Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
Непогано, вже відлигав?

Я сьогодні їхав додому по снігу і трох льоду, ругався про себе, бо як трошки веде стискаю руль і рука болить :gigi:
murzik
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
який ліхтар
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

dead_rat
Нормально, тільки болить увесь правий бік. Так, наче хтось дав добрячого копняка по ребрах. Не зміг зранку сніг прокинути, бо боляче праву руку підіймати. Буде мені наука)
murzik
Ліхтар мені якраз треба. Я мав гарний налобний, але позичив братові, а він його втопив.
Це я прикріпив на руль звичайний ручний, який мені колись подарували. Але треба щось саме для ровера.
murzik
Member

Повідомлення

Piter Cantrope
дивлюсь на фото - гарно ліхтар світить. думаю запитаю модель. а воно он як ...
бо вам тут будуть радити тактичні ліхтарі з вузьким лучом з якравістю "Супернової" за тисячі грн
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

murzik
Cвітить нормально. Але він ручний, і нема кріплення. Я його velcro ремінцями від блока живлення кріплю до руля. Але то не зручно, бо кожного разу як треба зарядити - мушу знімати і заново приклеювати. Моделі не знаю, його подарували колись давно на 1-й моїй роботі. То було років з 10 тому.
спойлер
PXL_20260108_095508527.jpg
Але налобний світив набагато краще. В ньому діод називався P50, здається. Світив як прожектор - зустрічні машини аж дальне світло вимикали.
waryag
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 08.01.2026 12:03Cвітить нормально. Але він ручний, і нема кріплення. Я його velcro ремінцями від блока живлення кріплю до руля. Але то не зручно, бо кожного разу як треба зарядити - мушу знімати і заново приклеювати. Моделі не знаю, його подарували колись давно на 1-й моїй роботі. То було років з 10 тому.
Типовий дешевий лінзовик з усіма мінусами (відсутність геметичності, надійність, розподіл світла). Як прожектор - то дуже оптимістично. Швидше - у лінзовика багато світла йде вверх, більше ніж у рефлекторника і набагато більше, ніж в нормальних фар.

кріплення повинно підійти таке
https://prom.ua/ua/p1305628375-krepleni ... otnoe.html

Якщо є гроші
https://fenix.ua/ua/velofara-fenix-bc26 ... -lm-21700/
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

waryag
Як прожектор світив налобний.
Цей, що на фото, світить просто нормально, нічого особливого.
Дякую :up:
Hotspur
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: 08.01.2026 12:03Але налобний світив набагато краще. В ньому діод називався P50, здається. Світив як прожектор - зустрічні машини аж дальне світло вимикали.
звичайний конвой S2+ і там під нього любе кастомне скло
waryag
Member

Повідомлення

Хтось купляв зимову резину?
Барбарис
Member

Повідомлення

waryag, з шипами чи як? У мене є швальбе 365 оверленд, всесезонка. Але снігом ще не їздив через пошкоджену ногу та не дуже чищені дороги.
З досвіду - зубаті шини і безкамерка добре тримаються, а ланцюги ржавіють навіть якщо їздити лише по снігу без реагентів. Щось ні віск, ні різні мастила не дуже захищали.
unique-neon
Member

Повідомлення

Барбарис
Щодо воску - так він і не стійкий до води. А так катаюсь в теплу пору, на парафіні, в дощі інколи потрапляю, мию на мийках високого тиску, то не помічав щоб касета/ланцюг ржавіли
waryag
Member

Повідомлення

З шипами. Минулого року було два хай легких, але падіння, тож ризикувати не хочеться.
Барбарис
Member

Повідомлення

unique-neon, ..., мав на увазі парафін. В дощ у мене і з мастилом нормально. А в сніг чомусь ні.

waryag, тоді мабуть ні. По тестах то зимова гума добре чіпляється, а от шипи лише для льоду.
Як я їздив, то по гладенькому льоду і безкамерка норм. Якщо горбатий(де люди топтались, наприклад) там шипи не врятують, бо немає площі контакту нормальної. Тут лище широкі покри та невисока швидкість підійде. І по асфальту та снігу на шипах теж не дуже. Широка зимова гума(або зубата) чи фет - найоптимальніше мабуть.
Минулу зиму на 47 мм на 27.5 по льоду снігу їздив.
До того на найнері 2.25 на дешманському чаоянгу, який в стоці стояв. На 1.7-1.8 держака не було. Це на 3 різних велах.
unique-neon
Member

Повідомлення

Барбарис
Так і зрозумів що парафін, коли писав відповідь, то мав на увазі віск=парафін
Барбарис
Member

Повідомлення

waryag, на ютубі є порівняння брендових шипованих шин, але йому декілька років.
1985god
Member

Повідомлення

моя краса приїхала, ВІРЮ в Україну !
спойлер
зображення_viber_2026-01-08_15-20-31-744.jpg
правда в коробці від Marin, але і Marin в 2х метрах від коробки . короче кажучи ніяк не зберусь із силами розібрати та запакувати все інше ... The Economist робить прогноз що я покатаюсь на своєму новому конику через півтора роки ... Цікаво це стратегічне мислення чи дурість купувати коника за 1,5 року до виїзду :shuffle: А поки переглядаю свої зимові покатушки перед війною :)

Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Piter Cantrope: 08.01.2026 10:44 murzik
Ліхтар мені якраз треба. Я мав гарний налобний, але позичив братові, а він його втопив.
Це я прикріпив на руль звичайний ручний, який мені колись подарували. Але треба щось саме для ровера.

https://videx.ua/catalog/velofari не реклама , хто купить із знижкою спробує ( дам хорошу знижку ! ) , і я собі теж куплю :shuffle:
Востаннє редагувалось 08.01.2026 18:50 користувачем 1985god, всього редагувалось 1 раз.
unique-neon
Member

Повідомлення

1985god
Нічого маріну не станеться за 1.5 роки)

Я байк брав наперед, коли долар різко підскочив, а гривневі ціни на моделі по місцю ще старі були
1985god
Member

Повідомлення

Барбарис: 08.01.2026 15:05 waryag, з шипами чи як? У мене є швальбе 365 оверленд, всесезонка. Але снігом ще не їздив через пошкоджену ногу та не дуже чищені дороги.
З досвіду - зубаті шини і безкамерка добре тримаються, а ланцюги ржавіють навіть якщо їздити лише по снігу без реагентів. Щось ні віск, ні різні мастила не дуже захищали.
я просто брав дешеві ланцюги заливав їх смачно аналогами ведешки до покатушок на роботу та міняв їх весною , мій зимовий пробіг був 12-16 км в день мінмум :shuffle:

Відправлено через 33 секунди:
unique-neon дякую за підтримку :super:
Барбарис
Member

Повідомлення

1985god, навіщо? По 300 грн. можна пластикові взяти швидкозє'мні поворотні. Алюмінієвий у мене десь за 400 з защіпкою, але теж чисто прямий. Це обмежує навісне, бо займає пряму ділянку. Поворотні більш універсальні.
1985god
Member

Повідомлення

Барбарис: 08.01.2026 18:55 1985god, навіщо? По 300 грн. можна пластикові взяти швидкозє'мні поворотні. Алюмінієвий у мене десь за 400 з защіпкою, але теж чисто прямий. Це обмежує навісне, бо займає пряму ділянку. Поворотні більш універсальні.
нічого не зрозумів , про що ти ?
Відповісти