У цьому кварталі 75% усіх поставок відеокарт GeForce RTX 50 припадає на три моделі

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Liam
Member

Повідомлення

S0N1C: 31.01.2026 11:26 Ну так радік 16х рсі-е :shuffle:
Тому й може собі дозволити тягати з RAM. Жук.

А от у кого стара платформа (як у мене) PCI-E 3.0 - там нажаль, відсотків до 20 може бути не реалізовано (десь так я бачив у оглядах різницю між 3 й 5 версією). Звісно залежить від ігорів, але все одно непріємно. З іншого боку - змінювати платформу, а ще й пам'ять, не дай боже з DDR4 на 5...
dead_rat
Member

Повідомлення

Liam: 31.01.2026 11:35
S0N1C: 31.01.2026 11:26 Ну так радік 16х рсі-е :shuffle:
Тому й може собі дозволити тягати з RAM. Жук.
Не може, бо швидкість РАМи 60-90 гб/с плюс лаг передачі, а швидкість памʼяті у радіка 9070 - 320 гб/с

Це сильно бʼє по швидкодії і дає лаги. А, вибач… я забув що тобі лаги то добре
S0N1C
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.01.2026 12:18
Не може, бо швидкість РАМи 60-90 гб/с плюс лаг передачі, а швидкість памʼяті у радіка 9070 - 320 гб/с
може - то відносно 5060, якої швидкість рами мабуть і не важливо бо впреться в 8х рсі-е до того - 32 гіг\с в одну сторону

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
але то вже все збочення все одно, треба або купувати 12-16 або грати на гірших налаштуваннях, а не сподіватися шо допоможить рама та "широка" рсі-е
Mozdev
Member

Повідомлення

RTX NTC.
Nvidia зробить все що завгодно, аби не додавати більше відеопам'яті до своїх відеокарт.
Nvidia змусить вас купляти нові карти, бо монополіст.
RTX NTC, це технологія для нейронки стискання з втратами, тобто чергове мило
( або розробникам доведеться дуже постаратися з якістю текстур що призведе до збільшення їх розміру :gigi: ).

Використання RTX NTC, призводить до падіння продуктивності рендеру від 50% до 800%(NTC-on-Sample) на старих відеокартах, привіт від RT :gigi:
( при використанні NTC-on-Load падіння продуктивності значно меньше, але втрачається экономія VRAM) на старих відеокартах.

На нових картах 40х та 50х падіння продуктивності меньше, через використання Cooperative Vectors на методі NTC-on-Sample привіт від RT :gigi:

Код: Виділити все

Bundle Compression 	Disk Size 	PCI-E Traffic 	VRAM Size
Raw Image 		32.00 MB 	32.00 MB 	32.00 MB
BCn Compressed 		12.00 MB  	12.00 MB 	12.00 MB
NTC-on-Load* 		2.50 MB 	2.50 MB 	12.00 MB
NTC-on-Sample 		2.50 MB 	2.50 MB 	2.50 MB
S0N1C
Member

Повідомлення

чомусь я думаю шо Disk Size залишиться тим же, а до компіляції шейдерів ще додасться компресія текстур :laugh:
dead_rat
Member

Повідомлення

Mozdev: 31.01.2026 12:28 RTX NTC.
Nvidia зробить все що завгодно, аби не додавати більше відеопам'яті до своїх відеокарт.
( або розробникам доведеться дуже постаратися з якістю текстур що призведе до збільшення їх розміру :gigi: ).

Використання RTX NTC, призводить до падіння продуктивності рендеру від 50% до 800%(NTC-on-Sample) на старих відеокартах, привіт від RT :gigi:
( при використанні NTC-on-Load падіння продуктивності значно меньше, але втрачається экономія VRAM) на старих відеокартах.

На нових картах 40х та 50х падіння продуктивності меньше, через використання Cooperative Vectors на методі NTC-on-Sample привіт від RT :gigi:

А це дивно, чого один раз не пожати текстур файли самої гри? Стане мило, зато без втрат під час гри
zalizo_org
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.01.2026 12:18А, вибач… я забув що тобі лаги то добре
і нафіга ті підколки до чувака?
Mozdev
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.01.2026 12:37
Mozdev: 31.01.2026 12:28 RTX NTC.

А це дивно, чого один раз не пожати текстур файли самої гри? Стане мило, зато без втрат під час гри
DLSS(мило)+RTX NTC(мило)+Blur(мило) і вже не побачите слайд шоу бо буде не видно :D
dead_rat
Member

Повідомлення

zalizo_org: 31.01.2026 12:48
dead_rat: 31.01.2026 12:18А, вибач… я забув що тобі лаги то добре
Я токсичний сьогодні
Liam
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.01.2026 12:52
zalizo_org: 31.01.2026 12:48
Я токсичний сьогодні
Видалив. Щось не хочу я ні з ким сьогодні конфліктувати. Може потім. Я ж запам'ятав.
Востаннє редагувалось 31.01.2026 13:09 користувачем Liam, всього редагувалось 1 раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

Liam: 31.01.2026 13:06
dead_rat: 31.01.2026 12:52
Я токсичний сьогодні
То у Вас, пан, лаги головного мозку сьогодні, а не токсичність. Вона пройде, токсичність.
Не втримався, погода така.
Вибач, я трох загнув, давай перестанемо пинатися :beer:
Liam
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.01.2026 13:08
Liam: 31.01.2026 13:06

То у Вас, пан, лаги головного мозку сьогодні, а не токсичність. Вона пройде, токсичність.
Не втримався, погода така.
Вибач, я трох загнув, давай перестанемо пинатися :beer:
О бачиш!!! Шо значить нормальні люди! Я вирішив не "нагнітати", а тут ти сам.
Це добре, поважаю.
erkins007
Member

Повідомлення

Ты как оказалось на всяких средних и низких играешь, в этом случае и 8 Гб хватит
zalizo_org
Member

Повідомлення

dead_rat
Liam
Красунчики :up:
dead_rat
Member

Повідомлення

Ладно, все одно 8гб у 2026 це мало.

Я сам сидів на 3060 ті. Вона нормально тягнула Кіберпанк у 1440р, якщо погратися з налаштуваннями. Але достатньо трох посунути вправо, коли 8гб стає недостатньо і гра переходить в режим слайд шоу. Навіть не слайд шоу, наче фпс норм цифра, а лагає конкретно

Тобто через рік-два, деякі проекти будуть чи на мінімалках чи вилітати. Якось не круто для карти за 400$+. Тоді вже бв 3070 буде те саме пальто
спойлер

zalizo_org
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.01.2026 13:42нормально тягнула Кіберпанк у 1440р, якщо погратися з налаштуваннями. Але достатньо трох посунути вправо, коли 8гб стає недостатньо
Все правильно так і є. 8ГБ в грузних іграх потребує зважених налаштувань. Завдяки всяким апскейлерам, фреймдженам і ретельно вибраним моніторам отримуєш практично те саме що і на значно дорожчих картах. Різниця по суті в тому, що в останньому випадку можна недбало виставляти налаштування, або навіть взагалі всі повзунки вправо.
dead_rat
Member

Повідомлення

zalizo_org: 31.01.2026 13:55
dead_rat: 31.01.2026 13:42нормально тягнула Кіберпанк у 1440р, якщо погратися з налаштуваннями. Але достатньо трох посунути вправо, коли 8гб стає недостатньо
Все правильно так і є. 8ГБ в грузних іграх потребує зважених налаштувань. Завдяки всяким апскейлерам, фреймдженам і ретельно вибраним моніторам отримуєш практично те саме що і на значно дорожчих картах. Різниця по суті в тому, що в останньому випадку можна недбало виставляти налаштування, або навіть взагалі всі повзунки вправо.
Апсеейлер і сам по собі потребує під гігабайт памʼяті ;)

Рятує, що в сучасних іграх що середні що високі налаштування, різницю сходу і не знайдеш
zalizo_org
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.01.2026 13:57Апсеейлер і сам по собі потребує під гігабайт памʼяті
Потребує, але рендер в нижчому розширенні понижує і використання пам'яті.
dead_rat: 31.01.2026 13:57Рятує, що в сучасних іграх що середні що високі налаштування, різницю сходу і не знайдеш
Мене завжди дратують ті стандартні профілі. Коли просто скажімо є 3 градації кожного налаштування, але при цьому більший результат може дати наприклад виставлення тіней на середні, коли все решта на максимумі. В результаті зображення не страждає, а ти отримуєш 60+ фпс.
dead_rat
Member

Повідомлення

zalizo_org
Бо люди що роблять налаштування і що відповідають за якість картинки - зовсім різні люди :laugh:

А є ще клоуни, що пишуть системні вимоги :lol:
zalizo_org
Member

Повідомлення

dead_rat: 31.01.2026 14:13А є ще клоуни, що пишуть системні вимоги
Для них в пеклі окремий казан ;)

Особливо подобається коли пишуть туди неіснуючі залізки
Відповісти