Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
oletym
Junior
Шановні колеги.
Прошу допомоги у виборі монітора ігрового, 27 дюймів, Full HD.
Ввідні дані:
Пацан, 9 клас.
Бюджет до 10000 грн.
Картка планується RTX5060.
Конфігурація його компа:
проц - Ryzen 5 3600
память - 2 по 8 гігабайт
мама - TUF GAMING A520M-PLUS
БП - CHIEFTEC 550W
Прошу допомоги у виборі монітора ігрового, 27 дюймів, Full HD.
Ввідні дані:
Пацан, 9 клас.
Бюджет до 10000 грн.
Картка планується RTX5060.
Конфігурація його компа:
проц - Ryzen 5 3600
память - 2 по 8 гігабайт
мама - TUF GAMING A520M-PLUS
БП - CHIEFTEC 550W
-
FirstTDM
Member
Ну.. такое... это было давно и на сегодня:Nikolay Yeryomenko: ↑ 09.01.2026 17:59А хіба до певної кількості битих пикселів не вважається допустимим?
* большинство приличных фирм разрешают за 300-400 грн. провести проверку перед покупкой конкретного экземпляра на битые пикселы...
Имхо, при цене оледа - эти расходы на проверку ни о чем... так спокойнее... а потом - по гарантии...
Отправлено спустя 5 минут 48 секунд:
* ASUS TUF Gaming VG279Q3Roletym: ↑ 09.01.2026 18:36Прошу допомоги у виборі монітора ігрового, 27 дюймів, Full HD. Бюджет до 10000 грн.
* Dell P2725HE
* MSI Modern MD2712PW
-
Filabatya
Member
шо дійсно фулл хд порадили
в людини монік фулл хд в профілі, він може і не знає що за ці гроші пристойні 2к вже
длсс кваліті фпс підлікує в 2к,та навіть баланс, якщо в батлу буде рубати, а от 82ррі ніщо вже не витягне
длсс кваліті фпс підлікує в 2к,та навіть баланс, якщо в батлу буде рубати, а от 82ррі ніщо вже не витягне
-
Patruletz
Member
то магазин робить таку послугу перевірки на пікселі, коли монітор їде доставкою в інше місто.FirstTDM: ↑ 09.01.2026 19:55* большинство приличных фирм разрешают за 300-400 грн.
-
oletym
Junior
Filabatya
У мій профіль не дивіться, мій монік Command and Conquer Renegade і шахмати з павуком з сімки витягує повністю
Якщо переіначити запит, то буде так - ігровий монітор 27 дюймів під RTX5060 8 Gb. Хоче частоту не менше 144 Гц.
У мій профіль не дивіться, мій монік Command and Conquer Renegade і шахмати з павуком з сімки витягує повністю
Якщо переіначити запит, то буде так - ігровий монітор 27 дюймів під RTX5060 8 Gb. Хоче частоту не менше 144 Гц.
-
Filabatya
Member
не беріть фулл хд, дивіться 2к в цьому діапазоні, вони всі зараз 144гц+ поставите длсс кваліті тай буде норм, воно не фонтан на 27 дюймах то фулл хд
він ж не буде вічно кс і батлу грати, захочеться відьмака рдр2 кіберпанк
він ж не буде вічно кс і батлу грати, захочеться відьмака рдр2 кіберпанк
-
oletym
Junior
-
Filabatya
Member
oletym
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... t=priceAsc розімію що за бюджетом(можна в оплату частинами)
там в відгуках чудове порівняння якраз з леново, просто подивіться на чорну заливку
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... t=priceAsc розімію що за бюджетом(можна в оплату частинами)
там в відгуках чудове порівняння якраз з леново, просто подивіться на чорну заливку
-
Свегер
Member
Nutbar
...
Доречі, з приводу ШІМ. В більшості (крім одного) з цих моніторів, заявлено Flicker-free, тому, це стробоскопічне миготіння, мабуть, буде, або якесь високочастотне, або якесь інше (відмінніше від ШІМ)
Цікаво буде глянути огляд, одного з таких моніків на тому ж Rtings, що він з себе являтиме.
Відправлено через 48 секунд:
...
oletym
Згоден з вами, застосування стробоскопії, як якесь новітнє/проривне відкриття у VRR технології, виглядає досить дивно. Неначе, якась спроба реанімувати G-Sync. Подивимося, що з цього вийде. Скоро, люди почнуть ділиться першими враженнями від використання. Бо, на Reddit вже давно чекають на перші зразки/моделі з цією фітчею. Але ці монітори, не із дешевих (по ціні Оледу), тому, масово їх розкуповувати, навряд чи будуть (в першу чергу, скоріше за все, зацінять поціновувачі швидкого/шутерського геймінну)Nutbar: ↑ 09.01.2026 17:56 Я так розумію, це поєднання технології BFI з VRR. І звучить як якийсь кошмар. Коли всі жаліються на наймʼякшу ШІМ, ці спеціально роблять стробоскопЯк bfi ніхто не використовув за винятком дуже специфічних сценаріїв, так і оце непорозуміння також не будуть.
...
Доречі, з приводу ШІМ. В більшості (крім одного) з цих моніторів, заявлено Flicker-free, тому, це стробоскопічне миготіння, мабуть, буде, або якесь високочастотне, або якесь інше (відмінніше від ШІМ)
Цікаво буде глянути огляд, одного з таких моніків на тому ж Rtings, що він з себе являтиме.
Відправлено через 48 секунд:
...
oletym
Щодо цього монітора - Lenovo Legion R27qe Gen 2 (68C7GAC3UA). Якогось детального огляду на нього я в ін-ті не знайшов. Як варіант, ось тут можна трішки почитати. Також, на різних сайтах, прочитайте про нього відгуки, щоб не було, якогось сильного негативу. А дома, після купівлі (протягом двох тижнів - терміну на протязі якого, якщо щось не підійде чи не сподобається, можна повернути монітор. Головне, в цей період, не знімайте ніяких плівочок і наліпок з монітора, щоб в разі поверненя не виникало питання з приводу товарного виду монітора) перевіряйте на всілякі можливі дефекти - биті пікселі, сильні засвідчення, сильно виражений глоу-ефект, якісь нерівномірності відображення відтінків в однотонному зображенні. В холодну пору року, вмикати дома монітор після купівлі, можна (бажано), десь тільки через 6-8 годин, щоб не утворився конденсат, який з часом, потім, може створити проблеми. Перевірку, робити краще у вечірній час (в темряві дефекти краще виражені) за допомогою однотонних різнокольорових зображеннь, щось на зразок такого, чи чогось подібного, в ін-ті вистачає схожих сайтів.oletym: ↑ 09.01.2026 22:13 Поки що розглядаю цей:
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
-
Yurius
Member
https://comfy.ua/monitor-igrovij-gigaby ... nitor.html цей цікавіше і трохи дешевше.oletym: ↑ 09.01.2026 22:13Поки що розглядаю цей:
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
-
walkman3000
Member
oletym
AOC Q27G4ZR
AOC Q27G4ZR
-
oletym
Junior
Дякую всім за допомогу, кинув малому посилання, нехай вибирає далі сам.
https://hotline.ua/ua/computer/monitory ... 4-26294629
Собі, я б вибирав щось на S-PVA 16:10 на старих добрих лампах, але на жаль їх більше не роблять.
Після заміни Samsungа 970P на BenQ BL2411 в 2013 році мої очі місяць настроювались, спочатку вилазили
, а потім якось привикли.
Відправлено через 2 години 34 хвилини 53 секунди:
Filabatya
Дякую, малий спинився на нім
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... t=priceAsc
https://hotline.ua/ua/computer/monitory ... 4-26294629
Собі, я б вибирав щось на S-PVA 16:10 на старих добрих лампах, але на жаль їх більше не роблять.
Після заміни Samsungа 970P на BenQ BL2411 в 2013 році мої очі місяць настроювались, спочатку вилазили
Відправлено через 2 години 34 хвилини 53 секунди:
Filabatya
Дякую, малий спинився на нім
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... t=priceAsc
-
Filabatya
Member
ах ви куркуль, чудовий вибір, хоч зон пісвітки і не багато, але ціна відповідна 
уважно оглядайте свій екземпляр на розетці багато негативних відгуків по браку
уважно оглядайте свій екземпляр на розетці багато негативних відгуків по браку
-
walkman3000
Member
oletym
враховуйте що це VA, тому не дивуйтесь гхостингу коли малой буде рубати в CS або щось схоже. можливо налаштування овердрайву частково вирішить проблему
враховуйте що це VA, тому не дивуйтесь гхостингу коли малой буде рубати в CS або щось схоже. можливо налаштування овердрайву частково вирішить проблему
-
TvoqBatya
Junior
Доброго времени суток
Помогите с выбором, нужен 2к мин 180-200гц, в основном для игр и дефолтного серфа браузера. Остановился на Asus TUF Gaming VG27AQML1A, но такое чувство что абсолютно все в 2025 разучились делать мониторы, у каждой модели лотерея когда вылезет брак по отзывам. Бюджет в районе 15к, оледы я так понял в этом бюджете вообще не найти, там все минимум от 25к
Помогите с выбором, нужен 2к мин 180-200гц, в основном для игр и дефолтного серфа браузера. Остановился на Asus TUF Gaming VG27AQML1A, но такое чувство что абсолютно все в 2025 разучились делать мониторы, у каждой модели лотерея когда вылезет брак по отзывам. Бюджет в районе 15к, оледы я так понял в этом бюджете вообще не найти, там все минимум от 25к
-
walkman3000
Member
мусор, который стоит как Alienware AW2723DFTvoqBatya: ↑ 10.01.2026 15:02Остановился на Asus TUF Gaming VG27AQML1A
-
TvoqBatya
Junior
Ну мб Alienware/LG и хорошие, только проблема что я их вообще не вижу в магазинах чтобы приехать на место и проверить на те же пиксели битые, а брать онлайн с таким % брака как читаю чёт не варик вообщеwalkman3000: ↑ 10.01.2026 15:29мусор, который стоит как Alienware AW2723DFTvoqBatya: ↑ 10.01.2026 15:02Остановился на Asus TUF Gaming VG27AQML1A
-
walkman3000
Member
почти в любом отделениии новой почты есть розеткаTvoqBatya: ↑ 10.01.2026 15:46Ну мб Alienware/LG и хорошие, только проблема что я их вообще не вижу в магазинах чтобы приехать на место и проверить на те же пиксели битые, а брать онлайн с таким % брака как читаю чёт не варик вообще
-
FirstTDM
Member
Просто наступила эпоха оледов, а на устаревшие IPS/VA всем как-бы всё равно...TvoqBatya: ↑ 10.01.2026 15:02такое чувство что абсолютно все в 2025 разучились делать мониторы,
-
TvoqBatya
Junior
Только ips все ещё самая популярная матрица, так как не все хотят 1к$ отдавать за олэд, да и за столько лет технологии иметь такое кол-во брака сейчас как то не нормFirstTDM: ↑ 10.01.2026 17:42Просто наступила эпоха оледов, а на устаревшие IPS/VA всем как-бы всё равно...TvoqBatya: ↑ 10.01.2026 15:02такое чувство что абсолютно все в 2025 разучились делать мониторы,