Наступне покоління відеокарт GeForce RTX очікується в другій половині 2027-го

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Руся
Junior

Повідомлення

Пропоную обговорити Наступне покоління відеокарт GeForce RTX очікується в другій половині 2027-го

Новая линейка видеокарт будет только после решения проблем с памятью на ультра-чипах(?), ждем больше информации получается :)
Afit
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Наступне покоління відеокарт GeForce RTX очікується в другій половині 2027-го

Ждуни звісно заплачуть :weep: А ті хто вже перейшов будут не проти такого розвитку подій :-P Наше залізо довше буде актуальним, а це означає вимушені кроки по оптимізації майбутніх ігорь до сучасних реалій :banan:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Afit: 08.01.2026 13:11Ждуни звісно заплачуть А ті хто вже перейшов будут не проти такого розвитку подій Наше залізо довше буде актуальним
Ага... полностью согласен... это уже давно прогнозировалось - 2026-й год будет "спокойным" и без новых видях/процев... и т.д. ...да ничего принципиально нового не ожидается - выдыхаем и живем в реальности...
Bukakanga
Member

Повідомлення

плюс-минус ожидаемо. И в какой-то мере даже хорошо - на пару лет можно выдохнуть и даже надеяться, что игроделы хоть немного свои опусы будут оптимизировать.
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Поки що "вилами-по-воді", коротше кажучи... Ну, хоч приблизні чутки якісь вже почали з'являтись; я для себе орієнтувався взяти нову карту, після їх виходу і кількамісячної "обкатки", десь якраз в середині 2027-го. Думаю, що не помру, якщо і на першу половину 2028-го змістять, тут головне, ЩО запхають всередину і я не за відео-чіп (він-то якраз нормальним буде, в т.ч. і з точки зору прогресу технології), я за об'єми пам'яті і бітність шини... :rolleyes: Мрію про мінімум в 16Гб на 192 біта... Скільки б це, бляха-муха, в 2028-му вже там не коштувало б.
Afit: 08.01.2026 13:11 Ждуни звісно заплачуть :weep: А ті хто вже перейшов будут не проти такого розвитку подій :-P ...
► Трошки порву шаблони :D : я - якраз оцей самий ждун і я не проти такого розвитку подій для себе. :D Заплачу я зараз хіба, якщо моя 1660 "спечеться" - оце так, буде Горе... Доведеться миттєво і дуже по дурному перекваліфіковуватись із ждуна в дебіла, що купує 5070Ті вже "не вчора" :weep: .
► Також плакати доведеться, якщо не на чутках, а по факту раніше другої половини 2028-го або й 2029-го років нових карт не буде :rolleyes: ...
FirstTDM
Member

Повідомлення

МОНАХ: 08.01.2026 13:33дуже по дурному перекваліфіковуватись із ждуна в дебіла, що купує 5070Ті вже "не вчора"
Ох... а откуда такое самобичевание? Это же просто видяха, к тому же весьма неплохая. Что не так с 5070Ті и откуда характеристика "в дебіла" в отношении этого девайса? :eek:
leif
Member

Повідомлення

Зарано робити такі прогнози в світлі інших прогнозів — по ситуації на ринку пам'яті :)

Десь під кінець 26го буде трохи відніше, а поки такі чутки це ні про що. Занадто нестандартна ситуація на ринку :popcorn: :popcorn: продовжуємо спостереження
lividum
Member

Повідомлення

МОНАХ
припускаю, що ваша 1660 буду з вами ще років з 5 натужно пихтіти в пасьянс, поки "дебіли" будуть купувати актуальне зализо (5070)на пару років і грати в усі наявні новінки. А потім продадуть, додадуть 500-800 баксів і куплять нове актуальне залізо. І ви купите у них на олх їх 5070 і знову будете грати в пасьянс. І мріяти про 20Гб і 256 біт. :lol:
Сidonix
Member

Повідомлення

Ну мені з моїм конфігом нема чого переживати. А до 2027-го як раз відкладу гроші і на пару нових моніторів з DP 2.1 і на RTX 6090
МОНАХ
Member

Повідомлення

FirstTDM: 08.01.2026 13:39 Ох... а откуда такое самобичевание? Это же просто видяха, к тому же весьма неплохая. Что не так с 5070Ті и откуда характеристика "в дебіла" в отношении этого девайса? :eek:
► Коли б не оця байда з оперативною пам'яттю і 6000-на серія собі б спокійно вийшла в 2027-му гарантовано, то такої б самохарактеристики не було б :) . Я хоч і не дотошно розбираюся в "залізі", щоб підібрати для себе найбільш оптимальне, але я грьобаний перфекціоніст, що не буде викидати гроші тут і зараз для роботи, але якщо вже викидає, то бере із запасом - якщо не фул-комплектацію, то з розрахунком апгрейду на певному часовому відрізку. З даної точки зору - я ждун поміркований... ( :rolleyes: ...сподіваюся).

► 5070Ті тут ні до чого (просто якщо що, то її буду брати, менше - немає сенсу) - проблема в самій ситуації, що на сьогодні склалася і врахуйте, що я свій новіший системник складав з розрахунком на 5-10 років: до 2027-го мені нова відеокарта, в принципі, не дуже то й потрібна - для роботи поки вистачає, для ігор - впритик для "кінематографічного" геймплею - майже також (враховуючи те, в що я граюся). В ситуації, коли 6000-на серія ще "за горами" і не факт, на що в ній і коли можна сподіватися, та ж 5070Ті виглядає "синицею в руках" вже зараз. А ціни на карти вже почали повзти вверх... А я чекаю... вже не знаю чого, але чекаю... В умовному вже "завтра" можливо доведеться брати цю 5070Ті "втригорла" і питається: а чого я не взяв її ще вчора? Отака от розкорячка у мене і саме тому, я - дебіл, що не купив 5070Ті ще вчора у випадку чого (онде - сусідня новина нВідіа буде повертати "модернізовану" 3000-ну лінійку - 5070Ті, мені здається, по всякому було б краще взяти, ніж якусь навіть 3080 і, навряд чи помиляюсь, за ті ж як не більші гроші... а 5070Ті на той час вже буде навіть не "втригорла" коштувати, плюс - можливий дефіцит і варіант - тільки б/у, чого не хотілося б...).

► От і скажіть мені, хто в цій ситуації дебіл, як не я, що ще сподівається на реліз нормальної (нормальної: мінімум 16Гб на 192біта за "не всі гроші Всесвіту") 6000-ї серії десь в незрозумілих 2007/2008-х роках, а не бере ту ж саму 5070Ті поки ще є з чого вибрати? :gigi:

► P.S. До питання, а чого б зараз не взяти 5070Ті, а в 2028-му продати і взяти якусь 6060Ті - :gigi: так це "не мій шлях", бо якщо я візьму зараз 5070Ті, то вже сидітиму на ній аж до умовного 3035-го року! (ну, так вже виходить - ну, не продаван я) На такий строк краще взяти щось потенційно потужніше з 6000-ї серії. Додаємо сюди, що поточної карти вистачає для роботи на сьогодні, а нова карта потрібна хіба що під ігри (і то - на сьогодні під один-єдиний Сталкер 2) - от і "чухається мій поміркований ждун", бо "щось пішло не так". :D

Отправлено спустя 5 минут 41 секунду:
lividum: 08.01.2026 14:02 МОНАХ
припускаю, що ваша 1660 буду з вами ще років з 5 натужно пихтіти в пасьянс, поки "дебіли" будуть купувати актуальне зализо (5070)на пару років і грати в усі наявні новінки. А потім продадуть, додадуть 500-800 баксів і куплять нове актуальне залізо. І ви купите у них на олх їх 5070 і знову будете грати в пасьянс. І мріяти про 20Гб і 256 біт. :lol:
► Ну так ото ж я про те й кажу і називаю себе дебілом, що не беру зараз 5070 :D , "зриваючись на гарячу панічну ситуацію".
► Проблема ще й в тому, що я не тільки не апгрейджусь на 2-3 роки, перепродуючись окремими комплектуючими - я ще й б/у ніколи не купуватиму (якщо це, звісно, не мій знайомий із сусіднього під'їзду, якому я завжди маю можливість підійти і по "макітрі" настукати :gigi: ).

► До речі, в пас'янс, хоч і не граюсь, але якийсь Моджонг або Пазли - люблю часом поклацати, якщо "мозкову оперативку" мені за черговий нервовий робочий день в кінець не "винесли".
Востаннє редагувалось 08.01.2026 14:24 користувачем МОНАХ, всього редагувалось 1 раз.
Сidonix
Member

Повідомлення

МОНАХ
Ну так, відяху б тобі оновити не завадило б)) А в іншому конфіг в тебе на мій схожий)
DDt
Member

Повідомлення

спойлер
Afit: 08.01.2026 13:11це означає вимушені кроки по оптимізації майбутніх ігорь до сучасних реалій
в одну руку - мечтай, в другую - какай, потом расскажешь какая быстрее наполнилась ©
proos
Member

Повідомлення

Куплю 10800х3д с с 3d кешем,
6070 с 24 гб памяти,
И в гта 6...
lividum
Member

Повідомлення

МОНАХ: 08.01.2026 14:20Ну так ото ж я про те й кажу і називаю себе дебілом, що не беру зараз 5070 , "зриваючись на гарячу панічну ситуацію".
► Проблема ще й в тому, що я не тільки не апгрейджусь на 2-3 роки
в наявних реаліях Ви дуже великий далекоглядний оптиміст. І я не лише про ціни на коплектуючи (це дрібниці).
kairo
Member

Повідомлення

Нічого, зараз Нвідія випустить оновлену "3060 Pro D" із 8ГБ, де 5ГБ GDDR6 та 3ГБ DDR3, так сказати антикризисна пропозиція. Продукт GPU-вмісний. І будуть вам карти по народним цінам, поки не вийде RTX60. А там Хуанг скаже, що життя подорожчало, треба піднімати MSRP на нове покоління...
Сidonix
Member

Повідомлення

kairo: 08.01.2026 14:42 Нічого, зараз Нвідія випустить оновлену "3060 Pro D" із 8ГБ, де 5ГБ GDDR6 та 3ГБ DDR3, так сказати антикризисна пропозиція. Продукт GPU-вмісний. І будуть вам карти по народним цінам, поки не вийде RTX60. А там Хуанг скаже, що життя подорожчало, треба піднімати MSRP на нове покоління...
з 7.5 Гб :nunu:
МОНАХ
Member

Повідомлення

Сidonix: 08.01.2026 14:22 МОНАХ
Ну так, відяху б тобі оновити не завадило б)) А в іншому конфіг в тебе на мій схожий)
► Якщо перечитати відповідний топік - що :D і, саме головне, за скільки я купував деякі комплектуючі, то, в принципі, якщо на кілька місяців забити на волонтерство і трохи запозичити, то цю саму 5070Ті можна було б брати ще тоді, влітку, одразу до повного комплекту нового ПК: коли б зійшлися до купи оптимально строк, на який збирав цю машину, потужність "проца" і потужність тієї ж 5070Ті, то було б все простіше (хоч і досить накладно вже по коштах та я би вкинувся взагалі без вагань, бо питання було не стільки навіть в коштах, скільки в самому сенсі). Але так виявилось, що 5070Ті на відрізку 5+ років і на фоні 9 9900х - не тащить (по сирій потужності - ... не буду брехати чи вигадувати, просто давно вже порівнював, по середніх тестах - десь на 2/5, орієнтовно 33000 "попугаїв" проти 55000). Тут варіант хіба, як і пише lividum - купити на пару років і потім продатись, але із того, що граюся і де не вистачає - це Сталкер 2 (мінімально-середні на 1660Ті для 2К). З того що планую з нового - ремастер Деус Екса, а далі - новий Відьмак... Тобто, якщо зараз куплю - то вже і буду сидіти на 5070Ті і на початку 2030-х років: продавати не буду - не буде сенсу (думаю умовний Кіберпанк 2 і на 5070Ті нормально гратиметься на початку 2030-х).
► В підсумку, коли б не теперішня невизначеність на 2027 рік з цими "інвестиціями в сферу ШІ" і всієї дурні, що виникла внаслідок цього, то у всьому іншому - "план був надійний, як швейцарський годинник" (С) :lol: . На теперішній час ситуація, як втому анекдоті про собаку Сірка, коли: "... і бачу, що це мій же собака - Сірко, лиже він мені руки та обличчя, а зупинитись гадити в штані від переляку все-одно не можу!" (і бачу, що час втрачаю і що може бути гірше, а з оцих всіх чуток про відеокарти в 2027-му може бути неприємний "пшик"... а змусити себе вже сьогодні таки купити 5070Ті - все-одно не можу).
lividum: 08.01.2026 14:27 в наявних реаліях Ви дуже великий далекоглядний оптиміст. І я не лише про ціни на коплектуючи (це дрібниці).
► Ну, та :D - я ж одразу так і написав, що дурень я, скоріш за все. Бо настане 2027-й рік - 5000-ну серію тільки на б/у можна буде знайти, а Хуанг свої "проапгрейджені" 3060 буде штовхати по ціні двох 5070.
► З іншого боку, як там мовиться в тому Дзен-буддизмі: "Будда - терпів і нам велів, але якщо що - то можна і п'яткою в лоба зарядити!" - :) що вже буде, те буде; може прямо зараз "синиця крізь пальці спливає", а "журавель в небі так і не з'явиться ніколи", просто - нервяк трохи штурхає мого ждуна, як-не-як, а такі от новини, хоч і чутки поки, тягнуть в інший бік. Не факт - :D може вже завтра нерви здадуть і буду хвалитися тут вам, що таки взяв, хоч вже і задорого, але все таки ту нещасну 5070.
Сidonix
Member

Повідомлення

МОНАХ: 08.01.2026 15:11
Сidonix: 08.01.2026 14:22 МОНАХ
► Якщо перечитати відповідний топік - що :D і, саме головне, за скільки я купував деякі комплектуючі, то, в принципі, якщо на кілька місяців забити на волонтерство і трохи запозичити, то цю саму 5070Ті можна було б брати ще тоді, влітку, одразу до повного комплекту нового ПК: коли б зійшлися до купи оптимально строк, на який збирав цю машину, потужність "проца" і потужність тієї ж 5070Ті, то було б все простіше (хоч і досить накладно вже по коштах та я би вкинувся взагалі без вагань, бо питання було не стільки навіть в коштах, скільки в самому сенсі). Але так виявилось, що 5070Ті на відрізку 5+ років і на фоні 9 9900х - не тащить (по сирій потужності - ... не буду брехати чи вигадувати, просто давно вже порівнював, по середніх тестах - десь на 2/5, орієнтовно 33000 "попугаїв" проти 55000). Тут варіант хіба, як і пише lividum - купити на пару років і потім продатись, але із того, що граюся і де не вистачає - це Сталкер 2 (мінімально-середні на 1660Ті для 2К). З того що планую з нового - ремастер Деус Екса, а далі - новий Відьмак... Тобто, якщо зараз куплю - то вже і буду сидіти на 5070Ті і на початку 2030-х років: продавати не буду - не буде сенсу (думаю умовний Кіберпанк 2 і на 5070Ті нормально гратиметься на початку 2030-х).
► В підсумку, коли б не теперішня невизначеність на 2027 рік з цими "інвестиціями в сферу ШІ" і всієї дурні, що виникла внаслідок цього, то у всьому іншому - "план був надійний, як швейцарський годинник" (С) :lol: . На теперішній час ситуація, як втому анекдоті про собаку Сірка, коли: "... і бачу, що це мій же собака - Сірко, лиже він мені руки та обличчя, а зупинитись гадити в штані від переляку все-одно не можу!" (і бачу, що час втрачаю і що може бути гірше, а з оцих всіх чуток про відеокарти в 2027-му може бути неприємний "пшик"... а змусити себе вже сьогодні таки купити 5070Ті - все-одно не можу).
lividum: 08.01.2026 14:27 в наявних реаліях Ви дуже великий далекоглядний оптиміст. І я не лише про ціни на коплектуючи (це дрібниці).
► Ну, та :D - я ж одразу так і написав, що дурень я, скоріш за все. Бо настане 2027-й рік - 5000-ну серію тільки на б/у можна буде знайти, а Хуанг свої "проапгрейджені" 3060 буде штовхати по ціні двох 5070.
► З іншого боку, як там мовиться в тому Дзен-буддизмі: "Будда - терпів і нам велів, але якщо що - то можна і п'яткою в лоба зарядити!" - :) що вже буде, те буде; може прямо зараз "синиця крізь пальці спливає", а "журавель в небі так і не з'явиться ніколи", просто - нервяк трохи штурхає мого ждуна, як-не-як, а такі от новини, хоч і чутки поки, тягнуть в інший бік. Не факт - :D може вже завтра нерви здадуть і буду хвалитися тут вам, що таки взяв, хоч вже і задорого, але все таки ту нещасну 5070.
Так візьми 5070 Ti частинам в монобанк, в чому проблема?) І карта буде і по кишені не так вдарить одномоментно.
Afit
Member

Повідомлення

DDt: 08.01.2026 14:22
спойлер
Afit: 08.01.2026 13:11це означає вимушені кроки по оптимізації майбутніх ігорь до сучасних реалій
в одну руку - мечтай, в другую - какай, потом расскажешь какая быстрее наполнилась ©
Это не мечты, а объективность. Никто не будет создавать игры для железа которого нет и не предвидится на рынке. В одной руке мечты, а в другой всратый ждун :lamer:
kairo
Member

Повідомлення

Afit: 08.01.2026 15:20Никто не будет создавать игры для железа которого нет и не предвидится на рынке.
Будуть випускати преміум ігри для преміум гравців, все як Ренді Пітчфорд вчив. Для непреміум гравців зроблять Ультра-Лоу налаштування в опціях.
Відповісти