Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Yaroslav308: 15.01.2026 21:48типове відео аудіофіла для аудіофілів: він старався сказати щось розумне, але вийшло не дуже
От тому я не дивлюсь такі відоси, бо їх пишуть люди з поверхневими знаннями для тих у кого їх ще менше, досвічені критики окрема тема, не буду зупинятися. Ті, хто дійсно розуміється на темі ніяких відосів не пишуть.

Для мене все просто, увімкнув, стибок у якості повинен відчиватися одразу, наприклад, зріст деталізації та відокремлення інструментів. Якщо не зрозуміло або треба прислухатися, з баркасу, поки прислухаєшся сам собі навигадувати чьогось можеш. Крок повинен бути відчутний одразу на рівні наступного класу, як коли ти ліпшу звукову карту вмикаєш.

Відправлено через 15 хвилин 31 секунду:
With / Without DDC (digital to digital converter) - Denafrips
MSiAventador
Member

Повідомлення

Yaroslav308: 15.01.2026 21:48
MSiAventador: 13.01.2026 18:19 Знову налізли Свідки однаковості 1 та 0 -іків :gigi:

P.S. Максимально доступне пояснення для максимально упоголових.
спойлер

Також навіть плаваюча частота не впливає на звук, так як ЦАП усе одно буферизує і реклокає дані.

А ну і ще: навіть в ізохронному режимі є CRC, тільки без повторної відправки даних, так що ЦАП/транспорт має декілька варіантів поведінки.
:gigi: Ваще всі 0 та 1 однакові , а всі ЦАПи однакові в буферизації та реклоку.
Hotspur
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.01.2026 18:22всі ЦАПи однакові в буферизації та реклоку
сильна магія
Евгений King
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.01.2026 03:49
Yaroslav308: 15.01.2026 21:48типове відео аудіофіла для аудіофілів: він старався сказати щось розумне, але вийшло не дуже
От тому я не дивлюсь такі відоси, бо їх пишуть люди з поверхневими знаннями для тих у кого їх ще менше, досвічені критики окрема тема, не буду зупинятися. Ті, хто дійсно розуміється на темі ніяких відосів не пишуть.

Для мене все просто, увімкнув, стибок у якості повинен відчиватися одразу, наприклад, зріст деталізації та відокремлення інструментів. Якщо не зрозуміло або треба прислухатися, з баркасу, поки прислухаєшся сам собі навигадувати чьогось можеш. Крок повинен бути відчутний одразу на рівні наступного класу, як коли ти ліпшу звукову карту вмикаєш.

Відправлено через 15 хвилин 31 секунду:
With / Without DDC (digital to digital converter) - Denafrips
Я все розумію, але тут DDC просто додає власного забарвлення, причому відчутно, басу більше стало.
Тут би заміряти АЧХ з приблудою і без, думаю все стане зрозуміло.
Схоже на просте і чергове аудіофільське розводилово :rotate:
Yaroslav308
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.01.2026 18:22Ваще всі 0 та 1 однакові
Прикинь. Якісь аргументи будуть, чи як зазвичай?
Евгений King
Member

Повідомлення

Yaroslav308: 16.01.2026 18:32
MSiAventador: 16.01.2026 18:22Ваще всі 0 та 1 однакові
Прикинь. Якісь аргументи будуть, чи як зазвичай?
Та не мучте ви аудіофілів.
У них своя релігія, релігія прослуховування шумів. Пошуку неіснуючого, це як секта свідків НЛО, тільки в рамках звуку.
Я заходжу сюди тільки порофлити з їх думок і пошуку істинного звуку :rotate:
Мільярди людей в світі слухають музику на чому попало і як попало. І тільки невеликий клуб людей шукає як покращити те, що не має сталих стандартів. Кожна фірма випускає колонки/навушники і звукові так, як вони бачать і хочуть, звук різний всюди, треба просто знайти те, що подобається.
Звук це тупо індивідуальна тема, хтось йде в мазаз, бере сетап за 20к $ і думає що він на вершині світу. Звісно його не влаштує думка, що якісь колонки від Edifier чи будь якої іншої контори за 200-300$ будуть конкурентні з його сетапом. Він же за нього виклав 20к.
Тому з аудіофілами сенсу сперечатись нуль, вони чують те, що ми не чуємо, у них свій слух обмазаний жиром і впусту зилитими коштами.

PS: коли вгатив котлету в сетап, він не може грати погано, ти шо, ти ж в нього вгатив котлету грошей. Відніс звукову якомусь майстру переробу, віддав йому 10к за роботу, ти шо, це інший крок в звуці, бо за нього заплачені гроші.
PSPS: в цифрі 0 та 1, вони бляха однакові всюди, якась приблуда вам не намалює інші 0 та 1, але може навішати лапши на вуха і забарвити звук, як то бачив розробник :rotate:
MSiAventador
Member

Повідомлення

Yaroslav308
Евгений King

Два нєуадіофіла - це сила. :laugh:
Евгений King
Member

Повідомлення

Ось цікавий приклад мені ютубчик сунув, коли колонки за 10к від іменитих бракоробів злили кустарним колонкам за 2к:
спойлер
https://www.youtube.com/watch?v=q1LJN02gyTg
Непогано так, щонайменше 5тикратна націнка на товар для аудіофілів. Навіть я б сказав шестикратна націнка, бо коли ти виробляєш девайс на конвеєрі - саме виробництво виходить в раази дешевше :gigi:

Відправлено через 59 секунд:
MSiAventador: 16.01.2026 18:54 Yaroslav308
Евгений King

Два нєуадіофіла - це сила. :laugh:
Нема пруфів, нема про що балакати :rotate:
Filabatya
Member

Повідомлення

Евгений King
А що це в вас не саморобні колонки в профілі, вас розвели полюбасу :rolleyes:
Хотспура нагадує ця логіка :gigi:
MSiAventador
Member

Повідомлення

Пішла жара: електрики проти академіків-електриків :popcorn:
https://www.headphonesty.com/2024/05/sc ... d-quality/

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
Якщо коротко: Амір обурився що у когось знайшовся більш коштовний осцилограф який щось там наміряв. :laugh:
QFlash
Member

Повідомлення

Не завжди RMA покаже. THD не є показовим варіантом.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
У мене відхилення в роботі УНЧ пов'язане з положенням трансформатора.
MSiAventador
Member

Повідомлення

QFlash: 16.01.2026 19:35 Не завжди RMA покаже. THD не є показовим варіантом.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
У мене відхилення в роботі УНЧ пов'язане з положенням трансформатора.
У мене на роботі був дбж де в десктоп-положенні гудів трансформатор, а лежачі боком - ні. Аудіхвілія. :gigi:
QFlash
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.01.2026 19:39У мене на роботі був дбж де в десктоп-положенні гудів трансформатор, а лежачі боком - ні. Аудіхвілія.
Цікаво, я скоріше меломан. А якщо всі кабелі, типу вхід і вихід впритик транса то що робити?
MSiAventador
Member

Повідомлення

QFlash: 16.01.2026 19:50
MSiAventador: 16.01.2026 19:39У мене на роботі був дбж де в десктоп-положенні гудів трансформатор, а лежачі боком - ні. Аудіхвілія.
Цікаво, я скоріше меломан. А якщо всі кабелі, типу вхід і вихід впритик транса то що робити?
Якщо ви меломан-електрик , вас не мають турбувати а ні трансформатори а ні кабелі а ні 0 та 1 -ки.
QFlash
Member

Повідомлення

Цілком погоджуюсь. Про те є моменти в роботі УНЧ. Це важко пояснити. Періодично якось, якось в нижньому діапазоні чути гул на басах, періодично Х/З який період але є.

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
Я кажу, моменти, чомусь чути гудіння на басах. Це плавно проявляється.

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
Не певен, але скоріше трансформатор на УНЧ MX50SE, Mcintosh ma8950 нормально, хоча я його не слухаю, він тяжкенький.
Евгений King
Member

Повідомлення

Filabatya: 16.01.2026 19:22 Евгений King
У мене дешман Edifier без всілякої обв'язки, модних ЗК, підсилювачів, DDC та іншого мотлоху
Нашо мені самому збирати колонки? Едіки цілком бюджетні і по звуку поки чогось кращого я для себе не найшов
MSiAventador
Member

Повідомлення

Евгений King: 16.01.2026 20:11
Filabatya: 16.01.2026 19:22 Евгений King
У мене дешман Edifier без всілякої обв'язки, модних ЗК, підсилювачів, DDC та іншого мотлоху
Нашо мені самому збирати колонки? Едіки цілком бюджетні і по звуку поки чогось кращого я для себе не найшов
Дешман Едіфаєри по ціні Аерпульсів. Щоб я так їздив на дешман Рівіанах чи дешман Люсідах.
QFlash
Member

Повідомлення

Евгений King
Ну купити MX50SE досить толковий за свої. і якісь 10ГДШ?

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
У мене корпус Романтика АС 207

Відправлено через 6 хвилин 57 секунд:
Романтика для романтиків
5db1d93c85e9d209897d6a03.jpg
Відправлено через 3 хвилини 33 секунди:
Якось

Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
Так цілком такі як на фото.

Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Я знаю що всі матюкають і кажуть дермо, але для мене то не є дермо, в розумінні.
Евгений King
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.01.2026 20:19
Евгений King: 16.01.2026 20:11

Дешман Едіфаєри по ціні Аерпульсів. Щоб я так їздив на дешман Рівіанах чи дешман Люсідах.
Це ж фактично Аірпульси і є, там є різниця в твітері звісно, але я не певен, що вона буде дуже кардинальна і варта доплати.
Щоправда як це по ціні Аірпульсів, якщо вони завжди були на 200-300$ дорожче, для мене загадка
AirPulse A300 - від 50к у сіровозів
AirPulse A300 Pro від 70к у сіровозів
Edifier S3000 MKII ~30к грн
DEVES
Member

Повідомлення

При этом пара Kali Audio LP-6 2nd Wave за 23к уделает весь этот список по качеству воспроизведения :rotate:
Відповісти