Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2026 11:33толку з тих -25, у нас 2 дні на рік -10.
Ну як тобі сказати. В універі, пам'ятаю, відміняли заняття по температурі. Було щось біля -28 піково чи типу того і трималось за 20 кілька тижнів. А я ще не такий старий щоб це було дуже давно. А взагалі мінімум в Дніпрі фіксували в 87му -34, що теж не якісь допотопні часи. Клімат він такий, цікавий. Сьогодні зима тепла, а завтра холодрига.

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
А вже в 90му в лютому середньомісячна була +19. За три роки овер 50 градусів різниці в ту ж пору року.
Timedemo
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.01.2026 13:50
Timedemo: 04.01.2026 11:33толку з тих -25, у нас 2 дні на рік -10.
Ну як тобі сказати. В універі, пам'ятаю, відміняли заняття по температурі. Було щось біля -28 піково чи типу того і трималось за 20 кілька тижнів. А я ще не такий старий щоб це було дуже давно. А взагалі мінімум в Дніпрі фіксували в 87му -34, що теж не якісь допотопні часи. Клімат він такий, цікавий. Сьогодні зима тепла, а завтра холодрига.

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
А вже в 90му в лютому середньомісячна була +19. За три роки овер 50 градусів різниці в ту ж пору року.
коли будуть стабільні -25, будемо дивитись тоді. а зарз середня темпа наприклад в Черкасах, це 0 градусів.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2026 11:33толку з тих -25, у нас 2 дні на рік -10
В лютому 2025 в Дніпрі було -20.
А це далеко не північна частина країни.
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 04.01.2026 17:20
Timedemo: 04.01.2026 11:33толку з тих -25, у нас 2 дні на рік -10
В лютому 2025 в Дніпрі було -20.
А це далеко не північна частина країни.
скільки? 2 дні? який кошмар. все, це вже просто кінець світу, тепер тільки двс.
Scoffer
Member

Повідомлення

Timedemo
Ти розумієш шо таке гарантований запас ходу? От я наприклад точно знаю шо проїду 300 км в село і стільки ж назад в будь-яку погоду і ще щось трішки в бакі залишиться навіть якщо з нормальними заправками по трасі, котрих в потрібному мені напрямку аж дві, або три якщо крюк робити, щось станеться. І оце щось таки ставалось вже щонайменше пару раз. От про це мова.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2026 17:28скільки? 2 дні? який кошмар. все, це вже просто кінець світу, тепер тільки двс.
Ну я тоді як раз у відпустці був.
Катнув по країні 3000 км за тиждень.
На електричці це б було, м'яко кажучи, дуже некомфортно, а то і взагалі нереально.
В наших реаліях електрички мають право на життя, але лише як міське авто, яке ніколи не виїздить за межі області.
От як друге авто в сім'ю, особливо якщо заряджати від власної розетки, електричка - топ.
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 04.01.2026 17:34
Timedemo: 04.01.2026 17:28скільки? 2 дні? який кошмар. все, це вже просто кінець світу, тепер тільки двс.
Ну я тоді як раз у відпустці був.
Катнув по країні 3000 км за тиждень.
На електричці це б було, м'яко кажучи, дуже некомфортно, а то і взагалі нереально.
В наших реаліях електрички мають право на життя, але лише як міське авто, яке ніколи не виїздить за межі області.
От як друге авто в сім'ю, особливо якщо заряджати від власної розетки, електричка - топ.
я вже 55тис наїздив на елктричці за рік і 2 місяці. жодних проблем не було з пробігом і т.д.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2026 17:35я вже 55тис наїздив на елктричці за рік і 2 місяці. жодних проблем не було з пробігом і т.д.
Ага, тільки час на кожну поїздку збільшується день в півтора рази.
Бо кожні 200 км (а в мінус 20 на більший запас ходу не варто розраховувати) треба ще годину на зарядку витратити.
Якщо, звісно, вона вільна, а не стоїть до неї черга з таксистів на ліфах. Тоді можна і кілька годин.
І їздити можна лише між великим містами, бо в регіонах є купа місць, де взагалі зарядних станцій немає.
І трястись постійно чи вистачить заряду дотягнути до зарядки і що єдина на сотні кілометрів станція взагалі працює, бо блекаути і глючний софт.
Таке собі.

Я тим часом теоретично можу проїхати з Дніпра до Львова взагалі не заправляючись.
А коли вже заїзжаю на заправку, щоб в туалет сходити і каву взяти, то заправка займає аж 5 хвилин.

От як друге авто чисто для міста з копійчаним паливом з розетки по нічному тарифу - оце заманливо.
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 04.01.2026 17:51
Timedemo: 04.01.2026 17:35я вже 55тис наїздив на елктричці за рік і 2 місяці. жодних проблем не було з пробігом і т.д.
Ага, тільки час на кожну поїздку збільшується день в півтора рази.
Бо кожні 200 км (а в мінус 20 на більший запас ходу не варто розраховувати) треба ще годину на зарядку витратити.
Якщо, звісно, вона вільна, а не стоїть до неї черга з таксистів на ліфах. Тоді можна і кілька годин.
І їздити можна лише між великим містами, бо в регіонах є купа місць, де взагалі зарядних станцій немає.
І трястись постійно чи вистачить заряду дотягнути до зарядки і що єдина на сотні кілометрів станція взагалі працює, бо блекаути і глючний софт.
Таке собі.

Я тим часом теоретично можу проїхати з Дніпра до Львова взагалі не заправляючись.
А коли вже заїзжаю на заправку, щоб в туалет сходити і каву взяти, то заправка займає аж 5 хвилин.

От як друге авто чисто для міста з копійчаним паливом з розетки по нічному тарифу - оце заманливо.
якщо ти не в темі, то краще не кажи нічого. подивись мапу зарядних станцій, все зрозумієш.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2026 17:58якщо ти не в темі, то краще не кажи нічого. подивись мапу зарядних станцій, все зрозумієш.
Лол, куди ж мені до такого всезнаючого спеціаліста.
Якби ж він хоча б розрізняв кіловати і кіловат години.
Дивився я неодноразово на мапу зарядних станцій і навіть намагався спланувати поїздку.
Якщо від'їхати від великих міст і трас між ними - все дуже погано з зарядними станціями.
Є зони, в яких на сотні кілометрів немає жодної.
От наприклад, в мене тут родичі живуть:
Зображення
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 04.01.2026 18:44
Timedemo: 04.01.2026 17:58якщо ти не в темі, то краще не кажи нічого. подивись мапу зарядних станцій, все зрозумієш.
Лол, куди ж мені до такого всезнаючого спеціаліста.
Якби ж він хоча б розрізняв кіловати і кіловат години.
Дивився я неодноразово на мапу зарядних станцій і навіть намагався спланувати поїздку.
Якщо від'їхати від великих міст і трас між ними - все дуже погано з зарядними станціями.
Є зони, в яких на сотні кілометрів немає жодної.
От наприклад, в мене тут родичі живуть:
Зображення
чудово. не їдь до родичів на електриці. я теж не поїду на всяк випадок. бо ще не доїду.

забув запитать. а у родичів немає розетки? ніяк там не зарядитись да?
Filabatya
Member

Повідомлення

3х фазної :)
Timedemo
Member

Повідомлення

Filabatya: 04.01.2026 19:03 3х фазної :)
і як воно заряджаюсь від однофазної вже 55тис км. диву даюсь.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2026 18:59забув запитать. а у родичів немає розетки? ніяк там не зарядитись да?
Критичне мислення, як завжди, відсутнє.
Звісно, в кожній хаті в селі обов'язково стоїть настінний фаст чарджер кіловат так на 30.
Ну при комуняках же ж так будували, не півтора кіловати на весь будинок виділяли, а по богатому.

Ну ок, допустимо, я там заряджусь від розетки десь за тиждень і може навіть не спалю стару проводку в хаті.
А як я туди потраплю то?
Timedemo
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 04.01.2026 19:14
Timedemo: 04.01.2026 18:59забув запитать. а у родичів немає розетки? ніяк там не зарядитись да?
Критичне мислення, як завжди, відсутнє.
Звісно, в кожній хаті в селі обов'язково стоїть настінний фаст чарджер кіловат так на 30.
Ну при комуняках же ж так будували, не півтора кіловати на весь будинок виділяли, а по богатому.

Ну ок, допустимо, я там заряджусь від розетки десь за тиждень і може навіть не спалю стару проводку в хаті.
А як я туди потраплю то?
дуже просто. вчим використовувать додатки. і знакодимо в радіусі 80км різні зарядки. явто якле прозджає взимку 300 км. мабуть таки зможе доїхать.
с твоім критичним мисленням краще не думати про новітні технологіі.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Timedemo: 04.01.2026 19:29дуже просто. вчим використовувать додатки. і знакодимо в радіусі 80км різні зарядки.
"Якщо немає хліба, їжте тістечка".
Ясно, знов магічне мислення від дурника, який прогуляв в школі уроки фізики і апологета "після 24 градусів теплообмін зупиняється".

От тільки по дорозі, якою я туди зазвичай їзжу, є ділянки, на яких немає ніяких зарядок не те що 80 км, а всі 300 км.
Відповідно, треба робити величезний крюк на сотню км лише щоб знайти десь зарядитись.
Замість 600 км і однієї зупинки на 5 хвилин (цей маршрут я долаю за 8 годин, зранку виїхав, встигаю до вечері) мені треба їхати 700 км і робити мінімум 3 зупинки по годині кожна (а якщо не пощастило і станція не працює або всі порти зайняті - ще більше), що виливається в 12-13 годин. Якщо виїхати пізно, то ще й може ночувати десь по дорозі доведеться. Шикарно. Мрія, а не поїздка. Мрія ідіота, який замість автомобіля купив тролейбус і тепер живе біля розетки.
Timedemo
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.01.2026 17:33 Timedemo
Ти розумієш шо таке гарантований запас ходу? От я наприклад точно знаю шо проїду 300 км в село і стільки ж назад в будь-яку погоду і ще щось трішки в бакі залишиться навіть якщо з нормальними заправками по трасі, котрих в потрібному мені напрямку аж дві, або три якщо крюк робити, щось станеться. І оце щось таки ставалось вже щонайменше пару раз. От про це мова.
не розумію. я в -20 їду спокійно 300км. про що мені паритись? якщо буде -20, то я скоріш за все в таку погоду і на звичайному б авто не поїхав просто так. сенс який? аби поїхалть? ладно це срочно. -20 у нас рідкість пару днів. середня темпа взимку -5-0. да навіть якщо -10. ну їду я 300+. жодних проблем не бачу з цим взагалі. а навіть якщо вже ну прям взагалі оййййййй!. ну то можна на повільній підзарядитись. чи ми їдемо на велику відстань за 300 км. туди назад? ну тоді треба по іншому марштур будувать по зарядках та і все. але скоріш за все ми їдемо далеко з ночовкою. худо бідно за добу трохи можна підзарядити.
звичайно якщо 5-10 раз на місяць треба десь ганяти на 500+ км в одну сторону, то електричка нафіг не треба. але якщо таких поїздов 2-5 на рік. то це ні про що взагалі. 99 відсотків ми їздимо по місту і в радіусі від будинку 100км.

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
fantomrulezz: 04.01.2026 19:48
Timedemo: 04.01.2026 19:29дуже просто. вчим використовувать додатки. і знакодимо в радіусі 80км різні зарядки.
"Якщо немає хліба, їжте тістечка".
Ясно, знов магічне мислення від дурника, який прогуляв в школі уроки фізики і апологета "після 24 градусів теплообмін зупиняється".

От тільки по дорозі, якою я туди зазвичай їзжу, є ділянки, на яких немає ніяких зарядок не те що 80 км, а всі 300 км.
Відповідно, треба робити величезний крюк на сотню км лише щоб знайти десь зарядитись.
Замість 600 км і однієї зупинки на 5 хвилин (цей маршрут я долаю за 8 годин, зранку виїхав, встигаю до вечері) мені треба їхати 700 км і робити мінімум 3 зупинки по годині кожна (а якщо не пощастило і станція не працює або всі порти зайняті - ще більше), що виливається в 12-13 годин. Якщо виїхати пізно, то ще й може ночувати десь по дорозі доведеться. Шикарно. Мрія, а не поїздка. Мрія ідіота, який замість автомобіля купив тролейбус і тепер живе біля розетки.
дурник один тут тільки ти. змирись .а якщо їздиш по дибільним дорогам і невмієш користуватись мапами нормальними, то це вирішується своім особливим розвитком.
сиди краще дома біля свого теплового насоса і радуйся. а я буду радуватись своїй електричці.
zmax
Member

Повідомлення

неподалік від мене (найближча до мене) зарядна станція біля ТЦ коштує ті ж самі гроші що і заправитись на ОККО/Wog дизелем. Зараз на їх сайті не бачу (скривають) ціну за квт. Тобто якщо не заряджаться з домашньої розетки по 4 грн то ніразу не вигідно, рахував якось. Це наврядчи новина для багатьох. Тим паче, якщо купив китай єлектричку, яка має ой які проблемі із ремонтом та запчастинами.
Timedemo
Member

Повідомлення

zmax: 04.01.2026 19:54 неподалік від мене (найближча до мене) зарядна станція біля ТЦ коштує ті ж самі гроші що і заправитись на ОККО/Wog дизелем. Зараз на їх сайті не бачу (скривають) ціну за квт. Тобто якщо не заряджаться з домашньої розетки по 4 грн то ніразу не вигідно, рахував якось. Це наврядчи новина для багатьох. Тим паче, якщо купив китай єлектричку, яка має ой які проблемі із ремонтом та запчастинами.
ну треба бути повним дибілом щоб купити електричку і заправляти весь час по 18грн. начеб то тут не дитячий садок в спілкуванні.
а китай електрички немають жодних проблем з ремонтом і запчастинами, вже давно все розвинено і т.д. тих самих zeekr byd vw і т.д. вже як грязі, що машин, що запчастин, що на розборках.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

zmax: 04.01.2026 19:54Тобто якщо не заряджаться з домашньої розетки по 4 грн то ніразу не вигідно.
Так воно давно відомо, що якщо не вдома, а на платних чарджерах заряджатись, то воно ніяк не вигідніше, ніж ДВС.
Тут ще такий прикол, що бензин/дизель/газ не випаровується сам з баку за пару днів.
А от власник електрички, зарядивши зимою повний бак по 20 грн за квт*г, ризикує через кілька днів дізнатись, що половина заряду з батареї улетіла на самопідігрів.
Відповісти