Останнє оновлення Windows 11, за повідомленнями, погіршує продуктивність GPU GeForce

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kak_tak
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Останнє оновлення Windows 11, за повідомленнями, погіршує продуктивність GPU GeForce

Ни одного грамотного подтверждения еще не было, только "ой фсе плохо". ИИ статья в оригинале, просто сгенерированные глюки
Earanak
Member

Повідомлення

На моем конфиге, 25H2 Винде и свежих драйверах и по крайней мере в тех играх в которые я играю не заметил никакой разницы, видать в очередной раз мне просто повезло :think:
Nikoliasik_Zeus
Member

Повідомлення

Ладно,берем источники про падение фпс
https://www.reddit.com/r/pchelp/comment ... nd_nvidia/
https://www.reddit.com/r/Windows11/comm ... t/nzl8rz7/
Same Issue X670E//R9 9950X3D//RX9070XT. Drops from stable 60FPS down to 50FPS, very unstable. Removed Update KB5074109, Framedrops gone. Stable 60FPS again.
Same issue Ryzen 7735HS with 680M iGPU, after KB5074109 I'm getting drops to 30 FPS where I had stable 60 FPS before the update.
THE UPDATE DECREASED MY FPS IN GAMES BY 15 to 20 fps. NVIDIA CARD. FIXED BY RESTORE POINT.
Rtx 3080 ti
:insane:
новость про куртку в которой инфоповод это встройка,карта амд и нвидия.харош
waryag
Member

Повідомлення

kak_tak: 17.01.2026 16:45 Ни одного грамотного подтверждения еще не было, только "ой фсе плохо". ИИ статья в оригинале, просто сгенерированные глюки
Воно потребує детальних тестів і часу. А для користувачів краще призупинити оновлення до прояснення чи хотфіксів.

П.С. Перші(?) ластівки ШІ тестування?
AndyGTR
Member

Повідомлення

Оптимізація по Майкрософтовськи: щоб нове залізо не нудьгувало. :gigi:
MaxZema
Member

Повідомлення

Шо? Знову? :-/
Vladys77
Member

Повідомлення

Ну що тут скажеш? Добре що в мене відеокарта не зелена 😀
maksim2020
Member

Повідомлення

Мій комп (той що Big Brother в профілі) за 15 років пережив купу апгрейдів, Windows просто оновлювалась з 8 по 11 25H2 і працювала нормально, навіть після багаторазових змін платформи, але за останні 2 місяці ОС просто здохла. Нарешті перевстановив з нуля, 10 днів тому. Вчора прилітає це оновлення KB5074109 і що ви думаєте? 0x80073712 STORE_CORRUPT. Танці з dism/sfc бубном не допомогли, довелося перевстановлювати ще раз - добре хоч зі збереженням сетінгів.

Я до останнього не вірив, що MS може злитися у таке гівно, але все, бастіон впав :gigi: MS - гівно :rotate:
Востаннє редагувалось 17.01.2026 17:56 користувачем maksim2020, всього редагувалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

maksim2020: 17.01.2026 17:52 Мій комп (той що BB в профілі) за 15 років пережив купу апгрейдів, Windows просто оновлювалась з 8 по 11 25H2 і працювала нормально, навіть після багаторазових змін платформи, але за останні 2 місяці ОС просто здохла. Нарешті перевстановив з нуля, 10 днів тому. Вчора прилітає це оновлення KB5074109 і що ви думаєте? 0x80073712 STORE_CORRUPT. Танці з dism/sfc бубном не допомогли, довелося перевстановлювати ще раз - добре хоч зі збереженням сетінгів.

Я до останнього не вірив, що MS може злитися у таке гівно, але все, бастіон впав :gigi: MS - гівно :rotate:
з часів ниття про "яке ж 10ка лайно, а 7 крута" перейшов майже на старті на 10 - жодних критичних проблем не пам'ятаю. бачу вже аналогічну картину з "яке ж 11 лайно, 10ка крута", нічого не змінюється) майже зі старту на 11, жодних проблем
MqM
Member

Повідомлення

Стабільний Віндовс 11 казали мені адепти переходу :weep:
maksim2020
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 17.01.2026 17:54 з часів ниття про "яке ж 10ка лайно, а 7 крута" перейшов майже на старті на 10 - жодних критичних проблем не пам'ятаю. бачу вже аналогічну картину з "яке ж 11 лайно, 10ка крута", нічого не змінюється) майже зі старту на 11, жодних проблем
Я ж про це й пишу - з 8 по 11 25H2 все працювало нормально. Останні 2 місяці - ні.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

а 11 25H2 - ставити можна?
MaxNew
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 17.01.2026 17:54
maksim2020: 17.01.2026 17:52 Мій комп (той що BB в профілі) за 15 років пережив купу апгрейдів, Windows просто оновлювалась з 8 по 11 25H2 і працювала нормально, навіть після багаторазових змін платформи, але за останні 2 місяці ОС просто здохла. Нарешті перевстановив з нуля, 10 днів тому. Вчора прилітає це оновлення KB5074109 і що ви думаєте? 0x80073712 STORE_CORRUPT. Танці з dism/sfc бубном не допомогли, довелося перевстановлювати ще раз - добре хоч зі збереженням сетінгів.

з часів ниття про "яке ж 10ка лайно, а 7 крута" перейшов майже на старті на 10 - жодних критичних проблем не пам'ятаю. бачу вже аналогічну картину з "яке ж 11 лайно, 10ка крута", нічого не змінюється) майже зі старту на 11, жодних проблем
Аналогічна ситуація. З нюансів з цієї новини я стикався з чорним екраном на червоній, рідко, фіксилось наступним оновленням MS, і так кілька раз.
Зараз на зеленій поки без багів, хоч їх Nvidia App мене бісить, ні якого тюнінгу з коробки.
Serg IX
Member

Повідомлення

я ще в 20му році встановив 10ку як пк зібрав і по цей день без проблем
item2
Member

Повідомлення

Порівняння версій вінди. Найбільш оптимізованою, швидкою і легкою була 8.1 (якщо не враховувати XP):
спойлер
Геральт
Member

Повідомлення

Ще з 7ки авто оновлення виключаю/блокую. Політ нормальний.
KimRomik
Member

Повідомлення

ще одна причина не оновлюватись на 11
AssayMAS
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 17.01.2026 17:54"яке ж 10ка лайно, а 7 крута"
подтверждаю первый год 10 чудила, дров на периферию не было, ... c 7 слез пару лет назад по причине съели вирусы так что ручками не смог восстановить, пала семерка на 5+ году жизни... За эти пару лет пользования десяткой было парочку эпических лузлов у 10 - типо переразметки винта (увеличение скрытого раздела) что бы фреймворк поставить, слёт шрифтов как результат крякозябры в браузерах на ряде сайтов от какой то обновы - косяк неделю фиксили, антивирус встроенный фиг выключишь (раньше парой ключей в реестре вырубался) - и он постоянно дрючит винт что не даёт ему уснуть... с UEFI ранними не совместим сетапщик 10...
Вообщем 10 уже всё - а её косяки так и не исправленные остались.
TarikMetalist
Junior

Повідомлення

yuriy_dd: 17.01.2026 18:09 а 11 25H2 - ставити можна?
На макбук? Звичайно можна ;)
Shikashi
Junior

Повідомлення

Скоріше за все зламало декілька додаткових додатків. Після оновлення некоректно працює msi afterburner з регуляцією обертів і відеокарти які мають не надлишкову систему охолодження можуть давати такі сбої
Відповісти