Компанії, які займаються пакуванням і тестуванням пам’яті, піднімають ціни на 30%

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kullerok
Member

Повідомлення

Походу норм цены плюс минус будут когда ддр 6 завезут. И то не сразу :gigi: ну что ж память не карта от кожанки. Сгореть не должна :gigi:
doc-oc
Member

Повідомлення

Polaris: 13.01.2026 11:32 Предлагаю обсудить Компанії, які займаються пакуванням і тестуванням пам’яті, піднімають ціни на 30%

О ці гаврики захотіли нажитися під шумок. Наступна новина "компанії що займаються покаування готових модулів в блізтер підіймають ціни на свої послуги"
Именно так и будет, а потом и г…компании, которые занимаются логистикой такой бред выкатят! «Мы поднимаем цены на перевозку»! Выродки, что тут ещё можно сказать! Надеюсь только, что после всего этого как минимум несколько контор обанкротятся!
kairo
Member

Повідомлення

Тепер сиджу, жалкую, що не взяв в тому році 2х32ГБ замість своїх нинішніх 2х16. Мені воно не треба, але все одно жалкую :laugh:
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

ну так весь космічний прибуток забирають виробники чіпів. Логічно що інші учасники, які задіяні в цій цепочці хочуть також трохи більше пирога.

Умовно випускав хайнікс память 32 гб за 80 дол і націнкою 20 дол. виходило 100. Зараз собівартість виробництва практично не змінилась, а націнка виросла в 15-20 разів.
Пакувальники хочуть трохи собі з цих надприбутків. Чи має виробник чіпів ще задирати ціни через це? не думаю. Додана націнка пакувальника це 2-3% загальної ціни память і особо ні на що не впливає.
Afit
Member

Повідомлення

Компанії, які займаються пакуванням і тестуванням пам’яті, піднімають ціни на 30%
А ми шо лохі? Подумали вони :laugh:
AndyGTR
Member

Повідомлення

WWQ: 13.01.2026 11:33 летом прошлого года как в воду глядел, притянул из за бугра 2 кита 2х16 8000с38, вышло чуть менее 13к с доставкой... и это при том что компа на ддр5 у меня еще нет, просто решил начать с озу так как была вкусная цена :gigi: жду что покажет интел и что покажут двухчиплетные рузены с двойным 3д и буду принимать решение...
А який смисл таку память тоді купляти за 13к з за бугра, якщо на той момент вона в нас дешевше коштувала?)
waryag
Member

Повідомлення

Якась маячня. Зростання кількості замовлень і завантаження ліній ведуть до здешевлення кінцевої продукції.
Просто хтось вирішив залутати більше грошей під шумок.
Scoffer
Member

Повідомлення

waryag: 13.01.2026 21:22Зростання кількості замовлень і завантаження ліній ведуть до здешевлення кінцевої продукції.
Це в умовах конкуренції. В умовах монополії/олігополії все з точністю до навпаки. Я коли сто раз казав що всі поточні жирні техноконтори треба розпатрати на запчастини і ніколи не допускати подального росту, то тут у більшості істерика була. Ну, жріть тепер як замовляли :rotate:
neonglaу
Member

Повідомлення

Завжди зростання замовлень призводило до зменшення собівартості. А тут раптом навпаки.
І станки з пакування чіпів не коштують так дорого, як станки для виробництва.
Пахне наї..ловом
dead_rat
Member

Повідомлення

neonglaу: 14.01.2026 02:01 Завжди зростання замовлень призводило до зменшення собівартості.
А при чому вартість до собівартості?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

neonglaу
Собівартість вона може і падає але ж коли у вас монополія/змова то виробництво копійчасте, а за рахунок великого попиту ви ставите будь які ціни і покупан купить бо йому треба.
WWQ
Member

Повідомлення

AndyGTR: 13.01.2026 21:01А який смисл таку память тоді купляти за 13к з за бугра, якщо на той момент вона в нас дешевше коштувала?)
2 кита по 2х16 каждый... :shuffle: у нас оно было по ~ 8к кит
AndyGTR
Member

Повідомлення

WWQ: 14.01.2026 12:19
AndyGTR: 13.01.2026 21:01А який смисл таку память тоді купляти за 13к з за бугра, якщо на той момент вона в нас дешевше коштувала?)
2 кита по 2х16 каждый... :shuffle: у нас оно было по ~ 8к кит
Ну тоді норм, я недочитав про 2 кіта)
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.01.2026 21:26Це в умовах конкуренції. В умовах монополії/олігополії все з точністю до навпаки. Я коли сто раз казав що всі поточні жирні техноконтори треба розпатрати на запчастини і ніколи не допускати подального росту, то тут у більшості істерика була. Ну, жріть тепер як замовляли
Ну то в чому проблема? Відкривайте свою подібну контору та гребіть гроші лопатою :D
Відповісти