Так и есть. Это соедствие просчетов компании и банальной нехватки средств. Например FSR для вулкана до сих пор нет. Они надеятся заткнуть эти дыры до следующего поколения карт (года два), а там уже снова навязать конкурентную борьбу нв.waryag: ↑ 12.01.2026 19:19 Также, есть подозрение, что АМД уже просто не вывозит конкуренцию, и отсутствие востребованных встроек на РДНА4 это следствие того, что инженерные ресурсы бросили на следующую архитектуру ускорителей.
Новини
Останні статті і огляди
Чутки: AMD випустить нові Radeon після GeForce RTX 60‑ї серії у 2027 році
-
vsx
Member
-
daesz
Member
Якої всієї лінійки? Вся лінійка випущена : 9060, 9060ті, 9070 та 9070ті.1234waltz: ↑ 12.01.2026 10:08 Пропоную обговорити Чутки: AMD випустить нові Radeon після GeForce RTX 60‑ї серії у 2027 році
Це все добре, але поки, по факту (презентацій та дорожніх карт) в них в планах навіть немає повноцінного випуску всієї лінійки карт 9000 та чипів з igpu на RDNA 4![]()
-
erkins007
Member
Потому что её меньше 0.1%. 9070 с 0.22% там под конец года появилась.dead_rat: ↑ 12.01.2026 19:369070 просто відсутня
-
waryag
Member
Со средствами все хорошо - прибыли если не рекордные, то около того.vsx: ↑ 12.01.2026 22:29Так и есть. Это соедствие просчетов компании и банальной нехватки средств. Например FSR для вулкана до сих пор нет. Они надеятся заткнуть эти дыры до следующего поколения карт (года два), а там уже снова навязать конкурентную борьбу нв.
Но как бы не оказалось, что к следующему поколению они потеряют остатки лояльной фанбазы.
-
vsx
Member
Это сейчас у них рекордные прибыли. Лояльную базу они вряд-ли растеряют, тем более что начали работать в правильном направлении. Да и всегда найдутся те кому нвидиа осточертела своей подитикой и будут не против что-то изменить.waryag: ↑ 12.01.2026 23:13
Со средствами все хорошо - прибыли если не рекордные, то около того.
Но как бы не оказалось, что к следующему поколению они потеряют остатки лояльной фанбазы.
-
erkins007
Member
В полностью правильном. Кинуть все поколения даже прошлое, попытаться позапрошлому вообще драйвера отрубить это точно правильное направление?vsx: ↑ 12.01.2026 23:44Лояльную базу они вряд-ли растеряют, тем более что начали работать в правильном направлении.
Хотя может для фанатов Радеона оно и правильное. Ну по типу "бьёт значит любит")
-
vsx
Member
erkins007
Что ты имеешь ввиду под "кинуть все поколения"?
Что ты имеешь ввиду под "кинуть все поколения"?
-
Robostyle
Member
vsx
RX 7000 и старше переведены в legacy branch. Как у НВ с недавна паскали.
А хотели вообще выкинуть их и оставить без новых версий дров.
По сути, Radeon Graphics сейчас располагают только четырьмя актуальными картами. ВСЕГО
RX 7000 и старше переведены в legacy branch. Как у НВ с недавна паскали.
А хотели вообще выкинуть их и оставить без новых версий дров.
По сути, Radeon Graphics сейчас располагают только четырьмя актуальными картами. ВСЕГО
-
erkins007
Member
Известно что на воротник вместо фср4
-
Plush_Dragon
Member
Так, у дивному всесвіті амудешникіа ніхто не купляє відеокарти для роботи.dead_rat: ↑ 12.01.2026 12:51
З володарів 5080/90 кого я знаю, ніхто не переймався оптимальністю - хтось мав необмежений бюджет, хтось хотів отакого кольору чи ще щось, іх не цікавила можливість економії 20%
Люди може й раді були б зекономити 10-20%, але твоя бабка Ліза їм взагалі нічого не пропонує.
-
vsx
Member
Robostyle
Ничего подобного. Это хотели сделать для 6000 серии но быстро сдали назад.
Ничего подобного. Это хотели сделать для 6000 серии но быстро сдали назад.
-
dead_rat
Member
Чо такий агресивний?Plush_Dragon: ↑ 13.01.2026 11:34Так, у дивному всесвіті амудешникіа ніхто не купляє відеокарти для роботи.dead_rat: ↑ 12.01.2026 12:51
З володарів 5080/90 кого я знаю, ніхто не переймався оптимальністю - хтось мав необмежений бюджет, хтось хотів отакого кольору чи ще щось, іх не цікавила можливість економії 20%![]()
Люди може й раді були б зекономити 10-20%, але твоя бабка Ліза їм взагалі нічого не пропонує.
Для роботи я бачу люди купують 5090 і по 2.5к і по 4к$ і їх це не зупиняє. Бо карта заробляє гроші.
-
Plush_Dragon
Member
Та ні, ржачно просто. )
Звісно не зупиняє. Коли тобі треба по роботі то і за 10к баксів будеш купляти, куди ж ти дінешся. Вибору ж все одно нема ніякого, бо бабка Ліза не хоче конкурувати з родичем. Зате кожну презентацію ця потвора виходить і вставляє слайди з Інтелом де її процесори типу швидше (доречі Іетел так не робить і порівнює нові продукти виключно зі своїми ж старими). А от с Хуангом вона ні-ні, не дай Боже. Дуже мерзотно це кожен раз виглядає.dead_rat: ↑ 13.01.2026 11:51 Для роботи я бачу люди купують 5090 і по 2.5к і по 4к$ і їх це не зупиняє. Бо карта заробляє гроші.
І кожен, кому для роботи потрібна потужна відеокарта, по суті не має вибору. Ніякого вибору, бери що є за оверпрайс. Ти досі впевнений що тільки Хуанга можно звинувачувати? І що ну ніяк не можна було зробити умовну 9090хт?
-
Robostyle
Member
vsx
Я написал не за апскейлер, а за дрова и поддержку железяк компанией. rdna2/3 ушли в legacy branch, т.е. никаких обнов вообще, кроме критических
вот пример от куртки
Я написал не за апскейлер, а за дрова и поддержку железяк компанией. rdna2/3 ушли в legacy branch, т.е. никаких обнов вообще, кроме критических
вот пример от куртки
-
vsx
Member
Robostyle
Я тебе еще раз говорю ты ерунду пишешь. Про rdna3 там вообще речи не было. Rdna2 поместили в Maintenance Mode и сказали что обновлений для новых игр не будет. Потом на них наехали и сказали что все нужные обновления будут поступать как поступали.
Я тебе еще раз говорю ты ерунду пишешь. Про rdna3 там вообще речи не было. Rdna2 поместили в Maintenance Mode и сказали что обновлений для новых игр не будет. Потом на них наехали и сказали что все нужные обновления будут поступать как поступали.
-
Аціо
Member
Які нові технології? Якщо вже були плітки що буде ГП у плойці з 9070, а у кращому випадку на 9070хт. Єдино що буде нове там наче х3D процесор має вірогідність з'явитись.vsx: ↑ 12.01.2026 10:45 На стабильные цены раньше 2028 не рассчитывайте. Там уже и релиз PS6 и новые технологии, в общем новая игровая эра.
-
dead_rat
Member
Я майже 10 років працюю в корпораціях, я іх добре знаю.Plush_Dragon: ↑ 13.01.2026 12:56 Ти досі впевнений що тільки Хуанга можно звинувачувати?
-
Plush_Dragon
Member
І тому мразотна бабка Ліза стає святою?
-
dead_rat
Member
Так навпаки ж. Корпорації всі однакові і мають вичавити з користувача кожен можливий цент.
Я не розумію з чого ти взяв, що я фанат Лізи
-
Plush_Dragon
Member
Тому що не можу зрозуміти, чому ти намагаєшся її виправдовувати.
Особисто я прямо кажу - конкуренцію Хуангу вона не робить свідомо. І 5090 люди купляють за 4-5 тисяч баксів зовсім не від хорошого життя., а тому що інших варіантів не існує.
Ми зараз маємо повного монополіста по відеокартах і ризикуємо отримати такого ж самого монополіста по процесорах.