Новини
Останні статті і огляди
Компанії, які займаються пакуванням і тестуванням пам’яті, піднімають ціни на 30%
-
Kullerok
Member
Походу норм цены плюс минус будут когда ддр 6 завезут. И то не сразу
ну что ж память не карта от кожанки. Сгореть не должна 
-
doc-oc
Member
Именно так и будет, а потом и г…компании, которые занимаются логистикой такой бред выкатят! «Мы поднимаем цены на перевозку»! Выродки, что тут ещё можно сказать! Надеюсь только, что после всего этого как минимум несколько контор обанкротятся!Polaris: ↑ 13.01.2026 11:32 Предлагаю обсудить Компанії, які займаються пакуванням і тестуванням пам’яті, піднімають ціни на 30%
О ці гаврики захотіли нажитися під шумок. Наступна новина "компанії що займаються покаування готових модулів в блізтер підіймають ціни на свої послуги"
-
kairo
Member
Тепер сиджу, жалкую, що не взяв в тому році 2х32ГБ замість своїх нинішніх 2х16. Мені воно не треба, але все одно жалкую 
-
aaleksandrenko
Member
ну так весь космічний прибуток забирають виробники чіпів. Логічно що інші учасники, які задіяні в цій цепочці хочуть також трохи більше пирога.
Умовно випускав хайнікс память 32 гб за 80 дол і націнкою 20 дол. виходило 100. Зараз собівартість виробництва практично не змінилась, а націнка виросла в 15-20 разів.
Пакувальники хочуть трохи собі з цих надприбутків. Чи має виробник чіпів ще задирати ціни через це? не думаю. Додана націнка пакувальника це 2-3% загальної ціни память і особо ні на що не впливає.
Умовно випускав хайнікс память 32 гб за 80 дол і націнкою 20 дол. виходило 100. Зараз собівартість виробництва практично не змінилась, а націнка виросла в 15-20 разів.
Пакувальники хочуть трохи собі з цих надприбутків. Чи має виробник чіпів ще задирати ціни через це? не думаю. Додана націнка пакувальника це 2-3% загальної ціни память і особо ні на що не впливає.
-
Afit
Member
А ми шо лохі? Подумали вониКомпанії, які займаються пакуванням і тестуванням пам’яті, піднімають ціни на 30%
-
AndyGTR
Member
А який смисл таку память тоді купляти за 13к з за бугра, якщо на той момент вона в нас дешевше коштувала?)WWQ: ↑ 13.01.2026 11:33 летом прошлого года как в воду глядел, притянул из за бугра 2 кита 2х16 8000с38, вышло чуть менее 13к с доставкой... и это при том что компа на ддр5 у меня еще нет, просто решил начать с озу так как была вкусная ценажду что покажет интел и что покажут двухчиплетные рузены с двойным 3д и буду принимать решение...
-
waryag
Member
Якась маячня. Зростання кількості замовлень і завантаження ліній ведуть до здешевлення кінцевої продукції.
Просто хтось вирішив залутати більше грошей під шумок.
Просто хтось вирішив залутати більше грошей під шумок.
-
Scoffer
Member
Це в умовах конкуренції. В умовах монополії/олігополії все з точністю до навпаки. Я коли сто раз казав що всі поточні жирні техноконтори треба розпатрати на запчастини і ніколи не допускати подального росту, то тут у більшості істерика була. Ну, жріть тепер як замовлялиwaryag: ↑ 13.01.2026 21:22Зростання кількості замовлень і завантаження ліній ведуть до здешевлення кінцевої продукції.
-
neonglaу
Member
Завжди зростання замовлень призводило до зменшення собівартості. А тут раптом навпаки.
І станки з пакування чіпів не коштують так дорого, як станки для виробництва.
Пахне наї..ловом
І станки з пакування чіпів не коштують так дорого, як станки для виробництва.
Пахне наї..ловом
-
dead_rat
Member
А при чому вартість до собівартості?neonglaу: ↑ 14.01.2026 02:01 Завжди зростання замовлень призводило до зменшення собівартості.
-
AntonyKandaurov
Member
neonglaу
Собівартість вона може і падає але ж коли у вас монополія/змова то виробництво копійчасте, а за рахунок великого попиту ви ставите будь які ціни і покупан купить бо йому треба.
Собівартість вона може і падає але ж коли у вас монополія/змова то виробництво копійчасте, а за рахунок великого попиту ви ставите будь які ціни і покупан купить бо йому треба.
-
WWQ
Member
2 кита по 2х16 каждый...AndyGTR: ↑ 13.01.2026 21:01А який смисл таку память тоді купляти за 13к з за бугра, якщо на той момент вона в нас дешевше коштувала?)
-
AndyGTR
Member
Ну тоді норм, я недочитав про 2 кіта)WWQ: ↑ 14.01.2026 12:192 кита по 2х16 каждый...AndyGTR: ↑ 13.01.2026 21:01А який смисл таку память тоді купляти за 13к з за бугра, якщо на той момент вона в нас дешевше коштувала?)у нас оно было по ~ 8к кит
-
Tiufin
Member
Ну то в чому проблема? Відкривайте свою подібну контору та гребіть гроші лопатоюScoffer: ↑ 13.01.2026 21:26Це в умовах конкуренції. В умовах монополії/олігополії все з точністю до навпаки. Я коли сто раз казав що всі поточні жирні техноконтори треба розпатрати на запчастини і ніколи не допускати подального росту, то тут у більшості істерика була. Ну, жріть тепер як замовляли