Новости
Последние статьи и обзоры
Огляд та тестування материнської плати MSI MAG X870E Tomahawk Max WiFi PZ для платформи AMD Socket AM5. Кажемо «ні» кабелям
-
Барбарис
Member
Пропоную обговорити Огляд та тестування материнської плати MSI MAG X870E Tomahawk Max WiFi PZ для платформи AMD Socket AM5. Кажемо «ні» кабелям
Чогось нікого не зацікавив огляд. Мабуть ціна. Класна плата, можна все акуратно зібрати. Але мабуть цей формат залишиться лише для дорожчих версій.
Чогось нікого не зацікавив огляд. Мабуть ціна. Класна плата, можна все акуратно зібрати. Але мабуть цей формат залишиться лише для дорожчих версій.
-
Polybius
Member
Погоджусь. Виглядає дійсно привабливо. Наступну систему (коли це будеБарбарис: ↑ 23.01.2026 15:13Класна плата, можна все акуратно зібрати
-
kairo
Member
Ціна насправді за таку комплектацію досить адекватна. Це ж АМ5, а не Інтел, де ледве не кожне покоління процесорів потребує нових материнок.Барбарис: ↑ 23.01.2026 15:13Чогось нікого не зацікавив огляд. Мабуть ціна. Класна плата, можна все акуратно зібрати. Але мабуть цей формат залишиться лише для дорожчих версій.
-
Filabatya
Member
Просту 870 брав за 15(майже тисячку на стім вернули по акції), так тут біла Ешка, ще й стелс по роз'ємам 
-
Yurius
Member
Гарна материнка , за 15 була б взагалі бестселером,але і так доволі розумний прайс для неї ,асус би влупив 22 ,гіга 20.
-
Widoon
Junior
Гарні материнки PZ. Недавно купив MSI Pro b850m PZ 
-
Yurius
Member
конкретно в цій гарного абсолютно нічого,з урахуванням ціни в 10к.Widoon: ↑ 24.01.2026 19:13Гарні материнки PZ. Недавно купив MSI Pro b850m PZ
-
Nutbar
Member
- спойлер

-
kairo
Member
За 25 років користування ПК, дома і по роботі, жодного разу не змінював батарейку в материнці.Nutbar: ↑ 25.01.2026 01:31Щось MSI кожного разу програє в розташування батарейки.
-
Filabatya
Member
10+ років сандік відпахав на сабертузі і теж ніколи ту батарейку не міняв, при тому, що дошку брав б у 
для чого їх міняти, це ж не 18650 чи 21700 в марсріві
неа, міняв тільки ключах авто той 2032)
для чого їх міняти, це ж не 18650 чи 21700 в марсріві
неа, міняв тільки ключах авто той 2032)
Последний раз редактировалось Filabatya 25.01.2026 20:44, всего редактировалось 2 раза.
-
Avenger80
Member
Filabatya
Т.е. вы никогда не сталкивались с незагрузкой компа из-за Cmos setting is wrong?
Т.е. вы никогда не сталкивались с незагрузкой компа из-за Cmos setting is wrong?
-
kairo
Member
В нас на роботі є компи, яким по +10 років. Навіть якщо колись і треба буде замінити, просто зняти радіатор, який над нею.Avenger80: ↑ 25.01.2026 20:25Ну потому что вы их меняли (МП) чаще, чем батарейка сядет. Около 5 лет. Точно так и на работе, вы не сталкивались с компами возрастными, к примеру, Пентиум 4.
-
Nutbar
Member
Я родичам тих батарейок вже незліченну кількість наміняв) Останню на 1151 чіпсеті. Так, не нові системи, та все ж батарейки не вічні і час неминуче настає. І зараз з відключеннями світла краще точно не стане.
Ще й в якусь термосуадку її запхнули, піди розберись що треба мати при собі для заміни нещасної батарейки. Я не розумію нащо MSI так знущається.
От в тому-то й справа, що не просто. З огляду не дуже зрозуміло, але здається, щоб його зняти, треба буде зняти материнку й відкрутити гвинти зі зворотного боку. Таке… дуже не хотілося б цього робити навіть раз на 5 роківkairo: ↑ 25.01.2026 20:57 Навіть якщо колись і треба буде замінити, просто зняти радіатор, який над нею.
-
МОНАХ
Member
► Біла, з задніми конекторами... дійсно, порівняно - досить не висока ціна.
.
----------------------------------------------------------
► До речі... Хлопці-"томагавщики", хтось вже пробував нову прошивку? Бо, судячи з того, що 7E59v2A95 досить швидко вийшла за 7E59v2A94, оце - AGESA PI pre-1.3.0.0 updated - було "веселим"?
► В такому виконанні - могли б на тому ж самому місці, тільки вже на звороті її припаятиNutbar: ↑ 25.01.2026 01:31 Щось MSI кожного разу програє в розташування батарейки...
----------------------------------------------------------
► До речі... Хлопці-"томагавщики", хтось вже пробував нову прошивку? Бо, судячи з того, що 7E59v2A95 досить швидко вийшла за 7E59v2A94, оце - AGESA PI pre-1.3.0.0 updated - було "веселим"?
-
kairo
Member
Я зазвичай оновлюю через місяць після релізу нового БІОСа. Тим більше, що схоже на те, що це оновлення під вихід нових ЦП.МОНАХ: ↑ 26.01.2026 10:41До речі... Хлопці-"томагавщики", хтось вже пробував нову прошивку? Бо, судячи з того, що 7E59v2A95 досить швидко вийшла за 7E59v2A94, оце - AGESA PI pre-1.3.0.0 updated - було "веселим"?
-
NST1983
Member
Аналогічно. Як на мене, якщо і корпус буде толковий, то головне що це максимально зручно і нічого не заважає при підключені конекторів.Polybius: ↑ 23.01.2026 15:26Погоджусь. Виглядає дійсно привабливо. Наступну систему (коли це будеБарбарис: ↑ 23.01.2026 15:13Класна плата, можна все акуратно зібрати) буду обов'язково намагатися зібрати у форм-факторі з кабелями з іншого боку.
-
МОНАХ
Member
► Поки що поверхово поковирявся в наявній інформації: місцями кажуть, що трохи знизили вольтажі не змінюючи стабільність роботи - для мене тут цікаві менші температури "проца" при "простої" і можливість виставити частоту в 2133 (у мене зараз 2000) на роботу з "оперативкою", бо раніше нижче 1,2В на "оперативку" виставити не міг, щоб підняти цю саму частоту, але все-одно ловив помилки майже одразу при тестуванні. А на 1.19В - вже завмирання і вильоти починалися...kairo: ↑ 26.01.2026 19:57 Я зазвичай оновлюю через місяць після релізу нового БІОСа. Тим більше, що схоже на те, що це оновлення під вихід нових ЦП.