадобилось смарт реле на вход. Решил рассмотреть вариант поставить всё в одном.
Не вижу в чём экономия. У зубра есть аналог тому что я скинул? Или вы даже не смотрели что там?
1985god
Member

Повідомлення

Stanley
https://electrolend.com.ua/em-129_wi-fi ... ek-electro
цей бренд промисловий я йому довіряю , його продукцію, правда трошки іншу https://novatek-electro.com/ua/registers/ використовують на великих підприємствах заводах і фабриках з багатомільйонними оборотами ( типу Олейна).
я Вам не пропоную ці варіанти, просто показав, щоб ви розуміли що це пристойний виробник, для вас , під ваш запит, перше посилання

може і оверпрайс, вирішуйте самі . але щось типу Томз китайського я б не встановлював на вхід житла
Timedemo
Member

Повідомлення

нормальные, служат нормально, в работе около 2х лет. пару таких.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Stanley: 31.01.2026 18:47А по делу что-то будет?
Вряд ли. Тут подпивасный балаган. Я уже спрашивал про "умное" реле раньше - ответов не было.
Если Вы про утечку спрашиваете, то она реально измеряется, но заменой нормальному УЗО (ПЗВ) не будет. Лучше чем ничего, но не в качестве замены.
спойлер
У недо-блогеров на Ютубе ноль понимания как это работает, поэтому они отключают функцию как нерабочую, при подключении лишь одного нуля к аппарату :facepalm:
1985god: 31.01.2026 19:40може і оверпрайс, вирішуйте самі

Самое смешное, что внутри там тот же Китай. Буквально тот же. Доплата за лицензии дядям в Киев. Пример конечно :facepalm: Хоть бы Schneider Electric какой-то показали :gigi:
Juv4uk: 31.01.2026 14:09Все працює, допоможіть будь ласка
Так а вопрос какой?
Сделать всё вместо кастомера? Оставляйте адрес и сумму, может кто и приедет :lol:
Если работает и понимания вообще нет, то может лучше не трогать? Судя по тону, понимания пока нет.
спойлер
Извините :shuffle:
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Juv4uk: 31.01.2026 14:09Все працює, допоможіть будь ласка

Так а вопрос какой?
Сделать всё вместо кастомера? Оставляйте адрес и сумму, может кто и приедет :lol:
Если работает и понимания вообще нет, то может лучше не трогать? Судя по тону, понимания пока нет.

Все ок, нажаль поки розуміння немає. Не судіть строго, соромно не запитати, а не незнати :shuffle:
Я вийнятковий спеціаліст але в іншій сфері :super:
Питання щоб бмс і інвертор бігли "в ногу".
Наче налаштування і правильні але в бмс пише що заряд акума умовно 70% і далі інвертор не доливає решту об'єма.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Juv4uk: 31.01.2026 20:58через бмс пише що заряд акума умовно 70% і далі інвертор не доливає решту об'єма
Уже что-то.
Так расскажите / покажите какие настройки в инверторе. И какие для BMS. Нужна предметность.
% заряда (SOC) для LiFePo4 это буквально счётчик энергии (залив и расход). Считает BMS. Магии никакой нет.
moonlight49: 31.01.2026 09:54Чи допоможе мені заміна БЖ? Якщо так - що які моделі варто розглядати?
Hold-Up Time (ms)
AC Loss to PWR_OK Hold Up Time (ms)
спойлер
для примера https://www.cybenetics.com/evaluations/psus/2844/
be quiet! Pure Power 13 M 750W
Hold-Up Time & Power Ok Signal 18.80ms
AC Loss to PWR_OK Hold Up Time 15.90ms
Надо длиннее, чем то, что у Вашей ЗС в характеристиках (в надежде на соотв. реальности).
moonlight49: 31.01.2026 09:54БЖ Vinga VPS-600B1
:facepalm:
Думаю дальше нужно туда:
Выбор БП
viewtopic.php?t=1036
Там эта тема уже немного жевалась. Поиск по теме - верхний левый угол.
1985god
Member

Повідомлення

acm_fan: 31.01.2026 20:53
1985god: 31.01.2026 19:40може і оверпрайс, вирішуйте самі

Самое смешное, что внутри там тот же Китай. Буквально тот же. Доплата за лицензии дядям в Киев. Пример конечно :facepalm: Хоть бы Schneider Electric какой-то показали :gigi:
я передбачав такий коментар :gigi: але це всього лише твоє припущення жодним чином не має прктичного доведення - відкрийте цей пристрій і аналогічний китай покажіть на практиці ;) без цього це вибачайте ваші здогадки/припущення/вигадки ;) вперід знайдіть китайський аналог ось цього пристрою https://novatek-electro.com/ua/logger-rpm-416/
Відповісти