А я думав що "чистим" може бути тільки прибуток
Новини
Останні статті і огляди
Intel підбила фінансові підсумки минулого кварталу: $13,7 млрд виторгу та $600 млн чистих збитків
-
Afit
Member
Предлагаю обсудить Intel підбила фінансові підсумки минулого кварталу: $13,7 млрд виторгу та $600 млн чистих збитків
-
dext
Member
Боже, бережи Інтел в цій AI-шизіЯк і раніше, левову частку доходів Intel забезпечує підрозділ Client Computing Group, відповідальний за продукцію для персональних комп’ютерів. Минулого кварталу він приніс компанії $8,2 млрд виторгу, тоді як відділ Data Center and AI Group відзвітував про $4,7 млрд
-
Scoffer
Member
Чистий від'ємний прибуток, все сходиться)Afit: ↑ 23.01.2026 11:47А я думав що "чистим" може бути тільки прибуток
-
MqM
Member
Як вони ще виживають?
-
WWQ
Member
там запасов с жирных лет столько, что можно четверть века в убыток работать...MqM: ↑ 23.01.2026 12:00Як вони ще виживають?
-
Piter Cantrope
Member
Поганий звіт. Не через збиток в кварталі, а через нижчий ніж очікування прогноз виторгу на наступний квартал.
Ну і загалом. Інтел в 2026 по прогнозу матиме +-3% від виторгу 2025 року. Клієнтів у Intel Foundry нема, і не буде.
Для порівняння, прогноз для Нвідія від +50% до +60%, прогноз для АМД від +31% до +50% росту в цьому році. Інтел буксує на місці, намагається якось схуднути за рахунок звільнень, і хоч якось утримати мобільний сегмент за рахунок проців, які виготовляються на потужностях TSMC.
В Інтела є тільки те, що туди Трамп запхався, і той договір з Нвідією, який може стати угодою з дияволом. Я б не здивувався, якби Нвідія просто хотіла намутити якісь ліцензії або частину Інтела по солодкій ціні, як колись Квалком купив Adreno в AMD за копійки.
Ну і загалом. Інтел в 2026 по прогнозу матиме +-3% від виторгу 2025 року. Клієнтів у Intel Foundry нема, і не буде.
Для порівняння, прогноз для Нвідія від +50% до +60%, прогноз для АМД від +31% до +50% росту в цьому році. Інтел буксує на місці, намагається якось схуднути за рахунок звільнень, і хоч якось утримати мобільний сегмент за рахунок проців, які виготовляються на потужностях TSMC.
В Інтела є тільки те, що туди Трамп запхався, і той договір з Нвідією, який може стати угодою з дияволом. Я б не здивувався, якби Нвідія просто хотіла намутити якісь ліцензії або частину Інтела по солодкій ціні, як колись Квалком купив Adreno в AMD за копійки.
-
Барбарис
Member
Piter Cantrope, якби тут трамп не рятівник, а рейдер як і всюди. Уряд по угоді обмежив виплату дивідендів, довго все перевіряв, на ходу міняв умови, бюрократією давили та гроші не платили. Відповідно довелось будувати за свої, ще й 24 став кризовим, відповідно знову з бюджету не давали(бо умова, що гроші після будівництва компенсують, а через кризу злякались), там ще й десь будівництво заводу чипів для пентагону затратне. Загалом схоже на сплановану акцію.
-
Afit
Member
Ну так реально, прибуток є завжди. А от вже чи покрив він затрати на собівартість, амортезацію і т д. це вже інше питання. Тому доцільно казати скільки чистий прибуток (маржа). А от що таке "чистий збиток" для мене дико звучитьScoffer: ↑ 23.01.2026 11:54Чистий від'ємний прибуток, все сходиться)Afit: ↑ 23.01.2026 11:47А я думав що "чистим" може бути тільки прибуток
-
waryag
Member
Це ще оптимістично. Споживацький сегмент летить в безодню, надприбутки отримують виробники відео/прискорювачів та пам'яті.Piter Cantrope: ↑ 23.01.2026 13:11Ну і загалом. Інтел в 2026 по прогнозу матиме +-3% від виторгу 2025 року.
-
dead_rat
Member
Можна багато перейматися, але насправді пересічному користовачеві нема великої різниці.waryag: ↑ 23.01.2026 13:51Це ще оптимістично. Споживацький сегмент летить в безодню, надприбутки отримують виробники відео/прискорювачів та пам'яті.Piter Cantrope: ↑ 23.01.2026 13:11Ну і загалом. Інтел в 2026 по прогнозу матиме +-3% від виторгу 2025 року.
От забив я у пошуковику готовий комп - Райзен 5700х+9070хт. Дуже хороший готовий комп.
На початку року він був 1430€, восени опустився до 1320€, зараз піднявся до 1580€. Тобто по ітогу року +10% що становить +150€.
Неприємно, але не сказати що полетіло у пропасть.
-
waryag
Member
Ще є старі контракти і (все менше) запаси. Може, подорожчання не буде таким стрімким, але все одно буде.dead_rat: ↑ 23.01.2026 13:57Можна багато перейматися, але насправді пересічному користовачеві нема великої різниці.
От забив я у пошуковику готовий комп - Райзен 5700х+9070хт. Дуже хороший готовий комп.
На початку року він був 1430€, восени опустився до 1320€, зараз піднявся до 1580€. Тобто по ітогу року +10% що становить +150€.
Неприємно, але не сказати що полетіло у пропасть.
А консолі і до буму подорожчали замість здешевшення під кінець життєвого циклу.
-
Sanьka
Member
Цікаво чи кусають в Інтел лікті, за те, що в свій час через роздуте его, посварились з Келлером 
-
dead_rat
Member
Абсолютно ні, Келлер робив проци, а не відяхи.Sanьka: ↑ 23.01.2026 14:30 Цікаво чи кусають в Інтел лікті, за те, що в свій час через роздуте его, посварились з Келлером![]()
Треба було купувати НВ, коли АМД купувала АТІ
-
Sanьka
Member
Можливо НВ тепер подумає над тим щоб купувати Інтелdead_rat: ↑ 23.01.2026 15:09Треба було купувати НВ, коли АМД купувала АТІ
-
Tiufin
Member
Так це ж навпаки показник поганих справ - якщо вони навіть в період максимального ші хайпу не дуже с цього заробили, значить справи погані. Хоча, акції вже вдвічі-втричі виросли з минулорічних мінімумів. Якось вигребе, а ні - то держава допоможе.dext: ↑ 23.01.2026 11:52Боже, бережи Інтел в цій AI-шизі
-
Scoffer
Member
Це те що витратили на їдло, пийло і преферантистокAfit: ↑ 23.01.2026 13:48А "брудний" збиток тоді що?
-
duzenko
Junior
Как проспать очередной ГПУ-бум и даже влезть в убытки.
Про видеокарты в новости ни слова.
Про видеокарты в новости ни слова.
-
gregory_amd
Member
как будто им не все равно. могут как боинг на дотациях и гос вливаниях существовать хоть столетие.
-
waryag
Member
Нвідіа не продавалась. Начебто, був момент, коли Хуанг був згодний на злиття з АМД при умові, що йому дадуть керівництво.dead_rat: ↑ 23.01.2026 15:09Треба було купувати НВ, коли АМД купувала АТІ