Новости
Последние статьи и обзоры
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор темы:
mklm
-
ApostolCV
Member
В общем история такая я малость перепутал.
Но смысл сохраняется. Есть классический DIN5 At есть под IBM
Назначение пин 3 разный в теории может не обнаруживается клава.
Так у меня есть два разных переходника под DIN5-PS/2
Но смысл сохраняется. Есть классический DIN5 At есть под IBM
Назначение пин 3 разный в теории может не обнаруживается клава.
Так у меня есть два разных переходника под DIN5-PS/2
-
offece-trader
Member
Методом научного тыка было выяснено, что в отличии от других материнок, на этой надо замкнуть 2 контакта на Keylock разъеме, и тогда все работает. Первый раз такое встречаю, везде было достаточно просто оставить этот разъем пустым.radical: ↑ 09.01.2026 05:40Keylock джамперoffece-trader: ↑ 09.01.2026 01:09 Еще про древние материнки. Материнка 386, в упор не видит клавиатуру, при том, что при включении лампочки на клавиатуре моргают как положено, а при попытке загрузки - но кейборд. Разъем порядке внешне, корозии рядом тоже нет. Куда смотреть на предмет пофиксить такое ?
-
offece-trader
Member
Вопрос
Если 387 сопроцессор на частоту 33 воткнуть в мать на частоту 40, оно работать нормально будет ? Есть какой то специальный тест для сопроцессоров ?
Если 387 сопроцессор на частоту 33 воткнуть в мать на частоту 40, оно работать нормально будет ? Есть какой то специальный тест для сопроцессоров ?
-
offece-trader
Member
Разжился наконец то китайским тестером для пост кодов. Там табло 2 х 2 под коды, есть где то внятная инструкция как эти коды интерпретировать и какие коды от каких биосов надо смотреть. В первую очередь интересуют старые системы 286/386/486/п1/п2.
-
ApostolCV
Member
offece-trader, если вы заказали "оригинал" то вам вместе с посткодером должна была прийти и мини книжечка с расшифровкой POST кодов. Но , это видимо не ваша ситуация.
Рекомендую поискать в инете.
Или подождать выходных раньше доступа к данной документации у меня не будет.
-
offece-trader
Member
Даже мысли не было, что может быть не "оригинал"ApostolCV: ↑ 12.01.2026 09:42 offece-trader, если вы заказали "оригинал" то вам вместе с посткодером должна была прийти и мини книжечка с расшифровкой POST кодов. Но , это видимо не ваша ситуация.
Если правильно нагуглил, то карточка вот такая:
- спойлер

-
Бумик
Member
https://www.n-fixer.com/?p=443offece-trader: ↑ 12.01.2026 11:05 Но я так понимаю что посткоды разные для разных биосов разных периодов ?
-
ApostolCV
Member
offece-trader, да такая.
У них кстати эти GAL/PAL чипы очень нежные и горят.
А Алишка шлёт мусор .. а так хотелось оживить
У них кстати эти GAL/PAL чипы очень нежные и горят.
А Алишка шлёт мусор .. а так хотелось оживить
-
offece-trader
Member
Я так понимаю если карта показывает прочерки, это значит что мать мертвая сразу ?
-
ApostolCV
Member
offece-trader, скорее всего, не обязательно. На некоторых матерях пост кодер может работать только в определенных слотах, или не работать из-за особенностей ОЕМ Биоса.
-
radical
Member
У меня на карте нули, если мать не подает признаков жизни.
-
Бумик
Member
Якого бренду ця карта?
- спойлер
-
ApostolCV
Member
Схожа на Inno3D
-
Бумик
Member
ApostolCV
Просто не гуглиться,якого вона бренду,та й мало інфи по ній. Але гадаю на сокет 7 супер з процом к6-2 500 мГц повинна підійти в самий раз.Бо зара там стоїть FX 5500,то жир для того конфігу,чи хто як вважає?Гадаю,що МХ 440 128 Мб більш би підійшла,але та,що в мене є,артефачить у 3Д (зкидував тут у топіку трохи раніше,як вона артефачить,хоча робить та драйвери стають,та й якісь дивні арти там).
Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
Та ще хтів спитати- що то за розєм на 26 пінів,що часто зустрічається на відюхах?На цій карті він уверху,ліворуч від радіатору.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
На ЖеФорс 3 теж такий є.
Просто не гуглиться,якого вона бренду,та й мало інфи по ній. Але гадаю на сокет 7 супер з процом к6-2 500 мГц повинна підійти в самий раз.Бо зара там стоїть FX 5500,то жир для того конфігу,чи хто як вважає?Гадаю,що МХ 440 128 Мб більш би підійшла,але та,що в мене є,артефачить у 3Д (зкидував тут у топіку трохи раніше,як вона артефачить,хоча робить та драйвери стають,та й якісь дивні арти там).
Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
Та ще хтів спитати- що то за розєм на 26 пінів,що часто зустрічається на відюхах?На цій карті він уверху,ліворуч від радіатору.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
На ЖеФорс 3 теж такий є.
-
leif
Member
Можливо, хтось не заходить на барахолку з тут присутніх, то про всяк випадок продублюю, що шукаю купити (не дешево) старі механічні клавіатури на світчах черрі Блек до 94 року включно, можливо навіть 95го.
Враховуючи специфіку топіку, думаю, вам не треба пояснювати тут, що ці клавіатури визначити легко принаймні по відсутності клавіші win на ній. Інші світчі не підходять, тільки черрі блек.
Під харвестинг світчів тож можуть бути пильні і брудні але не залиті.
Якщо раптом у когось є чи трапиться в майбутньому — пишіть
Враховуючи специфіку топіку, думаю, вам не треба пояснювати тут, що ці клавіатури визначити легко принаймні по відсутності клавіші win на ній. Інші світчі не підходять, тільки черрі блек.
Під харвестинг світчів тож можуть бути пильні і брудні але не залиті.
Якщо раптом у когось є чи трапиться в майбутньому — пишіть
-
Бумик
Member
leif
Є така,але не знаю,чи механічні тут клавіши.Як це взнати?
Ось фото з інету,але в мене точнісінько така модель.Якраз клавіши Віндовс нема та розєм ДІН5.
Щоправда,свічі білі.
Є отака чудова мамця.
Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
Да,на мамці відсутній вставний модуль Вай Фай (той,що біля розємів звуку),але ж не може бути так,що без нього вона робити не буде?Начебто,повинна.
Є така,але не знаю,чи механічні тут клавіши.Як це взнати?
Ось фото з інету,але в мене точнісінько така модель.Якраз клавіши Віндовс нема та розєм ДІН5.
Щоправда,свічі білі.
- спойлер
Є отака чудова мамця.
- спойлер
Відправлено через 3 хвилини 19 секунд:
Да,на мамці відсутній вставний модуль Вай Фай (той,що біля розємів звуку),але ж не може бути так,що без нього вона робити не буде?Начебто,повинна.
-
leif
Member
світчі мають бути точнісінько такими як у мене на аватарці зараз, можна з павуками, можна безБумик: ↑ 13.01.2026 14:40Є така,але не знаю,чи механічні тут клавіши.Як це взнати?
-
radical
Member
Feature connectorБумик: ↑ 13.01.2026 11:56 ще хтів спитати- що то за розєм на 26 пінів,що часто зустрічається на відюхах?На цій карті він уверху,ліворуч від радіатору.
-
Бумик
Member
Солодка парочка + ревун.
- спойлер
-
spoglyadach
Member
Якби проблема була з бівасом то на посткарті були б якісь ознаки життя, та й вона б виводила на дисплей щось, наприклад пропозицію завантажитись з резервної мікрухи. Не пам'ятаю якщо чесно, чи мала ця плата у випадку фейлура автоматично бутатись з резервної. Як варіант можна свапнути основну мікруху і поставити замість неї резервну, обидві одразу точно не мали померти. А так взагалі схоже за симптомами що їй прийшов кінець, вона взагалі раніше працювала і тихо вмерла чи була куплена і не перевірена?Бумик: ↑ 13.01.2026 14:40 Стартує один раз,секунд через 10 перезавантажується,а потім просто кулера крутяться і все.На пост карті чотири риски,але резет знімається.Живлення на проц є -1,3 вольти на кожній фазі.На память та на хаби начебто теж є напруга.Проц,хаби прогріваються.Може,щось з біосом?На мамці два флеши біосу.Є така вірогідність,що обидва заглючили,чи робочий заглючив так,що нема змоги завантажити резервний?Хто що скаже?
Відправлено через 6 хвилин 59 секунд:
Схожа на ноунеймБумик: ↑ 13.01.2026 11:28 Якого бренду ця карта?