Новини
Останні статті і огляди
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
spoglyadach
Member
Ну бо мабуть це не зовсім ретро-система, навряд вона занурить когось у ностальгічні флешбеки. Це вже система для тих хто шукає утилітарне рішення під певні доволі специфічні задачі. Якщо обирати між ультимативною універсальною тачкою на 865PE та копією мого першого компа, я обираю другий варіант 
-
Бумик
Member
А GTX 260,що хто за неї скаже?Вже їде поштою,по тестах подивився в інтернеті,начебто у два рази бистріше,ніж 8800 GTX.Приїде,зрівняю їх ,скільки профіту буде.Гадаю,так звану колись гру *вбивцю ПК * * Крайзіс 3 ,то GTX 260 потягне її. 
-
Avant
Member
939 Athlon X2 3800, якщо комусь треба
-
ApostolCV
Member
Avant, good.
А я під кінець року урвав аналог AMD Athlon 64 FX FX-53. Що стало для мене здивуванням.
А я під кінець року урвав аналог AMD Athlon 64 FX FX-53. Що стало для мене здивуванням.
-
radical
Member
А шо ви збираєтесь з цим робити? Зібрати, щоб просто стояв і пиляку збирав? Якщо грати у старі ігри на AGP картах, то платформа на 775 буде явно зручніше, ніж 478. Особисто в мене немає ніякої ностальгії по 3 ГГц прескоту, хай йому грець.spoglyadach: ↑ 07.01.2026 08:04 Ну бо мабуть це не зовсім ретро-система, навряд вона занурить когось у ностальгічні флешбеки. Це вже система для тих хто шукає утилітарне рішення під певні доволі специфічні задачі. Якщо обирати між ультимативною універсальною тачкою на 865PE та копією мого першого компа, я обираю другий вар
-
acidburn
Member
Ну модно шукати топовий конфіг на певний рік, коли "велосипеда не було" а гештальт потрібно закрити. На 2003 рік це звичайно розігнаний нортвуд на 478, а в 2004 вже вийшов перший 775 і на ньому збирати як мінімум дешевше.radical: ↑ 07.01.2026 11:44 А шо ви збираєтесь з цим робити? Зібрати, щоб просто стояв і пиляку збирав? Якщо грати у старі ігри на AGP картах, то платформа на 775 буде явно зручніше, ніж 478. Особисто в мене немає ніякої ностальгії по 3 ГГц прескоту, хай йому грець.
Окрім хворих колекціонерів, може ще блогери купують? Для айтішника ті пару тисяч грн не гроші, хоча коли на ібей воно вже дешевше ніж на олх, то смішно. Наприклад, тут хлоп теж на це жалівся:
- спойлер
-
radical
Member
У мене перше знайомство з ПК відбулось десь в епоху 286/386/486. Це, звичайно, були компи в універі, у знайомих та родичів. Але боронь боже зараз мені у цьому колупатися. Пару плат під сокет 7 у мене є про всяк випадок, але щось з чисто утилітарних цілей навіть мені не дуже хочеться з ними возитися. Четвертого пня в мене вдома не було, був вже зібраний згодом. А от Athlon64 був, але ніякої особливої ностальгії по ньому немає. Хоча плату я майже таку купив на олх і процесор та відео у мене такі є, як колись були. Що з цікавого, виявилось, що у 939 плату з AGP можна засунути 8гб регістрової рами. Це майже єдиний такий варіант для AGP систем
-
ApostolCV
Member
acidburn, подача у відео хороша в решті видно , що відео для галки , підбір комплектуючих викликає питання . Або людині просто по.. на одне ввімкнення.
-
spoglyadach
Member
Оце крута покупка, мені останній попадав на очі щось взимку 2021 року здається, але з продаваном не склалось я замовив а він потім почав ціни якісь космічні ставитиApostolCV: ↑ 07.01.2026 11:11 А я під кінець року урвав аналог AMD Athlon 64 FX FX-53. Що стало для мене здивуванням.
Відправлено через 5 хвилин 20 секунд:
Нажаль не маю можливості зберігати цілі системи в окремому корпусі, немає для цього місця та й бажано мати мабуть окремий куток з сетапом де за цю штуку можна окемо сісти і повайбувати. Як є бажання з чимось погратись, то я збираю сетапчик мучу його якийсь час, потім розбираю. В мене якраз 775 самий улюблений бо з ним я найбільше колупав залізки, купа апгрейдів та й заліза під нього найбільша кількість, далі на другу сходинку поставлю 939 ну а socket A то мабуть навіть не в рейтингу, то мій краш. Шкода тільки гейтлони 2800, 3000 та 3200+ тепер не знайдеш, їх в наших краях майже не купували а ті що попадали на очі купити не встигавradical: ↑ 07.01.2026 11:44 А шо ви збираєтесь з цим робити? Зібрати, щоб просто стояв і пиляку збирав? Якщо грати у старі ігри на AGP картах, то платформа на 775 буде явно зручніше, ніж 478. Особисто в мене немає ніякої ностальгії по 3 ГГц прескоту, хай йому грець.
-
WSavage
HWBOT OC Team
Не знаю наскільки цікаве, але не міг не принести
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/vntazhn ... ZFhRu.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/vntazhn ... ZFhRu.html
-
ApostolCV
Member
WSavage , у цього ж продавця була плата під PPRO.
Без розпаяного відео та розгалужувача під PCi ,ISA . Однак ціна була досить лояльна , тож чекаємо на полка від бариг.
Без розпаяного відео та розгалужувача під PCi ,ISA . Однак ціна була досить лояльна , тож чекаємо на полка від бариг.
-
spoglyadach
Member
Подивився вчора цей відос, навіть не вимкнув хоча кілька разів було бажання. Але цікаво було що ж цей чєл собі збере, з таким пафосним початком і такою кількістю макимально дурних мувів на виході таке і вийшло. Тобто чєл купив перший дешман мусіай що потрапив на очі з дохлим VRM але замовив прескот 3.2 з Англії і ще й дороговалютний кулер-башту? Але добила мене відяха і БЖ. В чому була проблема взяти прескот 2.8 або 3.0 та трохи його погнати з такою баштою? Але окєй то вже здоровий глузд, а це блогєри, що в принципі часто не сумісноacidburn: ↑ 07.01.2026 17:39 Окрім хворих колекціонерів, може ще блогери купують? Для айтішника ті пару тисяч грн не гроші, хоча коли на ібей воно вже дешевше ніж на олх, то смішно. Наприклад, тут хлоп теж на це жалівся:
- спойлер
Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
Так наче ж продавалось разом з процом, я так зрозумів що це комплект був. Але нащо той пентіум ПРО потрібен, нєєє на поличку я б собі такого хотів питань немаApostolCV: ↑ 08.01.2026 10:38 WSavage , у цього ж продавця була плата під PPRO.
-
offece-trader
Member
Еще про древние материнки. Материнка 386, в упор не видит клавиатуру, при том, что при включении лампочки на клавиатуре моргают как положено, а при попытке загрузки - но кейборд. Разъем порядке внешне, корозии рядом тоже нет. Куда смотреть на предмет пофиксить такое ?
-
radical
Member
Keylock джамперoffece-trader: ↑ 09.01.2026 01:09 Еще про древние материнки. Материнка 386, в упор не видит клавиатуру, при том, что при включении лампочки на клавиатуре моргают как положено, а при попытке загрузки - но кейборд. Разъем порядке внешне, корозии рядом тоже нет. Куда смотреть на предмет пофиксить такое ?
-
offece-trader
Member
там не джамнер, а разъем на 5 штырьков, что у нем надо коротить ? Я там понимаю это от ключиков что на корпусах были разъемы ?radical: ↑ 09.01.2026 05:40Keylock джамперoffece-trader: ↑ 09.01.2026 01:09 Еще про древние материнки. Материнка 386, в упор не видит клавиатуру, при том, что при включении лампочки на клавиатуре моргают как положено, а при попытке загрузки - но кейборд. Разъем порядке внешне, корозии рядом тоже нет. Куда смотреть на предмет пофиксить такое ?
-
radical
Member
Надо мануал курить. Помню, на слотовой мамке какие-то криворукие кулхацкерьі после чистки пьіли туда воткнули PC Speaker, получился забавньій глюк с периодически пропадаемой клавой.
На старьіх корпусах бьіл замочек под ключ, провода от которого, очевидно, шли к єтому разьему.
На старьіх корпусах бьіл замочек под ключ, провода от которого, очевидно, шли к єтому разьему.
-
ApostolCV
Member
Клава DIN5?
-
offece-trader
Member
Ну да, на 386 других не было вариантов.ApostolCV: ↑ 09.01.2026 15:07 Клава DIN5?
Отправлено спустя 2 минуты 5 секунд:
Это то да, но если он пустой то должно просто запускаться и все, хотя мануал попробую нагуглить. На других мамках при пустом стартует нормально.radical: ↑ 09.01.2026 15:07На старьіх корпусах бьіл замочек под ключ, провода от которого, очевидно, шли к єтому разьему.
-
ApostolCV
Member
В таком случае есть ещё нюанс с распиновкой. Было два стандарта.
-
offece-trader
Member
о как, про такое не слышал. У меня стандартная чикони, какие еще были варианты ?ApostolCV: ↑ 09.01.2026 15:15 В таком случае есть ещё нюанс с распиновкой. Было два стандарта.