Цього кварталу поставки ноутбуків впадуть на 14,8% порівняно з кінцем 2025-го

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Цього кварталу поставки ноутбуків впадуть на 14,8% порівняно з кінцем 2025-го
Рік до року — всього -3.2%, не так вже в страшно, а в четвертому кварталі як і кожен рік через різдво-свята — люди багато купують, відповідно в першому — менше. Тому оці -14.8% для гучного заголовку, -3.2% рік до року це ще не обвал.

Але в той же час нікому не складно зробити очевидний прогноз на подальше майбутнє — буде гірше :popcorn:
maxud_b
Member

Повідомлення

Все одно не розумію оптимізму, щодо зростання продажу ноутів в 2 кварталі 26 року, коли попередній 4 квартали іде падіння.. Компанії, що продають ноути, попали в ідеальний шторм. Ціни на комплектуючі ростуть, попит падає через політику США з торгівельними війнами. Піднімуть ціни - купуватимуть, ще меньше. Залишать такими ж - меньше зароблять і втратять роботу через незадоволення прибутком головних акціонерів..
doc-oc
Member

Повідомлення

Производители всего железа должны подать коллективный иск против производителей чипов памяти за то, что руинят им бизнес, а ещё лучше, просто пусть все скинутся на киллеров :laugh:
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

В этом квартале поставки ноутбуков упадут на 14,8% по сравнению с концом 2025-го
Главное чтобы не на 14,88% :gigi:
А вообще сейчас всем плохо, кроме производителей ОЗУ, я себе еще ноут обновил вместе с DDR5 по старой цене, сейчас уже цены полный ахтунг, куда его брать ПО ТАКИМ ЦЕНАМ я не знаю :eek:
dead_rat
Member

Повідомлення

doc-oc: 26.01.2026 18:08 Производители всего железа должны подать коллективный иск против производителей чипов памяти за то, что руинят им бизнес, а ещё лучше, просто пусть все скинутся на киллеров :laugh:
Чи теж викатити +100% до ціни
yariksom
Member

Повідомлення

Думаю, що просто багато хто вирішить "пересидіти" цей бум на тому, що є, рік-півтора і знайдуться компанії, нажаль це точно будуть китайці, які просто перехоплять ринок, як вони завжди тихенько роблять.
Для прикладу:
на росії підняли "утилізиційний збір" на авто (насправді зараз - податок на війну) , так продажі впали настільки, що вони недорахувалися грошей порівняно з тим коли він був відносно малим
waryag
Member

Повідомлення

doc-oc: 26.01.2026 18:08Производители всего железа должны подать коллективный иск против производителей чипов памяти за то, что руинят им бизнес, а ещё лучше, просто пусть все скинутся на киллеров :laugh:
Пчелы против меда? ну-ну.
И при чем производители чипов, если проблема в больших корпорациях, закачивающих деньги тоннами в ИИ?
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

так а навіщо новий ноут коли моделі 2020 та 21 років це нормальні ноутбуки для офісної роботи
yuriy_dd
Member

Повідомлення

скоро будуть нові макбуки (буквально завтра), дуже цікаво подивитись на ціну
Відповісти