Vlaad13: ↑
19.10.2025 07:17
hikidara: ↑
08.10.2025 22:43
Варто згадувати скрін, який я вище прикріпив?
83 градуси і 1200об/хв при 217вт споживання на 9950х
Так, проц удачний і кришка з припоєм гарно сіли на кристал, але це ніякі не 160вт в перматротлі)
Дірект тач лише під нормальне сжо чи ксжо, ставити на нього повітря абсолютно безглуздо, але все так і є, в основному працює 1-2 теплотрубки в кулері що з кришкою, що без
Тому і в одному з попередніх повідомлень писав, що теплотрубки, які дотичні до країв кришки процесора взагалі не працюють, вони не передають тепло, бо кришка просто не прогрівається настільки сильно, через це і вважаю, що 4 трубки це максимум який потрібен
В питанні охолодження ам5 виходить так, що ти або береш якісну башту на 4 теплотрубки з прямим контактом і в тебе будуть результати такі ж як і на суперкулері або вже береш гарну воду з нормальною розподільною пластиною (не арктік) і між цими двома виборами велика прірва, бо башта коштує 1.5-2к грн, а вода вже втричі дорожче за додаткові ±20вт які вона зможе зняти з процесора при тих самих температурах
І мій тейк в тому, що абсолютній більшості немає жодного сенсу брати щось більше/потужніше/дорожче ніж башту на 4 трубки, щоб остудити ам5 проц, а не в тому, що ак620 не справляється з охолодженням, він просто робить це не так як від нього очікує споживач
А чому Арктик 3 погана для ам5, там же як раз зміщення під нього є?
І який тоді найкращий воздух для 7700?
Арктик сама по собі бюджетна вода, багато від неї очікувати не треба. Офсет, який вони рекламують постійно, не дає жодного значного ефекту, мені взагалі здається, що це було зроблено через дуже малу теплоз'ємну пластину (40х40мм), для якої справді треба аби хотспот був саме по центру.
Для нормальної води, наприклад на платформі асетек, таких танців з бубном не треба і все буде нормально відводитись, що з офсетом, що без.
Найкращий воздух для 7700 це той, що з прямим контактом і нормальними теплотрубками)
Конкретних моделей не можу назвати, бо користуюсь тим, що в нас не продають)
Але можу сказати точно, що на повітрі з 7700-го можна зняти 135-155вт, в залежності від того як добре посаджена кришка проца з заводу