Ігрові підсумки: найкращі ігри 2025 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт, ви хочете далі вести суперечку про гру, в яку ми обоє не грали чи майже не грали? Ну, це ж дитсадок.

Отправлено спустя 5 минут 46 секунд:
Геральт, але можу дати дещо для затравки: подивіться на фіналістів найкращих сюжетів. На "подумати" про суб'єктивність смаків.
Геральт
Member

Повідомлення

AlexWest: 04.01.2026 10:52 Геральт, ви хочете далі вести суперечку про гру, в яку ми обоє не грали чи майже не грали? Ну, це ж дитсадок.
Це ви не грали. А я першу пройшов (на харді). В другій досить побігав, щоб робити висновки. Але тоді хард моду не було. От зараз є, можна глянути ще й другу.
А дитсадок - по скрінах висновки робити (є тут і такі пацієнти)

А що там на фіналістів дивитись?
Кількагодинний dispatch, якесь невідоме одоробло (i am not a human), ремастер (лол), вбогий daying light, ну і оте, приземлене. Сяк так хіба тлоу можна було б зарахувати, але ж то ремастер, тобто стара гра, а отже і сюжет старий.
Там сродну працу BG3 дали, фінальний патч до якої в квітні вийшов. А ЕТС2 роками підтримується. Та є й інші приклади, в принципі.
Коли "моєї" гри в номінантах не було, то клацав, аби що.
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт, от тому, що багато хто отак клацає аби-що, навіть ці нагороди річ суб'єктивна, а не об'єктивна. Але все ж трохи об'єктивніша, ніж голосування ігрожурів, ангажованих, куплених, ображених чи лінивих, бо вони явно не грали у все, що виходило в 2025, навіть з АА-ігор. Тому тепер для мене TGA – це комедійне шоу, що теж непогано. В плані "що пограти" більше орієнтуватимусь на нагороди в стімі.
waryag
Member

Повідомлення

Геральт: 04.01.2026 00:06Ти грав в ту "доїльню"? :popcorn: Бо "неперекладені ієрогліфи" натякають, що ні
Бойовка там також краща ;)
І так, це прекрасний приклад сету. Коли додаткові бонуси працюють в залежності від кількості зібраних предметів в сеті. А як з цим в тій чешській недо-рпг?

Ну продовжуй гратися в секретність, всім пофіг.

Типова фіча діаблоїдів, але при чому тут РПГ складова? :facepalm:

Відправлено через 8 хвилин 7 секунд:
Геральт: 04.01.2026 12:28 Там сродну працу BG3 дали, фінальний патч до якої в квітні вийшов. А ЕТС2 роками підтримується. Та є й інші приклади, в принципі.
ЕТС2 наклепали ДЛС на суму, що в десятки разів перевищує вартість базової гри. А ларіан підтримували БГ3 два роки заради репутації (а могли б випустити кілька формальних патчів і вже половину нової гри зробити).
kairo
Member

Повідомлення

Голосування на Стім, це звичайно кек.
спойлер
Зображення
Думаю, що на таку думку гравців вплинуло те, що Е33 журналісти дали практично усі нагороди.
doc-oc
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 29.12.2025 17:09
doc-oc: 29.12.2025 16:33 Я такая же фигня :laugh:
В PS Plus ещё половина из того, во что надо поиграть :super:
а ще можна згадати ігри на ps2 та xbox 360 що лежать в беклозі :gigi:
Я недавно полностью проходил Need for Speed: High Stakes в двух версиях для PSONE и ПК. В детстве полностью не получалось пройти. Там в конце лютый хардкор :laugh:
Zard
Junior

Повідомлення

Grava: 29.12.2025 21:04 VirusikZloy
Ну от я щось не бачу у вашому тексті "обирає ккд2 на гру року" :rotate:
vsx: 30.12.2025 13:57 для тех кто сомневается в готти, вот кол-во победителей в разных церемониях

1. Clair Obscur: Expedition 33 — 200
2. Kingdom Come: Deliverance II — 22
3. Donkey Kong Bananza — 11
4. Hollow Knight: Silksong — 10
5. Death Stranding 2: On the Beach — 7
6. Blue Prince — 7
7. Hades II — 5
8. Ghost of Yotei — 5
9. Split Fiction — 4
10. Dispatch — 4

как видно KCD2 даже близко не подбирается к лидерству. Это не 2018 когда мнения разделились.
Привіт. Ведем підрахунок і не зрозуміло по статті гра року KCD2 чи KCD2 і Експедиція. :rotate: Хтось може прояснити? Дякую!
Grava
Member

Повідомлення

kairo: 04.01.2026 14:24Голосування на Стім, це звичайно кек.
Що дивує?
У сілксонга був найбільший онлайн серед трьох на релізі - 587к, ккд2 - 256к, е33 -145к. Зараз більший онлайн у ккд2 - 55к, але найменша кількість продажів. У сілксонга найменьший онлайн - 28к, але найбільша кількість продажів. Е33 - щось середне, зараз 44к онлайн. Інфа з стімдб :-/
Геральт
Member

Повідомлення

waryag: 04.01.2026 13:39 Ну продовжуй гратися в секретність, всім пофіг.
Типова фіча діаблоїдів, але при чому тут РПГ складова? :facepalm:
Хех, тобто ти поняття не маєш, про яку гру мова, але свій дуже цінний вердикт по ній оголосив. Висновок ти зробив по скріні. :facepalm: Залишайся на лінії.
І ні, це не дьяблоїд і не ММОРПГ, чи що ти там собі надумав. А сети були в В3, Outer world2 та в інших нормальних РПГ. Типова РПГ складова тут до того, що сет, який підходить під 1 стиль, буде менш ефективний під інший. Оте саме відігравання ролі. Тільки не соціальної, а бойової. Класичне рпг-кнп: танк/ренджер/маг. Ясно, що з поправкою на конкретну бойовку . Але кому я це пояснюю. Ти не грав ні в це, ні в KCD2, який захищаєш.
waryag: 04.01.2026 13:39 ЕТС2 наклепали ДЛС на суму, що в десятки разів перевищує вартість базової гри. А ларіан підтримували БГ3 два роки заради репутації (а могли б випустити кілька формальних патчів і вже половину нової гри зробити).
І що? Хтось заважав наклепати DLC в інших іграх, які б були цікаві гравцям? Та й в ETS2 з 2012 було повно технічних патчів. Але я трохи розумію, чому нагорода піша не ETS2, бо по терміну підтримки мало хто з ними може конкурувати і доведеться ту сродну працю їм видавати кожний рік.
Zard: 04.01.2026 16:17 Привіт. Ведем підрахунок і не зрозуміло по статті гра року KCD2 чи KCD2 і Експедиція. :rotate: Хтось може прояснити? Дякую!
Експедиція. KCD2 на взяла навіть призу глядацьких симпатій (він дістався сілсонг).
Zard
Junior

Повідомлення

Експедиція. KCD2 на взяла навіть призу глядацьких симпатій (він дістався сілсонг).
Можливо я неправильно висловився. Мене цікавить гра року по версії overclockers.ua. Чи ця стаття не гра року від редакції? https://www.overclockers.ua/ua/games/ga ... mary-2025/, а просто підбиття підсумків в індустрії?
waryag
Member

Повідомлення

Геральт: 04.01.2026 18:47Хех, тобто ти поняття не маєш, про яку гру мова, але свій дуже цінний вердикт по ній оголосив. Висновок ти зробив по скріні. :facepalm: Залишайся на лінії.
І ні, це не дьяблоїд і не ММОРПГ, чи що ти там собі надумав. А сети були в В3, Outer world2 та в інших нормальних РПГ. Типова РПГ складова тут до того, що сет, який підходить під 1 стиль, буде менш ефективний під інший. Оте саме відігравання ролі. Тільки не соціальної, а бойової. Класичне рпг-кнп: танк/ренджер/маг. Ясно, що з поправкою на конкретну бойовку . Але кому я це пояснюю. Ти не грав ні в це, ні в KCD2, який захищаєш.

:facepalm:
Ще раз - мені пофіг на ту гру. Язачепився за наркоманське твердження, що лати повинні виглядати так у будь-якій РПГ, в той час, як це притаманне лише діаблоїдам та гріндилкам, що пішли від них.
Всі оці сети смертельного меча лютої срачки пекельного мертв'яка зі смішними бонусами, що в синергії дають люті білди, але потребують довгого грінду, інтригували на межі тисячоліття, а зараз цікаві лише фанатам жанру.
А в РПГ під середньовічний реалізм вони просто зайві.
Геральт: 04.01.2026 18:47І що? Хтось заважав наклепати DLC в інших іграх, які б були цікаві гравцям? Та й в ETS2 з 2012 було повно технічних патчів. Але я трохи розумію, чому нагорода піша не ETS2, бо по терміну підтримки мало хто з ними може конкурувати і доведеться ту сродну працю їм видавати кожний рік.
Відсутність прав чи зависока маржа їх володаря. І не плутай сюжетний сингл зі специфічним автосимом з елементами ігросервісу.
Геральт
Member

Повідомлення

waryag: 04.01.2026 20:02 Ще раз - мені пофіг на ту гру.
Ще раз, ти зробив висновок про гру ("доїльня"), навіть не знаючи, що це за гра. Виглядаєш жалюгідно, бо критикуючи KCD я їх хоча б грав. А до речі, ти хоч запускав на харді ту "РПГ під середньовічний реалізм"? Бо таке враження, що ні.

Лати не повинні так виглядати в будь-якій РПГ. Якщо я таке стверджував, цитату в студію. Мова про сети, яких в KCD нема. А нема їх тому, що фантазії в розробників цієї нібито РПГ вистарчає лише на те, щоб забрати fast travel. А в OW2 (2025) сети є, уявляєш? Бо обсідіани зуби з'їли на з РПГ і не вважають, що це лишнє в РПГ. Це просто деталь, але таких деталей повно.

В "РПГ під середньовічний реалізм" вони зайві. А збирання квіточок (годинами, лол) не зайве. До речі, ніякого реалізму там нема. От в жодному аспекті. Крім переміщення по карті. Таке саме довге і нудне. :D

А категорія "сродна праца" якось відсіює сюжетні сингли від автосимів?

Ця гра вже не нова. Давно минули ті часи, коли автори показали світу своє творіння. Однак вони виявилися дбайливими та працелюбними батьками, тож продовжують розвивати й підтримувати своє дитя. І навіть після стількох років ця гра продовжує отримувати новий вміст.

Відправлено через 1 годину 50 хвилин :
upd. Ха, не хотіла мені гра давати майстерний удар, бо бій з Котом заскриптований, але таки дала. На 6му рівні одразу після пролога. Тепер обладунки можна продавати і ловити половців, just for fun :laugh:
LordTornado
Member

Повідомлення

Как редакция может хвалить Ассасинов Шедоус, в которой враги не видят твоего героя просто в упор?
Відповісти