Дженсен Хуанг не виключає повернення старих відеокарт і адаптацію під них нових технологій на основі ШІ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Bukakanga
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 07.01.2026 14:41
Bukakanga: 07.01.2026 14:37
оптискейлер смотрит на этот комментарий с недоумением. Лично пробовал фср4 на рх7600 - вполне миленько работал.
дуже чудово, що з оптіскейлером фср4 працює на рх7600, це прекрасно. правда працює не те щоб добре, на гітхабі цілий список ігор і проблем з цим методом, аще прям кайфово не пускає в багацько онлайн-ігр, чи сінглів на ліцензії з деякими антічитам, це крута підтримка.
слухай, а якщо все ж так чудово працює на рдна3, чому ліза не дала його нормальну підтримку, без танців?
спросите Лизу лично, я не ее секретарь и не ее любовник. И уж точно не ее дядя )))

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
erkins007: 07.01.2026 14:45
Bukakanga: 07.01.2026 14:37оптискейлер смотрит на этот комментарий с недоумением. Лично пробовал фср4 на рх7600 - вполне миленько работал.
Не сравниваете костыли и нативную поддержку. Оптискейлер это "в этой игре работает, в этой нет, в этой артефачит, в этой вылетает". Я уже молчу что там потери производительности куда больше чем у условной 2060 с 4.5
персонально у меня работал везде, где пытался его применить, кроме Элден Ринга. Сможете догадаться, почему именно Элден Ринг выпал из списка?
vsx
Member

Повідомлення

erkins007: 07.01.2026 14:47
Ахха, чувак тебе самому не смешно?)
Ты первый пришел в зелёную тему, первый меня упомянул просто так с ходу и попробовал уколоть и в итоге тебя закономерно в ответе ткнули носом.
Я тебе еще раз повторю - никаких зеленых тем не существует. Хватит уже смотреть на все сквозь эту поимитивную двух цветную логику. А тебя я упомянул потому что ты в каждом втором посте пишешь как нвидиа классно поддерживает старые карты.

Я пишу у Нвидиа получилось хреново, придурки читают - у АМД получилось отлично и лепят минусы :dontknow:
AlexWest
Member

Повідомлення

stakanctl: 07.01.2026 14:36
AlexWest: 07.01.2026 14:08 007 First light: для 60 ФПС в 1080p рекомендується 12 ГБ відео і 32 ГБ оперативки. Схоже, я надто вірю в людей. Або системки гри були готовими ще до початку всього цього (зацензурено). Релізи кінця року покажуть чіткіше наскільки розробники адекватні люди.
В 2026 году в рекомендованных требованиях просят 12GB VRAM. Совсем обленились неадекватные. Бегом оптимизировать для 1060!
Цей сарказм був ди доречним, якби в світі не коїлося те, що коїться. І, судячи з трейлерів, навіть без ситуації в світі гру можна було куди ліпше оскромнити як по мінімальних системках, так і по рекомендованих, бо це, по суті, трохи прокачаний HITMAN. Якщо гра на фулл вимагає, припустимо, 17 чи 20 гб оперативки, а вони пишуть 32, то ще куди не йшло. Хоча коректно було б писати точну цифру, а не округляти вверх удвічі.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Bukakanga: 07.01.2026 15:08спросите Лизу лично, я не ее секретарь и не ее любовник. И уж точно не ее дядя )))
ну дивись, якщо в тебе все чудово працює і втрата продуктивності нівелюється якістю фср4 аж на 7600, то причина залишається тільки в жлобстві радеон для продажу нових гпу)

Відправлено через 7 хвилин :
vsx: 07.01.2026 15:08
erkins007: 07.01.2026 14:47
Ахха, чувак тебе самому не смешно?)
Ты первый пришел в зелёную тему, первый меня упомянул просто так с ходу и попробовал уколоть и в итоге тебя закономерно в ответе ткнули носом.
Я тебе еще раз повторю - никаких зеленых тем не существует. Хватит уже смотреть на все сквозь эту поимитивную двух цветную логику. А тебя я упомянул потому что ты в каждом втором посте пишешь как нвидиа классно поддерживает старые карты.

Я пишу у Нвидиа получилось хреново, придурки читают - у АМД получилось отлично и лепят минусы :dontknow:
у нвідії ще нічого не "получилось" тому що офіційний реліз апскейлера тільки 13го січня, зараз це бета-тест з ручною замінною бібліотек, ще жодний розробник самостійно не імплементував новий пресет в свою гру, тому 100% ситуація зміниться. розробник додасть оптимізацію зі своєї сторони, нвідія оновить бібліотеку зі своєї, так вже було. зараз наприклад у багатьох іграх 4.5 на юе5 занадто шарпить зображення, це буде виправлятись зі сторони розробників гри, десь з'явився шимерінх та флікеринг ембіент оклюжена і тд.
нвідія дає змогу протестити і запустити щось на старих картах, які мінуси? кожен на 3060 зможе перевірити чим відрізняється пресет "к" від "м" на власні очі, а не через компресію ютуба і вирішити чи потрібно воно буде йому. тут ніяких мінусів нема, кожна нова ітерація апскейлера, рейреконстракшена чи фреймгенератора, о диво, буде працювати гірше на старому залізі, тому що потребуватиме більшої тензороної продуктивності. це стосується і фср також, тому умовний фср5 буде гірше працювати на твоїй карті, якщо ліза звичайно дасть тобі змогу його запустити B-)
hohlid19
Member

Повідомлення

erkins007: 07.01.2026 14:31
vsx: 07.01.2026 14:08useless технологии dlss
Хехе, как же у краснопузых бомбит что нвидиа поддерживает карты десяток лет, а АМД одно поколение.
Ну во первых здравствуйте. Во вторых крайне смешно слышать про "поддержку десятки лет", когда после выхода 3ххх серии 2ххх сосала бибу на первом МыЛоСС. Также и со следующим поколением. В третьих нвиде делала ФСР, которая доступна сейчас даже картам который уже под десяток лет пошли?

Відправлено через 20 хвилин 17 секунд:
Enjthesilence: 07.01.2026 14:35

я розумію, що ти плаваєш трохи в темі. длсс 4 і 4.5 відрізняються лише 1) новим пресетом апскейлера "М"; 2) новим 6х фреймгенератором, який ще не вийшов (непотріб), подивись різницю між пресетом "К" та "М" в якості)
при тому, що нвідія таки дала гарний сучасний апскейлер старим картам, длсс 4 чудово працює на них, а фср4, який гірший навіть за длсс4, мають тільки нові 9000, тому я і кажу, що твої закидони нвідії в цьому плані - абсолютно недолугі
оптискейлер смотрит на этот комментарий с недоумением. Лично пробовал фср4 на рх7600 - вполне миленько работал.
И что, падение ФПС и увеличение задержки терпимее, чем ФСР 3.1?
Джон_Иваныч
Member

Повідомлення

Співчуваю усім, хто чекав анонс 5000 Суперів
man1242
Member

Повідомлення

Чекаємо фср4 для рдна3 у відповідь B-)
Bukakanga
Member

Повідомлення

hohlid19: 07.01.2026 16:10 Відправлено через 20 хвилин 17 секунд:
И что, падение ФПС и увеличение задержки терпимее, чем ФСР 3.1?
с учетом качества фср4 - да. Получаем лучшую картинку ценой меньшей прибавки к фпс. В целом, скачок качества таков, что фср4 позволяет получить тот же уровень качества картинки на более агрессивном апскейле. Т.е. если игра давала 75 фпс на пресете quality, то теперь на фср4 будет те же 75 фпс на пресете balanced, но с картинкой лучше чем Q-пресет на фср 3.1. На рдна 3, разумеется.
erkins007
Member

Повідомлення

vsx: 07.01.2026 15:08Я пишу у Нвидиа получилось хреново, придурки читают - у АМД получилось отлично и лепят минусы
Действительно хреново. Всего-то завезли новые технологии на восьмилетние карты.
Сволочи не иначе, ага.
kairo
Member

Повідомлення

erkins007: 07.01.2026 13:58Ну плюс тут только один - возможно разрабы задумаются над оптимизацией. Пусть не на уровне KCD2 или дума, но хотябы на уровне Индианы или Аватара пусть игры выпускают.
Дві найгірше оптимізованих гри минулого року - МХ Вайлдз та Борда 4, входять в топ-12 Стім по річним продажам.
erkins007
Member

Повідомлення

hohlid19: 07.01.2026 16:10Во вторых крайне смешно слышать про "поддержку десятки лет", когда после выхода 3ххх серии 2ххх сосала бибу на первом МыЛоСС. Также и со следующим поколением
Че ты там куришь то? Длсс и до второй версии и до третей и до четвертой был доступен с релиза на всех RTX картах.
hohlid19: 07.01.2026 16:10И что, падение ФПС и увеличение задержки терпимее, чем ФСР 3.1?
Программный фср это мыло мыльное, которое не идёт по качеству ни в какое сравнение ни что с длсс, что с фср4.
yurius_r
Member

Повідомлення

Не зрозуміло нафіга викопувати стюардесу. Як бачимо по rtx5050 серія вміє в gddr6. Тож нафіга потрібна 3060 і де вона може зробити дешевше - незрозуміло
Alex Pepper
Member

Повідомлення

Джон_Иваныч: 07.01.2026 16:14 Співчуваю усім, хто чекав анонс 5000 Суперів
:(
kairo
Member

Повідомлення

Джон_Иваныч: 07.01.2026 16:14Співчуваю усім, хто чекав анонс 5000 Суперів
Чекав на 5080 Super, отримав 3060 Duper))
Alex Pepper
Member

Повідомлення

kairo: 07.01.2026 17:04
Джон_Иваныч: 07.01.2026 16:14Співчуваю усім, хто чекав анонс 5000 Суперів
Чекав на 5080 Super, отримав 3060 Duper))
3060 v Duper
hohlid19
Member

Повідомлення

erkins007: 07.01.2026 16:42
hohlid19: 07.01.2026 16:10Во вторых крайне смешно слышать про "поддержку десятки лет", когда после выхода 3ххх серии 2ххх сосала бибу на первом МыЛоСС. Также и со следующим поколением
Че ты там куришь то? Длсс и до второй версии и до третей и до четвертой был доступен с релиза на всех RTX картах.
А, да? Длсс 3, который был доступен только на 4ххх линейке, не существует? Типы натурально как с фср4 на 7ххэ серии через костыли его запускали
Enjthesilence
Member

Повідомлення

hohlid19: 07.01.2026 20:14
erkins007: 07.01.2026 16:42
А, да? Длсс 3, который был доступен только на 4ххх линейке, не существует? Типы натурально как с фср4 на 7ххэ серии через костыли его запускали
длсс 3 - це комплекс з декількох технологій. апскейлер доступний з ртх 2000, а ти кажеш про фреймгенератор, тому ні, фср4 і костилі, через оптіскейлер - це саме про апскейлер
Востаннє редагувалось 07.01.2026 20:34 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
kairo
Member

Повідомлення

hohlid19: 07.01.2026 20:14А, да? Длсс 3, который был доступен только на 4ххх линейке, не существует? Типы натурально как с фср4 на 7ххэ серии через костыли его запускали
OMG
Востаннє редагувалось 07.01.2026 20:34 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
Firebrand
Member

Повідомлення

Наперсточник в кожанке, что-то затевает... :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

MFG на 40 серії та FG на 30тій? А хто казав, що вони мають застарілі тензори і не підтримують цей новий ФГ? :lol:
Корпорація бобра, не інакше.
Відповісти