dext: ↑
14.01.2026 15:29питання вочевидь не до вас особисто, але хто заважає яблуку випускати HEDT?
Ну вони його типу роблять на м4 макс із тдп 140 вт і далі. але ж наш топікстартер воює за те що 400$ за коробчину і ти топ пацан. Ну ще може за 1200 макбук про 14 дюймів, менше ватта standby та 28 годин ютуба на мінімальній яскравості.
14.01.2026 15:29він до цього не дочитав, але якщо номінальний tdp скоректувати на кількість ядер в тесті, то з урахуванням кратної різниці в тех. процесі (3нм проти 7нм) - "емейзінг" виявиться маркетинговим пшиком, плюс зазначений Однопотік
Ну в його реальності 10 потоків м4 мали би рознести навіть 20 потоків зен2, 18 року пошиву не виходячи із тдп 10 вт . Але щось в матриці пішло не так але це вже його проблеми, він зіллється на те що бла-бла-бла, мене цікавлять ноути без кулерів а ви сюди приперли тредріпер із тдп 155 вт.
Я теж не знаю досконало як воно там працює, але в сучасному світі 3нм від 4нм недалечко пішло і фізику не обдуриш. Таке прокатувало раніше коли гаряченний прескотт 90 нм четвертого пня переводили на 65нм цедар мілл і дуже й дуже гарячий проц перетворювався в достатньо прохолодний при одній і тій самій частоті і навантаженні. Тож в байки у те ще м4 жере як пташечка а тягне як даф юрка може лишити для своїх діточок математиків.
yuriy_dd: ↑
14.01.2026 15:56
тобто ви розписалися що ваших знань недостатньо навіть щоб профіль на гітхабі знайти
сильно
це я у вас просив надати, ви не надали, тож особа цієї людини в світі розробників авторитету не має
ви таки не зрозуміли що я написав
це ви не зрозуміли, що тестувалося за посиланням, прочитайте ще раз, уважно що написав власник систем: тестувався як однопотік (де m4 не показує взагалі нічого емейзінг), так і симуляція з 10 потоками (яка показує, що старий TR на повних обертах згвалтує навіть топові яблучні поробки)
оце виробники всяких attached storage попали, бо світило на форумі каже що воно ненадійне
проблеми з wifi, стабільність підключення, емейзінг одним словом
а macstudio apple як позиціонує?
одноразова поробка, без підтримки розширення ram, відеокарт та іншого?
а з новим М5 ultra хто буде змагатись?
фанати яблука, в черзі на продаж нирок
я ж вже писав якщо ви щось не знаєте то питайте не соромтесь
не думайте що всі такі тупі як ви
питання про роботу з cache/RAM виникають у вас, мені ці базові речі відомі більше 20 років
Відправлено через 14 хвилин 18 секунд:
AntonyKandaurov: ↑
14.01.2026 16:08
Ну вони його типу роблять на м4 макс із тдп 140 вт і далі. але ж наш топікстартер воює за те що 400$ за коробчину і ти топ пацан. Ну ще може за 1200 макбук про 14 дюймів, менше ватта standby та 28 годин ютуба на мінімальній яскравості.
його робота наскільки мені вдалося з'ясувати - полягає в аналізі логів ... x86 серверів, але мак це робить енергоефективно і швидко, гарний прибиральник
Ну в його реальності 10 потоків м4 мали би рознести навіть 20 потоків зен2, 18 року пошиву не виходячи із тдп 10 вт . Але щось в матриці пішло не так але це вже його проблеми, він зіллється на те що бла-бла-бла, мене цікавлять ноути без кулерів а ви сюди приперли тредріпер із тдп 155 вт.
проблема емейзінгу в тому, що якщо затискати сучасні x86 ЦП в таки низькі TDP, то їх енергоефективність буде кратно покращуватись.
інша проблема для емейзігну що заради і тільки заради продуктивності - сучасні x86 можуть бустити до межі систем охолодження, що (вибір систем охолодження) емейзінгу не є доступим, відповідно будь-який неприємний результат і "зате M8788 Ultra на 5 ваттах швидший"
Я теж не знаю досконало як воно там працює, але в сучасному світі 3нм від 4нм недалечко пішло і фізику не обдуриш. Таке прокатувало раніше коли гаряченний прескотт 90 нм четвертого пня переводили на 65нм цедар мілл і дуже й дуже гарячий проц перетворювався в достатньо прохолодний при одній і тій самій частоті і навантаженні. Тож в байки у те ще м4 жере як пташечка а тягне як даф юрка може лишити для своїх діточок математиків.
ключове - все йде через рівні кешу та зчитується лініями кешу (32/64 байти), тому приклади і код який він наводить не працюють і не будуть працювати, розробники на яких ми не заслуговуємо, але фактично маємо, нажаль
тож ви такі тупі/ліниві що пошукати в гугл ви не змогли: alex ziskind github
якщо ви не можете таке просте, то що в принципі ви можете? питання риторичне
14.01.2026 16:29питання про роботу з cache/RAM виникають у вас, мені ці базові речі відомі більше 20 років
пояснити чому сімейство М проців має таку швидку память - ви не зможете
і ваша маячня про 20 років вам не допоможе
автор відео каже що це проблема дока - ну от як можна бути таким тупим?
Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
14.01.2026 16:29це ви не зрозуміли, що тестувалося за посиланням, прочитайте ще раз, уважно що написав власник систем: тестувався як однопотік (де m4 не показує взагалі нічого емейзінг
бо ви дуже тупий, і навіть там прочитати першу відповідь не змогли
Відправлено через 9 хвилин 11 секунд: dext
ви маєте усвідомити що ви дуже тупі, але чим ви відрізняєтесь від інших - що ви пробуєте строїти з себе розумного
але буквально кожне ваше речення це ганьба
14.01.2026 17:06
тож ви такі тупі/ліниві що пошукати в гугл ви не змогли: alex ziskind github
якщо ви не можете таке просте, то що в принципі ви можете? питання риторичне
шо, 143 зірки в "найкращому" репозиторії, більше фоловерів ніж форків? типовий AI-скам та attention whore
приклад авторитетних розробників, які працюють не язиком: https://github.com/saschawillems
пояснити чому сімейство М проців має таку швидку память - ви не зможете
і ваша маячня про 20 років вам не допоможе
навіщо мені пояснювати зрозумілі для мене речі? це ви не знаєте, як працюють сучасні ЦП з Cache/RAM і не можете пояснити, що робить ваш власний код і чому від показує маячню
автор відео каже що це проблема дока - ну от як можна бути таким тупим?
згоден: навіщо взагалі купувати рішення, яке вимагає від вас док-станції, якщо є нормальні x86 міні-пк з купою вільних слотів
бо ви дуже тупий, і навіть там прочитати першу відповідь не змогли
це зрозуміло, незрозуміло чому "емейзінг" не може впевнено перемогти 5+ річний застарілий ЦП в однопотоці (а є більш сучасні рішення на zen4/zen5)
ви маєте усвідомити що ви дуже тупі, але чим ви відрізняєтесь від інших - що ви пробуєте строїти з себе розумного
але буквально кожне ваше речення це ганьба
мене цікавить ціна + універсальність + розширюваність (ram,storage) рішення - де яблуку нічого запропонувати більшості користувачів, платити неадекватну ціну за закриті, одноразові, неремонтопридатні рішення будуть лише фанати, ви ж не фанат?
No one: "...тсью, так купіть матплату Асрок, пам'ять RDIMM DDR5, проц Ampere, і збирайте собі ARM ПК на кшталт х86 з відеокартами, розширеннями та іншим."
От біда тільки:
1.) Ціна відносно х86;
2.) Ціна відносно х86;
3.) Ціна відносно х86;
4.) Не їсть 0,5Вт при навантаженні та 100500годин ютубу від UPS'а не подивишся;
5.) Кому його продати коли награєшся;
6.) Наче як Linux only, але це не точно;
7.) ...
Востаннє редагувалось 14.01.2026 19:14 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
скоро буде новий по 600 а може навіть і по 500
і знижка буде мінімум 100
Це як облизуватися на Bugatti але дивитися Ланос по низу ринка на атобазарі.
14.01.2026 17:06 тож ви такі тупі/ліниві що пошукати в гугл ви не змогли: alex ziskind github
Дивись як тебе підірвало. Проглянув я цей гітхаб, там 177 репозиторіїв звичайної блогерської солянки. Це просто збірка стартер-конфігів та заготовок під відоси, щоб новачки могли за ним повторювати. Ти розраховуєш, що ніхто далі лічильника на головній не загляне і всі поведуться на цифру, але по факту це просто методичка до ютуб-каналу, а не реальний софт чи складні проєкти.
Ти зараз тупо вішаєш лапшу людям, видаючи кількість сміттєвих репо за показник "найкращого розробника". У нього немає серйозних внесків у великий опенсорс, він звичайний техноблогер, який витрачає час на монтаж і огляди заліза, а не на програмування. Але ти як завжди: замість аргументів переходиш на особистості і маніпулюєш цифрами, в яких сам не шариш.
Знайди там хоч один серйозний архітектурний проєкт, а не навчальний приклад на три рядки коду, тоді і поговоримо. А поки що твоя спроба видати вітрину ютубера за еталон програмування - це чергова брехня в твоєму репертуарі.
14.01.2026 13:58в загальному архітектура АРМ більш проста за x86 і вимагає менше транзисторів
а ви зможете пояснити чому у М4 більше транзисторів? підказка - транзистори йдуть не тільки на ядра
Проста АРМ по продуктивності відверто слабка.
А щоб АРМ стала продуктивною - треба все на порядки ускладнювати.
І що саме смішне - виробники АРМ чомусь не намагаються завалити ринок простими дешевими ноутами на віндовс АРМ. От вони були б дійсно цікаві, за умови низької ціни, хорошого рантайму та прийнятної продуктивності в браузері-відео-офісі. Там можна було б закрити очі на певні проблеми.
я вже теж давно це чекаю, все буде
я маю ноут на windows для arm на qualcomm - Gateway 13.3" Ultra Slim Notebook | Snapdragon™ 850 | 4G LTE
але коли ставив на нього debian повністю його вбив, не реагує ні на що
хто шарить як відновити - я вам можу його просто переслати
waryag: ↑
14.01.2026 20:25Проста АРМ по продуктивності відверто слабка.
А щоб АРМ стала продуктивною - треба все на порядки ускладнювати.
І що саме смішне - виробники АРМ чомусь не намагаються завалити ринок простими дешевими ноутами на віндовс АРМ. От вони були б дійсно цікаві, за умови низької ціни, хорошого рантайму та прийнятної продуктивності в браузері-відео-офісі. Там можна було б закрити очі на певні проблеми.
Бо в них немає сенсу, більшість софту є під Android/iOS, принаймні офісні пакети, мультимедіа, ігри*. Для домашнього сегменту це більше ніж потрібно.
А WoA це лише для офісу де використовують політики Microsoft.
Не знаю ставил нейронку какую-то, забросил, наверное так где-то и телепается в каталогах. работать с локальной нейронкой? пока это фантастика. они же все порезаны.
14.01.2026 00:10
включаємо критичне мислення - 9950Х показує результат на 25% ви
ще ніж представлений результат 8940HX але споживаючи при цьому 200 Вт проти 35 Вт - як заявили тут.
Тобто майже в 6 раз більше споживання у проца на Zen 5 дає на 25% кращий результат ніж у проца того самого бренду але на попередній архітектурі Zen 4 ?
tornadox: ↑
14.01.2026 22:04 Бо в них немає сенсу, більшість софту є під Android/iOS, принаймні офісні пакети, мультимедіа, ігри*. Для домашнього сегменту це більше ніж потрібно.
А WoA це лише для офісу де використовують політики Microsoft.
Люди звикли до вінди і ноутів на ній, все інше - незначна частка ринку.
Андроїд не під пальцетик їм незвичний.
14.01.2026 21:51я вже теж давно це чекаю, все буде
я маю ноут на windows для arm на qualcomm - Gateway 13.3" Ultra Slim Notebook | Snapdragon™ 850 | 4G LTE
На даний момент на розетці дешевий х86 ноут - 20к, АРМ - 30к.
14.01.2026 21:51готові ядра від АРМ дуже потужні, mediatek їх навіть не міняє
із останнього те що я знаю qualcomm теж дуже мало їх міняє для смартів
"Дуже потужні" в задачах мобілок.
А ті, хто претендує на щось серйозне, використовують кастомні дизайни.
14.01.2026 21:51я вже теж давно це чекаю, все буде
А з чого ти взяв що на нього можна встановити дебіан? Тільки тому що є збірки дебіан арм? Так АРМи тому і одноразки бо не мають стандартизації яка є в x86 - ACPI.
Процедура загалом для всіх АРМ одинакова, потрібно перевести в режим UFD і спеціальними утилітами прошити завантажувач. Якщо дамп не зберіг, це сміття.
Відправлено через 5 хвилин 38 секунд:
Z440_User: ↑
14.01.2026 18:57От біда тільки: 1.) Ціна відносно х86;
2.) Ціна відносно х86;
3.) Ціна відносно х86;
4.) Не їсть 0,5Вт при навантаженні та 100500годин ютубу від UPS'а не подивишся; 5.) Кому його продати коли награєшся;
6.) Наче як Linux only, але це не точно;
7.) ...
14.01.2026 21:51
На запчасти? Хороший пример кстати. Один процессор для одной ОС. Сказано для винды, значить для винды и никуда больше. Как обычно и бывает с ARM за редчайшим исключением.
На моєму старому смарті poco x3 nfc працював і андроїд, і убунту тач (працює чудово але нікому не потрібно бо намає софту ), і віндовс (якщо це можна назвати працює, коли більшість функції телефона не працює )