Новини
Останні статті і огляди
Выбор акустики
-
tablestikus
Member
Мені он коли напряму на мене були направлені подобалось меньше ніж коли десь під 20 градусів до себе поставив. Гості теж не чують різниці від того як до рупорів сидять.
-
corruptedflesh
Member
амір це той який мішає з лайном все підряд, в тому числі і ці кліпші - ти статтю не відкривав, ясноScoffer: ↑ 08.01.2026 01:05 corruptedflesh
Бо на відміну від мене, йому заплатили щоб хвалити.Шо він тобі має сказати? Шо воно гівно і нікуди не годиться? І хто тоді йому рекламу замовить?
А на графіках у нього все те ж саме, -10дБ поза віссю. Це дофіга. Горн він і в африці горн. -5дб на 2.5 це теж погано, треба еквалайзити.
Він хвалить в основному гівночіфі для китайських продажів. Ні, дякую вже проходили з smsl-su8s, добре завжди є покупці на ці вироби які підкоряють графіки, і було легко продати начитавшимся графіків.
-
Scoffer
Member
corruptedflesh
Я вище запостив конкретно кліпші. Ти лише підтвердив рівно ті ж самі заміри. Я нагадую що -10 дБ це в 10 раз, а не на кілька відсотків. Не знаю як вам там з вашими амірами, а з моєї точки зору в 10 раз це дофіга.
Я вище запостив конкретно кліпші. Ти лише підтвердив рівно ті ж самі заміри. Я нагадую що -10 дБ це в 10 раз, а не на кілька відсотків. Не знаю як вам там з вашими амірами, а з моєї точки зору в 10 раз це дофіга.
Ну візьми транспортир і прикинь що таке 10 градусів, з котрих горни ще не просідають, і зрозумієш як точно на якій відстані треба сидіти. З 10 метрів це буде "на дивані". А з метру ніфіга не буде. Голову в лещата.corruptedflesh: ↑ 08.01.2026 01:13Що значить зблизька
-
corruptedflesh
Member
На десяти градусах все чудово.
На двадцяти градусах твої -10 тільки з приблизно 18к.. Це типу критично? Смішно
Я тобі більше скажу, якщо тебе посадити в правильне місце і включити деякі треки, то ти вже через 45 секунд почнеш кричати шо тобі високих багато і вони тебе пилять))
А ось яма на 3к це проблема, хоча для рум корекшена 3 різних мікрофона її не піймали. На каліброваному юмік буде цікаво, але ще збираюсь з думками на юмік, бо поки купив відімокарту)
Знайшов свою аудіометрію, в мене ліве вухо з 8к вже провалюється, а ви мені про 17-18к під 20 градусів. Оххх..
На двадцяти градусах твої -10 тільки з приблизно 18к.. Це типу критично? Смішно
Я тобі більше скажу, якщо тебе посадити в правильне місце і включити деякі треки, то ти вже через 45 секунд почнеш кричати шо тобі високих багато і вони тебе пилять))
А ось яма на 3к це проблема, хоча для рум корекшена 3 різних мікрофона її не піймали. На каліброваному юмік буде цікаво, але ще збираюсь з думками на юмік, бо поки купив відімокарту)
Знайшов свою аудіометрію, в мене ліве вухо з 8к вже провалюється, а ви мені про 17-18к під 20 градусів. Оххх..
Востаннє редагувалось 08.01.2026 01:49 користувачем corruptedflesh, всього редагувалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Це не просто так концертна акустика. Для рупора навіть драйверів домашнього класу в природі не буває. Вони там поголовно 100-110 і вище дБ, 50-100+Вт. Вони барабанні перетинки порвуть якщо їх в номіналі врубити в хаті. В цих поличниках їх довелось раз в надцять заглушити щоб хоч якось звести з низами. Коротше не ведіться на якусь бредятину. Є гарні конструктивні рішення, і є погані. Це - погане. Гарне це низи-середина з в міру твердого матеріалу, папір там з пропитками чи тканина, але не зовсім твердого, не пластик і не люміній, вони резонують, і верхи м'який купол. Нічо ніде не звенітиме, матиме нормальну діаграму направленості, не вноситиме проблем на рівному місці.
Ріббон твітер теж погана ідея. У нього також проблеми з направленістю, хоч і менші за рупор, а головне він супершвидкий і не стикується по фазі ні з якими низами окрім електростатів 2*2 метра розміром. З ним завжди будуть верхи окремо, низи окремо.
І ніякого металу ні в яких випромінювачах. То вже концертне, накрайняк автомобільне.
Ріббон твітер теж погана ідея. У нього також проблеми з направленістю, хоч і менші за рупор, а головне він супершвидкий і не стикується по фазі ні з якими низами окрім електростатів 2*2 метра розміром. З ним завжди будуть верхи окремо, низи окремо.
І ніякого металу ні в яких випромінювачах. То вже концертне, накрайняк автомобільне.
-
corruptedflesh
Member
О, тепер ще й більшість кеф обісрав)
-
Firebrand
Member
Видим все , кто производит колонки с рупорными твитерами, до сих пор не в курсе, что для концерта онли.
-
Scoffer
Member
В цьому світі багато всякого лайна виробляється. Не все треба терміново купляти.
У рупорів є рівно одна перевага: дуже, дуже висока гучність на одиницю об'єму, маси і потужності. Все інше від погано до зовсім погано: вузька направленість, крива ачх, високі спотворення. Вдома таке нащо? От щоби що? Бо на концерті юзали рупорні маршали і значить треба їх додому занести і на полицю поставити?)
Хоча я бачу що аудіофілам заходить. Чим гірше тим краще
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Ви може і на бульдозері по місту катаєтесь бо гарний транспорт?
У рупорів є рівно одна перевага: дуже, дуже висока гучність на одиницю об'єму, маси і потужності. Все інше від погано до зовсім погано: вузька направленість, крива ачх, високі спотворення. Вдома таке нащо? От щоби що? Бо на концерті юзали рупорні маршали і значить треба їх додому занести і на полицю поставити?)
Хоча я бачу що аудіофілам заходить. Чим гірше тим краще
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Ви може і на бульдозері по місту катаєтесь бо гарний транспорт?
-
tablestikus
Member
Я вже прям бачу полочники для концертного залуFirebrand: ↑ 08.01.2026 09:32Видим все , кто производит колонки с рупорными твитерами, до сих пор не в курсе, что для концерта онли.![]()
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Але ржачно як скофер продовжує замість прослуховування передьоргувати на графіки і намагатися розказати що у всіх слуху нема і вони чують не те що йому графіки кажуть.
-
Scoffer
Member
tablestikus
Я в своєму житті достатньо раз слухав рупори щоб скласти про них загальну картину. Переслухувати кожне чергове гівно потреби немає.
Я в своєму житті достатньо раз слухав рупори щоб скласти про них загальну картину. Переслухувати кожне чергове гівно потреби немає.
-
tablestikus
Member
СпівчуваюScoffer: ↑ 08.01.2026 13:11 tablestikus
-
Radio Bay
Member
На поважних аудіофорумах графики обговорюють тільки до купі з особистим довідом. Нема досвіду - з баркасу, нікому диванні теоретики не цікаві
Відправлено через 6 хвилин 4 секунди:
Klipsch перезапускает линейку активных акустических систем для эпохи стриминга
-
DEVES
Member
Куда важнее наличие профильных дипломированных специалистов (инженеров), иначе грош цена подобным дискуссиям.Radio Bay: ↑ 08.01.2026 15:43 На поважних аудіофорумах графики обговорюють тільки до купі з особистим довідом. Нема досвіду - з баркасу, нікому диванні теоретики не цікаві
-
tablestikus
Member
Поки що всі хто слухав кліпші кажуть що вони ок, ти один хто їх не слухав кажеш що не ок. Якось прямо під свій же вислів попадаєш і маєш з бракасу плигати як диванний теоретик.Radio Bay: ↑ 08.01.2026 15:49 На поважних аудіофорумах графики обговорюють тільки до купі з особистим довідом. Нема досвіду - з баркасу, нікому диванні теоретики не цікаві
-
Radio Bay
Member
Для мене порівняльнього саунтесту достатньо для загального розуміння характеру звуку. На мій смак там дуже специфічна середина та верхи, часом, як наждаком по вухах. Це у дешевих, про дорогих гадки не маю.tablestikus: ↑ 08.01.2026 17:13Якось прямо під свій же вислів попадаєш і маєш з бракасу плигати як диванний теоретик
- Не вибирав, підряд
-
- Klipsch R-51PM vs Edifier S3000Pro || Sound & Frequency Response Comparison
-
MSiAventador
Member
Як власник Далі хочу відмітити що скільки на ютубі не порівнював Далі с рупорними в.ч. колонками, мені рупорні не подобаються. Гадаю вживу ситуація ще гірша.
-
Radio Bay
Member
От до Далі в мене зовсім питань нема, на мій вух усе на своїх місцях. Слухав і вживу і на тестах, рівні колонки
Також нагадаю, що в мене лампа, тобто вона пом'якшує звук та жирний R2R. Грубо кажучи, воно робить звук кайфовишим, меломаньським, але не вийшло. При цьому нейтральні Дженели з відносно рівною АЧХ, щоб не спарювати бульдога з носорогом
-
Евгений King
Member
S3000 звучить краще, слухав на S3000Radio Bay: ↑ 08.01.2026 18:58
- Klipsch R-51PM vs Edifier S3000Pro || Sound & Frequency Response Comparison
-
Hotspur
Member
-
DEVES
Member
Клипш это элемент интерьера пользующийся особой популярностью среди тугоухих (не молодых) слушателей пенсионного возраста. Отсюда и ретростиль...