Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Podolyanin
Member

Повідомлення

Перейшов на GPon, поки 100 мбіт, але хочеться спробувати гігабіт. Порадьте роутер, бо я в них зовсім не розбираюсь, хотілось би максимум якості за мінімум грошей. Якихось особливих потреб немає - стабільний зв'язок і щоб не відвалювався. Багато пристроїв одночасно по вайфай не буде, 2-3, квартира - 68м.
Filabatya
Member

Повідомлення

Сяомі бе5000 мало жре сильно пре :lol:
Valdey377
Member

Повідомлення

Podolyanin: 07.01.2026 08:18 Перейшов на GPon, поки 100 мбіт, але хочеться спробувати гігабіт. Порадьте роутер, бо я в них зовсім не розбираюсь, хотілось би максимум якості за мінімум грошей. Якихось особливих потреб немає - стабільний зв'язок і щоб не відвалювався. Багато пристроїв одночасно по вайфай не буде, 2-3, квартира - 68м.
при таких требованиях вам подойдет практически любой , только не ноунейм) с гигабитными портами и вай фай 6, ниже уже просто нет смысла брать
Podolyanin
Member

Повідомлення

Tenda TX2L Pro за 1350грн? Думаю для моїх потреб з головою буде і ціна не кусається.
Свегер
Member

Повідомлення

Podolyanin: 07.01.2026 12:18 Tenda TX2L Pro за 1350грн? Думаю для моїх потреб з головою буде і ціна не кусається.
Можливо, вам краще взяти щось більш надійніше та якісніше, щоб в майбутньому на років 5-7, ін-т безпроблемно працював.
Щось, типу такого:
Keenetic Sprinter KN-3711
Keenetic Sprinter SE KN-3712
Keenetic Racer KN-4010
Такий варіант, звісно, коштуватиме в двічі дорожче, ніж всі інші бюджетні варіанти, але, він має постійне оновлення прошивки (якщо якісь проблеми, розробники можуть виправити), зручний інтерфейс управління та легке налаштування для звичайного користувача.
Bruno Banani
Member

Повідомлення

якщо якісь проблеми, розробники можуть виправити
Розробники - це товариш майор?

Avenger80
Member

Повідомлення

Bruno Banani
В рашке тоже ему прилетает за переименование и за то, что продались западу. :gigi:
Tesseract
Member

Повідомлення

Podolyanin: 07.01.2026 12:18 Tenda TX2L Pro за 1350грн? Думаю для моїх потреб з головою буде і ціна не кусається.
Тоді уже краще візьміть Xiaomi AX3000T, він перевірений, і на деякі з них можна поставити OpenWRT з блокувальником реклами. Якщо купувати на OLX, то там є з уже встановленим OpenWRT.
vdemeshko
Member

Повідомлення

Podolyanin
Если цель максимально сэкономить и срок не жмет то на Ali можно взять EDUP 2983 (там несколько схожим моделей) на MT7621 по скидкам в районе 20$+ - он идет сразу с предустановленным форком OpenWRT , по сути там Argon Theme добавлен , не сколько пакетов для VPN и QoS и сразу активен WiFi ну если то что видно. Он без проблем с аппаратным офлоадом тянет 1Гбит по проводу и где то до 600-700Мбит по WiFi. За свои деньги вполне адекватно - аналог TPLink AX23 по железу. MT7621 , 256RAM, 128mb flesh 4x1Gbit AX1800
popcorn90
Junior

Повідомлення

Хочу купити роутер за 4-5 тисяч гривень, але не знаю який буде хороший. По магазинам можна замовляти хоч з аліекспресу. Є якісь хороші варіанти?
tablestikus
Member

Повідомлення

Зручно зробили, треба буде якось погратися

MSiAventador
Member

Повідомлення

Швидкості Dual WAN в ASUS TUF Gaming BE 3600 - 1G-бітний Ланет проти 4G Київстар на Xiaomi смартфоні під'єднаному до USB порту ASUS в режимі USB-модема: 930/935 проти 22/13 Мбіт/с
спойлер
Зображення
vdemeshko
Member

Повідомлення

https://itc.ua/news/marketyng-wi-fi-7-y ... oyashhymy/
пу пу пу пу... :) интересно что будет с WiFi8 :gigi: вот эти "гонки за цифирками" в названии стандарта к чему приводят :gigi:
MSiAventador
Member

Повідомлення

vdemeshko
Навіть не вмикав тестувати цю MLO, створив дві мережі на 2,4ГГц та 5ГГц і в останній увімкнув полосу у 160МГц.
Це MLO ще 10 років буде чекати свого часу і застаріє швидше ця її теперішня неповноцінна реалізація.
strang
Member

Повідомлення

flint 2, стокова OpenWrt 21.02-SNAPSHOT
вчора вночі після чергового висаджування провайдерського аккуму і падіння аплінку налаштував фейловер канал у вигляді старлінка.
спочатку мучив аішки бо думав треба шось довго у муторно настроювати (основний - wan ppoe, фейловер - wifi starlink) але виявилось шо там буквально кілька разів мишкою клацнути та пароль мережі ввести. :up:.

в планах ще повісити живлення старлінку на розумну розетку та вимикати-вмикати з умовами. наприклад, коли певний час нема міської мережі, чи взагалі по падінню\підняттю wan). мати постійно робочий супутниковий і відповідно додаткові +-50w/h (за оцінками самої аппки старлінк) якось занадто//
Valdey377
Member

Повідомлення

popcorn90: 13.01.2026 11:39 Хочу купити роутер за 4-5 тисяч гривень, але не знаю який буде хороший. По магазинам можна замовляти хоч з аліекспресу. Є якісь хороші варіанти?
Ну квы бы хоть свои требы описали, а то получается хочу купить машину, ну вам могут и КРАЗ посоветовать
UserNameAvailable
Junior

Повідомлення

TPLink AX23 шось не пише скільки воно жере *(
vdemeshko
Member

Повідомлення

UserNameAvailable: 20.01.2026 16:03 TPLink AX23 шось не пише скільки воно жере *(
Роутеры на MT7621 жрут не сильно много 5-7Вт где-то
UserNameAvailable
Junior

Повідомлення

Маршрутизатор TP-LINK Archer AX23 WiFi6 / AX1800 / 1 Гбіт/с / Підтримка технології OneMESH и Маршрутизатор TP-LINK Archer AX1500 WiFi 6 / 1 Гбіт/с/ 4LAN / OFDMA і MU-MIMO/ підтримка технології MESH рассматриваю для дома и под вифи6, а вот сосика в тесте топит за Netis NC21-дешево и сердито что для дома надо. И человеку не докажешь ни чего. :lamer:
Відповісти