Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
RoMiLiUs
Member
yuriy_dd
Погромізд з 15-ти річним хламом і самим базовим маком. О даааа)))) Досить позоритись. В сенсі знань ти нуль. Абсолютний нуль. Ти не знаєш нічого окрім тестів на ютубі.
Розмовляєш рекламними лозунгами як папуга. Аргументів в тебе нуль. Немає. Явні признаки дислексії і проблеми з читанням та/або розумінням прочитаного.
Погромізд з 15-ти річним хламом і самим базовим маком. О даааа)))) Досить позоритись. В сенсі знань ти нуль. Абсолютний нуль. Ти не знаєш нічого окрім тестів на ютубі.
Розмовляєш рекламними лозунгами як папуга. Аргументів в тебе нуль. Немає. Явні признаки дислексії і проблеми з читанням та/або розумінням прочитаного.
Востаннє редагувалось 10.01.2026 05:11 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 2 разів.
-
dext
Member
> блохерyuriy_dd: ↑ 07.01.2026 22:10 MKBHD - найбільш популярний тех блогер в світі - і досі сидить (або сидів) на М1 Мах
може ви знову брешете?
> авторитет
тут нема чого казати: при 100+ довго не живуть, а ігри це те, що важливо для 90%+ користувачів, а не синтетичні бенчмаркио, коли не вдається нічого сказати по суті про 100+ градусів - бо не зручні теми вони не люблять - то вони починають розмови про ігри
це говорить людина, яка не розуміє різниці між SoC та ЦП і постійно жонглює результатами в темі?хоче це форум про проци, а не про ВК
-
dext
Member
є результати GB які це пояснюютьyuriy_dd: ↑ 07.01.2026 23:26 цікаво - чому на початку відео автор каже що їм заборонили запускати будь які тести проца? вам самому не дивно? до яких висновків ви приходите?
це знову відверта брехня https://www.ultrabookreview.com/6520-fanless-ultrabooksяк тільки х86 зможуть зробити безшумний ноут, чи ноут що не просідає швидкодія при роботі від батареї - про це будуть хвалитись з усіх місць
але поки фанати х86 - мають що мають і кажуть що їм таке не потрібно
тому що подібний клас пристоїв x86 існував задовго до того, як яблуко його "винайшло"
тож є навіть на ARM - Lenovo ThinkPad X13s , але за межами "емейзінгу" вони нікому не потрібні, чому так?
Екран працює - яким чином яблуко до екранів? Яблуко відоме використанням пропрієтарних компонентів в своїх палатах, тож навіть датчик закриття кришки проблематично замінити, володарю просто пощастило якщо можна так сказатиMacBook Air M1 українського солдата прийняв уламок снаряду, але досі працює
https://itc.ua/ua/novini/macbook-air-m1 ... pratsyuye/
-
Alexsandr
Member
Как много таких нагрузок в жизни?yuriy_dd: ↑ 07.01.2026 19:30 в одно-потоці MacBook air з пасивний може працювати скільки хоч довго
-
pelia
Member
Буквально на днях натрапив на старе відео Bringus Studio, в нього була ідея пограти в ігри без радіатора на цп.dext: ↑ 10.01.2026 12:07тут нема чого казати: при 100+ довго не живуть, а ігри це те, що важливо для 90%+ користувачів, а не синтетичні бенчмаркио, коли не вдається нічого сказати по суті про 100+ градусів - бо не зручні теми вони не люблять - то вони починають розмови про ігри
Так ось, по результатам у нього було 2 однакових цп від інтела, один зі звичайною кришкою, а в іншій він наробив виїмок багато для більшої площі розсіювання.
І вийшла цікава штука, що 2 цп давали однаковий фпс, ОДНАК, холодніший цп (з виїмками) мав менше споживання через те що він холодніший. Фізика, вся фігня
-
yuriy_dd
Member
а як фізика може пояснти що енергоефективність М4 в роботі в 3.6 разів вища ніж у конкуруючого АМД 395?pelia: ↑ 10.01.2026 19:08Фізика, вся фігня
чи у вас фізика лише проти АРМ працює?
-
pelia
Member
Ми знову йдемо по колу?yuriy_dd: ↑ 10.01.2026 21:37а як фізика може пояснти що енергоефективність М4 в роботі в 3.6 разів вища ніж у конкуруючого АМД 395?pelia: ↑ 10.01.2026 19:08Фізика, вся фігня
1. Тут більше питання до ОС, бо мак і на інтелі жив довше, в той же час аналогічне залізо на вінді жерло батарейку сильніше
2. На маці відсутня ціла купа легасі, яке тягнеться в х86 і яке дає йому величезну перевагу в сумісності, але це впливає на споживання
3. Вже давно ноути на х86 також мають прекрасну ефективність і тут навіть писали вже далеко не один раз про це, але ви тупо ігноруєте
Тут ще ціла купа пунктів, але мені лінь їх розписувати
-
dext
Member
Leakage Current + Serial Resistancepelia: ↑ 10.01.2026 19:08 Буквально на днях натрапив на старе відео Bringus Studio, в нього була ідея пограти в ігри без радіатора на цп.
Так ось, по результатам у нього було 2 однакових цп від інтела, один зі звичайною кришкою, а в іншій він наробив виїмок багато для більшої площі розсіювання.
І вийшла цікава штука, що 2 цп давали однаковий фпс, ОДНАК, холодніший цп (з виїмками) мав менше споживання через те що він холодніший. Фізика, вся фігня![]()
Безпосередньо на Raptor Lake зниження температури на кожні 10 градусів знижує стабільну робочу напругу на ~13мВ.
Плюс емпіричне правило, що кожні +10 градусів знижують ресурс в 2 рази - що стосується як кремнію, так і наприклад конденсаторів
Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
Ніяка, бо це маячня?yuriy_dd: ↑ 10.01.2026 21:37 а як фізика може пояснти що енергоефективність М4 в роботі в 3.6 разів вища ніж у конкуруючого АМД 395?
-
yuriy_dd
Member
маєте результати тестів енергоефективності?pelia: ↑ 10.01.2026 21:46Вже давно ноути на х86 також мають прекрасну ефективність і тут навіть писали вже далеко не один раз про це, але ви тупо ігноруєте
посилання на тест я дав. Чому маячня?dext: ↑ 10.01.2026 22:08Ніяка, бо це маячня?
а що були відповіді?pelia: ↑ 10.01.2026 21:46Ми знову йдемо по колу?
Відправлено через 9 хвилин 30 секунд:
як лише фанати х86 не викручуються аби не визнати що М проци кращіpelia: ↑ 10.01.2026 21:46На маці відсутня ціла купа легасі, яке тягнеться в х86 і яке дає йому величезну перевагу в сумісності, але це впливає на споживання
Відправлено через 5 хвилин 58 секунд:
кажуть АМД не дуже, зате Інтел покращили одно-потік
-
dext
Member
Мене цікавлять реальні задачі - компіляція, перегляд відео, де там ваш "емейзінг" в 3+ рази кращий? Ви сами зі 100% ймовірністью не користуєтесь CB24 тому, що не маєте кваліфікації, тож цей синтетичний бенчмарк не є репрезентитавним, а ваші ствердження - хибні та упередженіyuriy_dd: ↑ 10.01.2026 22:22 посилання на тест я дав. Чому маячня?
-
yuriy_dd
Member
його результати повністю корелюють з GB який у свою чергу є індустріальним стандартомdext: ↑ 10.01.2026 22:33тож цей синтетичний бенчмарк не є репрезентитавним
-
Alexsandr
Member
Просто возьмите шире тесты и яблоко перестанет быть лидером.yuriy_dd: ↑ 10.01.2026 21:37 а як фізика може пояснти що енергоефективність М4 в роботі в 3.6 разів вища ніж у конкуруючого АМД 395?
Отправлено спустя 4 минуты 59 секунд:
А в приложениях разницы нет такой. странно. или приложения многопоток гоняют или как-то по другому. По факту мы не видим что везде и лучше. Да отдельные моменты и только. ,Но у конкурентов свои отдельные моменты.yuriy_dd: ↑ 10.01.2026 23:36 його результати повністю корелюють з GB який у свою чергу є індустріальним стандартом
-
yuriy_dd
Member
безумовно ви знаєте інші тести енергоефективності, і з радістю ними поділитесь, хоча б для того щоб не виглядати балаболом який може лише тріпатись і нічого не може довестиAlexsandr: ↑ 11.01.2026 00:15Просто возьмите шире тесты и яблоко перестанет быть лидером
а як ви тоді бачите погрес х86 коли в них +6% ?Alexsandr: ↑ 11.01.2026 00:15А в приложениях разницы нет такой
а навіщо взагалі тести?
-
AntonyKandaurov
Member
Так ти ж не скинув свої тести енергоефективності, хоча пищав що у тебе і прилад як у якогось тіхнаблогіра, купа всіляких штучок/дрючок які точно показують споживання, і жодної фото/ відео не надав де твій м4 жере 1вт з розетки stand by/3вт при при перегляді 4к 60фпс hdr відео. То хто тут перший балабол який тріпається і не може нічого довести?yuriy_dd: ↑ 11.01.2026 08:19виглядати балаболом який може лише тріпатись і нічого не може довести
Відправлено через 5 хвилин 51 секунду:
А 6% це вже не прогрес? Прогрес цк лише коли 50%+ маркетингових відсотків тобі намалювали, коли з 10.9% стало 11.9% - оце прогрес, оце тоді тільки Юра наярює. А +6% то фігня, згоден, прогресом і не пахне.
-
yuriy_dd
Member
що поганого в самому базовому маку? невже там швидкість мало-потоку гірша ніж в М4 Мах?RoMiLiUs: ↑ 10.01.2026 05:05і самим базовим маком
але ж я даю тести на відміну від вас. По вашій логіці - я знаю значно більше ніж ви. Це вас бісить?RoMiLiUs: ↑ 10.01.2026 05:05В сенсі знань ти нуль. Абсолютний нуль. Ти не знаєш нічого окрім тестів на ютубі
ви як мала дитина що хоче іграшку, просто хоче, і реве і кричить до батьків. Може у вас будуть докази?RoMiLiUs: ↑ 10.01.2026 05:05Аргументів в тебе нуль. Немає. Явні признаки дислексії і проблеми з читанням та/або розумінням прочитаного
що саме вам пояснити?dext: ↑ 10.01.2026 12:07це говорить людина, яка не розуміє різниці між SoC та ЦП і постійно жонглює результатами в темі?
я знаю що були. В мене хромбуки буки на х86 без охолодження. А ви готові спробувати порівняти швидкодію цих що ви навели з сучасними М4? чи зробити ще один крок - у вас забракне знань?dext: ↑ 10.01.2026 12:18це знову відверта брехня https://www.ultrabookreview.com/6520-fanless-ultrabooks
тому що подібний клас пристоїв x86 існував задовго до того, як яблуко його "винайшло"
малопоточних навантажень які стрімко виникають і пропадають - це основна робота для звичайного користувачаAlexsandr: ↑ 10.01.2026 15:43 в одно-потоці MacBook air з пасивний може працювати скільки хоч довго
Как много таких нагрузок в жизни?
саме тому наприклад Інтел - випускає проци з лише 2-ма потужними ядрами, а на смартах - лише одне потужне ядро
до речі - компіляція - це не є задачею звичайного користувача. Хоча я компілюю і досить часто.dext: ↑ 10.01.2026 22:33Мене цікавлять реальні задачі - компіляція, перегляд відео
-
AntonyKandaurov
Member
Взяв до купи склав якийсь якийсь ноутбучний початковий і5 на 10 потоків і топовий смартфонний процесор із одним потужним ядром, яке просто більш високочастотне ніж кластер п ядер на 2.4ггц аби при гортанні сторінок не було мікрофрізів. І там і там задачі однакові але клас пристроїв різний. Але Юра взяв склав все в одну купу і сидить радіє.yuriy_dd: ↑ 11.01.2026 11:01саме тому наприклад Інтел - випускає проци з лише 2-ма потужними ядрами, а на смартах - лише одне потужне ядро
-
RoMiLiUs
Member
Бо це для лохів. Нормальні погромізди не купляють базові маки. Це більше тягне типу як три роки збирав гроші і тепер пилинки здуваєш з нього і зберігаєш в целофановому пакеті. Доторкнувся до емейзінгу і отримав Просвітлення.yuriy_dd: ↑ 11.01.2026 11:01що поганого в самому базовому маку?
Погромізд, який сенс тобі доводити щось, якщо ти читати і аналізувати не вмієш. Я тобі вже пропонував, але ти злився. Як завждиyuriy_dd: ↑ 11.01.2026 11:01але ж я даю тести на відміну від вас. По вашій логіці - я знаю значно більше ніж ви. Це вас бісить?
Востаннє редагувалось 11.01.2026 14:29 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 3 разів.
-
AntonyKandaurov
Member
Ну ще й гарна протиосколкова броня. Новина про це була притягнута неначе будь який інший ноут не затримав би осколок так само як і мак.RoMiLiUs: ↑ 11.01.2026 14:24Доторкнувся до емейзінгу і отримав Просвітлення.
-
yuriy_dd
Member
так я взагалі не розумію хто купує дорогі макбук про - краще купити 2 пристрої - макбук ейр + мак студіо - і дешевше буде і більше потужно і без тротлінгу.RoMiLiUs: ↑ 11.01.2026 14:24Бо це для лохів. Нормальні погромізди не купляють базові маки
але я не заявляв що я маю дуже багато досвіду з маками.RoMiLiUs: ↑ 29.12.2025 18:23В мене значно більше досвіду з мак девайсами
Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
мене цікавить лише прогрес і енергоефективність. Був би просто на лінукс - мені би було краще
Відправлено через 11 хвилин 34 секунди:
але наявність цього всього - все одно не допомагає вам зробити хоч якісь тести
який висновок напрошується?
-
RoMiLiUs
Member
yuriy_dd
Тести чого саме? Автономність мака закінчується рівно там, де починається нормальне навантаження. Батарея просто тане. Ну а якщо дивитись ютуб і тг під час блекаутів, то годин 20 може й протримається.
І то там є ще такий момент читерства. От ти сильно навантажив Макбук на пів години і він там умовно сів на 10 відсотків. Умовно. А потім за наступну годину-другу в простої десь ще 25-30 пропадає. Ну це щоб емейзінг не сильно випаровувався.
Тести чого саме? Автономність мака закінчується рівно там, де починається нормальне навантаження. Батарея просто тане. Ну а якщо дивитись ютуб і тг під час блекаутів, то годин 20 може й протримається.
І то там є ще такий момент читерства. От ти сильно навантажив Макбук на пів години і він там умовно сів на 10 відсотків. Умовно. А потім за наступну годину-другу в простої десь ще 25-30 пропадає. Ну це щоб емейзінг не сильно випаровувався.
Востаннє редагувалось 11.01.2026 19:50 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 1 раз.