Extraction-шутер Marathon від творців Halo і Destiny виходить у березні

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Vpupkin
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Extraction-шутер Marathon від творців Halo і Destiny виходить у березні

LegoPunk якийсь, ніби і прикольно, але якось халтурно. Є усі шанси злетіти, але й вдарити мордякою в багно, теж зможе.
daesz
Member

Повідомлення

Vpupkin: 20.01.2026 11:28Є усі шанси злетіти, але й вдарити мордякою в багно, теж зможе.
З того, що чув на стрімах у деяких поціновувачів екстракшн шутерів - він нікому із них не сподобався (в CBT) :rotate:
Vpupkin
Member

Повідомлення

daesz
Екстракшн шутер це дуже розпливчате поняття, от я наприклад не важаю що хант це прямий аналог або конкурент якогось іншого екстракшина, бо там того екстракшина відсотків 10 від сили. От і тут може бути так само, біс знає хто і нахіба буде у це грати.
Мені не зрозуміло у чому прикол колектити сміття в арку, але ж піпл хаває.
Devijack
Member

Повідомлення

daesz: 20.01.2026 11:30поціновувачів екстракшн шутерів
Насправді "поціновувачів екстракшн шутерів" не так багато. На всіх не вистачить. Успіх ARC не повториться.
daesz
Member

Повідомлення

Vpupkin
сетинг одинаковий, просто різного типу геймплей : в умовному таркові - це лутати сміття (як і в акці), в ханті - це вбити босса на карті (та й хант більш пвп орієнтовний я б сказав). Мені хант подобається більше ніж всі інші екстрашн шутери, але той же даков качечков дуже зайшов, жаль коротенький :shuffle:

Devijack
100%. Арк вийшов успішний, бо зайшов більш широкій аудиторії. Сабж точно таким не буде (особливо знаючи Банджі).
Liam
Member

Повідомлення

Ех... В Survarium би пограти...
tornadox
Member

Повідомлення

Успішність цих екстракшен шутерів є сенс дивитися через 3-4 місяці після запуску, коли награються і підуть в інші проекти. По моїй статистиці практично всі ігри цього жанру втрачають 90-97% аудиторії після кварталу або трішки більше. Реліз може бути вдалий як от через великий бюджет і вдалий маркетинг - ARC Raiders як приклад.
Vpupkin: 20.01.2026 11:36хант це прямий аналог або конкурент якогось іншого екстракшина, бо там того екстракшина відсотків 10 від сили.
Хант буквально для про гравців, там казуалам нічого робити. Вона постійно тримає в напрузі, під пивас на дивані не зайде. Те що там немає симулятора комірника це однозначно плюс.
Devijack: 20.01.2026 11:37 Насправді "поціновувачів екстракшн шутерів" не так багато. На всіх не вистачить. Успіх ARC не повториться.
все вірно, але глянемо чи втримають онлайн після 3-4х місяців.
VovaII
Member

Повідомлення

Знову заманюють попереднім замовленням, а внутрішнє я каже: спочатку на Ютубі проходження подивись.
Vpupkin
Member

Повідомлення

tornadox: 20.01.2026 12:08Хант буквально для про гравців, там казуалам нічого робити. Вона постійно тримає в напрузі, під пивас на дивані не зайде.
Я себе про гравцем не вважаю, але це точно не для пивних ігрунів.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

tornadox: 20.01.2026 12:08 Успішність цих екстракшен шутерів є сенс дивитися через 3-4 місяці після запуску, коли награються і підуть в інші проекти. По моїй статистиці практично всі ігри цього жанру втрачають 90-97% аудиторії після кварталу або трішки більше. Реліз може бути вдалий як от через великий бюджет і вдалий маркетинг - ARC Raiders як приклад.
Vpupkin: 20.01.2026 11:36хант це прямий аналог або конкурент якогось іншого екстракшина, бо там того екстракшина відсотків 10 від сили.
Хант буквально для про гравців, там казуалам нічого робити. Вона постійно тримає в напрузі, під пивас на дивані не зайде. Те що там немає симулятора комірника це однозначно плюс.
Devijack: 20.01.2026 11:37 Насправді "поціновувачів екстракшн шутерів" не так багато. На всіх не вистачить. Успіх ARC не повториться.
все вірно, але глянемо чи втримають онлайн після 3-4х місяців.
а які ігри не втрачають 90% онлайну, приклад можна? наче є якісь онлайн-проекти де через півроку тримається така база гравців? В ханті онлайн маленький, чи робить це гру поганою? абсолютно ні, в неї є вже свій кластер гравців, на 6 зірках ммр з 2.8 кд ігри досить швидко знаходить, контент виходить постійно, як і івенти.
да й в хант спокійно можна грати "під пиво" все залежить від твоїх цілей у грі, є швидкий мясний режим, є і аналог бр, низький ттк дозволяє бігати з дешевими лодаутами досить успішно
daesz
Member

Повідомлення

tornadox: 20.01.2026 12:08Успішність цих екстракшен шутерів є сенс дивитися через 3-4 місяці після запуску, коли награються і підуть в інші проекти. По моїй статистиці практично всі ігри цього жанру втрачають 90-97% аудиторії після кварталу або трішки більше. Реліз може бути вдалий як от через великий бюджет і вдалий маркетинг - ARC Raiders як приклад.
Хант свою аудиторію не втратив, у них середній денний онлайн був біля 43-45к, і на реліз 1896 набрали аж 60к, при тому що зараз денний пік складає 35-40к. Але хант хардкорний, це явно "нот йо тіпікал кажуал шутер".
Ще тарков стабільно великий онлайн має, навіть попри всі його недоліки та постійні скарги гравців (він дуже популярний саме серед ганхедів).
oh_boy
Member

Повідомлення

Liam: 20.01.2026 12:05 Ех... В Survarium би пограти...
Ото шутан був... Скільки там переробок було з релізу, навіть згадати важко. Але був дуже фановим, теж сумую за ним :weep:
tornadox
Member

Повідомлення

daesz
я якраз таки й не кажу що Хант чимось поганий, просто якраз через те що він хардкорний там мала аудиторія. Мені він дуже сподобався.
Тарков не грав. Але грав інші екстракшени де фокус на підбиранні сміття і сортуванні цього в меню. З останніх CoD: DMZ, Delta Force новий. Ще бавився в українську Sand :down:
daesz
Member

Повідомлення

tornadox: 20.01.2026 12:45Тарков не грав.
Я також його не грав, але його якийсь час грав р6 ютубер якого я дивлюсь інколи, тож бачив у нього.
Всі інші бачив також на ютубі, але сам у них не грав. З того, що грав відносно недавно : witchfire (pve) - ніби непогано, але рефанднув бо щось не було до нього натхнення; качечков (pve) дуже фановий, але коротенький і там також сміття гори лутаєш для квестів, incursion red river (pve) - ніби нормально, але трохи сирувато (ерлі ексес), ну й на стрімах/ютубі бачив arena breakout, delta force, arc raiders, wgz, hole (жодного з п'яти не купляв, бо ніби не дешеві, а не виглядали достатньо привабливо, щоб потратити гроші на них; арена брейкаут, здається, фрішна; останній також pve, чимось хл2 мені нагадує)
tornadox
Member

Повідомлення

дякую за список, на Incursion Red River чекав. Ще нахвалювали Gray Zone Warfare - але перестав слідкувати. Ніби там теж онлайн здувся.
daesz
Member

Повідомлення

tornadox: 20.01.2026 13:12дякую за список
ще Ханґер забув додати до списку (але він ще не вийшов) : viewtopic.php?t=287799
Telcontar
Member

Повідомлення

daesz: 20.01.2026 13:00 arena breakout, delta force
Арена фрішна, наче як і Дельта(не грав).
daesz
Member

Повідомлення

Telcontar: 20.01.2026 13:25
daesz: 20.01.2026 13:00 arena breakout, delta force
Арена фрішна, наче як і Дельта(не грав).
Так, я писав, що арена, здається, фрішна. Дельта форс, гадав, що платний :up: (він мені не сподобався саме через надто швидкий геймплей, виглядає більше як якийсь бф чи код :D ).
tornadox
Member

Повідомлення

daesz
в дельті сумнівний китайський античіт і навала чітерів, якщо в мульті це ще не так відчувається, то в extraction режимі це дуже дратує.
waryag
Member

Повідомлення

Vpupkin: 20.01.2026 11:28LegoPunk якийсь, ніби і прикольно, але якось халтурно. Є усі шанси злетіти, але й вдарити мордякою в багно, теж зможе.
Злетіти буде складно, мало проблем гри, так і ковдру екстракшнів перетягнув на себе арк райдерс.
Відповісти