Новини
Останні статті і огляди
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
destructX
Member
Так він ще дорожче вище перелічених, ні?spong: ↑ 14.12.2025 20:40а що з прошивкою не так ?7mindfields: ↑ 07.11.2025 14:16
2.5 sata? 850/860/870 evo (870 одразу оновлювати прошивку, інакше може посипатися),
destructX
WD Black SN770 2 TB а як щодо цього ?
Ну й по тестам, 2тб не дуже, на відміну від 1тб версій, там шось з чіпами пам'яті. Ну й за його ціну є варіки смачніші
-
spong
Member
Найшов за 5900, звісно не факт що це правдаdestructX: ↑ 14.12.2025 20:52 Так він ще дорожче вище перелічених, ні?
Ну й по тестам, 2тб не дуже, на відміну від 1тб версій, там шось з чіпами пам'яті. Ну й за його ціну є варіки смачніші
-
7mindfields
Member
Одразу диск починає сипатись, якщо не оновити пзspong: ↑ 14.12.2025 20:40 а що з прошивкою не так ?
-
destructX
Member
Гляньте огляди, останнє шо пам'ятаю то це шо 770 2тб - проблемний, тож не рекомендуюspong: ↑ 14.12.2025 21:05Найшов за 5900, звісно не факт що це правдаdestructX: ↑ 14.12.2025 20:52 Так він ще дорожче вище перелічених, ні?
-
AviatoR
Junior
Доброго дня!
Посоветуйте пожалуйста надежный ССД на бюджет 3,5-4к.
Они сильно подорожали. На примете у меня был WD SN7100. Жалею что не взял его, когда он стоил 2,5к совсем недавно ))) Думаю, потом докуплю. Ага...теперь это "потом" в два раза дороже...
Например неплохие цены (в нынешних реалиях) на МСИ Спатиум или Гигабайт Ген4. Но я не разбираюсь что лучше и почему (не обязательно те, что я написал)
По работе каких то больших потоковых файлов не будет. Все файлы у меня мелкие. Работа в программах. Типа Фотошоп, 3Д. Проч. Игры. Несложные. Типа танков. Короче ничего такого что будет конкретно нагружать эту ССДшку. Никакого там видео, стримов и прочей такой фигни...
Или же лучше насобирать все таки на Вестерн Диджитал? Ну от ССД с системой же напрямую зависит работоспособность компа. Надо чтобы работало как часы ))
Посоветуйте пожалуйста надежный ССД на бюджет 3,5-4к.
Они сильно подорожали. На примете у меня был WD SN7100. Жалею что не взял его, когда он стоил 2,5к совсем недавно ))) Думаю, потом докуплю. Ага...теперь это "потом" в два раза дороже...
Например неплохие цены (в нынешних реалиях) на МСИ Спатиум или Гигабайт Ген4. Но я не разбираюсь что лучше и почему (не обязательно те, что я написал)
По работе каких то больших потоковых файлов не будет. Все файлы у меня мелкие. Работа в программах. Типа Фотошоп, 3Д. Проч. Игры. Несложные. Типа танков. Короче ничего такого что будет конкретно нагружать эту ССДшку. Никакого там видео, стримов и прочей такой фигни...
Или же лучше насобирать все таки на Вестерн Диджитал? Ну от ССД с системой же напрямую зависит работоспособность компа. Надо чтобы работало как часы ))
-
XXXshadyXXX
Member
AviatoR
3.5-4 тыщи... На 512gb что ли?
3.5-4 тыщи... На 512gb что ли?
-
AviatoR
Junior
Да. Мне просто больше не надо. Ну например я сейчас сижу с ХДД где С = 250 Гб. И то у меня 50Гб - еще свободных 
-
XXXshadyXXX
Member
AviatoR
Ну за 4 тыщи можно взять б.у с условного пром юа на 1tb Samsung PM981a(oem версия 970 Evo plus) , главное под радиатор его. А так глянул хотлайн, чего то интересного с драм кэшем что бы pcie 4.0 был и не qlc и нету...
Ну за 4 тыщи можно взять б.у с условного пром юа на 1tb Samsung PM981a(oem версия 970 Evo plus) , главное под радиатор его. А так глянул хотлайн, чего то интересного с драм кэшем что бы pcie 4.0 был и не qlc и нету...
-
fludimir
Member
XXXshadyXXX
Пару месяцев назад взял практически неюзаный pm91a 1tb за 2700, неужели и ссд так взлетели цены?
Я уж молчу про новый KC3000 2тб года полтора назад ровно за $100
Пару месяцев назад взял практически неюзаный pm91a 1tb за 2700, неужели и ссд так взлетели цены?
Я уж молчу про новый KC3000 2тб года полтора назад ровно за $100
-
AviatoR
Junior
Да уж. Цены капец. Спасибо за ответы. Значит "чуда не существует" и буду собирать на вменяемый. Ну типа ВД или КС3000...
-
nikelamoc
Junior
День добрый, сейчас ищу быстрый ссд себе, что скажете про ADATA Legend 970 PRO 1 TB ? Он вродебы быстрый и не особо дорогой. За 6к есть на Хотлайне
https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... t=priceAsc
https://hotline.ua/ua/computer-diski-ss ... t=priceAsc
-
oletym
Junior
nikelamoc
На рахунок ціни - це недогляд продавців, з понеділка виправляться.
Рекордсмен з енергоспоживання та вентилятор дуже шумний.
https://www.techpowerup.com/review/adat ... -tb/7.html
На рахунок ціни - це недогляд продавців, з понеділка виправляться.
Рекордсмен з енергоспоживання та вентилятор дуже шумний.
https://www.techpowerup.com/review/adat ... -tb/7.html
-
nikelamoc
Junior
Спасибо за ссылку.
А не подскажите, в текущих реалиях, быстрый ссд на 1 или 2 тб, чтобы вы порекомендовали ?
А не подскажите, в текущих реалиях, быстрый ссд на 1 или 2 тб, чтобы вы порекомендовали ?
-
Nouriel
Member
oletym
ну сьогодні середа ціна не помінялась))
nikelamoc
лишився один в енко хватай поки є)
ну сьогодні середа ціна не помінялась))
nikelamoc
лишився один в енко хватай поки є)
-
sensey
Member
Народ хто в темі підкажіть чи нормальні ссд SDCQNRY-512G від WD більш відомі як WD SN810 в даному випадку із ноутів НР.
-
sensey
Member
Що взагалі ніхто не юзав? НЕ вже погані?
-
Artem_K
Member
Трохи оффтопу - психологічний поріг ціни пробито.
- спойлер
-
daesz
Member
Зараз ще й на хдд ціни підуть вгору, бо ссд купляти буде одиницям по кишені..
-
Kirakishou
Member
daesz
Вони вже пішли вгору, я відслідковую хдд на чотири терабайта типу вд блю та інші бюджетні, то ціни на них вже піднялися.
Зараз шкодую, що віддав родичам і колегам на роботі свої сата ссд, коли перейшов на нвме. Хоча на роботі я віддав при умові, що коли куплять партію ссд, то я візьму собі звідти один новий в свій робочий пк, але бухгалтерія не змогла провести тендер, бо коли я писав службову, то закладав одні ціни, причому з запасом, а тепер вони втричі подорожчали і ніхто зі старими цінами зайти на торги не захотів. Зараз за ці гроші ми можемо придбати хіба що на 128 гігабайт.
Вони вже пішли вгору, я відслідковую хдд на чотири терабайта типу вд блю та інші бюджетні, то ціни на них вже піднялися.
Зараз шкодую, що віддав родичам і колегам на роботі свої сата ссд, коли перейшов на нвме. Хоча на роботі я віддав при умові, що коли куплять партію ссд, то я візьму собі звідти один новий в свій робочий пк, але бухгалтерія не змогла провести тендер, бо коли я писав службову, то закладав одні ціни, причому з запасом, а тепер вони втричі подорожчали і ніхто зі старими цінами зайти на торги не захотів. Зараз за ці гроші ми можемо придбати хіба що на 128 гігабайт.
-
daesz
Member
Kirakishou
я десь пів року тому додав у закладки на розетці 3 моделі 2.5" 7мм, вони тоді були по 2.8-3к, зараз пише що жодного в наявності немає, але хто зна скільки їх немає в наявності, цілком можливо що вже декілька місяців і нова ціна буде значно вища
я десь пів року тому додав у закладки на розетці 3 моделі 2.5" 7мм, вони тоді були по 2.8-3к, зараз пише що жодного в наявності немає, але хто зна скільки їх немає в наявності, цілком можливо що вже декілька місяців і нова ціна буде значно вища
- спойлер