Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Timedemo
Member

Повідомлення

zmax: 05.01.2026 00:13 вибачайте, сталася халепа. В дворі якись старий гольф не справився з управлінням і в'їхав у вашу припарковану автівку. Фара, крило, бампер, решітка ну і так по дрібницях. Чи є в дилера на складі і скільки коштуватиме? Бо з того що я знаю і чув, на складі мало що є і коштує дорожче як на ауді.
на самому ділі проблем немає, бо вже більше 3х років працює великий постачальник запчастин на зікр, біайді, фольц китай, ауді китай, ікспенг, аватр. на ходові авто такі як зікр 001, біайді сонг плюс, танг, сонг л, сілайн 07, фольц айді 4, хонди мнв і подібні, вже на складах давно є комплекти пошти всього кузова, підвіски, і т.д. так що з цим проблем немає від слова зовсім. Дуже швидко ринок насичився електричками за останні 5 років. а навіть якщо не дай Бог що, ну почекаю трохи, в мене є на чому переїздити, старенький добренький гольф 7 універсал.
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz
На відкритому ринку всі в рівних умовах за визначенням відкритого ринку. Хто на ньому захотів собі зробити податків більше ніж в інших, той ССЗБ.
До того ж не в одних податках справа. Подивись наприклад на двигли, америкоси свої смал блоки в асортименті випускають вже добрих 60 років, а в європах кожна автівка це нове двигло, нові запчастини, нова логістика, нові витрати.
Filabatya
Member

Повідомлення

Еко норми, без нового двігла в них фіг залізеш. А треба що б ще їхало як порш чи бмв, а не як божественна тойота на варіаторі) З іншого боку нікому не потрібний ще один 124 мерс чи 1.9тдай від ауді, хто тоді нові авто буде брати і як заробити на сервісі :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Filabatya
Еконорми в штатах пожорсткіше європейських будуть, і все залізається з 5-7 літровими двиглами, було б бажання.
Європи просто сильно хитровжарені і думали що можна робити одноразове лайно і що на ринок одноразового лайна ніколи не прийде хтось інший. А хтось інший таки взяв і прийшов, і тепер витісняє їх на всіх парах.
Filabatya
Member

Повідомлення

Щось слабо вірится що в них(сша) еко норми сильніші, не розумію чого ви так радієте економічній експансії китаю. Це ж ті самі фашисти(московити) тільки в іншій обгортці і розумніші :-/
Timedemo
Member

Повідомлення

Filabatya: 05.01.2026 13:53 Щось слабо вірится що в них(сша) еко норми сильніші, не розумію чого ви так радієте економічній експансії китаю. Це ж ті самі фашисти(московити) тільки в іншій обгортці і розумніші :-/
Це правда. Згадай скандал біля ваговських дизелів той що був дізель гейт.
Filabatya
Member

Повідомлення

Правда, в європі довбуть, не те що в сша) в мене якраз такий дизель, точніше в жінки вже :)
До 200к пробігу ніяка електричка не зрівняється по сукупності переваг, поки сажевик не забитий :lol: наступний буде бензин, поки ще є :up:
Scoffer
Member

Повідомлення

Filabatya
https://www.europarl.europa.eu/cmsdata/ ... t_IEEP.pdf
В штатах можна більше пердіти со2, але якість вихлопу по іншим показникам (NMOG + NOx PM CO HCHO) має бути кращою. На практиці це означає що палити палива можна від душі, але треба все гарно фільтронути. Враховуючи більший жор їх автівок і вищі вимоги - краще фільтронути раза так в 3-4 навскидку відносно спожитого палива.

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
І, нагадую, що це досягається на двигунах, котрі технологічно не дуже далеко відійшли від двигуна 130го зіла.
Filabatya
Member

Повідомлення

Ця мурзілка кінця 16 року, свіжішої газети там нема? Дивлячись їхні декілька каналів по ремонту і те як довбаки ліплять катафоти замість правила правої руки на не регульованих перехрестках, запитаюсь в знайомого в трампленді, як вони тюф отримують на то все драньтя, проти німецього реалізму ТО)
Востаннє редагувалось 05.01.2026 14:45 користувачем Filabatya, всього редагувалось 4 разів.
Scoffer
Member

Повідомлення

Filabatya
І шо з того? В штатах бідонобама з того часу вигадав якийсь новий стандарт, в європах теж. В штатах з народження стандартів викидів вони вважаються жорсткішими і більш комплексними за європейські. Чого вартують одні каліфорнійські стандарти, котрі регулярно розповсюджують на інші штати.
zmax
Member

Повідомлення

Timedemo: 05.01.2026 12:58на самому ділі проблем немає, бо вже більше 3х років працює великий постачальник запчастин на зікр, біайді, фольц китай, ауді китай, ікспенг, аватр. на ходові авто такі як зікр 001, біайді сонг плюс, танг, сонг л, сілайн 07, фольц айді 4, хонди мнв і подібні, вже на складах давно є комплекти пошти всього кузова, підвіски, і т.д. так що з цим проблем немає від слова зовсім. Дуже швидко ринок насичився електричками за останні 5 років. а навіть якщо не дай Бог що, ну почекаю трохи, в мене є на чому переїздити, старенький добренький гольф 7 універсал.
якраз після цієї теми ютуб вирішив запропонувати мені відео про одного власника зікр з києва. Виявилось, що ваші слова про no problem with any spare parts скажемо так дипломатично не відповідають дійсності. Тому що на зікр в країні навіть немає радіаторів, точніше вони є, але лише на дорест. Тому всі власники рестових зікрів трошки колхозять, за проблеми з радіатором. На том же відео, власник згадав що запчастин дуже мало і чекати потрібно не один місяць. Наразі у власника проблема з підігрівом салону, точніше з його відсутністю. На розборке зікрів він знайшов те що йому потрібно замінити, але ціна така, що елітного німця дешевше обслуговувати. :gigi: Пробіг зікра з 95 квт батареєю по місту близько 200 км від зарядки до зарядки зимою, або під 300 км, якщо це буде однією поїздкою за раз.
В цілому моя думка про кітайські автівки не змінилась.
Timedemo
Member

Повідомлення

zmax: 06.01.2026 00:46
Timedemo: 05.01.2026 12:58на самому ділі проблем немає, бо вже більше 3х років працює великий постачальник запчастин на зікр, біайді, фольц китай, ауді китай, ікспенг, аватр. на ходові авто такі як зікр 001, біайді сонг плюс, танг, сонг л, сілайн 07, фольц айді 4, хонди мнв і подібні, вже на складах давно є комплекти пошти всього кузова, підвіски, і т.д. так що з цим проблем немає від слова зовсім. Дуже швидко ринок насичився електричками за останні 5 років. а навіть якщо не дай Бог що, ну почекаю трохи, в мене є на чому переїздити, старенький добренький гольф 7 універсал.
якраз після цієї теми ютуб вирішив запропонувати мені відео про одного власника зікр з києва. Виявилось, що ваші слова про no problem with any spare parts скажемо так дипломатично не відповідають дійсності. Тому що на зікр в країні навіть немає радіаторів, точніше вони є, але лише на дорест. Тому всі власники рестових зікрів трошки колхозять, за проблеми з радіатором. На том же відео, власник згадав що запчастин дуже мало і чекати потрібно не один місяць. Наразі у власника проблема з підігрівом салону, точніше з його відсутністю. На розборке зікрів він знайшов те що йому потрібно замінити, але ціна така, що елітного німця дешевше обслуговувати. :gigi: Пробіг зікра з 95 квт батареєю по місту близько 200 км від зарядки до зарядки зимою, або під 300 км, якщо це буде однією поїздкою за раз.
В цілому моя думка про кітайські автівки не змінилась.
Купіть нову ауді, бмв, мерседес, я подивлюсь як Ви швидко знайдете на свіжі авто запчастини.
а про думку про китайців вона в кожного своя. Одне можу сказати, думка дуже змінюється коли починаєш експлатувати сам.
я про електричку мрію з тесли з 2014 року, обожнюю технологіі, слудкую за ними, в 2019 майже купив теслу, потім передумав і т.д. багато чого непоодобаось. і тільки через 10 років я купив свою першу електричку. Сам був скептиком, китай, і т.д. взагалі хотів замовить легкий бу є трон з Німеччини. Але взяв у товариша на тиждень і зрозумів що це моє авто. Авто е трон просто шикарне і неймовірне, але важка дуже, повний привід, і реально дуже прожерлива. с 2021 року розглядав біайді, танг сусід купив, два сусіда купили сонг плюс, але воно якесь не моє було, трохи китайщиною віддавало внуті по дизайну і т.д. хоча автівки дуже класні. а тут привезли сіланй 07 в автосалон один з перших , запропунували тест драйв, проїхавая і влюбився в це авто просто. П..х на наслідки, підводні камені і т.д. не за останні кошти. але на сьогодні вже пробіг 55тис. жодних нюансів, глюків, скрипів, стуків і т.д. авто як нове. Подивимось що буде на 200тис. бо планую аж туди прогнати її хочаб. на 50 тис перевіряв батарею. деградація 1 відсоток. здоров"я батареї 99 відсотків. поки дуже пристойно все. А в загалі, якщо все життя в страху сидіти і не пробувати нове щось, то краще взагалі не жити.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 06.01.2026 09:43Купіть нову ауді, бмв, мерседес, я подивлюсь як Ви швидко знайдете на свіжі авто запчастини.
Клініка, чергове магічне мислення формату "раз я купив собі потенційний геморой без нормального сервісу і обслуговування, значить це у всіх так".

У "ауді, бмв, мерседес," і інших нормальних брендів у кожного десятки авторизованих ділерів по країні.
У кожного імпортера є склад з запасом, вони зобов'язані його мати і не отримають авторизацію по моделі взагалі, поки його не наповнять.
Майстера з обслуговування проходять навчання і поки не отримають сертифікацію - модель не почнуть поставляти в салони.
До речі, це одна з причин, чому часто на наш ринок нові моделі виходять з запізненням на рік.

Очікування запчастини у нормального бренда - максимум пара днів, якщо не виявилось в твоєму місті і треба почекати поки пришлють зі складу імпортера чи від іншого дилера.

Єдине виключення було в 2022, коли через велику війну зупинилась логістика і перестали наповнювати склади, тоді я розбите скло чекав 2 тижні, поки з Європи доїде.
І то було в війну 2 тижні.
А у китайхламу - норма 4 місяці чекати в мирний час в Європі.
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 06.01.2026 10:13
Timedemo: 06.01.2026 09:43Купіть нову ауді, бмв, мерседес, я подивлюсь як Ви швидко знайдете на свіжі авто запчастини.
Клініка, чергове магічне мислення формату "раз я купив собі потенційний геморой без нормального сервісу і обслуговування, значить це у всіх так".

У "ауді, бмв, мерседес," і інших нормальних брендів у кожного десятки авторизованих ділерів по країні.
У кожного імпортера є склад з запасом, вони зобов'язані його мати і не отримають авторизацію по моделі взагалі, поки його не наповнять.
Майстера з обслуговування проходять навчання і поки не отримають сертифікацію - модель не почнуть поставляти в салони.
До речі, це одна з причин, чому часто на наш ринок нові моделі виходять з запізненням на рік.

Очікування запчастини у нормального бренда - максимум пара днів, якщо не виявилось в твоєму місті і треба почекати поки пришлють зі складу імпортера чи від іншого дилера.

Єдине виключення було в 2022, коли через велику війну зупинилась логістика і перестали наповнювати склади, тоді я розбите скло чекав 2 тижні, поки з Європи доїде.
І то було в війну 2 тижні.
А у китайхламу - норма 4 місяці чекати в мирний час в Європі.
Клініка у тебе в голові одного, якщо ти не іздив на авто з салону нових, то ти рядовий диванний експерт. який може тільки бігати по форумам умняки кидати без аргументі і досвіду. Може мамка колись ланоса купе, тоді може хоч щось знатимеш.
пара днів? купи новий х5 нового модельного ряду, я подивлюсь скільки ти будеш чекати бампер в твоєму місті. два дні :lol: :lol: :lol: сказочник.
у мене гольф 7 з салону, в 2019 був гарантійний випадок, гідравліка щеплення полетіла, то я чеках цю запчастину два тиждні оригінальну. була нова 320та бмв, камінець розбив фару, я її чекав теж 2 тиждні.
нещодавно у товариша на біайді танг вдарили задній фонарь і бампер, за 2 тиждні так само все пришло, фара була в наявності НОВА, а бампер почекати прийшлось. от і думай. Китайські запчастини не на марсі знаходяться, а так само швидкой йдуть.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 06.01.2026 10:25я подивлюсь скільки ти будеш чекати бампер в твоєму місті.
Обидва авто, що я мав (хюндай і субару) - взяті новими з салону.
На обох я міняв навісне обладнання (бампери, накладки, туманки, скло) завжди лише у офіційного дилера і чекав зовсім недовго.
Єдине виключення я описав, це був 22 рік і вся логістика по країні стояла.
Моєму авто вже 8 років, воно вже неактуальне, бо вийшло наступне покоління - а я все ще можу купити бампер тут і зараз на екзисті (та і у оф. ділера він також є).
Зараз не 2 дні очікування, а тиждень буде тому, бо вихідні і святкові дні:
Зображення.

А ти обісрався, бо купив китайське лайно і тепер ходиш всім розповідаєш що носити повні штани лайна і очікувати 4 місяці нещасний бампер - це норма.
Е. Експерт. Який не закінчив навіть 8 клас школи, не знає базових законів фізики і плутає потужність з енергією.
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz
спойлер
Зображення
У тебе вигадані проблеми. Моя чері по-перше постарше буде, 13го року, по-друге завезена в країну дуууже обмеженою партією, шось біля 200 чи 300 штук, бо після 13го зненацька настав 14й з усім відомими подіями. А кузовщину можна купити прям тут і зараз за копійки. Просто треба брати нормальні, не ноунейм, бренди, і все буде в порядку.

Відправлено через 11 хвилин 37 секунд:
Я недавно у дилера купив таку фігнюшку як резинку-накладку на плюс аккумулятора. Без очікування, просто заїхав, спитав, і забрав. Навіть таке є.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer
Ну давай подивимось.
Ось китайчатина, про яку мова йшла:
Timedemo: 04.01.2026 11:33у мене byd sea lion 07
Шикаємо ми оцього тюленя на екзисті і що ми бачимо?
Нуль запчастей на нього. Нуль, лол.

https://exist.ua/uk/search/?query=byd%20sea%20lion%2007
Зображення

Модель взагалі відсутня в каталозі:
Зображення

Таааак, все шикарно з наявністю деталей на китайські електрички, кушайте, не обляпайтесь.

P.S. До речі, лише китайські надмозки могли додуматись назвати автомобіль (не підводний човен) морським тюленем.
Вони хоч бачили колись як тюлені по суші пересуваються?
Чи це тонкий натяк майбутньому власнику, що авто буде місяцями валятись доверху пузом в очікуванні запчастин?
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Наскільки я бачу з гуглу, ця тарантайка в Україну офіційно, через автодилерів, не завозиться. Продається в алло :lol: Відповідно вимагати на неї запчастини щонайменше дивно. Може порівняємо таки те що має оф сервіс?

Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:
Я, здається, ніде не казав, що купляти машини на аліекспресі - гарна ідея.
Astar
Junior

Повідомлення

Диву дивуюсь коли люди купують китайців. Але як є.
Знайомий в тому році купив собі будку сонг плюс, каже це бренд і ліпше за теслу в рази. Я посидів подивився, нічого мене зачипило, крім заборів на єкрані.
Наче заплатив 500 баксів він за українізацію, але заборчики все одно випадають у вигляді повідомлень. Як регулювати потужність зарядки до сих пір не розібрався.
Другий знайомий купив будку 06, все таке саме, наче щось недоробили, в мене відчуття якесь обдуреного покупця. Поклали зарядку комплектну, яка чогось не працює, та що 32а. Дзвониш питаєш що означає 3 сигнали, тебе наче вічливо посилають, через пів року взагалі будуть говорити не дзвони сюди) . В інтернеті нічого немає, у всіх працює, інструкція - китайські заборчики.
QR код не відкривається. Короче якесь воно не дороблене і стирене, працює через попу.

Витрати будки 06 взимку більші чим в мого Х 2022 року, комфорт і поруч валявся.
Ще не зрозумів як робить порт зарядки в будки, в тебе в кармані ключ, підходиш і не можеш витягнути зарядку. Треба відмикати будку, потім тільки можна витягнути зарядку. Щоб поставити зарядку також треба відмикати. Машина не розуміє що вона в гаражі. Короче мені як власнику тесли - будка це дно.
Але нове дно, ось і ведуться люди на цю китайську хитрість.
zmax
Member

Повідомлення

Scoffer
тому що 90% запчастин на ті джилі це aftermarket якоїсь старої короли 90 років.
Timedemo: 06.01.2026 10:25Китайські запчастини не на марсі знаходяться, а так само швидкой йдуть.
Це якщо вони взагалі є. Але мова про інше. Проблема з з/ч таки є і навіть на актуальні моделі, хоча стверджувалось зворотнє.
Timedemo: 06.01.2026 10:25 купи новий х5 нового модельного ряду, я подивлюсь скільки ти будеш чекати бампер в твоєму місті.
Так, думаю так і є. Але на цю бмв не буде проблем купити бампер і через 20 років. Принаймні зараз на 20 річну бмв проблем купити запчастини немає. А з китайцями, я впевнений що так не буде. Час покаже, але я не готовий купити китайця за $40к і грати в цю лотерею.
Востаннє редагувалось 06.01.2026 12:59 користувачем zmax, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти