Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: 06.01.2026 12:46Наскільки я бачу з гуглу, ця тарантайка в Україну офіційно, через автодилерів, не завозиться. Продається в алло Відповідно вимагати на неї запчастини щонайменше дивно. Може порівняємо таки те що має оф сервіс?
Я не знаю, чувак стверджував, що в салоні купував і що в них все ідеально з обслуговуванням і запчастинами.
Timedemo: 06.01.2026 09:43а тут привезли сіланй 07 в автосалон один з перших , запропунували тест драйв, проїхавая і влюбився в це авто просто.
Ще й щось там про мамку та ланоса підпердував :laugh:
А як виявилось, пригнав хламіну б/в з під фізособи з аліекспрессу :lol:
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 06.01.2026 11:52
Timedemo: 06.01.2026 10:25я подивлюсь скільки ти будеш чекати бампер в твоєму місті.
Обидва авто, що я мав (хюндай і субару) - взяті новими з салону.
На обох я міняв навісне обладнання (бампери, накладки, туманки, скло) завжди лише у офіційного дилера і чекав зовсім недовго.
Єдине виключення я описав, це був 22 рік і вся логістика по країні стояла.
Моєму авто вже 8 років, воно вже неактуальне, бо вийшло наступне покоління - а я все ще можу купити бампер тут і зараз на екзисті (та і у оф. ділера він також є).
Зараз не 2 дні очікування, а тиждень буде тому, бо вихідні і святкові дні:
Зображення.

А ти обісрався, бо купив китайське лайно і тепер ходиш всім розповідаєш що носити повні штани лайна і очікувати 4 місяці нещасний бампер - це норма.
Е. Експерт. Який не закінчив навіть 8 клас школи, не знає базових законів фізики і плутає потужність з енергією.
:lol: :lol: :lol:
лікуй комлпекси неповноцінності. хоча в твоєму віці вже запіздно. Ти хочаб не розмножуйся.

Відправлено через 34 секунди:
fantomrulezz: 06.01.2026 12:50 Ще й щось там про мамку та ланоса підпердував :laugh:
А як виявилось, пригнав хламіну б/в з під фізособи з аліекспрессу :lol:
прикинь.

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
[Шикаємо ми оцього тюленя на екзисті і що ми бачимо?
Нуль запчастей на нього. Нуль, лол.

https://exist.ua/uk/search/?query=byd%20sea%20lion%2007
Зображення

Модель взагалі відсутня в каталозі:
Зображення

Таааак, все шикарно з наявністю деталей на китайські електрички, кушайте, не обляпайтесь.
[/quote]

на екзисті ти запчастини шукаєш? :lol: :lol: :lol:
ти мабуть і нарозетці свій тепловий насос купив :lol: :lol: :lol:
сцук.... я думав такі як ти вже вимерли. а ні. вони існують.

Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
zmax: 06.01.2026 12:49 Так, думаю так і є. Але на цю бмв не буде проблем купити бампер і через 20 років. Принаймні зараз на 20 річну бмв проблем купити запчастини немає. А з китайцями, я впевнений що так не буде. Час покаже, але я не готовий купити китайця за $40к і грати в цю лотерею.
Друже, я не знаю хто сьогодні купує авто на 20 років. я авто використовую 3-5 років максимум, я вже давно прийшов до висновку, що дешевше і простіше оновлювати авто частіше, ніж потім з ними манатися по дрібницях і т.д. життя одне, щоб колупати старі корита, я ще в началі 2000х погрався з гольфом другим, а з 2008го почав купувать тільки нові авто, і скажу честно, це вигідніше і простіше.

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
fantomrulezz: 06.01.2026 12:50 А як виявилось, пригнав хламіну б/в з під фізособи з аліекспрессу :lol:
скажи честно, заздриш? ти витрачаєш свій час на пошук істини з моїм авто, тобі робити немає чого? оце тебе бомбонуло :gigi: :gigi: :gigi:

Відправлено через 5 хвилин 55 секунд:
Astar: 06.01.2026 12:48
Витрати будки 06 взимку більші чим в мого Х 2022 року, комфорт і поруч валявся.
скільки коштує новий Х? 80к? 90к?
Бу скільки коштує? 40к? 50к? биток? утопленик? чи як повезе?
Х чудове авто, комфортне і класне. але нове дурних коштів коштує, а бітки з америки я принципово не люблю. Якщо я хочу нове, я обрав собі нове авто. за 33500, повір, наприклад той же тесла модел У, просто кусок гівна дешевого в порівнянні з моім сілайном. А якщо дивитись новий модел Х, поглянь що таке
https://auto.ria.com/uk/auto_denza_z9_gt_39121182.html

а коли в живу побачиш і поїздиш, то зрозумієш де модел Х, і де Денза.

Відправлено через 4 хвилини 3 секунди:
для скептиків.
скільки дибілів купили byd

https://kurs.com.ua/novost/1431442-kita ... vtomobilei
і в країні скільки ідіотів які купили byd
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 06.01.2026 17:10лікуй комлпекси неповноцінності. хоча в твоєму віці вже запіздно. Ти хочаб не розмножуйся.
Фільтруй трохи мову. В твоєму віці ще на маразм не спишуть, можна і по беззубій пиці отримати.

Про впевненість в нових авто, про ідеальний сервіс і наявність запчастин він тут розповідав :lol:
Їздячи на драндулеті, який в Україну навіть офіційно не поставляється.
Тобто не має взагалі ніякої гарантії, ніякого сервісного обслуговування, ніякого постачання запчастин.

Тобто фактично купивши б/в авто у якогось китайця, що якийсь сірий ноунейм "салон" сюди просто пригнав.
Викинув 30 кілобаксів, щоб їздити на проперджених сидіннях після китайця, який там до цього миска рис топтав.
Timedemo: 06.01.2026 17:22скільки дибілів купили byd
Мільйони мух не можуть помилятись :laugh:
Востаннє редагувалось 06.01.2026 17:28 користувачем fantomrulezz, всього редагувалось 1 раз.
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 06.01.2026 17:26 Фільтруй трохи мову. В твоєму віці ще на маразм не спишуть, можна і по беззубій пиці отримати.
ще не доріс казати що мені фільтрувать. сам почав грубо розмовляти. маєш відповідь.

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
fantomrulezz: 06.01.2026 17:26 Викинув 30 кілобаксів, щоб їздити на проперджених сидіннях після китайця, який там до цього миска рис топтав.
я купив за свої кошти нове авто з салону. яке твоє собаче діло що мені робить? ти зі своїми справами розбирайся. Зрозумів?
я нікому нічого не нав"язую а ділюсь досвідом.
тобі щось не подобається? іди на х.й. так зрозуміло?
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 06.01.2026 17:28я купив за свої кошти нове авто з салону.
Харе вже брехати.
Ти за свої кошти купив не нове, а б/в (хай і з малим пробігом), і не з салону, а з пригонки. Без сертифікації, без гарантії, без обслуговування.
Нічого в цьому поганого немає, кожен др... як він хоче, просто не треба брехати, називаючи тепле м'яким.

Оці всі рейтинги, в яких на першому місці мільйони мух власників BYD та іншого китайського ноунейму, до одного місця.
Важливі, наприклад, отакі рейтинги:
Рейтинг надійності автомобілів 2025 від Consumer Reports
От тільки чомусь BYD в ньому, м'яко кажучи, не на першому місці і навіть не в десятці.
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 06.01.2026 17:36
Timedemo: 06.01.2026 17:28я купив за свої кошти нове авто з салону.
Харе вже брехати.
Ти за свої кошти купив не нове, а б/в (хай і з малим пробігом), і не з салону, а з пригонки. Без сертифікації, без гарантії, без обслуговування.
Нічого в цьому поганого немає, кожен др... як він хоче, просто не треба брехати, називаючи тепле м'яким.

Оці всі рейтинги, в яких на першому місці мільйони мух власників BYD та іншого китайського ноунейму, до одного місця.
Важливі, наприклад, отакі рейтинги:
От тільки чомусь BYD в ньому, м'яко кажучи, не на першому місці і навіть не в десятці.
3 км на приборці це не нове? ти знову молотиш про те чого не знаєш? навіщо? щоб що довести кому? що нових авто з китаю не існує? ті ща серьозно? вилазь з печери, і дивись на світ навколо. бо ти явно відстав від життя, років на 10

Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
fantomrulezz: 06.01.2026 17:36 Важливі, наприклад, отакі рейтинги:
а до чого тут рейтинги? я тобі нав"язую купити нового китайця?
мені достатнього того, що в китаї на них їздять по 500-700 тис. і достатньо того, що в китаї дають на них гарантію 5 років, а на батарею пожиттєву гарантію з графіком деградаціі. я вважаю там не ідіоти давати такі гарантіі на авто. у нас звичайно її немає цієї гарантіі, але там і ламатись особо немає чого. воно все просте як двері, в плані основних агрегатів. ну якби вони були такі ломучи, то мабуть би не продавали в два рази більше ніж тих же самих тесл. мухи ж не дибіли всі.

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
fantomrulezz: 06.01.2026 17:36 і не з салону, а з пригонки. Без сертифікації, без гарантії, без обслуговування.
от одразу видно тебе як диванного експерат.
по-перше салони є. і нові є.
без сертифікації? ти хоч знаєш що це таке? та її б не завезлиб в країну без сертифікату.
обслуговувавання? що там обслуговуваать? масло в редукторі з фільтром замінити? підвіску обслужити? антифриз замінити? ПО оновлюється по вай фай саме.
що там обслуговувать? любе сто це все робе дуже легко і без проблем.
Scoffer
Member

Повідомлення

Timedemo
Ти купив те що америкоси називають опенбокс. Від бренд нью відрізняється тим що ніхто нічого не гарантує.
Приклад на пальцях: я можу взяти на чері заїхати в будь-який сц укравто, а це дуже поширена мережа, штук 50 сц по країні, і мені там авто як мінімум там прям сходу продіагностують і з ймовірністю близькою до 100% полагодять. Там же я можу замовити якусь детальку. Навіть дуже дивну і непопулярну детальку. Тому що укравто це оф сервіс для чері.
Те ж саме я можу зробити на своїй вольво, але, як не дивно, в значно меншій кількості сц, щось близько 10 всього-навсього. Бо віннер це вам не укравто. Благо оф сервіс є в моєму місті, а якби не було, то я б вольву не взяв незважаючи на те що це вольва.
Ти свій бід в разі чого полагодити зможеш лише в гаражному кооперативі рога і копита.
Відчуваєш різницю?
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 06.01.2026 17:44оновлюється по вай фай саме.
А якщо тачка буде фізично пошкоджена в дтп (чи навіть банально дерево впаде) запчастини теж по вай фаю скачаються :laugh:

Бо в Україні їх нема (на екзісті нуль пропозицій взагалі), оф. ділера в країні нема.
І бахнутий бампер треба чекати 4 місяці, поки його виготовлять і привезуть з китаю.

А як розповідав, як розповідав :-/
"Нове" авто.
Проблем з запчастинами "немає"
І інші перли від апологета "якщо на вулиці -5, то об'єкт температурою +24 градуси вже нічого не гріє і теплообмін повністю зупиняється".
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 06.01.2026 18:04 І інші перли від апологета "якщо на вулиці -5, то об'єкт температурою +24 градуси вже нічого не гріє і теплообмін повністю зупиняється".
:lol: :lol: :lol:
а як ти з води -5 дасиш тепло в будинок? чи ти вже забув про акумуляцію? насос купив розуміння не купив? то тиж злився так і не дав відбовідь, як ти в будинок забереш 15квт тепла з ємності 300л і 40 градусів. Чи ти віриш що бочку можна остудити до -5 забравши тепло в будинок? при цьому маючи комфортну температуру в будинку? фізик ти наш :lol: :lol:
писав писака про щось, тільки сам не зрузмів про що писав. сам заплутався і обісрався. нагадаю, відповіді ти так і ненадад обгрунтованної.

Відправлено через 48 секунд:
fantomrulezz: 06.01.2026 18:04 А якщо тачка буде фізично пошкоджена в дтп (чи навіть банально дерево впаде) запчастини теж по вай фаю скачаються :laugh:
істерика вже? оце бомбить тебе))) ну ну нічого, якщо повезе переростеш. але зав"язуй з заздрістю.

Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
fantomrulezz: 06.01.2026 18:04
Бо в Україні їх нема (на екзісті нуль пропозицій взагалі), оф. ділера в країні нема.
І бахнутий бампер треба чекати 4 місяці, поки його виготовлять і привезуть з китаю.
готовий відповісти за свої слова? дорослий хлопчик? давай заказуєм бампер, якщо їде 4 міс і більше, я даю тобі штуку баксів, але якщо їде менше, то ти дає штуку баксів. Потягнеш за своі слова відповісти? щи тільки пи..ш на дивані?

Відправлено через 11 хвилин 44 секунди:
Scoffer: 06.01.2026 17:59 Timedemo
Ти купив те що америкоси називають опенбокс. Від бренд нью відрізняється тим що ніхто нічого не гарантує.
Приклад на пальцях: я можу взяти на чері заїхати в будь-який сц укравто, а це дуже поширена мережа, штук 50 сц по країні, і мені там авто як мінімум там прям сходу продіагностують і з ймовірністю близькою до 100% полагодять. Там же я можу замовити якусь детальку. Навіть дуже дивну і непопулярну детальку. Тому що укравто це оф сервіс для чері.
Те ж саме я можу зробити на своїй вольво, але, як не дивно, в значно меншій кількості сц, щось близько 10 всього-навсього. Бо віннер це вам не укравто. Благо оф сервіс є в моєму місті, а якби не було, то я б вольву не взяв незважаючи на те що це вольва.
Ти свій бід в разі чого полагодити зможеш лише в гаражному кооперативі рога і копита.
Відчуваєш різницю?
ні, не відчуваю. коли я робив перше то, я замовив мастило і фільтра, на наступний день отримав і замінив.
коли треба продіагностувати, Київ,Черкаси, Кропивницький читають повністю моє авто якщо треба сервнісним обладнанням.
якщо треба буде купити бампер або деталь, ходові деталі є в наявності в країні, 2-3 дні отримаю.
якщо буде щось спицифічне, почекаю два три тиждні, нічого страшного не трапиться при цьому, головне що все вирішується. шансу того, що щось зламається зненацька і залишусь без електрички на пару тижднів дуже мало, бо треба щоб зламалось щось таке, що я не зможу її екслуатувати.
головне одне, все ремонтується, і все вирішується в нормальні строки. бампер я все одно буду міняти у перевіреного кузовщика, то є де робити, та і остальні питання є де вирішувати.
я вже приводив приклади зі своїми іншими авто, фольцом і бмв, я також чекав два тиждні запчастини, нічого не помер. буває. Що ж тепер не жити? не їздити? не користуватись?
да навіть якщо стане колом, і треба чекати місяць, да хєр з нею. є друге авто, поізджу на дизелі не всруся.

Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
Scoffer: 06.01.2026 17:59 Timedemo
Ти купив те що америкоси називають опенбокс.
що таке опен бокс? я отримав авто з килимками і зарядкою в багажнику, на спідометрі 3 км. авто вся в заводських плівках, кермо, екрани і т.д. коли я купляв інші нові авто, я теж отримував їх в такому стані.
що в твоєму розумінні опенбокс? що вона заїзджала на лафет і з нього зїзжала? так всі нові авто так їдуть. ти щось трохи поплутав.
Astar
Junior

Повідомлення

Мені мій Х став до 38 тисяч. По пошкодженням був лопнутий балон пневмопідвіски, знятий цілий бампер, поламаний підкрилок. Чек в америці 120 тисяч, але ми живемо не в США.
З плюсів - працює все, додаток робе. Ключ не треба, робе з телефону. Немає якихось приколів з зарядками, вдома висить теславолконетор, можу зменшувати-збільшувати силу струму, вмикати зарядку по графіку, все робе. Підійшов до машини натиснув кнопку на пістолеті і машина заряджається. Не треба лазити в салон,
На будкі яж кажу, якесь відчуття обману в мене. Наче і машина гарна, але будка силион 6 і тим паче сонг плюс - це ілюзія.
Коли сядеш проїхатись за кермом відчуття що в машини немає керуваня, крутиш руля вона не слухає. Немає різкості, задницю таке враження він закидає в повороти. В одному місті споживання моєї тесли і будки сиалион 6 +- одне і теж. 26квт на 100. Це зараз. Хоча власник БУД каже шо проїздить на ній по 400км на одному заряді взимку :D
Я думав купити зікера, але шось відтягло мене від нього. Маючи бюджет 50 тисяч я обрав теслу х. Мінуси також є, але за кермом відчуваєш себе не ошуканим хитрими китайцями.

Я їздив на У, маю ще 3-йку можу порівнювати, але китай це капець. Я можу їхати на теслі і 15 і 18, на буд мене повезли на швидкості 110, мені було страшно. Навіть зробити різкий обгон це вже гра зі смертю, не тримає ця штука дорогу. Клює носом при гальмуванні, як наче амортизаторів там взагалі немає, або вони не від цьої машини. Зробити машину в якої батарея знизу і щоб так рулилась це треба було постаратись, або бути китайцем.
Купувати Denza Z9 GT за 66 тисяч))) Це ще якась єкзотика з китаю, маючи бюджет на 70 тисяч це вжу буде Rivian R1S, але це не точно, бо є ще тайкан.
Короче якщо ви пенсіонер, і вам геть не треба драйв може і зайде буд, але для мене і зікер 001, який набагато кращій в плані підвіски був не досить керованим.
Ну да батареяка залізофосфат, ну да ручки не такі як у трійки чи вайки, ну да... Це все перекреслює те, що машина не може їхати, точніше може, але не підходить для мене. Їздив на етроні, там підвіска кайф, особливо в режимі дінамік.

А вам як підвіска? Яка машина була до цього?
Ka1
Member

Повідомлення

Просто залишу це тут :shuffle:
https://www.youtube.com/watch?v=WwVNlVwQFe4
Hells Angels
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 06.01.2026 18:04А якщо тачка буде фізично пошкоджена в дтп (чи навіть банально дерево впаде) запчастини теж по вай фаю скачаються
ну я би більше паривсь коли щось загнеться в самій тачці, а не метал чи пластик це все латається
Timedemo
Member

Повідомлення

Astar: 06.01.2026 22:02 Мені мій Х став до 38 тисяч. По пошкодженням був лопнутий балон пневмопідвіски, знятий цілий бампер, поламаний підкрилок. Чек в америці 120 тисяч, але ми живемо не в США.
тобто якщо подивитись зі сторони, ти обрав це авто опираючись на свій досвід, можливості, і перспективи вирішення проблем. І задоволений вибором і результатом. Вірно?
І це круто, і я радий за тебе. От теж саме я можу сказати і про себе.

Відправлено через 10 хвилин 43 секунди:
Astar: 06.01.2026 22:02
З плюсів - працює все, додаток робе. Ключ не треба, робе з телефону. Немає якихось приколів з зарядками, вдома висить теславолконетор, можу зменшувати-збільшувати силу струму, вмикати зарядку по графіку, все робе. Підійшов до машини натиснув кнопку на пістолеті і машина заряджається. Не треба лазити в салон,
На будкі яж кажу, якесь відчуття обману в мене. Наче і машина гарна, але будка силион 6 і тим паче сонг плюс - це ілюзія.
Коли сядеш проїхатись за кермом відчуття що в машини немає керуваня, крутиш руля вона не слухає. Немає різкості, задницю таке враження він закидає в повороти. В одному місті споживання моєї тесли і будки сиалион 6 +- одне і теж. 26квт на 100. Це зараз. Хоча власник БУД каже шо проїздить на ній по 400км на одному заряді взимку :D
Хоч убий не розумію які приколи з пістолетом, підійшов нажав на кнопку на пістолеті, він витягнувся.
Які приколи з зарядками, не розумію, фаст чарджерів як гівна, зарядка в 8 до 32 ампери.
зарядка по графіку ночному в авто виставляється, час відїзду теж є, тобто машина прогрівається до встановленного часу. або з ключа запускаю і гріється.
По додаткам, тут відкритий андроїд, месенджери, гугл хром, вейз, голосовий пошук, ютуб мюзік, і т.д. любий додаток що ставиться на андроід я можу поставити у себе. я з авто в любий час слідкую за більше ніж 30ма сонячними станціямі які у мене на обслузі, навіть домашній відеонагляд я можу дивитись камери прям з авто, Ewelink теж працюэ прям з авто, можу хоч бойлер ввімкнуть, або добавити температуру в будинку прям за вто. По додатках тут навіть виграш (хоча це не велика перевага)

Друже і ти порівнюєш сонг плюс, це зовсім інше авто.
У мене теж була не довго тесла модел 3, шумна, жорстка. один плюс це вона валить що дурна.
Ти хоч раз проїдься сам на сілайн 07. не 06 не 05, а саме на 07. ти зміниш свою думку, я іздив на всіх теслам, я знаю з чим порівнюю. Я не кажу що щось гірше чи краще, бо різні класи авто. але по якості шумки, оздоблення, зручності і т.д. теслі далекувато. там свої переваги однозначно є. але ж ми дивимось на свої потреби, і що авто може дати для наших особистих потреб.

я б теж їздив і купив би модел х, але я дивлюсь зі своєї колокольні, я не маю коштів на нову за 90тис. а бу я боюсь, бо я не знаю кто мені притягне гарну і зробе гарно, хто адаптує і т.д..
а по біду своєму, я знаю що з салону я ввімкнув анл язик, підключив до вай фаю її, і все, у мене повноцінні функціі по додатках і т.д. тут я знаю. я знаю хто обслуже саме її, де брати запчастини, і що робити в випадку якихось непередбачуваних слкаднощів.

Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
Я їздив на У, маю ще 3-йку можу порівнювати, але китай це капець. Я можу їхати на теслі і 15 і 18, на буд мене повезли на швидкості 110, мені було страшно. Навіть зробити різкий обгон це вже гра зі смертю, не тримає ця штука дорогу. Клює носом при гальмуванні, як наче амортизаторів там взагалі немає, або вони не від цьої машини. Зробити машину в якої батарея знизу і щоб так рулилась це треба було постаратись, або бути китайцем.
от і я їздив і на тому і на тому, і купив сілайн 07.
я вілтку іду 13-15квт, взимку 20-25 в залежності від покриття і температури.там по пробігах плюс мінус однаково, у тогож сонг плюс інший двигун, у сілайна більш новітній і високообертовий, вона 230 максималка, сонг плюс щось біля 180. але то єрунда по швидкосях.
ще раз повторю, сонг плюс і сілайн це кардинально різні авто, і коли вони з"явились, я одразу її відкинув, бо дуже не сподобалось все, від валкості, до переднього приводу, хитання, немає руля і підвіски, це факт. я ж вище писав про це.

Відправлено через 8 хвилин 15 секунд:
А вам як підвіска? Яка машина була до цього?
якщо це мені питання то.
6 7 гольф, тигуан, ку5, бмв 320, х5, фокусы, лансер ще давно дуже, дуже не довго модел 3. і трохи французів, но то таке.

підвіска чия? е трон? так як ще може, це казка.
модел у для мене жорсткувата.
модел Х супер подобалась.
модел 3 жах (рульожка бомба, жорсткість і шум жах)
х5 клас, але жосткувата.
320та окрема історія, це взірець у всьому і в комфорті і в рульожці.
гольфи як гольфи, зрозумілі всім.
ку5 тож клас. от якраз десь сілайн на неї схожий, тільки сілайн на великих перепадах дороги , не ями а саме перепади, трохи покачується як корабель, мені це трохи не подобається, але це мало де є такі дороги.
якщо по сілайн, в загалі вона сбалансовано не погано. великий дуже плюс у неї великий хід підвіски, тобто пробить її не реально, але налаштування пружина плюс амортік більш заточені на ідеальний асфальт, коли великі бугри і ями вона класно все ковтає, коли рівний асфальт ідеальний, вона дуже класно їде, а от коли дуже латана дорога, дрібні бугри, і на великій швидкості в повороті її трохи може переставить. таке я тільки відчував у рх470го лексуса.
але піввіска багатоважільна, алюміній, і зроблена дебело.

Відправлено через 30 хвилин 44 секунди:
ті хто їздять у нас в країні на електричках такі відоси дивляться з легкою посмішкою.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 06.01.2026 18:28а як ти з води -5 дасиш тепло в будинок? чи ти вже забув про акумуляцію? насос купив розуміння не купив? то тиж злився так і не дав відбовідь, як ти в будинок забереш 15квт тепла з ємності 300л і 40 градусів. Чи ти віриш що бочку можна остудити до -5 забравши тепло в будинок? при цьому маючи комфортну температуру в будинку? фізик ти наш
писав писака про щось, тільки сам не зрузмів про що писав. сам заплутався і обісрався. нагадаю, відповіді ти так і ненадад обгрунтованної.
Казковий довбограй.
Настільки тупий і безграмотний, що просто пише псевдорозумні слова (сенс яких сам не розуміє), думаючи, що от він зараз як "нагрузить" людей зі справжньою інженерною освітою.

Відповідаючи на твій поток свідомості:
Якими саме процесами буде відбуватись передача тепла всередині будинку не має абсолютно ніякого значення, сумарна енергія системи від цього ніяк не зміниться.

Друже, я магістр гідроаеродинаміки та теорії тепломасообміну, закінчив мехмат ДНУ.
Захистив з відзнакою магістерську роботу про розрахунок обтікання міського каньйона, що і є на практиці задача розрахунку тепловтрат будинку на вулиці.
Я можу тобі значно більше розумних слів напхати: про те, що процес нагрівання і охолодження будинку це комбінація купи складних процесів, від теплопереносу між матеріалами всередині будинку до вільної конвекції повітряних мас навколо нього.
Що ця задача по правильному вирішується складною системою диференційних рівнянь і математичним моделюванням для наближенного вирішення цієї системи.

От тільки в цьому всьому немає ніякої реальної потреби на побутовому рівні, така точність вдома, щоб прикинути, вистачить чи не вистачить тепла при відключеннях взагалі, не потрібна.
Щоб зрозуміти на яку кількість теплової енергії зросте суммарна теплова енергія будинку, якщо в нього додати бак з теплою водою, достатньо рівня шкільного курсу фізики за 8 клас з елементарною формулою.
Є система (будинок), яка знаходиться в навколишньому середовищі з температурою -5 градусів по цельсію.
Для простоти приймаємо, що температура навколишнього середовища рівномірна і стала.
Всередину будинку привозять бак, наповнений теплою водою.
Характеристики бака: об'єм 300 літрів, температура води 40 градусів.
Питання: на яку кількість теплової енергії зросте суммарна теплова енергія системи (будинку)?

Правильна відповідь:
Сумарна теплова енергія замкненої системи дорівнює сумі теплових енергій всіх об'єктів, що входять в систему.
Теплова енергія будинку збільшиться на теплову енергію бака води на момент внесення в систему.
Теплова енергія баку води = дельта температур * об'єм бака * теплоємність води.
45°C*300л*4186Дж/(кг·°C) = 56,7 МДж або 15,75 кВт
Передбачається, що з цією задачею може впоратись майже будь-яка 13-річна дитина, ну якщо не зовсім тупа.

Якби дитина була дуже розумна (олімпіадник якийсь), то він би ще й сказав "але ж температура середовища нижче температури замерзання води, треба врахувати не просто теплоперенос а ще й фазовий переход".
І тоді порахувавши окремо тепловіддачу від 40 до нуля, потім теплоту фазового переходу від кристаллізації води, а потім тепловіддачу від нуля до -5, можна було б отримати трохи точніший результат.
Не сильно буде відрізнятись, для нашої побутової задачі така точність не потрібна, але можна.

Ти от не 13-річний школяр, в тебе навіть написано:
"Рід занять: строительство"
Але як професійний будівельник, з цією елементарною задачею шкільного курсу фізики ти не впорався.
В тебе вийшло:
Timedemo: 04.01.2026 12:41трохи більше 5ти квт.
Помилився трошки так в три рази.

Боюсь навіть уявити, яку некомпетентну фігню можуть набудувати отакі "будівельники". Слава богу, що мій будинок ти не будував.
Зараз після всього потоку гарячкового марення, яке ти висрав про магічні властивості твого електродрандулету, я вже в принципі, цьому не сильно дивуюсь.
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Не в ту тему)
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 07.01.2026 10:10
Timedemo: 06.01.2026 18:28а як ти з води -5 дасиш тепло в будинок? чи ти вже забув про акумуляцію? насос купив розуміння не купив? то тиж злився так і не дав відбовідь, як ти в будинок забереш 15квт тепла з ємності 300л і 40 градусів. Чи ти віриш що бочку можна остудити до -5 забравши тепло в будинок? при цьому маючи комфортну температуру в будинку? фізик ти наш
Казковий довбограй.
Настільки тупий і безграмотний, що просто пише псевдорозумні слова (сенс яких сам не розуміє), думаючи, що от він зараз як "нагрузить" людей зі справжньою інженерною освітою.

Відповідаючи на твій поток свідомості:
Якими саме процесами буде відбуватись передача тепла всередині будинку не має абсолютно ніякого значення, сумарна енергія системи від цього ніяк не зміниться.

Друже, я магістр гідроаеродинаміки та теорії тепломасообміну, закінчив мехмат ДНУ.
Захистив з відзнакою магістерську роботу про розрахунок обтікання міського каньйона, що і є на практиці задача розрахунку тепловтрат будинку на вулиці.
Я можу тобі значно більше розумних слів напхати: про те, що процес нагрівання і охолодження будинку це комбінація купи складних процесів, від теплопереносу між матеріалами всередині будинку до вільної конвекції повітряних мас навколо нього.
Що ця задача по правильному вирішується складною системою диференційних рівнянь і математичним моделюванням для наближенного вирішення цієї системи.

От тільки в цьому всьому немає ніякої реальної потреби на побутовому рівні, така точність вдома, щоб прикинути, вистачить чи не вистачить тепла при відключеннях взагалі, не потрібна.
Щоб зрозуміти на яку кількість теплової енергії зросте суммарна теплова енергія будинку, якщо в нього додати бак з теплою водою, достатньо рівня шкільного курсу фізики за 8 клас з елементарною формулою.
Є система (будинок), яка знаходиться в навколишньому середовищі з температурою -5 градусів по цельсію.
Для простоти приймаємо, що температура навколишнього середовища рівномірна і стала.
Всередину будинку привозять бак, наповнений теплою водою.
Характеристики бака: об'єм 300 літрів, температура води 40 градусів.
Питання: на яку кількість теплової енергії зросте суммарна теплова енергія системи (будинку)?

Правильна відповідь:
Сумарна теплова енергія замкненої системи дорівнює сумі теплових енергій всіх об'єктів, що входять в систему.
Теплова енергія будинку збільшиться на теплову енергію бака води на момент внесення в систему.
Теплова енергія баку води = дельта температур * об'єм бака * теплоємність води.
45°C*300л*4186Дж/(кг·°C) = 56,7 МДж або 15,75 кВт
Передбачається, що з цією задачею може впоратись майже будь-яка 13-річна дитина, ну якщо не зовсім тупа.

Якби дитина була дуже розумна (олімпіадник якийсь), то він би ще й сказав "але ж температура середовища нижче температури замерзання води, треба врахувати не просто теплоперенос а ще й фазовий переход".
І тоді порахувавши окремо тепловіддачу від 40 до нуля, потім теплоту фазового переходу від кристаллізації води, а потім тепловіддачу від нуля до -5, можна було б отримати трохи точніший результат.
Не сильно буде відрізнятись, для нашої побутової задачі така точність не потрібна, але можна.

Ти от не 13-річний школяр, в тебе навіть написано:
"Рід занять: строительство"
Але як професійний будівельник, з цією елементарною задачею шкільного курсу фізики ти не впорався.
В тебе вийшло:
Timedemo: 04.01.2026 12:41трохи більше 5ти квт.
Помилився трошки так в три рази.

Боюсь навіть уявити, яку некомпетентну фігню можуть набудувати отакі "будівельники". Слава богу, що мій будинок ти не будував.
Зараз після всього потоку гарячкового марення, яке ти висрав про магічні властивості твого електродрандулету, я вже в принципі, цьому не сильно дивуюсь.
Повернусь з Киіва відповім тобі подробно. А ти згадай що писав про акумуляцію тепла в бочці для будинку. Я тобі нагадаю твоє повідомлення. Будь готовий визнати неправоту, та вибачитись за свою бридятину. Доречі ти дуже довго міркував про очевидні речі, що підтверджує тільки, що ти повний нуль в розумінні теплових насосів, фізиці процесів.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 07.01.2026 11:01Доречі ти дуже довго міркував про очевидні речі
Ні, друже, дуже довго я думав, що дорослим людям не треба пояснювати елементарні речі зі шкільного курсу фізики.
Як виявилось, в цьому я був неправий, тому і довелось таки написати простирадло тексту, хоча будь-якій людині, яка хоча б закінчила середню школу, ці речі відомі.
На твоєму прикладі бачу, що вік ≠ розум, а професія ≠ компетенція.
Що 44-річний не розуміє тих речей, які знає більшість 13-річних, а професійний "будівельник" не знає шкільного курсу фізики.
Хоча якщо твоє "будівництво" полягає в тому, щоб лопатою розчин місити, то вибачаюсь, тут справді навіть середня освіта не потрібна.

Ти можеш скільки завгодно намагатись сперечатись з першим законом термодинаміки.
Ти навіть не будеш в цьому перший, історія знає багато людей, які стверджували, що можуть порушувати закони збереження енергії та винайшли вічний двигун.
От тільки правда в тому, що вони всі або помилялись, або брехали.

Ти - не виключення.
Ти просто некомпетентний довбограй, який спочатку помилився в елементарному розрахунку, а потім ввімкнув словесний понос, щоб намагатись свою помилку виправити і "загрузити" оппонента.
Не вийшло.
На те, що ти визнаєш помилку і вибачишся за свою бредятину, особливо не сподіваюсь.
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 07.01.2026 11:18
Timedemo: 07.01.2026 11:01Доречі ти дуже довго міркував про очевидні речі
Ні, друже, дуже довго я думав, що дорослим людям не треба пояснювати елементарні речі зі шкільного курсу фізики.
Як виявилось, в цьому я був неправий, тому і довелось таки написати простирадло тексту, хоча будь-якій людині, яка хоча б закінчила середню школу, ці речі відомі.
На твоєму прикладі бачу, що вік ≠ розум, а професія ≠ компетенція.
Що 44-річний не розуміє тих речей, які знає більшість 13-річних, а професійний "будівельник" не знає шкільного курсу фізики.
Хоча якщо твоє "будівництво" полягає в тому, щоб лопатою розчин місити, то вибачаюсь, тут справді навіть середня освіта не потрібна.

Ти можеш скільки завгодно намагатись сперечатись з першим законом термодинаміки.
Ти навіть не будеш в цьому перший, історія знає багато людей, які стверджували, що можуть порушувати закони збереження енергії та винайшли вічний двигун.
От тільки правда в тому, що вони всі або помилялись, або брехали.

Ти - не виключення.
Ти просто некомпетентний довбограй, який спочатку помилився в елементарному розрахунку, а потім ввімкнув словесний понос, щоб намагатись свою помилку виправити і "загрузити" оппонента.
Не вийшло.
На те, що ти визнаєш помилку і вибачишся за свою бредятину, особливо не сподіваюсь.
Написав тобі в пп телефон, набери
heidfeld
Member

Повідомлення

Прикольная. убивец гольфов.
спойлер
Відповісти