Новини
Останні статті і огляди
Лінійка блоків живлення Seasonic Prime PX Noctua Edition вийде в третьому кварталі
-
ASTON
Member
Пропоную обговорити Лінійка блоків живлення Seasonic Prime PX Noctua Edition вийде в третьому кварталі
Люблю і Seasonic і Noctua.
Класні будуть БЖ.
Люблю і Seasonic і Noctua.
Класні будуть БЖ.
-
zalizo_org
Member
Теж люблю їх, але окремо, бо БЖ хочеться повністю з пасивним охолодженням.
-
dead_rat
Member
А нащо?zalizo_org: ↑ 12.01.2026 14:44Теж люблю їх, але окремо, бо БЖ хочеться повністю з пасивним охолодженням.
В простої вже більшість працюють в пассиві, а під навантаженням все інше буде гучніше
-
oh_boy
Member
Рука лице від таких калоборацій
Вставити вентилятор ноктуа, зробти ноктуа едіщит, додати 100% до ціни
Давайте вже корпуси робіть, ньоктюа. Бо вентилятор не кожен зможе встановити, ну і звісно в колір лайна не забудьте пофарбувати
Вставити вентилятор ноктуа, зробти ноктуа едіщит, додати 100% до ціни
Давайте вже корпуси робіть, ньоктюа. Бо вентилятор не кожен зможе встановити, ну і звісно в колір лайна не забудьте пофарбувати
-
ASTON
Member
Так все одно в корпуси вентилі Noctua ставлять. Замість рідних.oh_boy: ↑ 12.01.2026 15:04 Member
Я у свій Фрактал поставив виключно Noctua, а рідні продав. Бо ну гучні вони.
-
zalizo_org
Member
В мене в самого останні 8 років блок (Seasonic Prime SSR-650TD Titanium) в пасивному режимі (вертушка запускається на 3 секунди під час увімкнення і відразу зупиняється повністю аж до наступного дня, коли я знов увімкну систему). І мені по кайфу коли БЖ не видає буквально ніяких звуків і вібрацій. Ще краще коли там взагалі нема вертушки. Якраз тому колаба Сісонік+Ноктуа мені не дуже заходить бо Ноктуа в ній для мене зайва.dead_rat: ↑ 12.01.2026 14:53А нащо?
В простої вже більшість працюють в пассиві, а під навантаженням все інше буде гучніше
ПС
Колись мав блок живлення бронзовий чіфтек, то замінив там вертушку на ноктуа індастріал. Продав так і купив новий блок який маю досі.
Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
а це ти даремно, хтось споживає каву/какао з молоком і має відповідну асоціацію...oh_boy: ↑ 12.01.2026 15:04в колір лайна не забудьте пофарбувати
-
avuremybe
Member
Я раніше теж не міг доперти суть цього колхозу за оверпрайс.oh_boy: ↑ 12.01.2026 15:04 Рука лице від таких калоборацій
Вставити вентилятор ноктуа, зробти ноктуа едіщит, додати 100% до ціни![]()
Давайте вже корпуси робіть, ньоктюа. Бо вентилятор не кожен зможе встановити, ну і звісно в колір лайна не забудьте пофарбувати![]()
А потім, на черговій такій "колабі", мені згадався вираз "кайфа бесплатного не бывает" і все стало на свої місця.
Ноктуа - це для нових рузьких
-
oh_boy
Member
Та ладно вам, хлопаки. Я висловив своє фе стосовно того, що вентилятор нічого концептуально нового не підносить. Вентилятори в блоках живлення вже давно працюють в полупасивному режимі. Тож різниця в шумі на рівні похибки. Хай свої крутилятори роблять, мені фіолетово. Але фаворитизм, який плавно перетікає в фанатизм я ніколи не розумів...
-
harito
Member
А вот я наоборот всё сделал . 1й комп в корпусе zalman Z9+ - стоят ноктуа корпусные . Так вот - они громче , и на много , чем родные корпусные вентили Корсар во 2ом компе в корпусе Corsair Carbide 275Q . Этим компом в Корсаре и пользуюсь ,он почти бесшумный.ASTON: ↑ 12.01.2026 15:41Так все одно в корпуси вентилі Noctua ставлять. Замість рідних.oh_boy: ↑ 12.01.2026 15:04 Member
Я у свій Фрактал поставив виключно Noctua, а рідні продав. Бо ну гучні вони.
-
dext
Member
Завжди краще мати хоча б мінімальний потік повітря, просто для кращого охолодження та довговічності конденсаторів
-
daesz
Member
Блок на першому фото концептуально дизайном нагадує чимось БЖ асус прайм 
-
Artem_K
Member
dext
В БЖ все одно термодатчик стоїть, який запускає вентилятор, тому конденсаторам нічого критичного. В моєму Корсарі температура старту десь 45-50.
PS. До речі про Ноктуа. З усього, що наставлено у корпусі (Arctic, Cooler Master, Noctua), єдиний вентилятор, який майже не збирає на себе пил це Noctua.
В БЖ все одно термодатчик стоїть, який запускає вентилятор, тому конденсаторам нічого критичного. В моєму Корсарі температура старту десь 45-50.
PS. До речі про Ноктуа. З усього, що наставлено у корпусі (Arctic, Cooler Master, Noctua), єдиний вентилятор, який майже не збирає на себе пил це Noctua.
-
Impulse101
Member
Теж не розумію навіщо повний пасив. Якби класно і ефективно радітори не знімали тепло, але треба ж його кудись ще й дівати. Щось згадався величезний радіатор від Ноктуа, який вони випускали чи хотіли випустити кілька років тому, типу під повністю пасивне охолодження ЦП. Навіть не знаю чому про нього зараз нічого не чутно, і в прайсах не видноdext: ↑ 12.01.2026 17:02 Завжди краще мати хоча б мінімальний потік повітря, просто для кращого охолодження та довговічності конденсаторів
-
dext
Member
Ваш єдиний датчик стоїть де: біля радіаторів/конденсаторів PFC чи біля радіаторів/конденсаторів синхронного випрямляча, чи біля високочастотного траснформатора, який легко наргіваєтья до 80+?
-
Artem_K
Member
dext
Де він стоїть Корсар не зізнається, а ось заміри температури конденсаторів в пасивному режимі в оглядах були:
В мене друга ревізія, де поріг знизили до 225Вт. Було б все погано, виробник не давав би 10 років гарантії.
Де він стоїть Корсар не зізнається, а ось заміри температури конденсаторів в пасивному режимі в оглядах були:
- спойлер
В мене друга ревізія, де поріг знизили до 225Вт. Було б все погано, виробник не давав би 10 років гарантії.
-
dext
Member
Гарантія на заміну != гарантія на якість, просто замам'ятайте це.Artem_K: ↑ 12.01.2026 22:45 В мене друга ревізія, де поріг знизили до 225Вт. Було б все погано, виробник не давав би 10 років гарантії.
Якщо у вас із ладу вийде БЖ і потягде за собою HDD/SSD/MB/GPU - вам компенсують лише вартість БЖ, якщо компенсують.
З сучасних трендів: в новому стандарті ATX 3.1 дозволили ставити гірші конденсатори по первинним колам, до чого це з часом призведе - додумайте самі
-
Artem_K
Member
Тобто зробити погано, замість 2 років дати 10, й потім власним коштом міняти (а до RMA Корсара питань немає) ... це геніальний бізнес план?dext: ↑ 12.01.2026 23:27Гарантія на заміну != гарантія на якість, просто замам'ятайте це.
ОК, так і запишемо - Corsair RM550X ненадійний БЖ )
-
Sanьka
Member
Набагато б краще якби Сісонік просто використовував їх вентилі за замовчуванням без усіляких едішн, було б краще і дешевше.
Хоча не сказав би, що ті гідродинамічні ноунейми що використовує Сісо прям якісь погані. Все одно навіть у голдових вже давно напівпасив є.
Хоча не сказав би, що ті гідродинамічні ноунейми що використовує Сісо прям якісь погані. Все одно навіть у голдових вже давно напівпасив є.
-
dext
Member
А хто вам сказав, що ваш БЖ замінять якщо він номінально працює?Artem_K: ↑ 12.01.2026 23:48Тобто зробити погано, замість 2 років дати 10, й потім власним коштом міняти (а до RMA Корсара питань немає) ... це геніальний бізнес план?dext: ↑ 12.01.2026 23:27Гарантія на заміну != гарантія на якість, просто замам'ятайте це.
ОК, так і запишемо - Corsair RM550X ненадійний БЖ )
Підсохнуть "покращені ATX-3.1" конденсатори на вході - зменшиться hold time (тобто стабільність роботи в комбінації з ДБЖ) та ймовірність вимкнення при зміні навантаження
Підсохнуть конденсатори на виході - пульсації зростуть з 50мв до 500мв і потроху будуть вбивати компоненти ПК, але на мультиметрі будете бачити ті ж середні 12в.
Все це не є підставою для заміни бо БЖ нормально собі вмикається і працює, пульсації можна побачити лише осцилографом
-
dead_rat
Member
dext
Як страшно жити.
По факту ж, схоже що виробники навчилися нормально робити бп, щоб падишах і ішак померли раніше за блок
Як страшно жити.
По факту ж, схоже що виробники навчилися нормально робити бп, щоб падишах і ішак померли раніше за блок