Вибір ноутбука для дизайну, з мінімальною ΔE близько 2 або менше, 32 гб оперативи, варіант між MacBook pro і Asus Vivobook S15 S5507QA, розумію, що екран буде кращий у mac, проте значно вища ціна а також важче знайти у надійного перекупа не за оверпрайс. Якщо у когось є цей ноут, а саме на Snapdragon, буду вдячний за допомогу у виборі, чи буде його достатньо для роботи у Figma Ux/Ui дизайну, великі проекти, бюждет 60к, бажано приблизно або менше)
Також із задоволенням вислуха. ваші варіанти, якщо хтось буде у змозі щось порадити
(MacBook розглядається б/у)
Новини
Останні статті і огляди
Qualcomm Snapdragon X Elite (X1E-78-100) vs m2 pro
-
Olezzzha
Junior
-
Shpoker
Member
Юра, фас!
по теме - сорта..., но мак хотя б с мазиком
по теме - сорта..., но мак хотя б с мазиком
-
walkman3000
Member
Olezzzha: ↑ 03.01.2026 01:40Якщо у когось є цей ноут, а саме на Snapdragon
оце ти вибравOlezzzha: ↑ 03.01.2026 01:40чи буде його достатньо для роботи у Figma Ux/Ui дизайну, великі проекти
-
pelia
Member
Я розумію мак на арм, бо там без варіантів, а віндовий ноут на армі навіщо? Щоб собі стрілити в ногу чи що?
-
walkman3000
Member
Olezzzha
pelia
це не про питання архітектури. апкі дизайняться під мак, це розробникам пофіг. можна це робити і на вінді, але все одно доведеться перекатуватись на мак, це лише питання часу
pelia
це не про питання архітектури. апкі дизайняться під мак, це розробникам пофіг. можна це робити і на вінді, але все одно доведеться перекатуватись на мак, це лише питання часу
-
pelia
Member
Так я ж написав, з маком все зрозуміло, не зрозуміло лише з віндою, навіщо воно треба на армі, щоб що?walkman3000: ↑ 03.01.2026 12:02 Olezzzha
pelia
-
LVladislavchik
Member
Olezzzha
Порівнянь арм ноутів на вінді та маків достатньо в неті, якщо коротко, то автономність тільки ок, оптимізацій поки 0, якщо хочеться вінду то краще останні покоління інтелів чи амд глянути, там автономність вже на рівні маків і нема проблем з софтом.
Порівнянь арм ноутів на вінді та маків достатньо в неті, якщо коротко, то автономність тільки ок, оптимізацій поки 0, якщо хочеться вінду то краще останні покоління інтелів чи амд глянути, там автономність вже на рівні маків і нема проблем з софтом.
-
Olezzzha
Junior
А як щодо варіанта на ultra core 7 255h на графіці arc 140T, він буде достатньо хороший?
-
walkman3000
Member
pelia
ну воно схоже на віндовий аналог ейру, принаймні мені так здалось коли я мацав сюрфейс. ну екран там точно цікавіший, мабуть все
ну воно схоже на віндовий аналог ейру, принаймні мені так здалось коли я мацав сюрфейс. ну екран там точно цікавіший, мабуть все
-
Olezzzha
Junior
А в чому саме проблема ноута віндовс на армі? Будуть костелі і мало оптимізованих під це програм?pelia: ↑ 03.01.2026 11:39 Я розумію мак на арм, бо там без варіантів, а віндовий ноут на армі навіщо? Щоб собі стрілити в ногу чи що?
Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
Ви про сам екран Oled 2.8k? Чи про інтерфейс?walkman3000: ↑ 03.01.2026 16:07 pelia
-
walkman3000
Member
та хоч на 9950X з 5090, якщо ти ui/ux то тобі доведеться перекатуватись на макос, розумієш?Olezzzha: ↑ 03.01.2026 16:02 А як щодо варіанта на ultra core 7 255h на графіці arc 140T, він буде достатньо хороший?
Отправлено спустя 1 минуту 23 секунды:
екранOlezzzha: ↑ 03.01.2026 16:10А в чому саме проблема ноута віндовс на армі? Будуть костелі і мало оптимізованих під це програм?pelia: ↑ 03.01.2026 11:39 Я розумію мак на арм, бо там без варіантів, а віндовий ноут на армі навіщо? Щоб собі стрілити в ногу чи що?
Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:Ви про сам екран Oled 2.8k? Чи про інтерфейс?walkman3000: ↑ 03.01.2026 16:07 pelia
Отправлено спустя 4 минуты 50 секунд:
ви плануєте вкатуватись, чи вже є офер та треба шось, на чому потрібно працювати? бо судячи по запитам та відповідям, це схоже на планування вкату або комусь для старту навчання/курсів.Olezzzha: ↑ 03.01.2026 16:10А в чому саме проблема ноута віндовс на армі? Будуть костелі і мало оптимізованих під це програм?
-
tornadox
Member
Olezzzha
Бери що бюджет дозволяє.
Але я би радив взяти мак якщо в хорошому стані, його буде завжди легше продати, це "статусна" річ для багатьох. З мінусів - відсутність будь-якої модернізації, тому якщо впрешся в ліміт по оперативці воно буде свапити на ССД, якщо впрешся в ліміт ССД прийдеться чіпляти зовнішній ССД. Ну і специфіка ОС, але для того що ти описав ніби це не мало би бути проблемою.
Або лептоп на AMD/Intel - якщо в вільний час захочеться в ігри поганяти і мати кращу сумісність. Можна замінити ССД, а в деяких навіть РАМ.
Лептопи Windows on ARM дуже швидко застарівають і втрачають цінність на вторинному ринку.
Також якщо ти будеш запускати програми які не мають АРМ збірки то енергоефективність залишиться на папері лише.
Бери що бюджет дозволяє.
Але я би радив взяти мак якщо в хорошому стані, його буде завжди легше продати, це "статусна" річ для багатьох. З мінусів - відсутність будь-якої модернізації, тому якщо впрешся в ліміт по оперативці воно буде свапити на ССД, якщо впрешся в ліміт ССД прийдеться чіпляти зовнішній ССД. Ну і специфіка ОС, але для того що ти описав ніби це не мало би бути проблемою.
Або лептоп на AMD/Intel - якщо в вільний час захочеться в ігри поганяти і мати кращу сумісність. Можна замінити ССД, а в деяких навіть РАМ.
Лептопи Windows on ARM дуже швидко застарівають і втрачають цінність на вторинному ринку.
Також якщо ти будеш запускати програми які не мають АРМ збірки то енергоефективність залишиться на папері лише.