Новости
Последние статьи и обзоры
Вибір процесора
-
Gf_ki11er
Member
Выбираем процессор
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу
Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
-
proos
Member
vdemeshko
дяка, не увидел тему
дяка, не увидел тему
-
sirifil
Junior
-
Yurius
Member
ми нічого не зрозуміли
-
sirifil
Junior
Чорне пятно на фоткі
-
r1d3r
Member
Якщо не працює - так
Якщо працює - ні
-
Yurius
Member
забрали?це той що 11к з монобазару?sirifil: ↑ 10.01.2026 10:59Чорне пятно на фоткі
-
sirifil
Junior
Так. Пятно відмилось спиртом))Yurius: ↑ 10.01.2026 18:23забрали?це той що 11к з монобазару?sirifil: ↑ 10.01.2026 10:59Чорне пятно на фоткі
Попередній тест пройшов успішно
Завтра буду збирати
-
Yurius
Member
Воно выглядело як бруд такsirifil: ↑ 10.01.2026 19:56Так. Пятно відмилось спиртом))
Попередній тест пройшов успішно
Завтра буду збирати![]()
-
oversteve
Member
підкажіть плз хто знає, час від часу натикаюся на інфу, що на трей процесори дається насправді 12 місяців гарантії виробника і те, що пишуть про 3 роки то типу на розсуд магазину, от власне цікавить чи правда, чи ні
-
Agoris
Member
Вітаю, друзі. Допоможіть будь ласка з дилемою.
Маю таку систему:
I3 10100f під gammax300
Asus prime b460m k
Ddr4 2666mhz 2x8
Rx 9060xt 16gb
От нещодавно купив відяху, і думав все інше обновити, але як завжди буває, вийшов форс мажор.
Так от, чи має сенс змінити цей і3 на і5 типу 10400/10600 щоб отримати більше продуктивності в бф6, чи немає сенсу? В бф6 впирається в проц і починаються лаги.
Грошей на повну зміну сокета немає зараз, а кілька тисяч на процесор є, але чи дасть це ефект.
Маю таку систему:
I3 10100f під gammax300
Asus prime b460m k
Ddr4 2666mhz 2x8
Rx 9060xt 16gb
От нещодавно купив відяху, і думав все інше обновити, але як завжди буває, вийшов форс мажор.
Так от, чи має сенс змінити цей і3 на і5 типу 10400/10600 щоб отримати більше продуктивності в бф6, чи немає сенсу? В бф6 впирається в проц і починаються лаги.
Грошей на повну зміну сокета немає зараз, а кілька тисяч на процесор є, але чи дасть це ефект.
-
Alcostoper
Junior
Можно 10400 воткнуть, он и стоит недорого. Но потом тебе продавать что 10100, что 10400. У тебя есть память, есть бп, есть оперативка - купи плату на 1700ый и 12400 и хватит ещё года 4-5 для средней вк. Может в будущем воткнёшь 14400, хотя оно уже будет бессмысленно, так как уже будет ддр6.Agoris: ↑ 01.02.2026 08:52 Вітаю, друзі. Допоможіть будь ласка з дилемою.
Маю таку систему:
I3 10100f під gammax300
Asus prime b460m k
Ddr4 2666mhz 2x8
Rx 9060xt 16gb
Если втыкать процессор в 1200ый, то сразу 10700, чтоб один раз и надолго. Личное мнение
n: на всяких тестах best combo cpu/gpu 12400 раскрывает всё вплоть до 5060ti без потери фпс при сравнении с 13900к. Просто чтоб знал
Последний раз редактировалось Alcostoper 01.02.2026 08:59, всего редактировалось 1 раз.
-
Yurius
Member
Сенсу десь 10-20%, тобто практично немаAgoris: ↑ 01.02.2026 08:52Так от, чи має сенс змінити цей і3 на і5 типу 10400/10600 щоб отримати більше продуктивності в бф6, чи немає сенсу? В бф6 впирається в проц і починаються лаги.
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
+Alcostoper: ↑ 01.02.2026 08:58Можно 10400 воткнуть, он и стоит недорого. Но потом тебе продавать что 10100, что 10400. У тебя есть память, есть бп, есть оперативка - купи плату на 1700ый и 12400 и хватит ещё года 4-5 для средней вк. Может в будущем воткнёшь 14400, хотя оно уже будет бессмысленно, так как уже будет ддр6.
Если втыкать процессор в 1200ый, то сразу 10700, чтоб один раз и надолго. Личное мнение
продай комплект проц+материнка і йди на 1700.
-
AndP
Member
на ТРЕЙ версии, гарантия только от магазина, так как они не предназначены для розничной торговли. На сайте АМД, так и написано, что ТРЕЙ версии не имеют гарантии производителя.oversteve: ↑ 19.01.2026 12:24 підкажіть плз хто знає, час від часу натикаюся на інфу, що на трей процесори дається насправді 12 місяців гарантії виробника і те, що пишуть про 3 роки то типу на розсуд магазину, от власне цікавить чи правда, чи ні
Відправлено через 7 хвилин 6 секунд:
С сайта: ПРИМЕЧАНИЕ: Если ваш процессор был приобретен отдельно и не поставлялся в запечатанной розничной упаковке, гарантийное обслуживание будет осуществляться продавцом, у которого вы его приобрели, а не компанией AMD. Условия 3-летней ограниченной гарантии на процессор AMD Processor in a Box (PIB) см. в сопроводительном документе, а также контактную информацию партнеров AMD Global и System Builder Partners для получения дополнительной информации о гарантии.
-
vdemeshko
Member
та и AM4 вполне вариант, учитывая, что уже есть 16Гб DDR4 (хотя 32Gb тоже не помешает в целом, но цены на память не айс для апгрейда. Хотя докупить еще 2х8 и попытаться их в режиме DDR4-3000\3200 завести с вменяемыми таймингами как вариант )Yurius: ↑ 01.02.2026 09:00продай комплект проц+материнка і йди на 1700.
-
oversteve
Member
Підкажіть плз, питання по Райзенах і їх андервольту, треба зібрати відносно простеньку ітх систему із 7600-7700 (як варіант 9600), а я по суті на інтелах сижу і від того як воно працює на амд троха далекий. Я так розумію, що на А620 з андервольтом зовсім напряг, наскільки він взагалі потрібний для цих проців і який буде профіт від андервольту порівняно зі стоком, якщо скажемо поставити ліміт температури десь 80-85 градусів?
-
Piter Cantrope
Member
oversteve
Процесори 7000 серії без X доволі неважко охолодити, як і процесори 9000. 7500f, 7700, 9600x не є аж такими гарячими. Ну відносно, бо побачити 80+ градусів можна, звичайно ж, але то не 7700X, який може стукати в 95C навіть під водою.
На A620 нема PBO, і це, звичайно ж, неприємно. Я райзени навіть на підсвідомому рівні вже асоціюю з курвою. Але працювати воно буде і без того. Тільки споживати і грітись більше.
Процесори 7000 серії без X доволі неважко охолодити, як і процесори 9000. 7500f, 7700, 9600x не є аж такими гарячими. Ну відносно, бо побачити 80+ градусів можна, звичайно ж, але то не 7700X, який може стукати в 95C навіть під водою.
На A620 нема PBO, і це, звичайно ж, неприємно. Я райзени навіть на підсвідомому рівні вже асоціюю з курвою. Але працювати воно буде і без того. Тільки споживати і грітись більше.
-
oversteve
Member
дякую, по 7700Х то суто в стоці такі температури? я взагалі шось думав, що Х від звичайного майже нічим толком не відрізняється на практиці, якщо не дивитися на тдпPiter Cantrope: ↑ 03.02.2026 19:43 oversteve
і ще питання, десь на редіті натикався на інфу, що при даунвольті починають вилазити проблеми з інтегрованою графікою, дійсно таке є чи якась дичина?
-
Piter Cantrope
Member
oversteve
7700X, 7600X, 7950X - дуже гарячі проци. У них задерті частоти, і в стоці вони впевнено прямують до 95С навіть під хорошим охолодженням.
Даунвольт ядер проца не впливає на графіку. Інтегрована графіка в 7000 і 9000 сидить на іншому куску кремнію. Графіка в IOD, ядра в CCD.
Інтегрована графіка має свої налаштування напруги і PBO, і її теж можна даунвольтити, і таким чином отримати нестабільність. Але з ядрами то не пов'язано.
Відправлено через 11 хвилин 57 секунд:
Якщо є побоювання з приводу температур, найкращим вибором буде 9600X. На барахолці є вони і з алі без гарантії, і з гарантією.
Ну або 7600.
7700X, 7600X, 7950X - дуже гарячі проци. У них задерті частоти, і в стоці вони впевнено прямують до 95С навіть під хорошим охолодженням.
Даунвольт ядер проца не впливає на графіку. Інтегрована графіка в 7000 і 9000 сидить на іншому куску кремнію. Графіка в IOD, ядра в CCD.
Інтегрована графіка має свої налаштування напруги і PBO, і її теж можна даунвольтити, і таким чином отримати нестабільність. Але з ядрами то не пов'язано.
Відправлено через 11 хвилин 57 секунд:
Якщо є побоювання з приводу температур, найкращим вибором буде 9600X. На барахолці є вони і з алі без гарантії, і з гарантією.
Ну або 7600.
-
oversteve
Member
Piter Cantrope
троха вище людина писала, що трей = гарантія від магазину (хоча деякі магазини пишуть від виробника), і я х з чи можна в такому випадку сподіватися на адекватну гарантію
троха вище людина писала, що трей = гарантія від магазину (хоча деякі магазини пишуть від виробника), і я х з чи можна в такому випадку сподіватися на адекватну гарантію
-
Piter Cantrope
Member
oversteve
От по гарантії не підкажу. Я тільки навів приклад. Особисто в мене за все життя жоден процесор не згорів, не деградував, не пошкодився чи ще якимось чином втратив свої властивості, або врізав дуба
Тому на гарантію на проци я дивлюся крізь пальці, і беру там, де дешевше. І надалі буду так вчиняти. Ну допоки не обпечусь 
От по гарантії не підкажу. Я тільки навів приклад. Особисто в мене за все життя жоден процесор не згорів, не деградував, не пошкодився чи ще якимось чином втратив свої властивості, або врізав дуба