Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 04.01.2026 20:02 А от власник електрички, зарядивши зимою повний бак по 20 грн за квт*г, ризикує через кілька днів дізнатись, що половина заряду з батареї улетіла на самопідігрів.
диван експерт детектед :lol: :lol: :lol:

відкрию тобі тайну. вони до -20 нічого не гріють якщо не треба заряджати. за місясь авто втрачає взимку аж цілих 2 відсотки. але нікому не кажи. бо всі будуть купувать коли взнають, що вони не розряджаються за 2 дні.
як же смішно читати експертів коли навіть не торкалися чогось в житті.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2026 19:59китай електрички немають жодних проблем з ремонтом і запчастинами
Немає жодних проблем :lol: :lol: :lol:
Немає запчастин і немає ремонту - значить немає проблем.
Просто китайбренд через рік випускає нову модель і повністю припиняє випуск запчастин на стару.
Купив китайську бричку, відкатав пару років, закінчилась гарантія - на свалку і іди купуй нову.
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 04.01.2026 20:05
Timedemo: 04.01.2026 19:59китай електрички немають жодних проблем з ремонтом і запчастинами
Немає жодних проблем :lol: :lol: :lol:
Немає запчастин і немає ремонту - значить немає проблем.
Просто китайбренд через рік випускає нову модель і повністю припиняє випуск запчастин на стару.
Купив китайську бричку, відкатав пару років, закінчилась гарантія - на свалку і іди купуй нову.
:lol: :lol: :lol: :lol:
жги братан жги дальше.
вибачаюсь за свинособачу.
ти зробив мій вечір! гарного вечора.
Ka1
Member

Повідомлення

Дивлячись на це все, душа радіє, що RAM випускає в цьому році свої оновлені версії 6.2 суперчарджер та 6.7 турбодизель :super:
zmax
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2026 19:59а китай електрички немають жодних проблем з ремонтом і запчастинами, вже давно все розвинено і т.д. тих самих zeekr byd vw
ось тут не згоден зовсім і повністю.
Знайдіть хоч одну кітай_автівку 10+ років на яку можна без проблем купити запчастину у оф дилерів. Бо я таких не знаю. Навіть більше, я колись працював з китайською технікою. Відповідь заводу-виробника - ми вже як 3 роки не випускаємо цю модель,запчастин не маємо. Купуйте нову модель (або ідіть на три букви). Це офіційна відповідь заводу XCMG.
Плюс до цього в цих електричках на колесах, є ще купа нюансів, про які мало говорять. Пару тижнів тому читав статтю, може навіть по посиланню з цієї теми, про корейські електрички, в якіх навіть гальмівні колодки не можливо замінити без поїздок до дилера.
Як би там не було наразі електричка це не про економію і не про екологію.
Filabatya
Member

Повідомлення

Ka1
А що по спекам трактора?
Ka1
Member

Повідомлення

Ще не сильно вчитувався, але дизель тягне майже до 10тон, двс не вмирає, як це полюбляє робити Європа
fantomrulezz
Member

Повідомлення

zmax: 04.01.2026 20:19Знайдіть хоч одну кітай_автівку 10+ років на яку можна без проблем купити запчастину у оф дилерів. Бо я таких не знаю.
Ти що, він же на своїй електричці вже цілий рік проїздив.
А раз за АЖ один рік і АЖ 55к пробігу не було проблем, значить вона не зламається ніколи. І - інтерполяція.
Магічне мислення воно таке.
Якщо за рік запчастини не знадобились, значить вони не потрібні взагалі.
Якщо на трасі, по якій тобі треба їхати, на ділянці, яка перевищує весь твій запас ходу, немає зарядок, значить просто треба заряджатись вдома.
спойлер
Зображення
www.adpa.eu/wp-content/uploads/2025/03/ ... Europe.pdf
There are also concerns about the availability of spare parts. The supply chain of Chinese manufacturers in Europe does not yet fully meet European standards, leading to repair issues and uncertainty among insurers. In some cases, cars cannot be repaired due to a shortage of parts, which could further slow down the acceptance of Chinese brands.
www.forbes.com/councils/forbesbusinessc ... ddle-east/
Another problem that has a significant negative impact on Chinese OEMs worldwide is the availability of car parts. Take an example from Mobility Portal Europe: People often experience long waiting times for the required replacement parts or software problem resolutions, which can last up to four months. Locally, this affects regular maintenance and warranty management.
Ну подумаєш, шо треба 4 місяці чекати на запчастини до нового актуального модельного ряду.
Це ж всього лише 4 місяці.
Як раз встигне зарядитись :laugh:
Timedemo
Member

Повідомлення

zmax: 04.01.2026 20:19
Timedemo: 04.01.2026 19:59а китай електрички немають жодних проблем з ремонтом і запчастинами, вже давно все розвинено і т.д. тих самих zeekr byd vw
ось тут не згоден зовсім і повністю.
Знайдіть хоч одну кітай_автівку 10+ років на яку можна без проблем купити запчастину у оф дилерів. Бо я таких не знаю. Навіть більше, я колись працював з китайською технікою. Відповідь заводу-виробника - ми вже як 3 роки не випускаємо цю модель,запчастин не маємо. Купуйте нову модель (або ідіть на три букви). Це офіційна відповідь заводу XCMG.
Плюс до цього в цих електричках на колесах, є ще купа нюансів, про які мало говорять. Пару тижнів тому читав статтю, може навіть по посиланню з цієї теми, про корейські електрички, в якіх навіть гальмівні колодки не можливо замінити без поїздок до дилера.
Як би там не було наразі електричка це не про економію і не про екологію.
вся проблема в тому, що Ви розказуєте, що десь щось чули, читали, щось взнали і т.д. 10 років назад тачка з китаю це зовсім інше чим зараз. вони вже зайшли на європу офіційно. тож сьогодні і 10 років назад це різні речі. ну і я не звик іздити на авто більше 200тис. а це десь 3-5 років максимум. я міняю авто да і все. а от ті хто вже наїздив на елктрокитайцяї по 200т, зараз просто посміхаються з подібних тлумачень, про обслугу, запчастини і т.д.

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
fantomrulezz: 04.01.2026 20:42 Ти що, він же на своїй електричці вже цілий рік проїздив.
А раз за АЖ один рік і АЖ 55к пробігу не було проблем, значить вона не зламається ніколи. І - інтерполяція.
Магічне мислення воно таке.
Якщо за рік запчастини не знадобились, значить вони не потрібні взагалі.
Якщо на трасі, по якій тобі треба їхати, на ділянці, яка перевищує весь твій запас ходу, немає зарядок, значить просто треба заряджатись вдома.
чого тебе так підриває? заздрість? тобі нічого ненав"язуть, заспокойся. Це мій вибір на чому їздити. Тобі подобається інше авто? дизель ? бензин? то їздь собі наздоров"я.
ти чогось газовий котел собі не поставив, а пишаєшься своїм тепловим насосм вдома. прикинь як можуть адепти газових котлів ща тобі насипать про твій дорогий, неокупний, нікому непотрібний тепловий насос, доречі такий же китайський, і якщо що, ти його викинеш в мусорку, і поставиш звичайний котел.
;) ;) ;)

Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
zmax: 04.01.2026 20:19 Знайдіть хоч одну кітай_автівку 10+ років на яку можна без проблем купити запчастину у оф дилерів.
https://www.byd.com/eu

вивчайте.
zmax
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2026 22:37вивчайте.
вибачайте, сталася халепа. В дворі якись старий гольф не справився з управлінням і в'їхав у вашу припарковану автівку. Фара, крило, бампер, решітка ну і так по дрібницях. Чи є в дилера на складі і скільки коштуватиме? Бо з того що я знаю і чув, на складі мало що є і коштує дорожче як на ауді.
Timedemo: 04.01.2026 22:37а от ті хто вже наїздив на елктрокитайцяї по 200т, зараз просто посміхаються з подібних тлумачень, про обслугу, запчастини і т.д.
от і я про це, китайців що наїздили 200+ і не мали проблем я не бачив і не чув. Можливо якщо береш нове з салону та їздиш 1-3 роки це не проблема, але це не use case пересічного. І це мова лише за запчастини, а є ще специ, які мають їх ремонтувати, і тут з китайпромом також велике питання.
Як мене вчили 20+ років тому, - машина має бути по карману і без проблем обслуговуватись. Тобто є з/ч в наявності, є майстри (і їх не 2 на всю країну) щоб обслуговувати автівку і все це ще й коштує адекватні гроші.
Scoffer
Member

Повідомлення

zmax
Точно так само як і зі старим гольфом. Виробник випускає на афтемаркет оригінальні запчастини рівно 10 років і ні днем більше тому що саме так вимагають багато всяких різних регуляторів по різним країнам. Більше 10 не вимагає ніхто. Виробник не зацікавлений щоб ти на своїй колимазі їздив по 40 років. Тому через 10 максимум що можна знайти це залишки складу, якщо пощастить, або скручене з небитої некраденої в невідомому стані, або китайський аналог ідентичний натуральному, благо китайці досі запчастини наприклад на мт-11 випускають, хоча київсього мотозаводу вже багато років як не існує :laugh:
Ви б всі ото перед тим як розповідати про запчастини, спочатку перевірили б їхню наявність і походження для своїх автівок.

Відправлено через 5 хвилин 20 секунд:
Єдине виключення з правила це американські пікапи. І то не силами автовиробника, а завдяки 100500 кастомщикам. От на них можна і на дуже древні щось знайти нове на заміну і може навіть пристойної якості. Все інше - ні, в прольоті.
Filabatya
Member

Повідомлення

430 коняк і 1457.5 номів, звір машина. то вже ближче до малих вантажівок ніж до легкових :gigi:
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.01.2026 00:45Виробник випускає на афтемаркет оригінальні запчастини рівно 10 років і ні днем більше тому що саме так вимагають багато всяких різних регуляторів по різним країнам.
От тільки китайські виробники цього не роблять.
Я там вище надавав детальний аналітичний звіт про це.
Навіть на нову машину актуального модельного ряду запчастин в наявності може не бути і треба чекати 4 місяці виготовлення.
А оскільки китайці оновлюють модельний ряд набагато частіше (зазвичай раз на рік), ніж нормальні виробники, то ні про які 10 років взагалі не йдеться, вже через рік оригінальні запчастини припиняються випускати, а через пару років, коли вимиються їх запаси на складах - знайти їх стає тою ще задачкою.
Купив Суньхуйвчай 2025, бахнув його - ну єдина твоя надія, що в Суньхуйвчай 2026 цей елемент сумісний, що далеко не факт.
Timedemo: 04.01.2026 22:37заздрість
Гарний жарт :lol: Звісно, так, всі пацани на районі заздрять твоєму костюму Абібас і айфону з чотирму сімками і антеною.
Ніколи не міряв людей по тому, на чому вони їздять, але це прям смішно.
Я б же хоч теоретично міг зрозуміти оці дурні понти, якби там був тайкан з салону чи там єтрон гт.
Але ноунейн китайчатина - це ор :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Не купляй китайські ноунейми і буде щастя. Ти ж чомусь не пред'являєш аналогічні претензії до европейський ноунеймів типу Rimac.
З твого ж звіту:
Aftersales Ensuring reliable and nationally covering aftersales support is crucial for building brand trust among European consumers when adopting a D2C model. Chinese OEMs are partnering with local service providers to offer maintenance and repair services. For example, Omoda, a Chery brand, has a strategic partnership with RAC in the UK and Nio has a partnership with fast fitter KwikFit in the Netherlands. This approach helps in establishing a dependable service network, which is vital for customer retention and brand reputation.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.01.2026 10:31Ти ж чомусь не пред'являєш аналогічні претензії до европейський ноунеймів типу Rimac
Чому ж не пред'являю, ще й як пред'являю.
Ніколи не куплю якийсь Rimac чи Rivian, чи Сунхуйвчай, чи будь-який інший бренд (незалежно від географічного походження), який в антитопах надійності:
https://digital.staff-capital.com/en/co ... orts-2025/
спойлер
Зображення
Scoffer
Member

Повідомлення

Ви от реально якісь дивні тут. Як понакупляти небитих америкосів, для котрих запчастин у дилера в принципі не існує, і єдиний варіант відремонтуватись це скрутити з машини такого ж нелоха, у котрого відремонтуватись вже не вийшло :laugh: - то це нормально, а як нового китайця з яким-не-яким, але таки сервісом - ай-ай-ай, трагедія.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.01.2026 10:46Як понакупляти небитих америкосів ... а як нового китайця
Два симптоми однієї хвороби.
Бажання здаватись, а не бути, жити не по доходам і володіти тим, що не можеш собі дозволити.
Scoffer
Member

Повідомлення

fantomrulezz
Ні. Це через зажратість європейців. Я тобі вже казав що при переході з чері на вольво вау ефекта не було. Машина звісно гарна, але не в 4 раза краще ніж в 4 рази дорожче. І навіть на в два. Мені є що з чим порівняти.

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
На електричках там взагалі ніякої різниці не буде, враховуючи що традиційні автовиробники активно ліцензують китайські оем і тупо клеять свою лейблу. Дожились.

Відправлено через 1 годину 26 хвилин 40 секунд:
Або оця нова тема з фірмовими одноразовими болтами бмв, котрі не можна буде відкрутити без спеціального ключа і наслідків. Офігенна ремонтопридатність :D А тоді чому купляють китайців. Та тому що ріст цін на євроавто перевищує інфляцію мінімум вдічі, а якість і сервіс гівно.
Євровиробники випускають автівок більше ніж штати, зп нижче ніж в штатах, а ціни чомусь вищі і дуже відчутно вищі. От тому їм торба. Безповоротна і безваріантна. Неконкурентоспроможні.
В штатах якщо трамп таки закриє внутрішній ринок, то може і залишиться промисловість живою. А в європі точно ні.
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 05.01.2026 09:47
Гарний жарт :lol: Звісно, так, всі пацани на районі заздрять твоєму костюму Абібас і айфону з чотирму сімками і антеною.
Ніколи не міряв людей по тому, на чому вони їздять, але це прям смішно.
Я б же хоч теоретично міг зрозуміти оці дурні понти, якби там був тайкан з салону чи там єтрон гт.
Але ноунейн китайчатина - це ор :laugh:
де ти понти побачив? :lol: :lol: кого ти міряєш? :lol: :lol: :lol:
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Scoffer: 05.01.2026 12:27Євровиробники випускають автівок більше ніж штати, зп нижче ніж в штатах, а ціни чомусь вищі і дуже відчутно вищі.
Які американські авто у нас коштують суттєво дешевше за європейські аналоги? Щось таких не бачу.

На американському ринку - так, там все дешевше, бо локальна збірка і інші податки. Там і ваг коштує дешевше, ніж в германії.

Але в рівних умовах особливої різниці між якісними авто особливо немає, що європа, що сша, що японія, що корея - всі +- співставні.
Коли китайці також доростуть по якості (як це в свій час з корейцями було) - будуть також коштувати однаково.
Відповісти