У меня есть проверочный ссд с Windows 11 который побывал уже в компах так в 50-60 так ещё и в паре десятков ноутов, и небыло вылетов синьки и перезапуском ни разу, а на ссд такая солянка всего там + проги всех вендоров по подсветке
Новини
Останні статті і огляди
AMD Adrenalin
-
XXXshadyXXX
Member
Ektalion
У меня есть проверочный ссд с Windows 11 который побывал уже в компах так в 50-60 так ещё и в паре десятков ноутов, и небыло вылетов синьки и перезапуском ни разу, а на ссд такая солянка всего там + проги всех вендоров по подсветке
-
Yurius
Member
Я міняв rx 7000 на rtx 5000 на rx 9000 і так по колу декілька разів за цей рік , і все це на одній системі ,потім щей мат плату змінив двічі і не мав/маю жодних проблем ні з віндой, ні з адреналіном . треба просто мати прямі руки ,а не істерити на форумах.Ektalion: ↑ 18.01.2026 18:28Судячи по профілю пацієнта, він міняв АМ4 на АМ5, при тому залишив стару ОС. Після такого синьки і тд будуть летіти на ура. Якщо нормально не чистити "хвости".
Відправлено через 34 секунди:
ось і я приблизно за це.XXXshadyXXX: ↑ 18.01.2026 18:35У меня есть проверочный ссд с Windows 11 который побывал уже в компах так в 50-60 так ещё и в паре десятков ноутов, и небыло вылетов синьки и перезапуском ни разу, а на ссд такая солянка всего там + проги всех вендоров по подсветке
-
lewerlin
Member
За сценарію "зібрав комп, накотив чисту ОС, поставив драйвер", у переважній більшості випадків все ок. При "ледачих апгрейдах"(коли лишається стара ос, налаштування біос і т.д.) - проблеми часто лізуть з усіма вендорами, тут не в АМД проблема.
У меншості випадків, проблеми пересікаються з такими ж у НВ - МРО, CSM, синхронізація кадрів, мультимоніторка.
XBoxGameBar - руїнить всім, криві оновлення майків - руїнять всім, агресивне енергозбереження - руїнить всім, косяки біос мами - руїнять всім, 100500 оверлеїв - руїнять всім, дешман БЖ - смерть всім.
Чисто АМДшні речі(якщо потрапили в ту саму меншість):
Режим ULPS - прибити через реєстр.
Оверклок/даунвольт на дешман-серіях карт(всякі вантузи, прайми, ігли) - заходити в адреналін і ставити референсні частоти руками.
ХМР на АМ4 - вимикати і ставити руками.
РеБар(SAM) на АМ4 - або обов'язково увімкнений, або обов'язково вимкнений(залежно від конкретного випадку).
У меншості випадків, проблеми пересікаються з такими ж у НВ - МРО, CSM, синхронізація кадрів, мультимоніторка.
XBoxGameBar - руїнить всім, криві оновлення майків - руїнять всім, агресивне енергозбереження - руїнить всім, косяки біос мами - руїнять всім, 100500 оверлеїв - руїнять всім, дешман БЖ - смерть всім.
Чисто АМДшні речі(якщо потрапили в ту саму меншість):
Режим ULPS - прибити через реєстр.
Оверклок/даунвольт на дешман-серіях карт(всякі вантузи, прайми, ігли) - заходити в адреналін і ставити референсні частоти руками.
ХМР на АМ4 - вимикати і ставити руками.
РеБар(SAM) на АМ4 - або обов'язково увімкнений, або обов'язково вимкнений(залежно від конкретного випадку).
-
Ektalion
Member
ОС може вперто пробувати завантажувати служби попередньої материнської плати і тд. Після скажем заміни АМ4 на АМ5. В більшості випадків рекомендують ставити з нуля ОС, після заміни платформи. Якщо нема бажання танцювати з бубном(чистити служби попередньої материнської плати і тд).Yurius: ↑ 18.01.2026 18:36 Я міняв rx 7000 на rtx 5000 на rx 9000 і так по колу декілька разів за цей рік , і все це на одній системі ,потім щей мат плату змінив двічі і не мав/маю жодних проблем ні з віндой, ні з адреналіном . треба просто мати прямі руки ,а не істерити на форумах.
Я особисто був свідком подібного. Прийшлося блокувати/видаляти старі служби, чистити реєстр...
-
daesz
Member
-
Leoniddd
Junior
9070xt свежая win 11,проблема только 1 подтянуть настройки разгона после отключения электричества 2 кликами)
-
Ochepatka
Member
В мене десь 1 з 10 пробуджень після сну закінчується чорним екраном. Ще інколи коли відкриваю 2 окремі вікна браузера, де на одному відео, а в іншому щось інше, то інколи виникає фріз, який лікується "похитати" за одне з вікон. Це не вилікувалось вже як 2 оновлення драйверів на новій 9060xt. І ніякі рекомендації з гугла не допомогли вирішити ці приколи.
-
Ekz0rcyst
Member
Провокативна на срач тема із розряду "прогрес arm камінців".
А пан має час та натхнення. Мабуть немає з ким поговорити от і створив тему для "литття води", аби поговорити.
А пан має час та натхнення. Мабуть немає з ким поговорити от і створив тему для "литття води", аби поговорити.
-
Аціо
Member
Це ваші слова?
"Все правильно. 9070 (не XT), яка в даунвольті практично дотягнеться до стокової XT. А якщо ще й +PL, то і зрівняється.
А є ж ще і 9060XT(16) за <20к, яку ніби не припинять продавати.
Ітого, 9060XT/9070/9070XT, вибирай серед 16-ток, яку душа бажає.
Їх хоча б з виробництва не знімають і королівські 16гіг можна взяти за <30к. А що там в НВ, 5080 за >60к? Так то зараз, поки ще залишки 5070Ті/5060Ті ще є. А потім 5080 ще більше в гору піде.
Беріть риксу, поки вибір є і не крутіть носом."
Чи усі ваші 500+ повідомлень розібрати?
-
Ekz0rcyst
Member
Аціо
То що не так? Бо поки схоже на якесь сезонне загострення...
То що не так? Бо поки схоже на якесь сезонне загострення...
-
Аціо
Member
Ні не загальна, а за конкретним "припинив відповідати...".
А тут тема за Adrenalin який через баговані налаштування - сам себе відвалює від відеокарти, відвалює не тому що щось заважає чи по за межами працездатності, а тому що йому так прописано, і як приклад от узяли ви і всього лишень вимкнули РГБ підсвітку відеокарти, а все вже для Adrenalin це не подобається, і він почне вам гасити систему.
Я б АМД радив назвати їх Adrenalin якось на кшталт Maliciousnalin.
Ekz0rcyst
Люди пишуть що не так, вже і крім мене, і це добре може АМД нарешті навчиться у Нвідії - як робити нормальне ПЗ, сприяти розробці ПЗ гнучкого налаштування, а то таке враження що АМД у 90х застрягла.
-
Ekz0rcyst
Member
Аціо
Якесь підгрунтя у ваших думок є? Хоч якась конкретика буде озвучена?
Якесь підгрунтя у ваших думок є? Хоч якась конкретика буде озвучена?
-
Yurius
Member
і шо він не так написав "?Аціо: ↑ 19.01.2026 07:00Це ваші слова?
"Все правильно. 9070 (не XT), яка в даунвольті практично дотягнеться до стокової XT. А якщо ще й +PL, то і зрівняється.
А є ж ще і 9060XT(16) за <20к, яку ніби не припинять продавати.
Ітого, 9060XT/9070/9070XT, вибирай серед 16-ток, яку душа бажає.
Я не знаю скільки вам років, але треба попрацювати над формулюванням думок у текст/слова , бо ми не розуміємо цю ахінею.
-
OverPow
Member
Це син пана Юри ?
-
lewerlin
Member
Ну не зовсім. Відеодрайвер річ доволі злободенна, на реддіті подібні топіки є і вони суперкорисні. Інша справа, що ТС риторику жене в срач, коли може цього не робити(в темі арму, крім копіум-срачу, більше писати і нічого).Ekz0rcyst: ↑ 18.01.2026 22:16Провокативна на срач тема із розряду "прогрес arm камінців".
-
Геральт
Member
Там було кілька тез:Аціо: ↑ 19.01.2026 07:00 Це ваші слова?
1)9070 в даунвольті/розгоні наздоганяє XT
2)амд карта з 16гіг коштує <30k (<20k у разі 9060XT)
3)5080 коштує >60k
4)є вибір RX карт
З чим саме ти не згоден і де тут хоч слово про драйвера в які ти не зміг?
Син Юри математику знає. Аціо лише до 500 рахувати вміє.OverPow: ↑ 19.01.2026 09:25 Це син пана Юри ?
-
Ekz0rcyst
Member
lewerlin
Та в тому то й справа, що ТС не здатен чи не хоче нормально висловити свої думки. Поки риторика як у дуже молодого юнака із загостреним до межі максималізмом, замість конкретики. От що прикро.
Та в тому то й справа, що ТС не здатен чи не хоче нормально висловити свої думки. Поки риторика як у дуже молодого юнака із загостреним до межі максималізмом, замість конкретики. От що прикро.
-
afhpwnd
Member
Хтось знає, як зробити, щоб не скидались власні налаштування профілю при незапланованому вимкнені ПК?
Я хочу упізати павер ліміт в профілі, але з цими відключеннями світла, одразу ж софт скидає всі налаштування.
Може хтось знаходив вирішення цієї проблеми?
Софт від Нвідіа все тримає і не скидає.
Я хочу упізати павер ліміт в профілі, але з цими відключеннями світла, одразу ж софт скидає всі налаштування.
Може хтось знаходив вирішення цієї проблеми?
Софт від Нвідіа все тримає і не скидає.
-
QFlash
Member
afhpwnd
BIOS відеоакселератора змінити. Для особливо небезпечних.
До речі, скидання налаштувань розгону не просто так.
BIOS відеоакселератора змінити. Для особливо небезпечних.
До речі, скидання налаштувань розгону не просто так.
-
afhpwnd
Member
QFlash
Нвідіа не скидає, а АМЖ скидає.
Якщо мень потрібно буде скинути, я це зроблю сам.
А тут мене не питають, а просто скидають
Нвідіа не скидає, а АМЖ скидає.
Якщо мень потрібно буде скинути, я це зроблю сам.
А тут мене не питають, а просто скидають