PON в квартиру

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

StTechnik
Нехай буде PoE, окей, що це змінює фундаментально? Нічого.
В більшості, повторюю, в абсолютній більшості випадків ONU абоненту надає провайдер і це самі звичайні ONU із БЖ 12V 0,5А або 1А, і ніякого тобі PoE.
В мене дома AP підключена active PoE. В комплекті з точкою БЖ не йшов але є така річ як специфікація, і там чітко вказуються параметри живлення пристрою, хочете ви того чи ні. І от від цього і потрібно відштовхуватись!
А те що у вас організовано інакше, це не як правило, а як виключення. В мене дома взагалі роутер віртуалізований, але я ж не кажу, що таке має городити кожен користувач... Ви й самі маєте це розуміти.
StTechnik
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Это все понятно, но.. Мне ж не сильно интересно что там и как у других. Мне важно что бы работало У МЕНЯ. Провайдер тоже не понимал почему к нему на порт от меня идет три мак адреса, а не 1 как у всех, и почему я не буду настраивать у себя IP по DHCP, а буду статикой. И нормальные инженеры на 2-3 линии поддержки провайдера меня прекрасно понимали (о чудо). К чему я это... К тому что "включите в ОНУ штатный БП" - это иногда может идти в мимо кассы и провоцировать ответ "а взрослые дома есть? Позовите"
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

StTechnik
Не питання, в нас на такий випадок в картці абонента вказаний коментар, що абонент включений так і так, із доступами туди і звідти, із адмінконтактом якщо такий є, і т. д., і з абонентом всі подібні моменти проговорюються, ще на етапі монтажних робіт і включення аби якраз не було дурних питань до абонента, а тільки конкретика. Та навіть якщо абонент, щось змінив, потрібно уточнювати. А стосовно живлення, PoE теж різне буває як пасивне так і активне, і ви я впевнений не бездумно підключали в себе, а з розумінням. Але от момент, - більшість абонентів не заглиблюються так глибоко в технічну частину і це я пишу без дурних хамських думок, нічого в цьому поганого немає але тим не менш. Якщо в картці абонента конкретно не вказано, що в нього щось специфічне то в нього стандартна схема підключення. Пан вище, конкретики надав мало тому багато води в коментарях.
Васильович
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 16.01.2026 12:37в нас на такий випадок в картці абонента вказаний коментар, що абонент включений так і так, із доступами туди і звідти
Тоді, на жаль, StTechnik не схоче бути вашим клієнтом, бо як же він тоді зможе принижувати першу ланку техпідтримки своїми вишуканими знаннями та флексити перед "нормальними інженерами" своїми "нетакусічним" сетапом? :D

P.S. Бідний провайдер та техпідтримка, за що йому таке :facepalm:
StTechnik
Member

Повідомлення

Васильович
Тебе бы с такой фантазией сценарии для Нетфликса писать. У меня в принципе чудесный провайдер, которому я звоню ну МАКСИМУМ 1 раз в полгода. И не звоню даже, а пишу в чат там. И у нас вполне корректный разговор проходит. Иногда даже подсказываю что нужно сделать, или как правильно зафиксировать проблему. Если например у них лег сервер стримминга IPTV, а мне стандартно говорят перегрузить ТВ - то я им просто показываю конкретным образом где чотко видно, что у них лежит стримминг. И - обоже - через 1- минут все работает. Так что не надо перекручивать. У меня с провайдером прекрасные взаимоотношения.
Ekz0rcyst: 16.01.2026 12:37Не питання, в нас на такий випадок в картці абонента вказаний коментар, що абонент включений так і так, із доступами туди і звідти, із адмінконтактом якщо такий є, і т. д.,
Ну правильный подход, респект.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

StTechnik
Не беріть дурне у голову, то Васильович підтрунює вас.
Це прикольно, коли абонент знаходить час і дає корисну інфу, що тут скажеш, "+" вам в карму. :up:
Frakis
Junior

Повідомлення

Доброго дня. Хотів спитати чи варто підключати водафон домашній інтернет и чим він краще за місцевого оператора? Водафон 250грн місцевий тільки 600грн 500 мбит и якось іноді не стабільно працює і статичної ip неможливо взяти якось так.
BohdanUA
Member

Повідомлення

Frakis
Це залежить від локації. У Львові добре працює.
sdbndfgn
Member

Повідомлення

Хтось порадить норм провайдера з PoN-ом в Дніпрі в районі "Дафі"?
antonshe
Member

Повідомлення

sdbndfgn
Живу на лівому березі. Підключив форсаж в грудні. Дуже задоволений! Інтернет є і при довгих відключеннях. Думаю що і Вашому районі підключають.
Adamantium
Ghost

Повідомлення

sdbndfgn: 17.02.2026 23:18 Хтось порадить норм провайдера з PoN-ом в Дніпрі в районі "Дафі"?
В Днепре какой то пcдц щас с pon-ом. :dontknow:
В начале января понадобился инет энергонезависимый в одном из спальных районов...
Так вот, обзвонил 14! провайдеров, только 3 давали реальную возможность оптики, при этом, один (водафон-вега) слился в последний момент, сославшись на отсутствие свободных "портов", второй (союзтелеком)- ждать до конца марта (заказал, жду, а шо робыть :weep: ), а фрегат всем известный сказал, что оптика тут только в планах, сколько ждать - не известно. Остальных в доме либо нет, либо медь онли.
Вот и сижу теперь на киевстаре, который в лучшие дни до 5ти часов без света работает, и это при fttb :weep:
Ortyomko
Member

Повідомлення

sdbndfgn: 17.02.2026 23:18 Хтось порадить норм провайдера з PoN-ом в Дніпрі в районі "Дафі"?
у мене на зап.шосе укртелеком. взагалі ніяких проблем. всі блекаути з інтернетом, за 3 роки пропадав інтернет буквально пару раз і дуже ненадовго.
із мінусів, немає особистого кабінета і в підтримку фіг дозвонишся. але мені і не треба було. Один раз за 3 роки дзвонив туди, 10 хвилин на лінії чекав і інтернет з'явився поки чекав)
Polybius
Member

Повідомлення

Adamantium
А що за район?
Трусіть паралельно вегу/водафон імхо, хай "шукають порти".
Затягував собі не декількох локаціях - все норм, претензій немає за пару років
sdbndfgn
Member

Повідомлення

Ortyomko Adamantium antonshe
дякую, піду пробувати
наразі по адресі мають домашній інтернет від лайфселл, але він 100 мбіт, а оптику (котру обіцяли при підключенні) дадуть не знаю коли. без світла, звісно, не працює.
Frakis
Junior

Повідомлення

Що краще для квартири gepon чи gpon? Є два провайдера в домі но технології різні.
Avenger80
Member

Повідомлення

Frakis: 08.04.2026 14:03Що краще для квартири gepon чи gpon? Є два провайдера в домі но технології різні.
Более прогрессивная и скоростная технология GPON, но она и дороже для самого оператора. Её в основном и используют крупные операторы в городах при современной модернизации сети в нынешних реалиях.
Востаннє редагувалось 08.04.2026 14:21 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Евгений King
Member

Повідомлення

Frakis: 08.04.2026 14:03 Що краще для квартири gepon чи gpon? Є два провайдера в домі но технології різні.
Ви не помітите різниці в принципі
Avenger80
Member

Повідомлення

Евгений King
Но это показывает уровень оператора, я так понимаю. Т.е. крупные и богатые операторы используют GPON, а если оператор локальный и с не очень большой базой абонентов и бюджетом - то GePON.
Frakis
Junior

Повідомлення

В мене домі gepon дорожще чим gpon якось так.
Паук
Member

Повідомлення

Frakis: 08.04.2026 14:03 Що краще для квартири gepon чи gpon? Є два провайдера в домі но технології різні.
це варіації однієї групи технологій.
для домашнього користувача різниці не буде.
і в першому і в другому випадку можна побудувати класно, а можна через одне місце.
обирайте по відгукам, цінам, плюшкам.
Відповісти