Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
ramm
Member

Повідомлення

alumem
Та хоч в Занзібарі, мене ці котики-слоники місцеві харять своїм снобізмом. Ти до речі перший, хто відповів по ділу.
alumem
Member

Повідомлення

ramm
Ты просто видимо мало в других ветках бываешь, там такие сидят что если сравнивать, то тут просто котики)
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Кілька років тому я був в пошуках такого девайсу.
Piter Cantrope: 03.06.2023 18:44 Порадьте безпровідні Bluetooth навушники з хорошим мікрофоном для роботи + всього іншого. Бажано до 150$, щоб можна було замовити і не думати про розмитення. Або в нас до ~8к.

Мікрофон потрібно хороший, навушниками буду користуватись щодня для розмови з колегами і партнерами.
Ті пошуки закінчились нічим.

Невже такий девайс з'явився? З USB-донглом
https://www.rtings.com/headphones/reviews/fractal/scape
Тест мікрофона:
https://i.rtings.com/assets/pages/Hl1OJ ... te-sam.wav

У когось є такі Fractal Scape? На Амазоні вони були за $130 кілька місяців тому. І відколи це Fractal робить навушники? :spy: Але тепер всі роблять навушники, мабуть...
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 16.01.2026 19:39І відколи це Fractal робить навушники?
Відтоді відколти OEM у китайців замовили.
Piter Cantrope: 16.01.2026 19:39Тест мікрофона:
Нема нижніх частот голосу, те, що "бархатистостю" називають, але для чату норм
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.01.2026 23:01 Нема нижніх частот голосу, те, що "бархатистостю" називають, але для чату норм
:up: Ну от власне. Для розмов норм. І цей тест ще робили з noise cancellation, який зовсім не потрібен в тихій кімнаті. Без нього голос мав би звучати трошки вільніше, по ідеї.
Ну і самі навушники не будуть звучати захмарно, але думаю якийсь середній рівень там буде.

Візьму на олівець.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 16.01.2026 23:55Для розмов норм
Так, норм, більше не треба. В мене Jabrf Evolve 65, музика грає, там не чутно

Piter Cantrope
Ні, я порівнюю з голосом живої істоти. Не більше, помітив, що не так, але для чату норм.
Qbit
Junior

Повідомлення

timetron666: 16.01.2026 11:32 Народ, підкажіть, що можна купити цікаве з внутріканальних навушників? Може щось з KZ, або FIIO? На fiio бувають, часто хороші акції. Може є тут хто користується KZ, як вони там по якості?

Бюджет 1600грн
Thuthear Gate
https://www.aliexpress.com/item/1005007103543451.html

Бувають з мікрофоном і без. За цю ціну це шедевр, можете трохи докинути і узяти пару :)
timetron666
Member

Повідомлення

Qbit: 17.01.2026 14:50
timetron666: 16.01.2026 11:32 Народ, підкажіть, що можна купити цікаве з внутріканальних навушників? Може щось з KZ, або FIIO? На fiio бувають, часто хороші акції. Може є тут хто користується KZ, як вони там по якості?

Бюджет 1600грн
Thuthear Gate

Бувають з мікрофоном і без. За цю ціну це шедевр, можете трохи докинути і узяти пару :)
Хм. Дякую! Ви
користувалася?
Qbit
Junior

Повідомлення

timetron666: 17.01.2026 17:58
Qbit: 17.01.2026 14:50

Thuthear Gate

Хм. Дякую! Ви
користувалася?
Користуюся :)
Є огляд на ASR.
Filabatya
Member

Повідомлення

поясніть будь ласка мені стуленому 3М навушниками, яка різниця між цими за тисячу і закритими великими лопухами? може мені до пк чи телефона теж таке треба :rolleyes:
огляд потім обов язково прочитаю, так на хлопський розум (айсікю 75) :gigi:
Qbit
Junior

Повідомлення

Filabatya: 17.01.2026 18:38 поясніть мені стуленому 3М навушниками, яка різниця між цими за тисячу і закритими великими лопухами? може мені до пк чи телефона теж таке треба :rolleyes:
огляд потім обов язково прочитаю, так на хлопський розум (айсікю 75) :gigi:
Великі лопухи зручніші, деякими можна користуватися увесь день.
А ці за тисячу видають крутий звук за рахунок форм-фактору: джерело звуку не ззовні, а всередині вуха. Купіть, за ці кошти розчаровані не будете)

Я порівнював з Marshall Monitor (з налаштованою АЧХ під Харман). Низ у Маршалів крутіший, звісно (але це і зовсім не та вагова категорія), а от щодо іншого, то шанс, що у цих малих ви почуєте для себе щось нове, досить великий навіть після Маршал ;)

Ну, і в шутерах є перевага - легше позиціонувати супротивника за звуком.
Feras
Member

Повідомлення

Прошу у вас допомоги з вибором. Хочу спробувати, щось із сучасних внутрішньоканальних навушників - я авердж левел мюзік енджоер. В основному слухаю рок (нью-метал, готік рок, паверю панк і т.д.), виділю деякі групи, що слухаю: Lacuna Coil, Skillet, Breaking Benjamin, Disturbed, Evanescence, Linkin Park, Babymetal, Within Temptation, Architects.

Дивлюсь в сторону TRUTHEAR x Crinacle ZERO Red, пишуть що вони непогано підходячть для такої музики + там є якись джек на 3,5 який дах ще більше басу. Якщо знаєте, може підскажете ще якісь варіанти для такого типу музики, можна дешевше, можна і трохи дорожче але не аудіофільського рівня ціни :) ?

Поки ще користуюсь і слухаю на стареньких Panasonic RP-HJE900.

Оффтоп:
не побачив теми стосовно плеєрів, думаю також замінити і ще одну архаічну річ, плеєр Cowon D2+ глючить, ID теги вже не читає нормально. Як я розумію доволі дешевих непоганих плеєрів, які будуть кращі дідуся Cowon D2+ за тисячи 3 не купиш, чи щось до 5 тисячь можна знайти то на які моделі подивитись як заміну?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Feras: 18.01.2026 16:38Як я розумію доволі дешевих непоганих плеєрів, які будуть кращі дідуся Cowon D2+ за тисячи 3 не купиш, чи щось до 5 тисячь можна знайти то на які моделі подивитись як заміну?
Може телефон + підсилювач?
Feras
Member

Повідомлення

Radio Bay: 18.01.2026 18:05
Feras: 18.01.2026 16:38Як я розумію доволі дешевих непоганих плеєрів, які будуть кращі дідуся Cowon D2+ за тисячи 3 не купиш, чи щось до 5 тисячь можна знайти то на які моделі подивитись як заміну?
Не особливий фанат слухати музику з телефону через юсб підсилювач.
Хотілось би оновитись в плані плееру але як я бачу, поки, з моїм бюджетом розраховувати нема на що, і старенький Ковон буде грати не гірше ніж сучасні плеери ціною до 4-5 тисяч гривень, що є у нас на ринку?
Qbit
Junior

Повідомлення

Feras: 18.01.2026 19:53
Radio Bay: 18.01.2026 18:05
Не особливий фанат слухати музику з телефону через юсб підсилювач.
Хотілось би оновитись в плані плееру але як я бачу, поки, з моїм бюджетом розраховувати нема на що, і старенький Ковон буде грати не гірше ніж сучасні плеери ціною до 4-5 тисяч гривень, що є у нас на ринку?
Смартфон + софтовий плеєр, який може віддавати звук напряму на ЦАП + ЦАП.

Наприклад:

JCALLY JM30PRO - з мікрофоном, на CS43131
https://www.aliexpress.com/item/1005005763293141.html

JCALLY JM28 - без мікрофону, на CS43198
https://www.aliexpress.com/item/1005007088519960.htm

TRN Black Pearl - з мікрофоном, на двох CS43131
https://www.aliexpress.com/item/1005008776127894.html

TRN найцікавіший, батарею, правда, їстиме швидше за інші.
konb999
Member

Повідомлення

Feras: 18.01.2026 16:38 Прошу у вас допомоги з вибором. Хочу спробувати, щось із сучасних внутрішньоканальних навушників - я авердж левел мюзік енджоер. В основному слухаю рок (нью-метал, готік рок, паверю панк і т.д.), виділю деякі групи, що слухаю: Lacuna Coil, Skillet, Breaking Benjamin, Disturbed, Evanescence, Linkin Park, Babymetal, Within Temptation, Architects.

Дивлюсь в сторону TRUTHEAR x Crinacle ZERO Red, пишуть що вони непогано підходячть для такої музики + там є якись джек на 3,5 який дах ще більше басу. Якщо знаєте, може підскажете ще якісь варіанти для такого типу музики, можна дешевше, можна і трохи дорожче але не аудіофільського рівня ціни :) ?

Поки ще користуюсь і слухаю на стареньких Panasonic RP-HJE900.

Оффтоп:
не побачив теми стосовно плеєрів, думаю також замінити і ще одну архаічну річ, плеєр Cowon D2+ глючить, ID теги вже не читає нормально. Як я розумію доволі дешевих непоганих плеєрів, які будуть кращі дідуся Cowon D2+ за тисячи 3 не купиш, чи щось до 5 тисячь можна знайти то на які моделі подивитись як заміну?
Спробуй fiio jm 21 на двох Cirrus Logic CS43198. Новий 10ку коштує але на лохі купа є до 6000. Я з ним в спортзал ходжу і досить рівний звук дає. Навушниками користуюсь періодік аудіо карбон або зенхи іе4, звязка легка і досить якісна і за ціною поосто смішна виходить . Але там вже вуха підбереш на свій смак з часом. А плеєр дійсно раджу. За свій цінник вогонь!

Отправлено спустя 9 минут 41 секунду:
Filabatya: 16.01.2026 14:39 Скаймані :lol:
Доречі, на рахунок FT1, наскільки крутий Бас і масштаб звуку через великі динаміки, настільки ці вузькоглазі зекономили на конструкції дужки і ні одна собака в оглядах про це не сказала в ютубі детально, пластикові кріпленнч стальних дужок і болт на заклепці що тримає лопухи, в мене в мінімальному положенні а з великою головою вони довго не проживуть. Але, коли вночі включаєш гучно, все це розчиняється і голова махає в такт :super:
Маю ft1 pro і там ніби все зі сталі і міцне. І за свою ціну звук просто вогонь! Але минулого тижня купив в ері ft7 і як вони грають разом з м17 плеєром! Це треба чути. Але щодо конструкції то як на мене невдала. Але за такий звук можна все решту пробачити.

Отправлено спустя 3 минуты 12 секунд:
ramm: 16.01.2026 15:09
Я спитав що є за 3к +-500, обидвоє-рябоє тичуть свою китайщину за 3800, ну тоді давай ще 300 докину і потім ще 300 і так повернуся до баєрів за 10к.
А ти за 3500 "не китайщину" ще й якісну хочеш?
Потужно!
Filabatya
Member

Повідомлення

konb999
Стальні дужки ходять по пластикових направляючих, заклепка занадто тонка. Це спеціальне здешевлення конструкції в найважливіших місцях за пару доларів
Feras
Member

Повідомлення

Дякую за думки стосовно того, що можна брати замість Cowon D2+. Поки відкладу цю тему-проблему на потім, почитаю і розберусь, як воно там є.

Тоді повертаюсь до сновного питання, яке стосується цієї теми, стосовно вибору навушників, які непогано підійдуть до музики я хочу слухати на них, повторюсь в основному слухаю рок/метал (нью-метал, готік рок, паверю панк, метал кор, панк рок і т.д.), виділю деякі групи, що слухаю: Lacuna Coil, Skillet, Breaking Benjamin, Disturbed, Evanescence, Linkin Park, Babymetal, Within Temptation, Architects, Novelists, Northlane, Polaris, Delain.

Збираюсь по слухати перед купівлею TRUTHEAR x Crinacle ZERO Red, на них орієнтуюсь. Може ще якісь моделі IEM-ів є на які варто звернути увагу для переважно такої музики і по слухати їх також. Я поки встановив барєр по ціні до 4 тисячи, може трохи більше.
Евгений King
Member

Повідомлення

Feras: 20.01.2026 14:00 Дякую за думки стосовно того, що можна брати замість Cowon D2+. Поки відкладу цю тему-проблему на потім, почитаю і розберусь, як воно там є.

Тоді повертаюсь до сновного питання, яке стосується цієї теми, стосовно вибору навушників, які непогано підійдуть до музики я хочу слухати на них, повторюсь в основному слухаю рок/метал (нью-метал, готік рок, паверю панк, метал кор, панк рок і т.д.), виділю деякі групи, що слухаю: Lacuna Coil, Skillet, Breaking Benjamin, Disturbed, Evanescence, Linkin Park, Babymetal, Within Temptation, Architects, Novelists, Northlane, Polaris, Delain.

Збираюсь по слухати перед купівлею TRUTHEAR x Crinacle ZERO Red, на них орієнтуюсь. Може ще якісь моделі IEM-ів є на які варто звернути увагу для переважно такої музики і по слухати їх також. Я поки встановив барєр по ціні до 4 тисячи, може трохи більше.
Валяється пара гарних вух, дротових, з пару років вже мабуть, цього формфактору. Після покупки Moondrop SpaceTravel вони просто втратили всякий сенс свого існування.
Візьміть Moondrop Space Travel v1 або v2. Якщо хочете прямо доторкнутись до топу, можете глянути на Moondrop SpaceTravel 2 ultra на планарах.
Moondrop Space Travel перші - звук наближений до Airpods 2, для металу цілком ОК, є ANC, але немає EQ
Moondrop Space Travel 2 - вдвічі більша автономність, новий BT, є дуже гнучкий EQ, ANC, але з коробки в порівнянні з v1 звучать не так цікаво, треба все ж трохи їм EQ крутити
Moondrop Space Travel 2 Ultra, технічно ті самі v2, але звук трохи краще і тюн з коробки приємніший

Ну і ціни на них дуже приємні, брав собі v1 та v2 з OLX нові, за просто смішні копійки. Ну або напряму з китаю притягти, під акції і купони буває теж дуже смачна ціна
Ці вуха єдині в категорії до 50$, котрі входять в топ 10 оцінки комюніті реддіту і цінуються за гарне звучання

А дроти, то минуле сторіччя, бо до дротів треба ще або звукова/підсилювач, або плеєр і всі інші витікаючі пекельні борошна :gigi:
Fen0m3n
Junior

Повідомлення

Евгений King: 25.01.2026 06:49
Feras: 20.01.2026 14:00 Дякую за думки стосовно того, що можна брати замість Cowon D2+. Поки відкладу цю тему-проблему на потім, почитаю і розберусь, як воно там є.

Валяється пара гарних вух, дротових, з пару років вже мабуть, цього формфактору. Після покупки Moondrop SpaceTravel вони просто втратили всякий сенс свого існування.
Візьміть Moondrop Space Travel v1 або v2. Якщо хочете прямо доторкнутись до топу, можете глянути на Moondrop SpaceTravel 2 ultra на планарах.
Moondrop Space Travel перші - звук наближений до Airpods 2, для металу цілком ОК, є ANC, але немає EQ
Moondrop Space Travel 2 - вдвічі більша автономність, новий BT, є дуже гнучкий EQ, ANC, але з коробки в порівнянні з v1 звучать не так цікаво, треба все ж трохи їм EQ крутити
Moondrop Space Travel 2 Ultra, технічно ті самі v2, але звук трохи краще і тюн з коробки приємніший

Ну і ціни на них дуже приємні, брав собі v1 та v2 з OLX нові, за просто смішні копійки. Ну або напряму з китаю притягти, під акції і купони буває теж дуже смачна ціна
Ці вуха єдині в категорії до 50$, котрі входять в топ 10 оцінки комюніті реддіту і цінуються за гарне звучання

А дроти, то минуле сторіччя, бо до дротів треба ще або звукова/підсилювач, або плеєр і всі інші витікаючі пекельні борошна :gigi:
Поддерживаю за TWS, взял себе IEM год-два назад, теперь они красиво лежат в своем чехле и когда про них вспоминаю/одеваю. Хорошо что усилок не прикупил, бо скидки были на чёрную пятницу :laugh:
Відповісти