Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
За 150 грн штука я якось переживу, хто хоче подарунків від бібусі може тицнути сюди. Не дякуйтеMSiAventador: ↑ 18.01.2026 15:08Ну тобто ножки цілковито з стерлінгового срібла 925 проби
Відправлено через 5 хвилин 16 секунд:
Або так
-
Piter Cantrope
Member
Прошу не розмахувати кулаками.MSiAventador: ↑ 17.01.2026 10:44Якби хотіли зробити нормальний продукт то робили б можливість обходу примусового DSP який робить АЦП-ЦАП на рівному місці першими ліпшими дешевими чіпами, бо всі 0 та 1 однакові, егеж ?Piter Cantrope: ↑ 17.01.2026 00:09
Ще рік тому я б зовсім не зрозумів цієї фрази. Але тепер помудрішав. Я почитав сторінки тем, і бачу, що по-доброму люди приходять до пасивних колонок з підсилювачами.
Але ж треба з чогось починати, правда?
Ну і певні виробники таки реалізували нормальний DSP активній акустиці, мабуть? Вони ж теж мають голову на плечах і хочуть зробити хороший продукт.![]()
DSP в акустиці можна порівняти з коробкою-автоматом в машині? 20+ років тому автомати мали погану репутацію, були тупуваті, жерли більше. І кожен "нормальний мужик" брав машину з ручною коробкою. DSP - це щось схоже?
І хіба всі реалізації DSP однаково погані? Бо я помітив, що тут практично завжди до певного бюджету рекомендують Edifier - MR4, 1855db, 2850db, S3000 MK2. І в кожному з них є DSP. Чому ж тоді на цьому форумі зійшлися в думці, що за такі гроші і в умовах нашого ринку ті Edifier - це в принципі найкращий варіант? Якщо всі вони "зіпсовані" бо в них DSP?
Або взяти інший приклад. Моя акустика Kali Audio LP-6 V2 (MM-6). Тут завжди аналог->ADC->DSP->DAC->звук. Обійти DSP неможливо.
Всюди її хвалять - тут, тут, тут, тут, тут, тут, і в багатьох інших місцях. Наскільки я розумію, ті люди, які тестували цю акустику, мають з чим порівняти. І інші колонки без DSP вони тестували не на ріалтеку 892, я так думаю. То чому ж нема скарг на DSP в цій акустиці? Ніхто не каже, що "цей DSP псує чудовий сигнал з мого ЦАПу", або "DSP в цих колонках - люте зло, явно коштує менше 1 долара"? Як-не-як, а колонки ж зробила нормальна фірма, а не якийсь Razer, прости Господи.
Знову ж таки, я нікому нічого не доводжу. Я не в позиції - в мене є тільки одна пара колонок і нуль досвіду в звуці. І я живу в райцентрі, в якому навіть Edifier за 5 тисяч карбованців нема де послухати, не говорячи вже про якісь там шоуруми з акустичними кімнатами. Просто хочу зрозуміти звідки такі думки на рахунок DSP. Щоб знати що робити коли купуватиму щось нове.
-
Filabatya
Member
Все просто, коли звукова початкова або встрійка то дсп супер, а коли цап вже 300$+ то цей дсп вже його обмежує непотрібною конвертацією. На старті краще з, далі без 
В проф моніторах ще йде рум корекція до цього дсп з мікрофоном зовнішнім, щоб моди кімнати нівелювати
Ви ж замовили звуковушку, є різниця?
В проф моніторах ще йде рум корекція до цього дсп з мікрофоном зовнішнім, щоб моди кімнати нівелювати
Ви ж замовили звуковушку, є різниця?
-
Radio Bay
Member
Зазвичай є обмеження бюджету. За свої гроші норм, а так, звісно, Genelec 8040 + Misician Pagasus + (можливо) Schiit Saga2 + затягнути Neotech 3220 буде ліпше. Я намагаюсь роздивлятися варіанти у межах бюджету, та у динамиці. Чи готова людина йти далі. Багато хто хоче вімкнув та забувPiter Cantrope: ↑ 18.01.2026 16:01Чому ж тоді на цьому форумі зійшлися в думці, що за такі гроші і в умовах нашого ринку ті Edifier - це в принципі найкращий варіант? Якщо всі вони "зіпсовані" бо в них DSP?
2850db для ближньго поля, вважаю, зашквар
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Хтось юзав iLoad MTM з рум корекшен, відмовився, зажатий звукFilabatya: ↑ 18.01.2026 16:12В проф моніторах ще йде рум корекція до цього дсп з мікрофоном зовнішнім, щоб моди кімнати нівелювати
-
Piter Cantrope
Member
Чесно? З навушниками - різницю чути одразу. З акустикою - ну як сказати. Хочеться сказати "так", але можливо то буде брехня. Якщо різниця і є, то дуже незначна. Я вирішив покористуватися певний час через оптику, "натренувати" слух. А потім спробувати назад ріалтек і аналог цієї звукової, може тоді зможу краще розрізнити. Може до того часу вже і цап куплю.Filabatya: ↑ 18.01.2026 16:12 Ви ж замовили звуковушку, є різниця?
Ну то значить для мене якраз добре, що є DSP.Filabatya: ↑ 18.01.2026 16:12 Все просто, коли звукова початкова або встрійка то дсп супер, а коли цап вже 300$+ то цей дсп вже його обмежує непотрібною конвертацією. На старті краще з, далі без![]()
З нинішніми цінами на комп'ютерні комплектуючі, коли 5070 коштує $1000 i комплект оперативки $500, я не буду нічого в компі оновлювати кілька років. Краще я за такі гроші куплю якусь акустику. Тоді вже можна буде думати про пасивні колонки і т.д.
-
Radio Bay
Member
Підтримаю, не треба поспішати.Piter Cantrope: ↑ 18.01.2026 19:07Якщо різниця і є, то дуже незначна. Я вирішив покористуватися певний час через оптику, "натренувати" слух. А потім спробувати назад ріалтек і аналог цієї звукової, може тоді зможу краще розрізнити
У яке поле?Piter Cantrope: ↑ 18.01.2026 19:07Тоді вже можна буде думати про пасивні колонки
-
Piter Cantrope
Member
Radio Bay
Відписав в іншій темі. Щоб тут не офтопити.
Відписав в іншій темі. Щоб тут не офтопити.
-
Radio Bay
Member
Може комусь буде цікаво
- DENAFRIPS Pontus II vs MUSICIAN Aquarius R2R HiFi DAC Comparison
-
microlap
Junior
Вітаю. Шановні, може у когось є досвід успішного заведення псі карти (сонар) через псі-х адаптер? Дивно якось, у мене комп її бачив через раз, а потім раз на п'ятий (тобто декілька разів треба було ребутнутись щоб вона стартанула), а потім і зовсім перестала. Може і померла там в адаптері, незрозуміло, але питання в іншому — вони взагалі у когось через адаптер працюють? І якщо так, ви щось в біосі крутили?
Дякую
Дякую
-
MSiAventador
Member
Вид ззаду нової Emotiva Differential Reference Design Series Stack
DRS-1 стример
DRD-1 ЦАП
DRP-1 пред
DRA-1 підсилювач

DRS-1 стример
DRD-1 ЦАП
DRP-1 пред
DRA-1 підсилювач

-
tablestikus
Member
MSiAventador
До речі, а чого в них роз'єми живлення без заземлення?
До речі, а чого в них роз'єми живлення без заземлення?
-
Scoffer
Member
tablestikus
Бо земля тут заводиться окремо. На преампі крайній зліва роз'єм. До інших складових ця сама земля теоретично дойде з преампу через XLR.
Рішення звісно дивне. Якщо вже роблять окрему землю, то виводили б її всюди. Зекономили на коннекторах.
Бо земля тут заводиться окремо. На преампі крайній зліва роз'єм. До інших складових ця сама земля теоретично дойде з преампу через XLR.
Рішення звісно дивне. Якщо вже роблять окрему землю, то виводили б її всюди. Зекономили на коннекторах.
-
MSiAventador
Member
Можливо через те що в Емотівах стоїть на вході дод. плата яка в першу секунду увімкнення встановлює напругу мережі живлення: 110 чи 230В.
Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Доречі на підсилювачі який на фото внизу , заводська помилка гравірування: 10 W
Power Output (Stereo Mode; two channels driven):
90 Watts RMS/channel; 20 Hz - 20 kHz; THD < 0.02% into 8 Ohms
130 Watts RMS/channel; 20 Hz - 20 kHz; THD < 0.05% into 4 Ohms
Power Output (Mono Bridged Mode; one channel):
365 Watts RMS; 20 Hz - 20 kHz; THD < 0.1% into 8 Ohms
400 Watts RMS; 20 Hz - 20 kHz; THD < 0.1% into 4 Ohms
Відправлено через 13 хвилин 53 секунди:
Доречі в мануалі цікавий трюк покращення звуку при використанні RCA

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Увага! Я не рекомендую бігти і цей трюк перевіряти на вашому девайсі , бо може вийти бо-бо.
-
Scoffer
Member
Взагалі не пов'язано. На чутливій техніці землю часто виводять на корпус окремим коннектором щоб можна було заземлити з локальної, малошумної землі, а не тої що аж з підстанції. Це нормально.MSiAventador: ↑ 21.01.2026 11:53Можливо через те що в Емотівах стоїть на вході дод. плата яка в першу секунду увімкнення встановлює напругу мережі живлення: 110 чи 230В.
У мене питання чому лише преамп. Я розумію що на XLR земля теж виводиться, і зрештою дійде всюди. Але не феншуйно якось, додаткові опори, нащо вони. Землити так землити вже.
-
Z440_User
Member
На преампі є фонокоректор, ото для нього вивід землі, щоб вінілокрут прив'язати.
Особливо якщо є підтримка МС-головок. 0,1-0,6мВ сигнал на фоні ММ-головок з сигналом 4-5мВ.
Все інше має 200-500мВ сигнал.
Особливо якщо є підтримка МС-головок. 0,1-0,6мВ сигнал на фоні ММ-головок з сигналом 4-5мВ.
Все інше має 200-500мВ сигнал.
Последний раз редактировалось Z440_User 21.01.2026 12:23, всего редактировалось 1 раз.
-
MSiAventador
Member
Scoffer
А може просто на всяк випадок , для тих хто купуватиме лише преамп а не весь комплект.
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
5. Заземлюючий вивід
Заземлюючий вивід зазвичай використовується для заземлення програвачів, які мають
окремий заземлюючий провід. Однак у деяких ситуаціях його також можна використовувати для окремого заземлення
DRP-1, щоб уникнути або усунути проблеми з гудінням заземлення.
Примітка: Деякі програвачі мають окремий заземлюючий провід, який призначений для підключення до
заземлювального виводу на попередньому підсилювачі. Інші заземлюються тільки через один з основних аудіороз'ємів
і не потребують окремого заземлення або не отримують від нього користі.
А може просто на всяк випадок , для тих хто купуватиме лише преамп а не весь комплект.
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
З мануалу:Z440_User: ↑ 21.01.2026 12:17 На преампі є фонокоректор, ото для нього вивід землі, щоб вінілокрут прив'язати.
5. Заземлюючий вивід
Заземлюючий вивід зазвичай використовується для заземлення програвачів, які мають
окремий заземлюючий провід. Однак у деяких ситуаціях його також можна використовувати для окремого заземлення
DRP-1, щоб уникнути або усунути проблеми з гудінням заземлення.
Примітка: Деякі програвачі мають окремий заземлюючий провід, який призначений для підключення до
заземлювального виводу на попередньому підсилювачі. Інші заземлюються тільки через один з основних аудіороз'ємів
і не потребують окремого заземлення або не отримують від нього користі.
-
Scoffer
Member
Z440_User
Так все треба прив'язувати. Так-то цап взагалі самий чутливий до перешкод. А підсилювач самий фонячий, і його б окремим роз'ємом, а не щоб через преамп як вони вигадали. Коротше тут економія має бути економною, просто зажлобились на роз'ємах.
Так все треба прив'язувати. Так-то цап взагалі самий чутливий до перешкод. А підсилювач самий фонячий, і його б окремим роз'ємом, а не щоб через преамп як вони вигадали. Коротше тут економія має бути економною, просто зажлобились на роз'ємах.
-
Z440_User
Member
MSiAventador ну я вище і написав про вінілокрут, та додав чому саме для нього)
Відправлено через 5 хвилин 53 секунди:
Scoffer, що таке ЦАП відносно всіх наводок навколо нього? І як наводки оточуючого ефіру впливають на цифровий пристрій в цифрі?
А що таке електромагнітні наводки впливають на аналоговий вхід який працює з сигналом 4-6мВ, а особливо МС-катриджі з сигналом 0,1-0,6мВ. Причому у вас 1м кабелю від вінілокрута до преампа, а ще проводка всередині вінілокрута та в тонармі. Та і сам звукознімач...
А ще бувають MI-катриджі які ловлять все до чого дотягнуться.
А ще для вініла важливе значення ємності кабелю та спротив, бо це колєбательний контур і значення Ом та пФ навантаження від головки до вхідного каскаду коректора суттєво впливає на АЧХ пристрою.
Це вам не цифра)))
Відправлено через 5 хвилин 53 секунди:
Scoffer, що таке ЦАП відносно всіх наводок навколо нього? І як наводки оточуючого ефіру впливають на цифровий пристрій в цифрі?
А що таке електромагнітні наводки впливають на аналоговий вхід який працює з сигналом 4-6мВ, а особливо МС-катриджі з сигналом 0,1-0,6мВ. Причому у вас 1м кабелю від вінілокрута до преампа, а ще проводка всередині вінілокрута та в тонармі. Та і сам звукознімач...
А ще бувають MI-катриджі які ловлять все до чого дотягнуться.
А ще для вініла важливе значення ємності кабелю та спротив, бо це колєбательний контур і значення Ом та пФ навантаження від головки до вхідного каскаду коректора суттєво впливає на АЧХ пристрою.
Це вам не цифра)))
Последний раз редактировалось Z440_User 21.01.2026 12:37, всего редактировалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Z440_User
В цапі є аналогова частина, і вона надзвичайно чутлива до всього на світі.
Відправлено через 4 хвилини 16 секунд:
До того ж слідкуй за руками: на аудіороз'єми подається земля. Відповідно вся стопка БУДЕ заземленою, але ЧЕРЕЗ преапм. Преапм - точка збору земель. Дуже близько до твого вінілокрута. А можна було б і подалі від нього.
В цапі є аналогова частина, і вона надзвичайно чутлива до всього на світі.
Відправлено через 4 хвилини 16 секунд:
До того ж слідкуй за руками: на аудіороз'єми подається земля. Відповідно вся стопка БУДЕ заземленою, але ЧЕРЕЗ преапм. Преапм - точка збору земель. Дуже близько до твого вінілокрута. А можна було б і подалі від нього.
-
Z440_User
Member
Scoffer, так, але вона працює з сигналом від 200мВ і на порядки менше реагує на "ефір" на відміну від аналогових входів, особливо дуууже чутливих де банальний міжблочник стає радіоантеною.
Відправлено через 13 хвилин 49 секунд:
Вініловий картрідж має Hot та GND вивід на кожен канал (виводи електромагнітних котушок), з'єднувати треба не змінюючи напрямку, бо сцена-ачх-фазування-інше відвалиться. Але сама головка+провода в тонармі (ота трубка)+провода в середині вінілокрута+роз'єми+1м міжблочника+роз'єм преампа+RC-ланцюг перед вхідним каскадом = велика, чутлива та потужна радіоантена.
Ото і робиться окремий вивід землі на корпусі вінілокрута щоб зробити екранування. І він має гальваничну розв'язку в преампі. Він не прив'язаний до GND в RCA або XLR роз'ємах, то зовсім окрема GND для іншої мети. Він навіть в вінілокрутах не перетинається з сигнальною GND яка йде на головку.
Вінілокрути бувають в металевому корпусі і заземлено весь корпус разом з тонармом. А бувають модняві акрілові, там заземлено лише тонарм. А бувають з карбоновим тонармом...
Так що все що працює з сигналом від 200мВ (LineIN по стандарту 250мВ, PowerAMP 500...1000...мВ) - менш чутливе до радіозавад...
Відправлено через 13 хвилин 49 секунд:
Фокус у відповідь:Scoffer: ↑ 21.01.2026 12:40 До того ж слідкуй за руками: на аудіороз'єми подається земля. Відповідно вся стопка БУДЕ заземленою, але ЧЕРЕЗ преапм. Преапм - точка збору земель. Дуже близько до твого вінілокрута. А можна було б і подалі від нього.
Вініловий картрідж має Hot та GND вивід на кожен канал (виводи електромагнітних котушок), з'єднувати треба не змінюючи напрямку, бо сцена-ачх-фазування-інше відвалиться. Але сама головка+провода в тонармі (ота трубка)+провода в середині вінілокрута+роз'єми+1м міжблочника+роз'єм преампа+RC-ланцюг перед вхідним каскадом = велика, чутлива та потужна радіоантена.
Ото і робиться окремий вивід землі на корпусі вінілокрута щоб зробити екранування. І він має гальваничну розв'язку в преампі. Він не прив'язаний до GND в RCA або XLR роз'ємах, то зовсім окрема GND для іншої мети. Він навіть в вінілокрутах не перетинається з сигнальною GND яка йде на головку.
Вінілокрути бувають в металевому корпусі і заземлено весь корпус разом з тонармом. А бувають модняві акрілові, там заземлено лише тонарм. А бувають з карбоновим тонармом...
Так що все що працює з сигналом від 200мВ (LineIN по стандарту 250мВ, PowerAMP 500...1000...мВ) - менш чутливе до радіозавад...