Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 12.01.2026 16:49leif, латунь та мідь може дзвеніти.
навіть не може, а обов'язково буде дзвеніти, якщо фоами не достатньо потужні :D

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
але воно може бути і прикольно, без перебільшень. теж залежить від корпусу, світча і його модів, маунту

вже писав тут в топіку, що особливо мене на мідному плейті прикололи тактилки. інакше відчувається тактильність і звук тактильності
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 12.01.2026 16:31
7mindfields: 11.01.2026 22:57А, шо? U4t? резервую про всяк випадок
а у тебе їх не було?

тут і правда, навіть не буду відмовляти) як поціновувачу мілкі йелоу і епсілонів може дуже добре зайти. весь хайп навколо них був не на рівному місці.

1500 грн влаштує за змащені 90+шт ? (тут найголовніше навіть не те, що вони були змащені вручну (правда аж влітку 24го) а те, що почищені від заводського силіконового лайна, яке наносилось замість мастила в стоці)

чи може хочеш ці?

https://www.thockking.com/products/gazz ... e-switches

але ці я трохи дорожче віддам, тут і пружини замінені на ТХ і все ж таки колекційний лімітований айтем.
Ні, ще не було :lamer:
Якщо вдасться щось зі свого клавіатурного барахла продати, то можна :rolleyes:
StTechnik
Member

Повідомлення

Расстраивает меня конечно логистика и обработка заказов на Unikeys.. Такие прям неторопливые ребята - пипец. Плюс сказывается разница во времени с Китаем откуда они все отправляют. Канада проснулась, а Китай уже пошел спать. А ты сиди - жди неделю пока они тебе заказ только ОТПРАВЯТ. Такой себе сервис для буддистов :gigi:
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 13.01.2026 12:36Якщо вдасться щось зі свого клавіатурного барахла продати, то можна
я поки не виставляю на продаж на барахолку/ОЛХ, поки тільки для тру поціновувачів з цього топіку. як буду виставляти маякну ще раз, якщо що можу в резерві якийсь час потримати і після цього. ти тільки скажи які тебе більше цікавлять: класика чи лімітед? моя рекомендація з цього приводу: якщо невеличкий стем вобл не бісить, а пітч хочеться якомого нижче - класика, якщо хочеться стем вобл пощільніше, а пітч може бути і трохи мідловіше (хоча все одно низький) -- ніксдорк
StTechnik: 13.01.2026 12:42Расстраивает меня конечно логистика и обработка заказов на Unikeys..
в хоббі в якому групбаї затримуються на місяці а інколи і на рік може затягнутись, такими речами нікого на налякаєш :laugh:

але насправді це скоріше якісь косяки пов'язані зі свтяами, я робив там штук 5 замовлень -- завжди все чітко було по термінах. днів 10 з китаю, потім ще десь стільки ж до нас, в три тижні зазвичай вписувались. ну, якщо звісно змащення не замовляти у них, якщо зі змащенням, то на декілька днів довше.
Барбарис
Member

Повідомлення

StTechnik, німці так кожного дня. Я вже мовчу про свята та пакування(пряме кермо в 64 см відправляти в коробці 1*1м). Рідину для очищення гальм теж в пару раз більшій. Лише останнього разу 80 см кермо надіслали вже в коробці метр на 20*15. І то забагато, а всередині трохи паперу типу щоб не бовталось. А чехи...
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 13.01.2026 17:45в хоббі в якому групбаї затримуються на місяці а інколи і на рік може затягнутись, такими речами нікого на налякаєш
Да я ж понимаю это.. То уже "крик души". Мои свичи слава богам сегодня приехали на склад в США. заказ я делал 28.12. А 09.01 заказывал другу для его еще не созданной Neo98 - и вот сегодня они в чате сказали что сегодня НАДЕЮТСЯ отправить. :D
А вот с Нео98 чувствую оййййййй! будет. Там ажиотаж не слабый. На всех предзаказных площадках уже солд аут. Сами КуКеи пишут 6 недель исполнение заказа. Тут блин до китайского НГ бы успеть. Очень надеюсь. )
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Прийшли мої кейкапи, хотів знайти ті що добре просвічуються.
Вирішив взяти з молочні матові з полікарбонату саме черрі профілю, бо бачив ОЕМ але він мені не подобається формою.
Так на них виглядає підсвітка

В цілому задоволений, просвічуються чудово і рівномірно весь кейкап. Єдине що самі світчі outemu peach magnetic silent не просвічують нижній світлодіод на самій клаві, де стоять 2 шт - зверху і знизу. Було би класно якби зробили прозорий.
StTechnik
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
черрі профілю, бо бачив ОЕМ але він мені не подобається формою.
Фокус в том, что форма у них идентичная. Черри - это уменьшенный по высоте ОЕМ.
Яркенько, прикольно. Но именно в таком виде мне кажется оно быстро надоест. Но если сделать поспокойнее - будет норм.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

StTechnik: 13.01.2026 20:36 aaleksandrenko
черрі профілю, бо бачив ОЕМ але він мені не подобається формою.
Фокус в том, что форма у них идентичная. Черри - это уменьшенный по высоте ОЕМ.
Яркенько, прикольно. Но именно в таком виде мне кажется оно быстро надоест. Но если сделать поспокойнее - будет норм.
В такому виді так. Поставив підсвітку на 40%, повністю вистачає наче.
чисто коли для настрою захочеться ялинку буду вмикати такі гірлянди :D

Саме в тому що оем високі, через це більший проміжок між кейкапами і я більше почав мазати при натисканні потрібної клавіші. Повернув черрі і стало нормально.
feniks_tm
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 13.01.2026 20:26 Прийшли мої кейкапи, хотів знайти ті що добре просвічуються.
Вирішив взяти з молочні матові з полікарбонату саме черрі профілю, бо бачив ОЕМ але він мені не подобається формою.

В цілому задоволений, просвічуються чудово і рівномірно весь кейкап. Єдине що самі світчі outemu peach magnetic silent не просвічують нижній світлодіод на самій клаві, де стоять 2 шт - зверху і знизу. Було би класно якби зробили прозорий.
Якщо є бажання пощупати щось не сайлент, то можеш собі взяти 70 штучок (чисто на альфи) Unionwell Polar Ice Shine, ціна значно приємніша ніж на Snow Shine, на чому я промахався :mad: Під стаби все ж не раджу ставити, 3.2мм ходу замало, стаби звучать з ними посередньо. Буде максимальна підсвітОчка.
StTechnik
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
Саме в тому що оем високі, через це більший проміжок між кейкапами і я більше почав мазати при натисканні потрібної клавіші.
Вот ты сейчас описал мою ситуацию. У меня родной профиль на клавиатуре - KSA - это высоковатый профиль Кейрона. И я по нему промахивался пипец как. На черри - норм. Но сейчас перешел на КАТ профиль (делился тут в теме впечатлениями) - он выше черри, но верхушки на нем больше прямоугольные чем округлые - и прям удобно удобно на нем. На Черри даже особо не хочется переходить, хотя у меня его есть всякого. :shuffle:
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

feniks_tm: 13.01.2026 21:01
aaleksandrenko: 13.01.2026 20:26 Прийшли мої кейкапи, хотів знайти ті що добре просвічуються.

Якщо є бажання пощупати щось не сайлент, то можеш собі взяти 70 штучок (чисто на альфи) Unionwell Polar Ice Shine, ціна значно приємніша ніж на Snow Shine, на чому я промахався :mad: Під стаби все ж не раджу ставити, 3.2мм ходу замало, стаби звучать з ними посередньо. Буде максимальна підсвітОчка.
ну от можуть коли захочуть. світч на 2 світлодіоди.
Цей новий з гуляючим нижнім стемом цікава штука я спробував. Може весною на розпродажі вже щось придивлюсь.
Дякую за наводку :up:
StTechnik: 13.01.2026 21:09 aaleksandrenko
Саме в тому що оем високі, через це більший проміжок між кейкапами і я більше почав мазати при натисканні потрібної клавіші.
Вот ты сейчас описал мою ситуацию. У меня родной профиль на клавиатуре - KSA - это высоковатый профиль Кейрона. И я по нему промахивался пипец как. На черри - норм. Но сейчас перешел на КАТ профиль (делился тут в теме впечатлениями) - он выше черри, но верхушки на нем больше прямоугольные чем округлые - и прям удобно удобно на нем. На Черри даже особо не хочется переходить, хотя у меня его есть всякого. :shuffle:
Ніколи такі не траплялись. Пробував ще XDA великі, більш плоскі. Там протилежна проблема - проміжок між кейкапами погано відчувається і також промазував :D
StTechnik
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
Ніколи такі не траплялись.
https://cannonkeys.com/collections/kat

https://keyreative.store/collections/kat
Пробував ще XDA великі, більш плоскі.
Ну они не скульптурные. В этом варианте есть более интересные профили.
walkman3000
Member

Повідомлення

Вітаю, на ринку Ultra Low Profile є щось схоже на Corsair K100 AIR ? бачу тільки Mistel AIRONE та Keychron R1, якого немає у продажу. невже все так погано? думаю оновитись, але "звичайна" механіка мені не зайшла, у знайомих спробував посидіти на різних варіантах і це просто не моє. шукаю щось схоже на ноутбучне чи logitech mx
destructX
Member

Повідомлення

walkman3000: 14.01.2026 09:32 Вітаю, на ринку Ultra Low Profile є щось схоже на Corsair K100 AIR ? бачу тільки Mistel AIRONE та Keychron R1, якого немає у продажу. невже все так погано? думаю оновитись, але "звичайна" механіка мені не зайшла, у знайомих спробував посидіти на різних варіантах і це просто не моє. шукаю щось схоже на ноутбучне чи logitech mx
знаю у Lofree багато лоу профільних, але більше нічого сказати не можу :dontknow:
walkman3000
Member

Повідомлення

destructX: 14.01.2026 10:18
walkman3000: 14.01.2026 09:32 Вітаю, на ринку Ultra Low Profile є щось схоже на Corsair K100 AIR ? бачу тільки Mistel AIRONE та Keychron R1, якого немає у продажу. невже все так погано? думаю оновитись, але "звичайна" механіка мені не зайшла, у знайомих спробував посидіти на різних варіантах і це просто не моє. шукаю щось схоже на ноутбучне чи logitech mx
знаю у Lofree багато лоу профільних, але більше нічого сказати не можу :dontknow:
нє, лоупрофільок купа, а я хочу шось ультра :laugh: лоу, як мембранка. але схоже що ринок ультралоу на cherry mx ulp мертвий
StTechnik
Member

Повідомлення

walkman3000: 14.01.2026 10:26а я хочу шось ультра лоу
Это явно надо смотреть на "ножницы" или мембранку. Типа у Sateshi есть такие прям ультра тонкие, которые они под Маки позиционируют.

Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
Вот
https://satechi.net/products/slim-x3-bl ... 4770796632
или вот
https://satechi.net/products/sm3-slim-m ... 2217464920
вторая - механика, но по высоте она по моему как любой механический лоу профиль. Там ниже размера свича ее не сделаешь )
Барбарис
Member

Повідомлення

walkman3000, в ноутбуках ножиці. Отже треба дивитись епл, майкрософот, черрі. Але останні у нас рідко. Низькопрофільна механіка типу лофрі, кейрона на гатеронах - специфічна штука. М'які, легкі, можуть бути багато фантомних натискань.
Та й механіка зараз різна - проофілі кейкапів, висота самих свтчів, висота і тип кейса, кріплення рсв. Не кажучи вже про самі світчі, які дають різні відчуття та досвід. Важливо на чому саме «сидів у знайомих».
StTechnik
Member

Повідомлення

первый вариант - 1.2см и я не представляю как реально может быть тоньше.

Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
У этой вроде как минимальная высота 1.1см, макс - 1.7
Вот оба тех вариантов что выше - будут Ок. Уверен есть еще у Лоджитека что то подобное, но то искать надо.
walkman3000
Member

Повідомлення

StTechnik
Барбарис
мне ненужна еще одна мембранка/ножница, есть эпловская и для винды есть устаревший логитек без подсветки. я пошел смотреть на механику у знакомых, были логитек г про, аула, нюфи и кейхрон. главный дое@ это подсветка, точнее зона вокруг и под клавишами. я понимаю, что, скорее всего, это результат владения в основном только мембранками, но как же оно раздражает, как гирлянда на елке (плюс еще подсветка от комплектухи в аквариуме на столе рядом, я не знаю как они так живут) идеальным вариантом была б символьная подсветка. помониторив рынок увидел этот корсар, но 350$ это не серьезно. потом посмотрел что есть на этих свичах и оказалось что в мире 3,5 клавиатуры, K100 AIR, родная от черри, Razer Joro непонятно на чем, Mistel Air One и призрачный Keychron R1. корсар дорого, рейзер даже не рассматриваю (только мыши), Mistel не знаю кто такие, кейхрон вроде нормальные клавы делает но именно этой нигде нет. остается или ловить корсар на скидках, или затерпеть на какой-нибудь лоупрофильке нипа нюфи эйр. ни то ни другое особо не радует, буду дальше искать
Відповісти